- Home
- Films
- Terminator 2: Judgment Day
- Filtered
Terminator 2: Judgment Day (1991)
Genre: Actie / Sciencefiction
Speelduur: 137 minuten / 152 minuten (special edition) / 154 minuten (extended special edition)
Alternatieve titels: T2 - Terminator 2: Judgment Day / Terminator 2: 3D
Bekijk via Prime Video
Bekijk via CANAL+
Plot Terminator 2: Judgment Day
"It's nothing personal."
Het is tien jaar geleden dat Sarah Connor het doelwit was van een moordlustige Terminator-robot uit de toekomst. Haar zoon John zal ooit de verzetsleider worden die het opneemt tegen supercomputer Skynet. Daarom zendt Skynet nu een nieuwe, nog dodelijkere Terminator naar het heden om John te elimineren. Het verzet stuurt daarop een oudere Terminator naar het heden om John te beschermen. Dit leidt tot een gevecht tussen twee onoverwinnelijke moordmachines.
- Trailer (YouTube)
- Terminator 2: Judgment Day (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Enrique Salceda
Tim
Janelle Voight
Phoenix
Heb em net voor het eerst gezien
. Ik vind het inderdaad een topper in zijn genre. De actie is gewoon subliem en de special effects zijn fantastisch, zeker voor die tijd. Eigenlijk is dit de enige film (samen met Terminator 1) waarin ik me niet erger aan Schwarzenegger
. Minpuntje is soms dat irritante macho gedoe van dat jochie, dat is hem wel geleerd door zijn moeder maar toch... 4,5* van mij.
BoordAppel
Voor de zoveelste keer gezien, nu de extended edition die een aantal erg mooie scene's heeft. Vooral de gebreken van de T-1000 vond ik erg mooi gedaan en laten zien dat het zeker geen onsterfelijke robot is.
Het verhaal gaat erg mooi verder op deel 1 en is niet beter of slechter IMHO. Volgens mij zijn er ook geen plotholes met betrekking tot het tijdreizen wat ook al erg knap is. De special effects staan nog steeds op 1 of 2 shots na maar daar valt wel mee te leven.
De actiescene's zijn werkelijk fantastisch en Cameron brengt ze geweldig in beeld. De achtervolginsscene bijvoorbeeld is erg spannend maar ook de gevechten tussen de beide terminators zijn een lust voor het oog. Lekker lochte actie. Een scene deed me trouwens ook Irreversible denken: de T-1000 beukt met een gigantische balk in op het hoofd van de Governator.
De T-1000 vind ik overigens een van de allerbeste bad guys uit de filmgeschiedenis. Robert Patrick speelt hem erg goed en als klein menneke vond ik hem echt erg angstaanjagend. Ook Schwarzenegger is perfect in zijn rol als terminator, niemand die dat beter had gedaan. Furlong en Hamilton zijn ook erg goed in hun rollen.
De score is ook fantastisch en gaat erg goed samen met de beelden, vooral als de T-1000 weer eens in beeld komt. Brrr. Dit alles maakt dit voor mij een van de (zo niet: de aller) beste actiefilms ooit. 5*
Captain Pervert
Ik roep niet snel meesterwerk maar deze film is echt briljant.
De plot heeft zo zijn gaten maar zowel Arnold als Robert Patrick zetten de beste performance uit hun carrière neer. Deze rol is Arnold op het lijf geschreven en zal ook de rol zijn waarin we hem over 50 jaar herinneren.
De sfeer is geweldig. Minder duister dan deel 1 maar nog altijd subliem. De special effects waren baanbrekend in '91, maar zien er ook nu nog prachtig uit.
Duidelijk beter dan het eerste deel. Al is het maar omdat die melige 80s sfeer uit het origineel totaal opgedroogd is.
Ik heb de extended special edition gezien, en denk dat het een goede keuze was. De meeste actiescenes waren wel aardig, maar echt geweldig waren ze nu ook weer niet. Als je eenmaal met een truck een wagen geramd hebt zijn de volgende 9 wagens zo spectaculair niet meer. De meeste actiescenes slepen te lang aan, zijn amper spannend en buiten enkele ontploffingen ook niet al te spectaculair.
