• 9.374.935 stemmen

The Magnificent Seven (1960)

Western | 128 minuten

Genre: Western

Geregisseerd door: John Sturges

Met onder meer: Yul Brynner, Steve McQueen en Charles Bronson

Gesproken taal: Engels en Spaans

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot The Magnificent Seven

"They were seven - And they fought like seven hundred!"

Een groep bandieten terroriseert elk jaar een klein Mexicaans boerendorpje. De dorpsoudsten sturen drie boeren naar de Verenigde Staten om huurlingen te vinden die ze willen beschermen. Ze vinden er uiteindelijk 7. Zij moeten het dorp klaarstomen om later tegen een leger van meer dan 100 man te vechten. Deze film is gebaseerd op Shichinin No Samurai.

Hele leuke film, met erg fijne acteurs. Ik had alleen op de één of andere manier verwacht dat de film meer gebaseerd was op de 7 samurai in plaats van een remake te zijn.

Hele stukken zijn eigenlijk exact gekopieerd en allemaal net wat minder dan het origineel, viel me toch wat tegen.

avatar van mister blonde

mister blonde

the hustler schreef:

volstrekt overbodige, van de pot gerukte, schaamteloze kopie van "Shichinin no Samurai"

nou, nou. wat verwacht je nu helemaal van een remake? deze film heeft wel degelijk een groot aantal goede punten.

- de keuze om er een heuse western van te maken is goed.

- de muziek is schitterend.

- de cast is fenomenaal.

- de keuze om de rol van de badguy wat groter te maken is goed (geweldige rol van Wallach).

- de speelduur was precies goed. veel vaart juist.

- paar scènes van het origineel vervangen, paar houden. werkte goed.

- de rol van de zevende samurai werd hier samengevoegd met de onervaren samurai. zelfs een betere keuze ten aanzien van het origineel. (waarschijnlijk ook de enige betere keuze die Sturges maakte).

natuurlijk kan deze film niet tippen aan het origineel, maar hij is zeker niet slecht. SS is kunst, dit is heel vermakelijk.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Met de Seven samurai nog vers in het geheugen deze ook maar eens bekeken en het is een aardige western maar ook niet meer dan dat. Vergeleken met het meesterwerk wat Seven samurai is steekt deze film op alle fronten wat bleekjes af. Het eerste wat mij opviel is dat deze film wel in een sneltreinvaart lijkt te gaan, ik dacht echt; "Hè? Gaan ze nu al in het dorp een knokploeg zoeken, de film is pas 10 minuten bezig". En dat terwijl westerns nou ook niet echt bekend staan om hun straffe tempo Goed aan deze film vond ik wel dat ze de bandietenleider een grotere en aansprekendere rol hebben gegeven en dat er tegen het eind toch nog een leuke eigen twist in zat.

Ga deze film dan ook maar niet vergelijken met het grote origineel maar gewoon met andere westerns die ik gezien heb en dan doet deze het best aardig. Lekker stoffige dorpjes in een mooi landschap, ouderwetse macho cowboys, goede shootout afgemaakt door alleraardigste filmmuziek. Toch wel goed voor 3,5 puntige cowboysporen.

En damn wat is Seven Samurai trouwens goed man! zit echt te denken om die nog eens naar de 5* te gaan tillen.

avatar van thunderball

thunderball

Aardige en slimme western remake van The seven samurai. Valt me op dat velen hier bij deze en The great escape roepen dat het een sterrencast is, maar vergeten dan even dat bijna alle acteurs toen nog niet echt doorgebroken waren. De rest was nog vrij onbekend.

Bij deze film was bv alleen Brenner al heel beroemd en McQueen was de snel opkomende ster en tussen hun twee bestond tijdens de opnames dan ook de nodige wrevel, voornamenlijk van Brenners kant, die zich zelf de beroemde ster vond.

Eigenlijk, wanneer je even de nu bekende sterrencast vergeet en ook de wereldberoemde muziek even niet meetelt, stelt de feitelijke film niet zo heel veel voor, het is niet slecht, maar door de veel hardere en meer realistisch ogende Leone westerns en films als The Wild Bunch toch iets wat achterhaald en gedateerd.

