• 9.377.570 stemmen

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Michael Biehn en Linda Hamilton

Releasedatum: 21 februari 1985

Plot The Terminator

"Your future is in its hands."

In de toekomst vindt er een wereldoorlog plaats tussen de mensen en de machines. De machines sturen een Terminator terug in de tijd. Deze cyborg heeft maar één missie: het doden van Sarah Connor, omdat haar ongeboren zoon zal uitgroeien tot de leider van het menselijk verzet. De mensen sturen guerrillastrijder Kyle Reese terug in de tijd. Hij moet Sarah Connor zien te vinden om haar te beschermen tegen de Terminator. De vraag is: wie vindt haar het eerst?

Sarah Connor

Dr. Peter Silberman

Pawnshop Clerk

avatar van hollandpride

hollandpride

voor die tijd vind ik het toch het beste deel van alle terminator delen. een 4 van mij

avatar van film88888

film88888

Een super klasieker, met een heel veel actie. Arnold schwarzenegger is hier echt heel goed in zijn beste rol, en ook de beste film met hem het is een echte james cameron film, en de muziek is echt heel goed in de film de actie scene bv: als ze op de snelweg rijden en kyle gooit met die bommen naar the terminator prachtige scene gewoon. Het plot viel ook nog wel best mee, en lance henriksen heeft een kleine rol maar doet het ook wel niet slecht vind ik, maar kiezen tussen deze of deel 2 welke het beste is kan ik echt niet zeggen want judgment day is ook wel super goed. de film geef ik een dikke 4,0

avatar van rondh

rondh

TheRisingSun schreef:

Ik vind hem nog steeds even goed als de eerste keer dat ik hem zag. Bij deze film gaat het mij vooral om de duistere sfeer en de spanning. Dat het er misschien niet allemaal even goed meer uit ziet qua special effects, is voor mij niet van belang. De rol van Schwarzenegger blijft toch ook gewoon een prachtige om te zien! Dus ook vanavond zal ik hem weer zien, waarschijnlijk.

Die duistere sfeer maakt deze film inderdaad. Jammer dat deel 2 dat niet heeft. Deel 2 heeft daarentegen wel betere effecten.

avatar van Killerbert

Killerbert

ik had de film al vaker gezien. ik heb deze film ook dit weekend gekeken(alle 3 ). goede film en mooie effects voor 1984

avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

Voor 1984 een fantastische speelfilm waarbij de special effects al super waren.

Het was een slim idee van Cameron om te wachten tot 1991 met de sequel.

Hoewel het zelden voorkomt, is de sequel beter dan deze 1e Terminator-speelfilm.

Met name dankzij de special effects.

Voor deze Terminator 4 *.

avatar van ewalk

ewalk

Ik blijf dit deel het beste vinden. Met name doordat het iets nieuws toevoegde aan het genre. Ook goede rol van Schwarzenegger . Daarnaast de duistere sfeer , de spanning, het onbegrip voor wat er gaande is. kortom prachtig. In deel 2 vind ik dit minder naar voren komen. Is toch te veel een sequal denk ik. Voortborduren dus. Overigens wel goed gedaan deel 2.

deel 1 4'5*

Overigens een tip voor de alternatieve titel: "De vernietiger" klinkt beter dan "De uitroeier"

avatar van unreallerke

unreallerke

zalige fiilm, en goede rol van schwarzeneger !!!

zalige scene al hij zegt: I'll Be Back

avatar van Yvo1983

Yvo1983

• 1920 stemmen

Super film! kan je blijven zien!! five stars!!

avatar van abeltjuh 25

abeltjuh 25

Lijkt me zo vet!! Moet em echt gaan checken binnenkort!!

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Lekkere actiefilm, Schwarznegger is werkelijk perfect gecast voor zijn rol als Terminator.

avatar van joostie

joostie

ik heb me kapot zitten lachen met die scene als hij zijn oog eruit steekt zoooooo nep.mar voor de rest super film zeker 4**** waard.

avatar van veron35

veron35

Vreemd dat er nog niks over de Thermomter 4 van mastermovies is gezecht: KLIK

avatar van tom54

tom54

Die is heel wat beter dan deze. Daar zijn trouwens ook stukjes uit terminator 2 en 3.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

veron35 schreef:

Vreemd dat er nog niks over de Thermomter 4 van mastermovies is gezecht: KLIK

Die heb ik ook al geplaats bij Terminator 3.

avatar van 606

Thermometer 4 rise of the macho man

geweldig

avatar van blackthorn

blackthorn

Beste actie film allertijden. Ik vind deze beter als terminator 2. Het einde blijft bij spanned hoe vaak je de film ook bekijkt en dat mis ik toch in termintator 2. Ze zijn allebei heel goed toch mis ik iets in deel 2. Arnold Schwarzeneggerals bad guy:P. Ik vond hem echt perfect spelen!