Verder wel een geinig filmpje, dat makkelijk de aandacht weet vast te houden, soms iets te melige effecten (paarse lasertjes
), erg matige opgeblazen soundtrack en bedenkelijk acteerwerk. Al voegt dat laatste misschien ook nog wel wat toe. En dan natuurlijk het plotje, wat door sommigen blijkbaar nog serieus genomen wordt.
Even getwijfeld tussen 4* of 3.5*, maar de herhalingsoefening die het einde is (achtervolging, ontploffende truck, fabriek, Terminator die maar niet doodgaat, etc etc) zorgen ervoor dat dit duidelijk geen 4* films is voor mij. Het duurde daarbij ook allemaal veel te lang.
3.5* dus, duidelijk beter dan het eerste deel, maar had makkelijk nog wat beter gekund.
thunderball
Dit vind ik de beste Terminator film! Alle remmen los en toch nog wel iets van een verhaal en boodschap.
Cameron op zijn best!
De langere special edition is echt te gek, mijn favoriete scene is dan ook wanneer hij een poging (met nadruk op poging) doet om te leren lachen! lol!
Hamilton ziet er ook heel stoer en cool uit, echt een verschil met de vorige film waarin ze nog een bang meisje was. Goed geakteerd!
Enige zwakke vind ik ergens wel dat nu Arnold beroemd is geworden hij per se een goede Terminator moet spelen, terwijl hij nou net zo goed was als de dreigende levensgevaarlijke Terminator van deel 1.
4 sterren!
Knisper
Wat een troep! Dramatisch slechte rol van Edward Furlong, zowel het acteerwerk als het personage zelf en het walgelijke Amerikaanse sentiment druipt hier vanaf (de politie beschieten van een zo'n geweer en dan 0,0 doden, bah). De actie is dan nog wel redelijk en vind Linda Hamilton dan nog wel ok, maar de film is met 2* heel goed af.
Leland Palmer
Een van de beste actiefilms allertijden! Schwarzenegger is natuurlijk perfect voor zijn rol in The Terminator. Deel 1 was erg goed, alleen vind ik dit deel veel beter! De geweldige actiescenes, het soms duistere en spannende sfeertje, de goede filmmuziek en ook het meesterlijke verhaal maken T2 - Judgemend Day tot een wereldfilm!
martinstegenga
Als je het aan mij vraagt.... DE beste Sci-Fi/Actie film tot nu toe gemaakt. Dat deze film mij echt zo zou boeien verraste me. James Cameron is weer heerlijk op dreef en krijg daarom de gouden number -=*5*=- !
rokkenjager
Een van de mooiste en indrukwekkendste Actie / Science-Fiction films ooit.
De film barst van interessante personages, klassieke scenes, geweldige quote's, adembenemende specialeffects, etc..
Weinig films hebben zoeen massieve en imponerende impressie bij me achter gelaten.
Goodfella_90
Terminator 2: Judgment Day wist zijn verwachtingen volledig waar te maken voor mij. Nee, hij overtrof ze.
De eerste helft van Terminator 2 is één van de gaafste gedeeltes uit de hele filmgeschiedenis. Arnold overtreft elk ander personage qua coolness en de actie is enorm vet en vooral ook bijzonder bruut. Dat lijken me toch ook de voornaamste redenen om een film als The Terminator te gaan zijn: brute actie, die op de gaafst mogelijke manier wordt weergegeven. Het moet je liggen, Arnold Schwarzenegger in een fout leren jasje met zonnebril die op een motor de achtervolging inzet en daarbij met één hand een shotgun hanteert, zelfs herlaadt, en al rijdende kettingen van deuren eraf schieten zodat hij ze met de motor omverrijden kan. Persoonlijk vind ik het toch wel enorm bad ass. De tegenstander, met de perfecte emotieloze kop, is al even goed gecast.