Leuk om af en toe te zien, maar geen meesterwerk.

3 sterren!

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Uitstekende western die niet dichtbij komt bij het origineel. Vooral omdat Schichinin No Samurai veel meer sfeer en opbouw bevat. In die film wordt veel meer de tijd genomen om je te laten meeleven met de samurai en de bevolking en daar is in deze kortere en vluchtigere western geen sprake. Toch is de film absoluut entertainend, heeft in mijn ogen vooral te maken met mensen als Eli Wallach, Charles Bronson, Yul Brinner en Steve McQueen. Het beeld van de Amerikaanse cowboy wordt netjes en met nuance neergezet en de gevechten zijn erg vermakelijk geregiseerd.

avatar van Barfly

Barfly

Voorafgaande aan de film heb ik eerst de bijgevoegde documentaire zitten kijken, een soort "the making of...".

Het komt door het enthousiasme van de medewerkers aan deze film dat je je enorm gaat verkneukelen dat je straks de film zelf gaat zien. Ik bedoel, uiteraard is dit volgens de makers en medewerkers de beste western ooit, de beste acteurs ooit... in alles de beste ooit.

Helaas kan ik hun gevoel niet delen. Het is een western met goede actie-momenten, een aantal oneliners die je even bijblijven. Het verhaal zelf is iets te eenvoudig om lang bij stil te blijven staan.

Zo zijn er ook geen grootse, memorabele momenten te vinden.

Wat ik vooal jammer vind is dat sommige van de "magnifieke 7" er maar bekaaid afkomen qua tekst en beeldvulling. Dexter, Vaugn, Coburn, en in mindere mate Bronson, komen er maar bekaaid af.

Nu gaat vooral veel tijd naar de emotieloze Brynner en zijn rechterhand McQueen.

Horst Buchholz krijgt ook nogal wat tijd in beeld en dat is jammer aangezien dit de minst charismatische van de zeven is. Ook het minst boeiende karakter in de film.

Zo wie zo had ik graag gezien dat het karakter van Vaugn meer aandacht had gekregen. Je krijgt hints over zijn angsten, maar waar die aan ten grondslag liggen is niet echt duidelijk.

Een ijzersterke ondersteuning van de film is de muziek van Bernstein. Deze muziek is een klassieker waardig.

Al met al een redelijke goede western, maar mijn verwachtingen waren misschien wat te hoog.

avatar van rokkenjager

rokkenjager

Onvoorspelbaar dat de grandioze rol van Mifune die één van de beste personages uit de filmgeschiedenis neerzette, wordt ingeruild voor zo'n talentloos sullig type.

Bij lange (natuurlijk) niet zo overdonderend als Seven Samurai, toch wel een leuke western.

avatar van 606

Een erg leuke western met goede acteurs.

prima verhaal en vermakelijke actie scene's

4,5 ster

avatar van dave

dave

Grote teleurstelling, zowel voor een op zichzelf staande film, maar nog veel meer als zijnde de remake van Kurosawa's meesterwerk.

Aan charismatische smoelen geen gebrek, maar aan echt talent des te meer. Het is duidelijk dat Brynner de rol van Takashi Shimura aanneemt, terwijl Bucholz het personage van Mifune imiteert. Ik vond deze frappante gelijkenissen op geen enkel moment geslaagd. Ze deden beiden teveel hun best en kwamen weinig natuurlijk over. Andere bekende koppen als Wallach en Bronson konden er nog mee door, enigszins geholpen door hun beperkte dialoog.

Qua verhaalverloop ook niet veel positiefs te melden. Een dikke twee uur is in feite te weinig om het hele verhaal uit de doeken te doen. ik kreeg nimmer de kans om mee te leven met de boeren, hetgeen te wijten is aan een (te) snelle vertelstijl.

