• 9.375.650 stemmen

The Magnificent Seven (1960)

Western | 128 minuten

Genre: Western

Geregisseerd door: John Sturges

Met onder meer: Yul Brynner, Steve McQueen en Charles Bronson

Gesproken taal: Engels en Spaans

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot The Magnificent Seven

"They were seven - And they fought like seven hundred!"

Een groep bandieten terroriseert elk jaar een klein Mexicaans boerendorpje. De dorpsoudsten sturen drie boeren naar de Verenigde Staten om huurlingen te vinden die ze willen beschermen. Ze vinden er uiteindelijk 7. Zij moeten het dorp klaarstomen om later tegen een leger van meer dan 100 man te vechten. Deze film is gebaseerd op Shichinin No Samurai.

avatar van Nivola

Nivola

Lijkt me wel, meer dan de helft van de posts bij deze film gaat eigenlijk over Shichinin No Samurai, en dan nog vooral over het akteerwerk van Toshiro Mifune...

avatar van Ramon K

Ramon K

Lijkt me logisch dat er bij een remake ook posts mbt het origineel staan, maar we kunnen het ook verplaatsen naar die film hoor. No problem.

avatar van Pacino88

Pacino88

mister blonde schreef:

nou, nou. wat verwacht je nu helemaal van een remake? deze film heeft wel degelijk een groot aantal goede punten.

- de keuze om er een heuse western van te maken is goed.

- de muziek is schitterend.

- de cast is fenomenaal.

- de keuze om de rol van de badguy wat groter te maken is goed (geweldige rol van Wallach).

- de speelduur was precies goed. veel vaart juist.

- paar scènes van het origineel vervangen, paar houden. werkte goed.

- de rol van de zevende samurai werd hier samengevoegd met de onervaren samurai. zelfs een betere keuze ten aanzien van het origineel. (waarschijnlijk ook de enige betere keuze die Sturges maakte).

natuurlijk kan deze film niet tippen aan het origineel, maar hij is zeker niet slecht. SS is kunst, dit is heel vermakelijk.

Goeie punten heb je daar.Deze film wordt hier niet echt gewaardeerd,maar ik vind het echt wel een topfilm.Superacteurs en veel geweld maken dit tot een kei van een film.

Maar het wordt eens tijd dat ik die originele film eens ga zien,is die in nederland op dvd?

4* voor magnificent seven (blijft hetzelfde dus)

avatar van mikey

mikey

Amusante western dat prettig wegkijkt, mede dankzij de goede cast en het handige verhaal. lekkere ensemble. 4

avatar van Epitaph

Epitaph

Deze film is helemaal niet zo Magnificent,vond 'm nogal afstandelyk.Vooral Yul Brynner acteert erg op de automatische piloot,en heeft denk ik dankzy deze prestatie de rol van robot gekregen in WestWorld.

Een kleine 3***

avatar van Flipman

Flipman

Erg Hollywood, maar na "Shichinin No Samurai" te hebben gezien ook deze maar effe gekeken.

Wat ik erg geweldig vond aan deze Film was dat Bernardo het beeld van de dappere stoere cowboy probeerde te ontkrachten.

Ook 'n mooi moment toen Harry stierf.

Al met al 'n drie en een half.

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2034 stemmen

Weer een mooie western. Niet zo geweldig als een hoop andere westerns welke ik gezien heb, maar desalniettemin nog steeds heerlijk kijken. Maar het is dan ook helemaal mijn genre. 4 sterren.

avatar van djelle

djelle

Inderdaad een mooie western. Knappe shootouts worden handig afgewisseld met stoere cowboypraat, sfeervolle scenes en moraliserende dialogen.

De veelvuldige karakteruitdieping vond ik ook uitzonderlijk goed gedaan, in het bijzonder van de fantastische 7 zelf. Mooie effecten trouwens, zeker voor die tijd.

Benieuwd om Seven Samuraï eens te zien. (echter moeilijk te vinden) 3,5*

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Met de Seven samurai nog vers in het geheugen deze ook maar eens bekeken en het is een aardige western maar ook niet meer dan dat. Vergeleken met het meesterwerk wat Seven samurai is steekt deze film op alle fronten wat bleekjes af. Het eerste wat mij opviel is dat deze film wel in een sneltreinvaart lijkt te gaan, ik dacht echt; "Hè? Gaan ze nu al in het dorp een knokploeg zoeken, de film is pas 10 minuten bezig". En dat terwijl westerns nou ook niet echt bekend staan om hun straffe tempo Goed aan deze film vond ik wel dat ze de bandietenleider een grotere en aansprekendere rol hebben gegeven en dat er tegen het eind toch nog een leuke eigen twist in zat.

