• 9.379.415 stemmen

Donnie Darko (2001)

Mystery / Drama | 113 minuten / 133 minuten (director's cut)

Genre: Mystery / Drama

Speelduur: 113 minuten / 133 minuten (director's cut)

Geregisseerd door: Richard Kelly

Met onder meer: Jake Gyllenhaal, Jena Malone en Patrick Swayze

Releasedatum: 20 juni 2002

Plot Donnie Darko

"28 days, 6 hours, 42 minutes, 12 seconds... that is when the world will end."

2 oktober 1988, een gewone dag in het leven van de verwarde 16-jarige Donnie Darko. Dan valt er vanuit het niets een vliegtuigmotor door het dak van z'n huis, recht in Donnie's kamer. Gelukkig ligt Donnie niet in bed, aangezien hij hiervoor in een visioen gewaarschuwd is door een 2 meter lang konijn. Terwijl Donnie het leven en de liefde begint te verkennen ontdekt hij de geheimen van het universum waardoor hij de mogelijkheid krijgt om de tijd en zijn lot te veranderen.

Donnie Darko

Prof. Kenneth Monnitoff

Dr. Lilian Thurman

avatar van Jordy

Jordy

Wanneer was dat bij Ruud de Wild?? Luister normaal altijd, en vond het elke keer jammer dat ze Donnie Darko niet noemden....

Euh, volgens mij 5 minuten voordat ik mijn postje schreef

En Kapp, nee, natuurlijk hoef je als DJ niet alles over films te weten. Het is alleen jammer dat er gelijk een oordeel klaar ligt als iemand zegt "Er zit een groot eng konijn in". Maar dat word natuurlijk alleen maar gezegd omdat dat humor is. Ik kon er trouwens best om lachen hoor...

Volgende week is Mad World trouwens 3FM Megahit.

Als iemand mij dat in die bewoordingen uitlegt, en ik zou verder nog niets van de film gehoord hebben, zou ik ook denken dat het een vette b-film zou zijn. Wij weten inmiddels beter.

avatar van De Knip

De Knip

Ze draaiden Mad World net op radio 1 journaal, alleen slechts een minuutje , met de belofte 'em volgende keer in zn geheel te draaien.....

avatar van EmDee

EmDee

Volgende week is Mad World trouwens 3FM Megahit.

Dat betekent dus elk uur op mijn werk ervan genieten.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Volgende week is Mad World trouwens 3FM Megahit.

Koel, beter dan die flutplaat van deze week.

avatar van John Doe

John Doe

kappeuter schreef:

Zo is het, ik zei het zo ook een X tegen twee mensen, die gingen lachen en geloofde niet eens in het bestaan van de film.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Net was Mad Worl weer op 3FM en Egbert Jan Weber noemt Donnie Darko: een fokking vette film. Jammer dat ie als DJ verder vrij waardeloos is.

EmDee schreef:

Dat betekent dus elk uur op mijn werk ervan genieten.
Elk programma, dacht ik. Dus om de 2 uur zo ongeveer

avatar van PsychoBoyJack

PsychoBoyJack

Ik vind het wel raar, dat mad world nu pas wordt gedraaid en dan ook nog zo maar in 1 x megahit wordt (niet dat ik het geen mooi nummer vind, integendeel).

Maarja, we leven dan ook in een rare wereld........

Phooze

Dit is omdat de uitvoerende een album uitbrengt binnenkort.

avatar van FeZ

FeZ

Mad World stond op het album uit 2001 van Gary Jules: Trading Snakeoil for Wolftickets.

avatar van PsychoBoyJack

PsychoBoyJack

o! ach so!

ik zag toenet nog het clipje op MTV. Beetje jammer, als je het mij vraagt....

FeZ schreef:

Officieel pas in 2002 uitgebracht in de VS.

In Nederland is hij 12 December uitgekomen, vandaar.

avatar van J@acK

J@acK

gave film trouwens. lekker vaag, maar heel cool. beetje verandering

avatar van FeZ

FeZ

Phooze schreef:

Officieel pas in 2002 uitgebracht in de VS.

In Nederland is hij 12 December uitgekomen, vandaar.

sorry, dat wist ik niet

avatar van The Eye

The Eye

Phooze schreef:

Lekker kort door de bocht, alsof er in Amerika geen goede films gemaakt kunnen worden

Niet veel nee, 't zijn over het algemeen superhelden die New York van een nieuwe kernramp of vliegtuig-crash redden. Lekker realistisch. OF je maakt een fantasie-film met helden OF je doet 't niet, maar fuck die patriottistische houding in al die waardeloze hap-slik-weg-producties uit Amerika.