De vuurgevechten zijn wat twijfelachtig. Soms enorm ongeloofwaardig en theatraal en af en toe vlakaf geweldig. Zo vond ik de scène waarin Calvera's mannen aan de lopende band neergeknald werden het hoogtepunt van de film.

Enfin, niet het meesterwerk dat ik voor ogen had. Locatie, regie, typecasting, allemaal niets op aan te merken. Jammer dat ze niet wat meer hebben gehaald uit het prachtige uitgangspunt.

3,00 (2,75)

avatar van The One Ring

The One Ring

Om van Seven Samurai een western te maken lag waarschijnlijk erg voor de hand en dus kwam de remake er al gauw. De overgang ging kennelijk erg vloeiend, want The Magnificent Seven werd een erg vermakelijk filmpje. Het is echt een ouderwetse avonturenfilm, een jongensfilm, maar wel een van de betere in zijn soort. Misschien omdat ik al een tijdje niks meer in deze trand gezien had, maar ik vond het topvermaak. Natuurlijk mist het de sfeervolle regie van Kurosawa die een mythische sfeer gaf aan de samuraifilm en ook de diepere lagen van het origineel komen hier minder uit de verf, maar van de openingsdialoog van Wallach over religie, naar de introductie van alle teamleden tot aan de gevechten op het einde: het verveelt nooit en bovendien ligt het tempo hoog. Met Brynner heb ik weinig, maar de rest van de cast doet het enorm leuk, met Wallach die geniet van een schurkenrol en McQueen die als coolste teamlid de show steelt.

Dat het geen betere film oplevert dan die van Kurosawa of daar zelfs maar in buurt komt blijkt weinig te deren. Daarbij zijn er toch twee kleine verbeteringen: het uitbreiden van de rol van de grote schurk pakt goed uit en de boeren zijn hier iets minder stompzinnig dan in Samurai wat ik ook wel prettig vond.

4 kleine sterren.

avatar van J. Clouseau

J. Clouseau

Heerlijke western. Seven Samurai nog niet gezien, dus ik kan de twee niet vergelijken, maar deze vind ik alvast een geweldig episch avontuur. Een simpel verhaaltje, maar echt goed uitgewerkt. Grandioze westernsfeer, met die stoffige dorpjes en de koelbloedige revolverhelden. Stuk voor stuk ook schitterende acteurs, met Brynner, Wallach, McQueen en Vaughn op kop. Passende muziek, uitstekende sets, prima regie en natuurlijk de typische westernvuurgevechten maken dit tot een geweldige film. Heerlijk ouderwets avonturenvermaak voor zondagnamiddag.

avatar van timbo_

timbo_

Klassieke western met een cast om van te watertanden die toch lichtelijk teleurstelt. Het eerste uur van de film is prima en het recruteren van het zevental revolverhelden dat het gaat opnemen tegen de bandiet Calvera en zijn gezelschap is uiterst vermakelijk. De langgerekte finale die daarop volgt is oerdegelijk en verveelt geen seconde maar haalt het toch niet bij de legendarische shoot-outs in menig andere western.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Klassieke western met beroemde acteurs en zoals gewoonlijk schitterende sets. De film is goed geschreven en geregisseerd. Het verhaal sprak mij aan. Ook sterke dialogen, passende muziek en mooie shootout scene's. Deze film geef ik een 4,5.

avatar van Justinw

Justinw

Magnificent is misschien niet magnifiek, maar goed is hij zeker.

Deze dan maar eerst gekeken i.p.v de originele film waar ik qua speelduur nogal sta tegen aan te hikken.

Toch wel een van de bekendste van Sturges. En dat komt vooral door de cast. Waarvan ik McQueen, Vaughn, Coburn, Bronson en Wallach het beste van ken. Yul Brynner kende ik nog niet, maar hij zet een sterke rol neer als aanvoerder van de 7. De andere 6 kregen wat minder screentime op McQueen en Chico na. En vooral Chico weet niet echt te overtuigen. Had graag wat meer Vaughn, Coburn of Bronson gezien. Maarja je kan niet iedereen een hoofdrol geven. Het verhaal is eigenlijk simpel maar de uitwerking en de ondersteunende muziek( die een van de beste is die ik tot nu toe zag in een Amerikaanse western) maken dit tot een klassieker.