Ga deze film dan ook maar niet vergelijken met het grote origineel maar gewoon met andere westerns die ik gezien heb en dan doet deze het best aardig. Lekker stoffige dorpjes in een mooi landschap, ouderwetse macho cowboys, goede shootout afgemaakt door alleraardigste filmmuziek. Toch wel goed voor 3,5 puntige cowboysporen.

En damn wat is Seven Samurai trouwens goed man! zit echt te denken om die nog eens naar de 5* te gaan tillen.

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Die "Seven Samurai" moet ik dan ook eens nodig gaan bekijken. Klink wel goed als het zo goed is als mensen beweren hier.

Deze film behoord overigens tot mijn persoonlijke top 4 westerns. Vond vooral de personages erg leuk uitgelicht bij het werven van hulp. Ook de acteurs waren brilljant. Allemaal ook zeer goed acteurs. Echt een sterrenfilm voor die tijd. (de oceans eleven van toen in dat opzicht).

Verhaal was leuk en boeiend. Lekkere actie en zoals het hoord in een western een goede afloop.

Dikke aanrader

4,5

avatar van Silvio Dante

Silvio Dante

Matige western, zeker niet slecht!

Mooie finale op het einde, mooie cast ook.

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Het was voor mij een totale verrassing dat Eli Wallach (The Ugly ) hier in voorkwam. Eentje die zeker positief uitpakte; hij stal echt de show in deze knappe western. Het verhaal is niet eens zo top, maar hij is wel enorm vermakelijk. --> 4.0*

avatar van glannestino

glannestino

Na een aantal spaghetti westerns te hebben gezien was het erg wennen om nu een western te zien waarin de hoofdrolspelers zich als gentlemans gedroegen, en die me een hoop cliché's en levenslessen naar de oren gooiden. Op zich heb ik me wel vermaakt met deze film. Het einde was toch wel spannend, maar zoals ik zei, geef mij maar de westerns van Leone!

avatar van thunderball

thunderball

Aardige en slimme western remake van The seven samurai. Valt me op dat velen hier bij deze en The great escape roepen dat het een sterrencast is, maar vergeten dan even dat bijna alle acteurs toen nog niet echt doorgebroken waren. De rest was nog vrij onbekend.

Bij deze film was bv alleen Brenner al heel beroemd en McQueen was de snel opkomende ster en tussen hun twee bestond tijdens de opnames dan ook de nodige wrevel, voornamenlijk van Brenners kant, die zich zelf de beroemde ster vond.

Eigenlijk, wanneer je even de nu bekende sterrencast vergeet en ook de wereldberoemde muziek even niet meetelt, stelt de feitelijke film niet zo heel veel voor, het is niet slecht, maar door de veel hardere en meer realistisch ogende Leone westerns en films als The Wild Bunch toch iets wat achterhaald en gedateerd.

Leuk om af en toe te zien, maar geen meesterwerk.

3 sterren!

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Mooie film.

Weer een goede western-klassieker.

Charles Bronsen speelt deze voor hij in OUATITW speelt.

Er zaten goede acteurs in en spanning zat er ook goed in.

4,5

avatar van hollywood51

hollywood51

Een van de beste films aller tijden. De film dateert van 1960 maar is zeker nog de moeite waard om telkens terug te zien.Prachtige geacteerd door Yul Brunner, Steve Mcqueen en Charles Bronson. Deze rol was Brunner op het lijf geschreven.De film werd tevens genominneert voor een aantal oscars in de tijd. Met de prachtige muziek erbij. een pareltje om keer op keer terug te zien. Ik heb hem trouwens al meer dan 50maal gezien en het is en blijft een steengoede film vol spanning en actie . Deze moet je gewoon gezien hebben.

ps Eli Wallach die de rol van de slechte speelt. speelt momenteel in "the holliday" .

avatar van Film Pegasus

Ik had deze film lange tijd op nr 1 in m'n top 10 staan. Bij herziening geef ik hem 'maar' 4.5 omdat zoals thunderball al zei het verhaal niet enorm sterk is. Wel goed is de sterrencast in spe. Volop in een periode van staking in Hollywood heeft men verschillend nieuwe onbekende sterren aangesproken zoals Steve McQueen, Robert Vaughn, James Coburn, Yul Brunner, ... Originele namen waren oa George Peppard (A-Team) en Sterling Hayden (Dr. Strangelove) De film was later de inspiratiebron voor de reeks The A-Team waarin quasi gelijkaardig een groep mensen zich ontfermt over een onderdrukt dorpje.

Op zich blijf ik het een fascinerende klassieker vinden maar doe ik er toch een half puntje af vanwege de mindere kwaliteit soms. Deze film bewijst al de sterkte van de cast die eigenlijk toen maar grotendeels eerst bekend werd. Voor wie de DVD heeft, kan ik aanraden om de making of te zien. Heel interessant over de staking in Hollywood en de zoektocht naar alternatieve acteurs.