The Eye schreef:

Tuurlijk joh. Iemand die op dit niveau generaliseerd ben ik nog nooit tegen gekomen !

avatar van Grsbk

Grsbk

Ik verhoog mijn stem van 4,5* naar 5*, omdat ik een week nadat ik deze film gezien heb er nu nog over zit na te denken. Misschien dat ik hem morgen nog maar eens ga huren....

avatar van bartsch

bartsch

Deze film is idd echt goed!

Het houd je echt bezig, het heeft een goed verhaal, goed geacteerd. Het is duidelijk anders dan andere films.

avatar van starbright boy

Mad world is op nummer 1 beland in de Engelse hitlijsten, waardoor alle speciaal voor de felbegeerde "Christmas number one" gemaakte liedjes het nakijken hebben.

avatar van De Knip

De Knip

Ik zag het ook al maandag op een forum staan, echt leuk dat al die andere artiesten het nakijken hebben

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

in de aanbieding op Play.com!

avatar van Diesel

Diesel

Ongelofelijk dat Richard Kelly maar $9,000 heeft gekregen om Donnie Darko te schrijven en te regisseren. Dat terwijl regisseurs als Renny Harlin en Paul Weitz miljoenen verdienen.

avatar van cornelis

cornelis

Diesel schreef:

Wat is daar zo ongelofelijk aan? Gezien de opzet van deze productie is dat toch niet vreemd?

ook ga je eraan voorbij dat de man inmiddels wel een veelvoud van dat bedrag heeft mogen incasseren.

avatar van Moya

Moya

Een echt goede film is het.Ook al snap ik het verhaal niet helemaal maar ik vind niet dat ik alles hoeft te snappen.

Voor de rest vind ik de muziek en de acteurs ook super!

Btw. zijn jullie al eens een keer op de site geweest donniedarko.com

das trouwens ook een goede site ,dus als je DD een leuke film vond moet je vooral even naar die site gaan Je moet soort en met dingen uitvogele enzo. alleen daarvan snap ik het einde ook weer niet nou ja je moet maar effe zien voor als je even niks te doen hebt

avatar van replicator

replicator

Zo, voor de 2e keer gekeken. Erg fascinerend. Het enige goeie woord imo

Van 4 naar 4,5 sterretjes

avatar van jassonn

jassonn

Na herziening komt deze weer terug in mijn persoonlijke top 10, en wel op nummer 2.(vorige keer op 10)

Had hem een paar maanden geleden er uitgehaald omdat ik andere films beter dacht te vinden,mooi niet dus.

Ben zowieso veel 5 & 4,5 sterren films aan het herzien om te kijken of ze het echt wel waard zijn en dan met name de top 10 noteringen.

En zo te zien is hij de afgelopen week(en) flink gestegen in de top 250.Dacht dat hij ergens rond de 30/40 ste plaats bungelde.

avatar van bartlaurey

bartlaurey

Volgens mij wordt deze film nu weer een beetje hot, waarschijnlijk door het prachtige nummer van Gary Jules!

avatar van Lukic

Lukic

Nu wil ik het volgende zeggen, ik ben bezig deze film te onderzoeken want het laat bij ook de nodige raadsel achter. Ik zit met onverklaarde onvolkomenheden die ik opgelost wil zien opdat de film blijkt te kloppen en ik zodoende een goede koop blijk te hebben gedaan.

Ten eerste wil ik hier stellen dat de acteerprestaties dik in orde zijn van alle acteurs. Tevens wil ik stellen dat de shots soms gewoon goed zijn maar soms er soms meer in had gezeten. Maar ik moet meer duidelijkheid want hij klopt gewoon nu nog niet.

De 32 pagina's die dit topic telt kent geen goede verklaring. Vele mensen hebben gepoogd de film te verklaren maar vaak zijn hun verklaringen zeer algemeen en laten zij duidelijke gaten vallen in de film. Soms raken ze zelfs kant nog wal...

Ik wil hier geen verkaring van een of andere handige harry die weer met wat leuk op de proppen komt maar ik wil de verklaring die de film makers hadden toen ze dezen film maakten wat dat ik de verklaring waaraan afgemeten kan worden of ze er een soepzooitje van hebben gemaakt ofdat ie gewoon goed is. Tot nu toe heb ik nog geen serieuze verklaring gezien...

Dus show me the real shit...