Hij kijkt lekker weg en voelde voor mij niet langdradig aan. Mede doordat Wallach een geweldige badguy neerzet. Alleen die kop al

* * * *

Binnenkort maar eens verdiepen in de vervolgen!

avatar van simonvinkie

simonvinkie

Flinke teleurstelling helaas, al was de film zeker niet slecht. Western is absoluut een van mijn favoriete genres. En aangezien dit een van de klassiekers in dit genre is, lagen mijn verwachtigen erg hoog. De film is zoals al eerder gezegd niet slecht. Vooral in het begin lag het tempo lekker hoog. Wat ik nou erg jammer vond ik dat niet alle personages even interresant waren. Diepgang kregen ze al helemaal niet, maar daar had ik bij de meeste personages geen moeite mee. Wel met het persoon van James Coburn die een erg gave introductie kreeg. Helaas zegt hij de rest van de film zo´n twee worden en voegt hij al helemaal niets toe. Dat probleem had ik ook met een paar anderen.

Verhaal kwam me natuurlijk erg bekend voor, omdat ik The Seven Samurai ook al zag. Ik vind de beide films nou niet erg vergelijkbaar moet ik zeggen. Eli Wallach was een van de betere dingen aan de film. Verder werd er eigenlijk door iedereen best aardig geacteerd. Ook hoofdrolspeler Yul Brynner (waar ik echt nog nooit van gehoord had) deed het prima. Verder was dit dus wel een onderhoudende western, die wel een redelijk niveau haalt, maar toch ook een grote teleurstelling is.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Jammer, The Magnificent Seven kon me niet continu boeien. Met een gevarieerd gezelschap de strijd aangaan tegen een stel bandieten klinkt leuk en dat is het ook wel in het begin. Het karakteristieke westernsfeertje slaat aan en de meeste personages van de zeven worden wel oke uitgediept. Maar in de tweede helft van de film sloeg de verveling bij mij toe. 'Stop maar met dat gezemel, kom maar op met de spectaculaire eindscene!' dacht ik. Daar werd ik gelukkig niet in teleurgesteld. Toch voelt de film niet als een topper aan in het genre.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Kleine tegenvaller. Vooral omdat ik dit verhaal wel wat meer zag zitten. Het pakt uiteindelijk niet zo fijn uit als ik had gehoopt, maar alsnog zitten er een aantal aspecten in die wel de moeite waard waren.

Zo is de cast meer dan prima en zorgt het vlotte begin en het met actie gevulde einde voor een 'oke' tussendoortje. Helaas ontkomen deze 7 heren er niet aan om regelmatig te gaan vervelen, vooral tijdens de conversaties die zich soms achter elkaar opstapelen en daardoor weinig interesse weten te behouden.

Qua sfeer is het allemaal best luchtig, de soundtrack valt echter niet meteen in de smaak. De film bevat een prima opbouw richting de meer dan aardige climax. De opbouw wordt helaas te vaak gestoord door dode momenten, waardoor ik toch weer moet concluderen dat er een half uur te lang over is gedaan.

avatar van Zinema

Western-remake.

Onderhoudende western-remake van de beroemde Japanse film. Het verhaaltje kent verder weinig uitstapjes ten aanzien van het origineel en de karakters worden ondanks de lange speelduur weinig uitgespit. Verveling begint tegen het einde nogal toe te slaan, iets wat door de matige gevechten alleen maar versterkt wordt.

Redelijk.

avatar van AGE-411

AGE-411

Het probleem dat deze film heeft is dat wanneer je hem ziet, je meestal al Shichinin no Samurai hebt gezien.

Niet dat deze film niet onaardig is, maar je hebt het allemaal al gezien, en het gaat eigenlijk allemaal over je heen. Vooral omdat Shichinin no Samurai toch wel een beter is dan deze film.