Naast alle actie draait Terminator 2 ook erg om humor, die op zijn beurt weer in de actie verweven zit. Nogmaals, dat moet je maar net liggen. Ik heb in ieder geval meermaals geschaterd van het lachen om het overdreven sadistische geweld en de grappige quotes. En neem nou de alleszeggende glimlach van Arnie, nadat hij een van de grootste en meest brute machine guns uit de filmgeschiedenis te handen neemt, heerlijk toch?
Als nagenoeg perfecte actiefilm stevende Terminator 2 dan ook rechtstreeks op een beoordeling van niet minder dan 5 sterren af. Daar was de 2e helft van de film echter toch te zwak voor. De film verandert van toon, wordt serieuzer van aard, wat dodelijk is in dit genre. Het sadisme, de actie en de humor nemen af wat nou niet bepaald bevorderend is voor de funfactor. Grootste minpunt is echter toch vooral dat afgrijselijke joch. Echt, wat een punt van ergering zeg. Kon die constant schreeuwende kleuter nou niet voor één moment zijn bek houden en het werk aan Arnie overlaten? Daarnaast is de plotseling zwaar van toon zijnde voice over van de moeder totáál misplaatst. Ook het eindgevecht viel ietwat tegen, evenals de legendarische quotes "Hasta la vista, baby." en "I'll be back!", haast bekender dan de film zelf, die ik niet bijzonder goed getimed of echt heerlijk fout vond, waardoor ze niet echt uit de verf kwamen. Maar soit, dat zijn enkel de negatieve aspecten van het laatste gedeelte van de film, neemt niet weg dat ook dit gedeelte een waar spektakel was.
Nee, Terminator 2 is een heerlijke film, puur topvermaak. Het laat halverwege echter té veel steekjes vallen om van absolute buitencategorie te zijn. Ik houd het derhalve op een ruime 4.5*.
The One Ring
Na vorige week het tegenvallende Total Recall gezien te hebben en ook nadat een aantal jaren terug alweer de eerste Terminatorfilm mij niet geweldig goed beviel kwam er gisteren een verrassing: dit is zowaar een echt leuke Schwarzeneggerfilm. Wellicht moet ik deel 1 eens herzien, maar op dit moment komt deel 2 op mij veel vermakelijker en ook intelligenter over. Voor zover we over intelligent kunnen spreken in een film met Schwarzenegger.
Hoe dan ook, ik heb me geweldig vermaakt. De actie is prima, de humor en de one-liners werken vrij goed en de rol van robot is de enige rol die past bij Schwarzenegger. De manier waarop hij geïntroduceert wordt is groots.
Ik zou alleen nooit de hier zo geroemde Robert Patrick gecast hebben als de schurk. Hij is wel koel genoeg, maar heeft een te lief gezicht voor een Terminator. Dat zorgt ervoor dat hij nooit eng wordt, ondanks dat het verder wel een aardig personage is. Jammer ook van het ongeplaatste en vooral overbodige sentiment op het einde.
En wellicht ben ik gek of komt het omdat ik deel 3 niet gezien heb, maar hoe kan er in deel 3 nou weer een Terminator zijn terwijl dit toekomstbeeld nu om zeep geholpen is? Het einde gaf mij dan ook geen vreugdegevoel alsof er een einde aan de machines kwam. Weinig overtuigend dus.
Wel opvallend goed spel van Linda Hamilton.
3,5*, met kans op verhoging.
Zeer mooi vervolg op het eerste deel en net zoals het eerste deel ook zeer boeiend en spannend. Arnold Schwarzenegger (dit keer als goodguy) en Linda Hamilton zijn weer goed op dreef in deze film. De speciaal effects zijn schitterend (zeker voor die tijd) en de actie spat van het scherm. Dankzij Edward Furlong vind ik deze film net iets minder als het eerste deel.
kArIzMa_Movie
'Terminator 2: Judgement Day' behoort ook absoluut tot Arnold Schwarzenegger's beste films. Schwarzenegger op z'n best. De zowel actie als drama-scènes zijn zeer spectaculair in beeld gebracht. Na de Terminator (weer) gezien te hebben, was het gezicht van Sarah Connor ongekend. Zeer dramatisch gespeeld, prachtig gedaan. Het verhaal is van het begin tot het eind origineel te noemen. Meestal is een vervolg niet beter dan deel I, maar 'Terminator 2' is wat dat betreft een uitzondering.