Ik vind Arnold Schwarzenegger in deel 1 beter een robot/cyborg spelen dan in deel 2 daar probeert meer.... macho te spelen in plaats van robot. Maar deel 1 en 2 zijn allebei heel goed. In tegenstelling tot deel 3 die vond ik echt te ver gaan met dat die wapens kon maken.

avatar van apie74

apie74

Deze is beter dan deel 2 en 3. De sfeer die deze film uitstraalt past precies bij een Terminator. Donker en kil. In deel 2 wordt dat helaas om zeep geholpen omdat de Terminator ineens teveel menselijke trekjes krijgt en grappig moet wezen.

avatar van FredKrueger

FredKrueger

Ik vind dit deel de beste

avatar van Gizzmann

Gizzmann

3 reacties achter elkaar die deze beter vinden dan het tweede deel? Eindelijk!

avatar van DragQueen

DragQueen

Een absolute klassieker, met sterke rollen van arnold schwarzenegger, linda hamilton en michael biehn. een ijzersterk verhaal, met voor deze tijd baanbrekende special effects. een spannende film, met een super sfeer, en goede sfeervolle muziek. arnold zal voor altijd met de terminator-rol geasocieerd worden. hij is gewoon de terminator. ik geef de film 5 sterren.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

ze zijn ook bezig met nieuw deel van terminator

5*** sterren trouwens

avatar van Roel27

Roel27

Dit is DÉ Terminator film. Zo behoort een Terminator zich te gedragen. Spannend tot aan de laatste minuten. Echt een geweldige film, met een terminator, zoals deze had moeten blijven.

avatar van AGE-411

AGE-411

Ik snap het niet echt.

Hier is ie de bad guy en in de 2de de goede?

Wie legt het mij uit?

avatar van Redlop

Redlop

AGE-411 schreef:

Hier is ie de bad guy en in de 2de de goede?

Plaats dit bericht in de rubriek: Fouten in films.

avatar van seth gecko

seth gecko

jammer maar helaas.

daar waar ik films als Scarface, Gremlins, Jaws of The Godfather, Grease en dergelijke kan blijven bekijken komt deze eerste Terminator uit 84 hopeloos gedateerd en campy op me over.

wat er voor 84 indrukwekkend uitzag komt anno 07 lachwekkend nep over om maar over de totaal foute kapsels en afgrijselijke synthesizermuziek die de actie begeleid te zwijgen.

Terminator heeft de tand des tijds jammergenoeg niet doorstaan, daar waar een Alien wel nog volledig werkt...

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

Absolute actie klassieker, die wat mij betreft, snel de top 250 in moet.

Het verhaal zit erg goed in elkaar, en Arnie zet een van de coolste personages uit de filmgeschiedenis neer.

Verder speelt Hamilton ook sterk en heeft de film behoorlijk wat vette actie (wat erg sterk in beeld is gebracht).

Natuurlijk is het ook genieten van de beroemde film quotes (I'll Be Back) en de vele one-liners.

5*****

avatar van Reinbo

Gister voor de zoveelste keer gezien (mijn eerste film op Blue Ray ).

Film blijft als een huis overeind staan. Geweldige nare en lelijke Schwarzenegger in een non-stop aktie rit. SE zijn cheesy, maar dat waren ze in 1984 ook al. Het was immers een behoorlijke low budget film, maar wel een geweldig goede. Dikke 4,5 voor de beste uit de serie

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Vind T2 toch wel beter. SFX zijn in zulke films belangrijk en deel 2 is foutloos op dat gebied. Maar ik mis daar wel de geweldige jaren 80 sfeer dat deze heeft .

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Na gister T2 herzien te hebben moet ik terugkomen op mijn mening. Deel 1 is de beste uit de serie.

Deel 2 is de bom, onthoud dat;-) Die iz wel het beste van allemaal!