Maar is deze film daarom slecht? Helemaal niet. Ik ben er zeker van dat je deze film beter kan waarderen als je Shichinin no Samurai nog niet hebt gezien. De ervaring zou helemaal anders zijn.

Sterkhouders in de film zijn natuurlijk de acteurs. Steve McQueen en Charles Bronson als good guys, en Eli Wallach als slechterik. Heerlijke acteur die laatste!

Pluspunt tegenover de originele versie is dat men hier ook dieper probeert in te gaan in sommige personages. Alleen niet diep genoeg, of is het enkel een poging tot.

Verdere pluspuntjes zijn de muziek en de omgeving. Bij Westerns zit het wel vaker goed op dat gebied.

Op zich dus geen slechte film.

avatar van rep_robert

Ik deel de mening van AGE-411 ook wel, wanneer je Shichinin No Samurai hebt gezien voelt dit toch aan als een soort van light versie van die film.

Niet dat het slecht is, integendeel. De "Magnificent Seven" zijn allemaal erg leuk, veel herkenbare koppies.

De landschappen zijn ook erg mooi en dat western decor kan mij eigenlijk wel bekoren, geeft toch een avontuurlijk gevoel. De vrolijke en aanstekelijke muziek van Bernstein helpt ook voor de kijkervaring. Ondanks dat het geen Morricone is blijft het een erg herkenbaar deuntje.

Waar de film vooral problemen mee heeft is het proberen te evenaren van Shichinin no Samurai, ondanks dat het ook vermeld staat in de opening credits. Een aantal scenes zijn gewoon letterlijk gekopieerd en juist het innovatieve uit de eerder genoemde film mis je toch een beetje in deze film. Ook is de speelduur een stuk korter, waardoor de personages niet echt heel erg tot leven willen komen en de pogingen tot diepgang ook redelijk mislukken.

De manier waarop de zeven heren zich bewapenen en tegen de bandieten vechten is ook veel minder creatief gedaan dan het origineel. Beetje pief, paf, poef en dat was het eigenlijk. De spanning was niet echt terug te vinden in de matig in beeld gebrachte gevechten.

Als je Shichinin no Samurai hebt gezien is dit gewoon een veel mindere versie, als je het origineel niet hebt gezien zal deze film je wel meer bevallen.

Tuurlijk krijgt The Magnificent Seven Nog wel een voldoende.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Degelijke western.

The Magnificent Seven had een betere film geweest, als de speelduur minder was geweest (er staat nochtans 88 minuten op de achterkant van mijn Blu Ray-exemplaar). Nu voelt het allemaal wat lang aan.
Ondanks een goed begin, waarin meteen duidelijk wordt wat het probleem is en hoe het gaat aflopen, zijn er stukken die niet boeien. Zo krijgen we na de eerste confrontatie met Calvera nog een saai stuk, waardoor veel tempo - want dat heeft de film aanvankelijk wel - verloren gaat.
De 'zeven' zijn bijna allemaal interessante personages, de dorpelingen daarentegen. Vooral de drie buddy's van Charles Bronson zijn irritant.

De acteurs om wie het draait - namelijk de 'zeven' en de bad guy - doen het stuk voor stuk goed. Yul Brynner ziet er wat onorthodox uit - zijn kale knikker is wat wennen, om van zijn diepe negerstem nog maar te zwijgen -, maar weet makkelijk stand te houden qua acteren. Zijn sidekicks Steve McQueen, Charles Bronson, James Coburn en co weten allemaal te overtuigen, op eentje na, namelijk die jonge gast.
Eli Wallach's versie van de bad guy is wat cliché qua invulling, maar zeker oké qua acteren.

Het is duidelijk dat regisseur John Sturgess indertijd wist met wat hij bezig was, want de vormgeving ziet er over de ganse lijn wel goed uit. De locaties en het merendeel van de buitenscènes zien er fantastisch uit.
De muziek is m.i. - en ondanks de luchtige sfeer - te speels, en komt hier niet echt tot z'n recht.

avatar van El  Loco

El Loco

They were seven - And they fought like seven hundred!