Dutchero
Alles wat T1 tekort komt heeft deze film wel. De actie in deze film is echt heel erg gaaf, lekker overdreven ontploffingen, veel dikke shotguns en ander geschut. Ook is de humor in deze film veel beter, de film gaat lekker over the top. Ik vond Arnie wel iets te menselijk dit keer, maar die andere robot, die T1000 is echt ijzingwekkend. Daarbij is de film veel mooier dan T1, de beelden zijn mooi geschoten maar vooral de goeie special effects vallen op. Hoogtepunten wat dat betreft waren natuurlijk die T-1000 maar ook die heli die tegen dat busje aan vloog. . Erg lollig maar ook mooi gemaakt. Helaas duurt de film net wat te lang voor dit soort actiefilm, maar echt vervelen doet hij nooit.
Freud
Ik heb nu sinds anderhalve week een tv op mijn kot, en kijk, ik begin de ene trashfilm na de andere te kijken
Ik amuseer me er wel mee voorlopig, en het maakt mijn stemlijstje wat diverser, maar het is alvast wel een mooi bewijs van de junk-invloed die tv heeft.
Nu goed, over de film: totaal belachelijk, soms best grappig en de effecten zitten over het algemeen goed. Maar om het nu een goede film te gaan vinden, dat gaat iets te ver. Daarvoor zijn de actiescenes net niet 'vet' genoeg (achtervolgingen waren niet slecht, maar de gevechten konden me weinig boeien), krijgt het verhaal wat te weinig aandacht (en zit het te vol met onmogelijkheden) en zijn de 'acteurs' te bespottelijk. Maar goed, het was vast ook niet de bedoeling om er een film met niveau van te maken en voor de liefhebbers is dit waarschijnlijk prachtig, dus ik ga er ook niet te veel over beginnen zagen
Schandalig genoeg staat deze film al tijden bij mij op nummer 1 op Moviemeter maar een fatsoenlijke recensie had ik er niet eens staan merkte ik op. Dat en het feit dat ik een nieuwe grote tv heb die uitermate geschikt is voor zon spektakel als deze film lieten me gister de film opnieuw kijken.
Het is lastig uit te leggen waarom dit nu mijn favoriete film is. Analyseer je de film dan is het op zich een aardige actiefilm maar niet iets wat ruim boven alles uitstijgt. Toch doet de film dat voor mij wel.
De hele sci-fi sfeer in de film van de nadere apocalypse, of zoals de film het noemt, Judgment Day, is echt vreselijk mooi gedaan. De visioenen van Sarah zorgen daar ook goed voor net als de beelden van ver in de toekomst die het begin van de film liet zien met de oorlog die uitgebroken is tussen mens en machine. Een goede film is niks zonder sfeer en aan sfeer geen gebrek in T2.
Een film kan het verschil maken tussen goed en heel goed met het acteerwerk en de personages en op dat gebied is de film ook echt bijzonder goed. Schwarzenegger zet voor mij met T2 zijn beste rol ooit neer. Ik heb veel respect voor hem want hij is op zich een matige acteur maar tevens wel 1 van mijn lievelingsacteurs. Zijn enorme lichaam, zijn stoere kop, zijn erg grappige Oostenrijks-Amerikaans accent en zijn coolheid maken er toch altijd een persoon van die ik graag zie. Arnold is in T2 zeker de beste! Niet al te veel tekst, vooral veel momenten met actie waarin hij schittert. Al zitten er ook enkele dialogen in tussen hem en John Connor die erg grappig zijn. Over John Connor gesproken...wel de minste rol van de hoofdrolspelers. Edwart Furlong doet het op zich niet slecht als kind, maar het meerendeel van de film zit hij panisch te schreeuwen wat weinig meerwaarde geeft aan zijn rol. Linda Hamilton zet wel een verdomd goede rol neer als de moeder van John. En dan heb je uiteraard nog de tegenstander. Robert Patrick als de kille en mededogenloze T-1000, de vijandelijke Terminator die echt gruwelijk tekeer gaat om John te vinden en te elimineren.
