• 9.377.091 stemmen

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Michael Biehn en Linda Hamilton

Releasedatum: 21 februari 1985

Plot The Terminator

"Your future is in its hands."

In de toekomst vindt er een wereldoorlog plaats tussen de mensen en de machines. De machines sturen een Terminator terug in de tijd. Deze cyborg heeft maar één missie: het doden van Sarah Connor, omdat haar ongeboren zoon zal uitgroeien tot de leider van het menselijk verzet. De mensen sturen guerrillastrijder Kyle Reese terug in de tijd. Hij moet Sarah Connor zien te vinden om haar te beschermen tegen de Terminator. De vraag is: wie vindt haar het eerst?

Sarah Connor

Dr. Peter Silberman

Pawnshop Clerk

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Juist! Blade Runner, Predator 1 en Terminator 1 dus ook.

Maar bij al die films kun je toch zien dat het oud is. Wat logisch is, maar toch zeuren veel mensen nog steeds over de special effects. En wat jij zegt over (vooral) die ene scène in deze film. Die valt echt wel mee.

Huh

Man in pak effecten zijn wel okay??

chevy93 schreef:

Nee, de focus ligt op Kyle en Sarah.

Meer screentime. Áls (let op de nuancering) hij in beeld is, steelt hij de show. Hetzelfde als bij Dr. Strangelove. Een geniaal personage, maar veel te weinig nadruk op hem.

De films staan nog altijd hoog aangeschreven, dus dat lijkt me niet. Terminator is ook een film die nog altijd erg geliefd is. De echte toppers overtuigen te allen tijde, nostalgie of niet.

1. Ook, maar we volgen Arnie ook in z''n eentje. De moorden op de Sarah Conners-en, de operaties aan zichzelf, zijn 'landing' op aarde, de overval op het politie bureau. We volgen al zijn acties. Natuurlijk draait het verhaal om de vrouw die beschermd/ vermoord moet worden, maar we volgen de killer evenzoveel als de beschermer. Zie niet waar Arnie nog meer screentijd had moeten krijgen, al zijn stappen worden immers in beeld gebracht.

3. Deze topper overtuigt nog steeds, mij wel in ieder geval.

JacoBaco schreef:

Die valt echt wel mee.

Geeft niet, jij bent verblindt door nostalgie.

Huh

Man in pak effecten zijn wel okay??

Als het werkt, waarom niet? Daarbij heeft Alien wel meer effecten dan een man in een pak en dat weet je zelf ook wel.. Het gaat ook niet om de manier waarop, maar om het resultaat.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Vreemde opmerking, mikey, je doet net alsof een man in pak er per definitie slecht uitziet. En als je dat vindt heb je duidelijk nog nooit Alien gezien

avatar van GuyB

GuyB

@ Chevy: Moet je maar het tweede deel eens zien dat zal je waarschijnlijk, zoals velen, wat meer weten te waarderen. Focus ligt daar zeker op The Terminator aangezien hij rent i.p.v. jaagt. De mensen waar hij hier achter zit lopen met hem mee. De effecten zal je er hoogstwaarschijnlijk ook beter vinden.

Neemt niet weg dat de eerste een stuk bruter en ook gewoon leuker is doordat Arnold de slechterik is.

chevy93

Ja, die tweede ga ik ook snel maar eens kijken (waar haal ik de tijd vandaan, ik moet nog zoveel kijken. ). Terminator kijkt lekker weg en is een mooi tussendoorfilmpje, vind ik.

mikey

Tja nou... het is wat merkwaardig om de stopmoton van The Terminator jammer te vinden, en vervolgens een voorbeeld geeft van een man in pak als zijnde goed werk. .. En boy, dat is echt een man in pak he!

chevy93 schreef:

Terminator kijkt lekker weg en is een mooi tussendoorfilmpje, vind ik.

Cultuur barbaar!

avatar van freddy80016

freddy80016

echt geen tussendoortje...ik vind het een klassieker van B-films...ik hou van T2,maar van T1 meer...

iedereen spreekt over Ahnuld in deze film(hij steelt de show in T2 dat wel),maar deze film steelt Kyle Reese(Michael Biehn)...echt iets...wow,mens tegen machine...die love story tussen kyle en sarah is ook geloofwaardig

hoe Kyle Sarah redt in de bar en de vele auto achtervolgingen...Kyle is badass!

Reinbo schreef:

Cultuur barbaar!

(maar bewaar dat soort termen maar voor mensen die helemaal geen klassiekers kunnen waarderen, een 3,5* is een redelijk cijfer )

Dat maakte jij er van.