Ik had vandaag nog eens enorm veel goesting om een western te zien. The Magnificent Seven sprak me onmiddellijk aan, mede dankzij de aanwezigheid van Eli wallach natuurlijk.

Uiteindelijk is The Magnificent Seven een oerdegelijke westernfilm geworden, maar absoluut geen topper à la creaties van Sergio Leone. De film begint erg goed met de mooie muziek van Bernstein en de kennismaking met de schurk Calvera, gespeeld door Eli wallach. Qua sfeer heeft deze film mij zeker en vast kunnen bekoren. Die typische westernsfeer heeft voor mij altijd al iets magisch gehad en ook in deze film is die sfeer sterk aanwezig. De typische landschappen, de mooie setting van het dorpje en natuurlijk het vaak terugkerend deuntje van Bernstein zorgen voor een prima sfeerschepping. Het verhaal zelf is nogal vrij simpel. Een beroepsschutter die de opdracht krijgt om een dorpje te beschermen en daarbij de hulp inroept van 6 collega’s. Jammer dat de opbouw naar de confrontatie met Calvera me niet altijd even hard wist te boeien, want dat nam toch het grootste deel van de film in beslag. Als de opbouw meer momenten had gehad zoals Britt die iemand met een mes vermoord in een cowboyspel, dan was het eigenlijk perfect geweest. Misschien was ik gewoon veel te ongeduldig voor de confrontatie tussen Calvera’s bende en de Magnificent Seven. Maar mijn geduld werd zeker beloond, want de twee confrontaties waren zeker en vast de moeite waard.

Ik had deze film in de eerste plaats opgenomen omdat Eli wallach hierin meespeelt. Sinds ik hem voor het eerst bezig zag als Tuco in The Good The Bad and The Ugly, heeft hij een soort van heldenstatus van mij gekregen. Voordat ik de film opstartte wist ik niet welke rol hij zou spelen, maar ik had zo’n vermoeden dat hij wel als schurk zou uitgespeeld worden en dat bleek ook zo te zijn. Geweldig hoe hij de rol van Calvera weet in te vullen, maar zo’n rol is dan ook helemaal op zijn lijf geschreven. De openingsscène waar hij in het dorp de oogst komt stelen is al meteen een schot in de roos. Jammer genoeg komt hij daarna een lange tijd niet meer in beeld en wordt er vooral geconcentreerd op de Magnificent seven. Yul Brynner vond ik nu niet meteen een goede prestatie neerzetten. Ik weet niet goed wat ik van hem moet vinden, maar hij kwam vrij emotieloos over en de rol van cowboy leek hem niet erg goed te liggen. Steve Mcqueen vond ik dan weer wel overtuigen als tweede leider van de bende. Wat wel zeer opvallend was en ook een beetje jammer, was dat Horst Buchholz die Chico speelt nogal vrij vaak aan het woord mag komen. De scène in de bar en wanneer hij de boeren toespreekt is hij enorm irritant en dat doet ook wat afbreuk aan de film. De rest van de cast is perfect verwaarloosbaar en dat is nu niet echt een goede zaak. De rollen van Charles Bronson, Vaughn en Coburn waren erg beperkt.

Zoals ik al zei is The Magnificent Seven een oerdegelijke film in zijn genre, maar er waren ook wel minpuntjes die me beletten een hoge score te geven.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Een van de problemen is de relatief korte speelduur zodat alle gebeurtenissen er op grove wijze ingepropt moeten worden. Zo waren ze erg veel tijd kwijt met de samenstelling van de zeven leden (wat vrij gemakkelijk ging) en was er weinig ruimte om echte strategie in de verdedeging terug te laten komen terwijl dat bij Shinchin no Samurai juist zo mooi was. Het beschermen van het dorp tegen veertig man leek geen loodzware klus en het niveau van de Japanners wordt niet geëvenaard maar met behulp van de sterke cast en een meer dan degelijke uitvoering is dit is toch een fijne western geworden die lekker wegkijkt.