De film bouwt het verhaal in het begin rustig op met de introductie van de personages en het plot maar daarna gaat het wel goed los. De film bevat voor mij veel fantastische scene's. Dan denk ik onder andere aan de geweldige opening van de film in de bar waar Arnold als Terminator kleren zoekt en met enkele bikers moet krijgt. Vooral dat moment buiten als die gozer met de shotgun naar hem toe rent, geweldig!
Maar de film kent nog veel meer mooie momenten. De uitbraak van Sarah Connor uit het gesticht, de fantastische achtervolging tussen John en T-1000 met motor en vrachtwagen, de inbraak en uitbraak bij Cyberdyne, de stukken waarin John Arnold menselijke trekjes leert en last but not least het geweldige einde in de metaalfabriek. Voor mij echt 1 van de mooiste stukjes film die ik ken waarin de Terminator verslagen lijkt en waarin de T-1000 op het punt staat John en Sarah af te maken waarna de oude weer via een machine naar boven rol en de T-1000 afmaakt. Heerlijk! Maar de scene daarna waarin hij zichzelf gaat vernietigen en waarin er afscheid genomen wordt vond ik nog veel mooier. Dat is ook de klasse van deze film, dat het niet alleen een actiefilm is, maar ook een film met een intrigerend verhaal en de nodige menselijke emotie.
Je kan ook goed merken dat James Cameron deze film heeft gemaakt want op gebied van special effects is de film echt briljant. De T-1000 die zich kan veranderen in metalen voorwerpen ziet er subliem uit en de versmeltingen idem. De vele actiescene's zien er top uit en je krijgt regelmatig spectaculaire camerashots te zien. De klasse van de film straalt er van af.
Tot slot nog een groot compliment voor de schitterende muziek. Zeker die bekende Terminator tune vind ik echt zo ontzettend mooi. Vooral in de zonet genoemde slotscene hoor je die muziek en past het er zo mooi bij. De muziek is echt zeker een factor geweest die de film veel beter maakt dan de rest.
Maar om de recensie nu eens te beeindigen, nog altijd is dit mijn nummer 1 film en de 5* blijven uiteraard staan.
B_B
- 1969 berichten
Eigenlijk op elk vlak beter dan het eerste deel.
Vooral de sfeer spreekt mij veel meer aan. Dit deel is veel spannender en dat melige jaren '80 sfeertje is helemaal weg. Dit zorgt ook meteen voor een veel betere soundtrack. De humor past er ook wel in, vaak leuke one-liners uitgevoerd door een droog kijkende Arnold. Vind hem sowieso beter als de good-guy. Acteerwerk is verder nergens boeiend, maar veel maakt dat ook niet uit bij een film als deze.
Actie is werkelijk top. Snelle actiescènes die lekker over the top zijn, wat ik een beetje miste in deel 1. Special effects komen alles behalve gedateerd over en vooral de 'slechte terminator' zag er erg goed uit. De toekomstscènes vind ik er wel een beetje knullig uitzien, maarja als dat alles is.
Puntje erbij, 4.5*
Niveath
Na het matig bevallen The Terminator, nu maar eens het vervolg opgezet. En ik moet zeggen, hij is een stuk beter dan deel 1.
Ik heb me er deze keer toe kunnen zetten op het verstand tot nul te draaien en gewoon te kijken. Op die manier heb ik kunnen genieten van de gave special effects en de klassieke oneliners.
3.5* Hasta la vista, baby!
Prudh
Heel cool, maar net wat minder dan het eerste deel. Arnold blijft bad ass, ook al is hij ditmaal de goeierik. Toch prefereer ik hem aan de zijde van Skynet. Robert Patrick is gelukkig een goede vervanger, vooral door zijn ijzige blik en vernieuwde robotstructuur. Als Terminator is hij net wat geloofwaardiger dan Swarzenegger, maar minder cool (lees: fout (lees: cool)).