Alien, The Thing,

Nee hoor. Jij meldt Alien.

Met een man in pak als de alien. En persoonlijk meen ik dat het terminator skeletpoppetje wel wat toffer is.

chevy93

Ja, maar zoals ik al zei heeft Alien wel meer special effects....

dutchtuga

Goed gebruik maken van man in pak is natuurlijk wel een stuk geloofwaardiger binnen de context. Vind het niet echt vergelijkbaar met stop-motion effects.

mikey

Ik heb de vergelijking niet gemaakt.

Maar geloofwaardig was het niet.

dutchtuga

Zeker wel. Scott maakt namelijk slim gebruik van de camera waardoor we de Alien nooit in volle glorie kunnen aanschouwen. Het design icm met geluidseffecten en een vleugje suggestie zorgt er juist voor dat het een creepy ding is. Er is maar een scene waar we de Alien voluit in beeld zien en die is dan ook uit de bioscoopversie geknipt.

mikey

Ik ken de film uit de j80, toen ik alles nog geloofde. Maar toen ik hem vorig jaar zag was ik echt geschokt door het outfit, eer rubberen pak.

Maareh Terminator toch ;?

dutchtuga

Je hebt man in pak en je hebt man in pak. Verschil is er.

mikey

Ja je mag hem fantastisch vinden maar ik vind hem dus echt knullig.

mikey schreef:

Werkelijk? Zal binnenkort de BR maar eens zien, voor zover ik me kan herinneren zie je enkel zijn kaken en een heel enkel keer het hele beest. Als er al iemand inzit is het wel een anorexia patient.

mikey

Ja.. het 'design' wordt wel verdedigd zeg..

ik dacht een 218 cm hoge Nigeriaan in dat pak.

avatar van sofripa

sofripa

Tja, wat hierover nog te zeggen. Ken je the Terminator niet, dan heb je heel lang onder een steen gelegen. Heerlijke SF met nog drie fraaie vervolgen. Klassiekertje.

mikey schreef:

Ja.. het 'design' wordt wel verdedigd zeg..

ik dacht een 218 cm hoge Nigeriaan in dat pak.

Het is toch ook het meest briljante monster design na The Thing....

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Predator is ook een geniaal monster design. 1. Alien. 2. Predator. 3. The Thing. .. 4.

avatar van SimtekF1

SimtekF1

Heb vandaag voor het eerst deel 1 gezien, deel 2 heb ik echt al 10 keer gezien denk ik.

Maar na het zien van deel 1 weet ik nu gelijk waarom deel 2 altijd op tv was en deel 1 niet.

Het is natuurlijk een stukje nostalgie maar deel 1 heeft mij niet echt kunnen boeien.

avatar van dominion

dominion

JacoBaco schreef:

4. Gorn .

avatar van ehs21

ehs21

Hier begon het dus allemaal mee, wel duidelijk de minste van de 3 die ik gezien heb tot nu toe. De film hangt iets teveel (en veel meer dan de andere delen) van toevalligheden aan elkaar. Met name in het begin kan Kyle wel erg simpel aan de politie ontkomen in die kledingwinkel en vervolgens pakt ie ook net zo makkelijk ff een shotgun uit een politieauto. De SE beginnen toch echt wel te verouderen ook, in het begin met het futuristische vliegtuig moest ik gelijk aan de thunderbirds denken en zoals hier ook al aangegeven is het stop motion werk in de laatste scenes toch ook echt zonde. Maar het allergrappigste vond ik nog wel als Arnie zn oog eruit haalt en je 2x 1 of andere rare pop/masker ziet die een heel klein beetje van Arnie wegheeft. Die scenes hadden er toch echt wel uitgelaten moeten worden. Vraag me ook af of de mensen die deze films destijds in de bios zagen dat nou hele mooie SE vonden of ook eerder in lachen uitbarsten. Verder is het acteerwerk van Hamilton ook maar matig. Maar het blijft natuurlijk The Terminator en Arnie maakt veel goed. En het concept e.d. blijft op zich ook best briljant, zonder voorkennis kom je echt pas na 45min oid erachter dat het om een machine gaat. Helaas had ik de voorkennis natuurlijk wel en kan je dat niet ongedaan maken. 3,5*

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

ehs21 schreef:

de minste van de 3

Deel 3 beter dan deze? kan ik moeilijk geloven...

avatar van ehs21

ehs21

FunkStarr schreef:

Deel 3 beter dan deze? kan ik moeilijk geloven...

ok bedankt voor de info......