avatar van John Milton

John Milton

Mooie western met prachtig geschoten beelden. Panavision wordt goed benut naar mijn mening. Ook de cast is een plezier om naar te kijken, Mcqueen en Bronson allebei wat jonger dan hoe ze in mijn geheugen staan van hun andere films. Yul Brynner kende ik niet echt, maar hij is gezegend met een behoorlijke dosis charisma. Tel hier een aanstekelijke score bij op en je hebt een zeer onderhoudende western. Seven Samurai is iets te lang geleden voor mij om een directe vergelijking mee te maken, maar het verhaal is sowieso niet de reden om deze film te kijken. Minpunt is het minder geloofwaardige acteerwerk van de bijrol-acteurs.

Net geen echte klassieker, doet onder voor Sergio Leone's westerns voor mij, maar toch bijzonder leuk!

avatar van Spetie

”I should have guessed. When my men didn't come back I should have guessed. How many of you did they hire?”

The Magnificent Seven is een western die een vrije remake is van Kurosawa’s Shichinin no Samurai en niet de enige western, die film van Kurosawa als uitgangspunt zou nemen. Hoewel het origineel nooit geevenaard wordt, Is The Magnificent Seven een vermakelijke film geworden, die geen seconde verveelt, en goede acteurs kent.

Vooral Eli Wallach zet een leuke rol neer als de schurk Calvera. Van de zeven helden weet vooral Steve McQueeen het meeste indruk te maken. Daarbij moet ook gezegd worden dat klinkende westernnamen zoals Charles Bronson en James Coburn ook wel een wat kleinere rol hebben, wat wel jammer is, maar wel begrijpelijk bij een film als deze. Er zitten aardig wat actie en schietscènes in, die uiterst goed verzorgd zijn. Wel valt in vergelijking met het origineel op, dat het hier allemaal wat oppervlakkiger blijft. Ook de muzikale score vind ik hier wat minder.

Toch verveelt The Magnificent Seven geen seconde. Deze zal nooit tot mijn favoriete westerns gaan behoren, maar vermakelijk is het absoluut, mede dankzij de leuke en bekende cast en de prima actie.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Ik kwam na afloop van de film er pas achter dat deze film gebaseerd is op 'the Seven Samurai'. Nu had ik die film ook nog niet gezien, dus voor mij was zo'n beetje alles nieuw.

Wat me direct al opviel was dat de film voor een jaren `60 film er erg goed uitzag. De beelden zijn prima gerestaureerd, met uitzondering van de overgangen in scenes. Verder zag het er allemaal perfect uit. Mooie beelden, prachtige natuur en realistische vechtscenes (vooral het eindgevecht).

Maar verder viel de film me tegen. Met de cast was niks mis, dat mag duidelijk zijn. Kende Bronson, McQueen, Brynner Wallach en Vaughn sowieso en dat zijn stuk voor stuk goede acteurs.

Maar het verhaal, en dan zeker de uitwerking ervan, kon me totaal niet raken. Vond het ietwat traag en weinig actie.

De dialogen, vooral die in het Mexicaanse dorpje, zijn niet boeiend en soms zelfs slaapverwekkend.

Helaas is het toch niet geworden wat ik ervan verwacht had, maar dankzij de mooie beelden, goede acteurs en het eindgevecht blijft de score mild.

Kleine onvoldoende.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Ah kijk.....filmklassiekertje dat ik tot op heden gemist had, vanmiddag bij de Belg in de zondagmiddagmatinee.

Niet helemaal onbekend want feitelijk een herverfilming van "The Seven Samurai".

Dat is dan ook de makke, want echt andere ontwikkelingen dan in de originele film zijn er niet.

Wat krijgen we er wel voor terug?: Technicolor, aangename rollen van Yul Brynner, Charles Bronson, James Coburn en Eli Wallach als de leider van de schurken.

avatar van baspls

baspls

"Yes. The final supreme idiocy. Coming here to hide. The deserter hiding out in the middle of a battlefield."

Goede western. Gebaseerd op de Japanse-film Shichinin no Samurai en dat is ook een beetje op de film af te lezen. De Mexicaanse boeren zien er nogal Japans uit en die dorpsoudste al helemaal.