Net als deel 1 bevat Judgement Day ongebreidelde actie. Knal = knal en dood = dood. Hoe meer omstanders het loodje moeten leggen, hoe beter. Geen medelijden, geen compromissen. En natuurlijk kent Arnold geen emoties, gelukkig viel Cameron niet in die valkuil. Ook niet op het einde (misschien een beetje dan).
wwelover
Bijna een jaar nadat ik deel 1 zag, heb ik deel 2 gekeken. En ik vond deel 2 beter dan deel 1, ik vond het verhaal wat boeiender en de actie wat toffer. Het is niet de beste actiefilm die ik heb gezien, maar het is qua actie wel echt een knaller. Echt een film die je in de bioscoop moet zien volgens mij. Nee ik heb me behoorlijk vermaakt. Verstand beetje op nul zetten en knallen maar. Muziek was top en ook de Special effects zijn van behoorlijk hoog niveau. Want je kan zeggen wat je wilt, maar de film zag er zeer gelikt uit. Vooral de manier waar op de Terminator wordt neergezet is leuk, met zijn droge uitspraken en in combi met Arnie is dat natuurlijk top.
Ja Arnold doet het goed, het is de ideale man voor deze rol en ben benieuwd hoe dat zal gaan in deel 4. En met Robert Patrick heb je ook een geweldige bad guy in huis. Edward Furlong doet het ook wel goed. Van Hamilton was ik niet zo weg.
Ben benieuwd naar deel 3, zal wel een stuk minder zijn.
Filmkriebel
De "special edition" gezien.
Toch wel knap enterainment deze tweede Terminator. Dat was meteen ook de laatste die zijn naam waardig was en eindigt mooi afgerond . Waarom ze daaraan een derde en een vierde deel wilden aan breien is me niet zo duidelijk... money i guess?
Cameron neemt de regie voor zich en dat is een meestertroef. Alleen hij kon een sequel in elkaar steken die perfect bij de original past. De actie is van een zeer spectaculair kaliber, de humor is meer aanwezig dan in het eerste deel. De special effects waren op dat moment revolutionair te noemen en het script komt met ideeën af die mooi en logisch aansluiten op het eerste deel. Krijgt van mij geen 5 wegens de hoge voorspelbaarheid. Want zeg eerlijk : in zo'n films weten we wel dat alles goed eindigt.
s0062423
Overtreffende opvolger
Het is hier al tig maal gezegd geweest en ik kan het enkel beamen; Terminator 2: Judgment Day is een betere film dan de eerste! Vooral de effectjes en het actiegehalte overklassen zijn voorloper en maken van T2 een zeer indrukwekkende actie-scifi prent.
Zelfs Schwarzeneggers acteerprestatie valt hier te pruimen. Hij heeft zowaar iets menselijks over zich hangen. Linda Hamilton zet weer een overtuigende rol neer, waar ik mij echter vanaf het begin aan heb liggen ergeren. De jonge Furlong is leuk, maar het is vooral Robert Patrick die de show steelt. Wat een badass!
Het verhaaltje brengt weinig nieuws, maar begint evengoed nergens te vervelen. T2 is dan ook in z'n geheel een leuke film. Deze avond het derde deel maar eens opzetten.
hellblazer93
Gisteravond herzien na jaren. Viel licht tegen door sommige kleine dingetjes die niet kunnen (bvb. dat Sarah sloten met een paperclip openmaakte) maar dat is een beetje miereneukerij, dus daar zal ik niet op oordelen. De effecten zijn natuurlijk enorm goed en de T-1000 vind ik een ontieglijk gave Terminator.
Arnold was inderdaad wat 'soft', maar echt storend was dit niet voor mij.
%%%%%%
Terminator 2: Judgment Day gezien en de film heeft me heel erg verrast.
Ik had ondanks de hoge score op moviemeter nog niet echt hoge verwachtingen omdat ik niet zoveel diepgang en karrakter had verwacht.