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

Epitaph schreef:

Een kleine 3***

Wil ik mij volledig bij aansluiten.

Ook 3*(IMDB 6/10)

avatar van Spartaan

Spartaan

Het origineel heb ik niet gezien, maar deze film kon mij niet overdonderen, vasthouden of enigszins laten genieten. De dollar-trilogie van Sergio Leone met Clint Eastwood lieten mij vliegen, maar deze film, nee, deze film is zo saai dat ik blij was dat het afliep.

Jammer, zeker als je bedenkt dat mijn favoriete acteur Charles Bronson erin meespeelt, en dat notabene Eli Wallach de badguy speelt. Deze film had Leone onder zijn hoede moeten nemen.

2,0

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

Als vervent Westernliefhebber kom ik maar niet in deze film; ook na inmiddels 3x gezien te hebben niet. Ondanks de top-cast vielen de acteerprestaties mij ook erg tegen: een aarzelende Steve McQueen, een tamme Charles Bronson, een irritante, houterige en afstandelijke Yul Brynner (Poetin-kloon) en een een op geen enkel moment niet echt dreigend wordende Eli Wallich als de bad-guy. Misschien wel DE mis-cast van deze Western. En ook wel Yul Brynner; evenals Lex Barker een acteur, die nooit echt weet te overtuigen.

Verhaal als zodanig is prima. Na herzien 2.5*.

De 2DVD boxset is wel prachtig en goed afgewerkt, maar de (afstandelijke) film in mijn beleving niet; deze maar doorverkocht en hopelijk is de nieuwe eigenaar wel content met deze, vooral bij de IMDB, overrated Western.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Één van de laatste klassieke Hollywood-westerns. Sterke remake van Seven Samurai alhoewel deze film niet zo briljant is. Toch wel een ijzersterke film.

avatar van dave

dave

poeh, geef mij dan maar een spaghetti-western, of ten minste het origineel van deze film!

avatar van Frankeermachine

Frankeermachine

Mr_White schreef:

Mee eens. Ik kan de film trouwens meer waarderen. Ik heb de film in het verre verleden (+- mijn 12e jaar) gezien en ik vond de film toen geweldig. Paar maand geleden heb ik het orgineel gezien en vorige week deze en door de vele overeenkomsten kan ik de film meer waarderen. Ik ben dus blij dat de regiseur zich zo aan het orgineel heeft gehouden.

avatar van Dirigentenleven

Dirigentenleven

Geweldig goede film, Yul Brynner, Steve Mcqueen en Charles Bronson doen het heel goed en maken samen met het verhaal deze film tot een echte top film!

* * * * *

avatar van Dirigent

Dirigent

Goede film vond ik het, goede acteurs zitten erin en ook vind ik het vooral een mooie film ik heb hem eens gehuurd (of op tv gezien) en ik vond het een erg mooie film, die ik nooit zal vergeten!

* * * * *

avatar van scherpschutter

scherpschutter

Aardige film, niet groots, wel vermakelijk, net zoals het origineel eigenlijk.

Hou nou toch eens op met het ophemelen van die samourai-films van Kurosawa. Het zijn goedgemaakte, maar tamelijk naïeve films waarin een cultuur uit het verleden wordt verheerlijkt. Kurosawa verzette zich tegen de vooruitgang en zg. 'verwestelijking' van de Japanse samenleving. Hij was dus feitelijk een reactionair met ideeën die veel lijken op die van Osama Bin Laden, al - laat dit duidelijk zijn - hij nooit geweld heeft verheerlijkt. Dat dit soort ideeën (over de Japanse moderne samenleving v. de samourai-cultuur) wel degelijk tot ellende kunnen leiden, zie je aan Mishima Yukio.

avatar van W.M.J.M

W.M.J.M

scherpschutter schreef:

avatar van blabla

blabla

• 2070 berichten

scherpschutter schreef:

Gelul, wat hem in Japan juist werd verweten was dat zijn films te westers waren.

avatar van james_cameron

Onderhoudende, vlot gemaakte western. Niet al te serieus van toon maar de film komt soms verrassend uit de hoek met rake observaties en sterke emotionele momenten. De indrukwekkende cast heeft niet heel veel te doen (vooral Steve McQueen is verspild), maar de dialogen zijn vaak erg grappig en het script is zeer levendig. Qua aktiescenes stelt het allemaal niet zo heel veel voor. Goed camerawerk en memorabele muziek, die echter wel alles platwalst.

avatar van Riddick

Riddick

Schrok er even van dat ik deze film not geen cijfer had gegeven. Ik heb de dvd al meer dan 2 jaar in mijn bezit.

Wat kan ik hier over zeggen. Als grote western en Steve McQueen fan vind ik dit gewoon fantastisch! De film is geweldig, het verhaal is leuk!