Er is erg goed geacteerd. Yul Brynner, Steve McQueen en Ali Wallach waren weer bijzonder goed.

De muziek van Elmer Bernstein was echt geweldig.

Ik ben erg benieuwd naar Return of the Seven omdat er hier maar drie overblijven.

avatar van Theunissen

Dit was misschien wel de "The Expendables" uitvoering (en dan ook beter) van de jaren 60 met veel grootheden van die tijd met o.a. de veel te vroeg overleden Steve McQueen en misschien ook wel Yul Brynner. De enige ster van destijds welke helaas afwezig is en ik eigenlijk ook wel miste, is John Wayne die juist perfect zou zijn geweest om een rol te vervullen in dit verhaal. Men had dan wel de titel moeten aanpassen naar "The Magnificent Eight"

Ik heb deze film vroeger als klein kind gezien op een Duitse zender en vond hem destijds helemaal te gek. In de jaren 60 en 70 waren Cowboy films zeer populair en zeker als je actie wilde zien op TV. Gisteren zond men hem weer zeer laat uit op een Duitse zender (ARD) en toen heb ik hem gelijk maar weer eens bekeken.

Hoewel het verhaal eigenlijk niet groots is (zeker ook niet slecht), zat de uitvoering wel goed in elkaar en valt er meer dan genoeg te genieten van de fraaie western beelden en natuurlijk de sterren. Het verhaal weet ook te boeien en er zit redelijk wat actie in (zeker op het einde) die nu wel oubollig en flauw/kinderachtig oogt (geen bloed en men sterft in schoonheid). Een goed voorbeeld daarvan is het sterven van Charles Bronson op het einde. Hoewel de film lang duurt verveelde hij me eigenlijk geen moment. De vaart had in het begin wel wat hoger mogen zijn. Maar geen hond die daar om maalt bij het zien van sterren als Yul Brynner, Steve McQueen, Charles Bronson, Eli Wallach en James Coburn.

Al met al is dit gewoon een klassieker en zeker ook één van de betere Cowboy films.

avatar van John Barry

John Barry

The Magnificent Seven is een leuke western om een keer gezien te hebben.

Wat vooral opvalt aan deze film is het goede acteerwerk. Eli Wallach is briljant als Calvera. Calvera terroriseert met zijn groep een Mexicaans dorpje. Eli Wallach is in deze film echt briljant bezig. Calvera is een gemeen personage. Maar door Wallach word Calvera ook wel een grappig personage.

De dorpelingen willen zich niet langer laten terroriseren door Calvera, ze hoeken huurlingen om hun dorp te beschermen. Ze vinden uiteindelijk 7 huurlingen. Ook die huurlingen worden stuk voor stuk door goede acteurs neergezet. Het zijn ook duidelijk allemaal verschillende personages . Bijna elk personage heeft wel iets speciaals . Het acteer werk in deze film is echt erg sterk

Dit is een film die soms wel wat meer vaart had mogen hebben. Het had soms wat sneller gemogen. Deze film heeft ook redelijk wat humor. Dit compenseert het soms wat langzame tempo van de film.

In deze film krijgen we ook een paar goede schiet scenes. Natuurlijk zien de scenes anno 2014 er wat ouderwets uit, maar hou er rekening mee dat deze film uit 1960 komt. De actie scenes overtuigen zeker in deze film als je rekening houd met de leeftijd van de film. Ik vond de actie scenes die we in deze film voorgeschoteld krijgen eigenlijk erg goed.

Ook erg goed is de muziek van Elmer Bernstein. Zijn muziek draagt bij aan de sfeer van de film.

Ook het camera werk in deze film vond ik goed.

Al met al vond ik The Magnificent Seven een goede film. Deze film is vooral sterk vanwege het acteerwerk van de geweldige cast die geweldige personages spelen. Deze film was nog beter geweest als het tempo wat hoger was. Maar dat neemt niet weg dat ik dit een erg goede film vond

4 sterren voor deze film