De film begint met een stuk waar je al kunt zien Dat het mini robotjes waren toen dacht ik al van
Maar al snel raakte ik geboeid door het verhaal en zag ik mischien wel de beste schurk die ik ooit in de film zag. ( Inderdaad beter als The Joker en die van Die hard 1 effe naam kwijt )
Terminator 2: Judgment Day heeft ook een zeer pakkende sfeer die vrij kill aanvoelt en dat hoort ook bij deze film dat heeft deze film ook nodig dat merk je vooral in Psygiatrische inrichting
Ik kan nog lang doorgaan met wat deze film me heeft verrast denk aan Die gedachte van Sarah Conner wat er met die speeltuintje gebeurde en later heel Amerika in vlam .
En wat is die Edward Furlong een ster zeg lang niks meer van gezien of gehoort doet hij nog iets met films ?
4 Sterren voor deze zeer goeie film
maxcomthrilla
Ik kon mijzelf niet in bedwang houden om ook maar gelijk even het vervolg op The Terminator in mijn dvd - speler te knallen.
Het bleek allemaal een stuk geavanceerder te zijn, wat minder plastic poppetjes en wat meer veelzijdigheid. Dat gevecht in de toekomst bracht mij al snel weer in de juiste mood. Tradities moet je in ere houden, zo moet James Cameron gedacht hebben. Wat extreem goed uitpakt als we al snel aanvangen bij het ''wij zoeken naar kleren moment''. Het oogt allemaal weer fijn vertrouwd maar dus net wat moderner. Gaaf om te zien hoe de vernietigers arriveren op onze planeet in een ronde cirkel. De scene die volgt in het cafe is onbetaalbaar.
Wat rest is een film die in rap tempo voorbij vloog aan mijn netvlies. Wat ook bijdroeg aan de spanning was dat ik eerst nog niet door had dat Arnie zich nu aan de goede kant bevond en een ander de schurk speelde. De interactie tussen John Connor en Arnie begaf zich in het begin even op een hellend vlak maar al snel ervaarde ik John Connor, die de vernietiger even van de laatste trends omrent woordenschat voorzag, als zijnde komisch.
Verder goed om te zien dat het laatst ontworpen examplaar van de terminatorfamilie meer functies bleek te hebben. Dat hij een exacte kloon kon worden bij slechts een aanraking van een persoon en dat hij vloeibaar was en daardoor zeer snel van schotwonden en andere gemakken herstelde maakte hem een intelligentere en gevaarlijkere vernietiger.
De actie zag er geweldig uit, of het nou in die geul was, op de snelweg of in de fabriek. Het leek wel alsof men in botsautootjes rondreed die niet voorzien waren van de 1ste t/m de 4de versnelling. Hoogstaand vermaak dat in een oogwenk voorbij is. 4*
jumpstylemovie
Aangezien dit al minstens een jaar mijn #1 is in mijn Top 10 word 't tijd voor een aardige rescensie.
Deze film staat niet voor niets op de nummer 1, stipt. Ik vind het gewoon de meest fantastische film allertijden. James Cameron is door T2 (en Titanic) mijn favorite regisseur geworden. Terminator 2 heeft alles wat een goede actie/Science Fiction nodig heeft. Ik begin bij het begin.
Het begint bij het afbrandende speeltuin-intro. Meteen voel ik de fantastische sfeer die word gebracht door het beeldmateriaal en één van de beste soundtracks allertijden. Dan begint het verhaal met de Terminator die kleren zoekt, iets wat hij in elk deel doet. De manier waarop hij ondertussen alles scant vind ik prachtig. De bar is een geweldige scéne. Arnie drukt de Terminator daar uit als een medogeloos persoon met ietwat genade. Daarna komt het stuk waarbij ik me helemaal speciaal voel. De Terminator stapt op de Harley Davidson Fatboy terwijl het fantastische nummer: Bad to the Bone klinkt. Het past gewoon perfect bij elkaar!
Waarneer Robert Patrick verschijnt als de T1000 weet je nog niet precies wat hij komt doen en wat hij kan. Maar hij zet een goede eerste indruk neer waardoor je het wel kan nagaan. Dat geld ook voor John Connor als stoer crimineeltje die zijn peetouders niet mag. Allebei erg geslaagd.
In Terminator 2 zit een uitmuntende achtervolgingscéne. Uiteraard was T2 magnifiek qua SFX voor zijn tijd maar ook de actie kijkt gewoonweg heerlijk weg. Een van de beste achtervolginsscénes als je het mij vraagt!
Een andere scéne die niet vergeten mag worden is het halen van Sarah. In tegenstelling tot deel 1 is Sarah uitgegroeid tot een soort soldaat. Haar ontsnapping is goed maar waarneer ze de Terminator uit de lift ziet komen word het echt magistraal. Ongelovelijk goed acteerwerk van Linda Hamilton.
Uiteraard mag Miles Dyson niet ontbreken. Ook hij is een goed acteer en weet zijn personage meesterlijk neer te zetten. Goede scéne met hem is het inbreken in Cyberdyne, waarna het gebouw ontploft. Geen Special Effects (zoals duidelijk te zien is in de Making-Of) maar gewoon echt opblazen!
Were we suposed to film that?
En tenslotte kent deze film een einde waar je 'u' tegen zegt. Ik heb T2 al ontzettend vaak gezien maar laat altijd nog een traantje rollen bij het einde. Zoals ik al zei waren de SFX gewoon fantastisch voor die tijd. Vooral de transformaties van de T100 zijn erg goed. Verder is het acteerwerk gewoon geweldig, net als de Soundtrack en... Ja, eigenlijk gewoon alles. Arnold Schwarzenegger en Robert Patrick spelen de rollen van hun leven. Al zie ik Arnie graag ik zal nooit ontkennen dat ik hem in deze beter vind als in welke Schwarzenegger film dan ook.
Ik bezit zelf de Ultimate Edition. Iets wat ik echt moest hebben! Ik kijk dolgraag naar alle extra's en vooral de Deleted Scénes die nu gewoon in de film gemonteerd zijn.
De Terminator is voor mij meer dan een personage... Hij is een icoon.
Vinokourov
Zo vet en stoer is deze film
! Ik kan eindeloos genieten van die achtervolging in het begin
movie acteurs
Wat heb je er allemaal aan. Het gaat uiteindelijk toch om de film zelf.
Als de film je erg interesseert, vind je ook de extra's de moeite waard. Charmed One heeft deze film niet bij haar 10 favorieten staan maar vind alsnog de extras interessant. Dus dat kan toch, dat men de extra's wel goed vind.
Montorsi
Lang niet meer gezien, maar kom me vrijwel alles nog goed herinneren. Alleen zeker 10 jaar terug voor het laatst gezien, en toen nooit echt bewust met film bezig geweest, dus was wel weer toe aan een kijkbeurt.
Maar dus nog steeds vermakelijk. De quotes van Arnie zijn weer heerlijk, actiescenes zijn goed verzorgd, en het verhaal is niet te oppervlakkig. John Connor himself vond ik eigenlijk niet zo'n heel goede toevoeging, daar Furlong duidelijk geen al te beste acteur is, en zijn baard iets te laat in de keel is gekomen.
Weet niet welk van de eerste twee delen ik beter vond, ze zijn allebei aardig vermakelijk, en dus ook dezelfde score.
otherfool
Prima vervolg en een vooruitgang op het origineel. De Governator is hier op z'n best, en Robert Patrick is perfect als de sinistere T1000.
3,5*.

Terminator 3: Rise of the Machines
2003

The Terminator
1984

'Terminator 2: Judgment Day' is morgenavond (13 februari) op de buis: 'Echte glorie vergaat niet'

Vervangen door techniek: Deze prominente films tonen een grimmig beeld voor de mensheid

Arnold Schwarzenegger en James Cameron waren het niet eens over 'Terminator 2': "Je bent een hele zieke man"

Netflix deelt trailer van actieserie 'FUBAR' met Arnold Schwarzenegger

The Dark Knight
Actie / Misdaad, 2008

Saving Private Ryan
Oorlog / Drama, 1998
cyborgshotgunvillaintijdreizenpost-apocalyptischdystopiemoral ambiguitymental institutiongeweldjeugddelinquentfictional warurban settingtroubled teenmorphing nuclear weaponsshape shiftersaviorcatch phrase action herogood versus evillive action terminator