• 9.376.808 stemmen

Terminator 2: Judgment Day (1991)

Actie / Sciencefiction | 137 minuten / 152 minuten (special edition) / 154 minuten (extended special edition)

Genre: Actie / Sciencefiction

Speelduur: 137 minuten / 152 minuten (special edition) / 154 minuten (extended special edition)

Alternatieve titels: T2 - Terminator 2: Judgment Day / Terminator 2: 3D

Oorsprong: Verenigde Staten / Frankrijk

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton en Edward Furlong

IMDb beoordeling: 8,6 (1.272.128)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 27 september 1991

Plot Terminator 2: Judgment Day

"It's nothing personal."

Het is tien jaar geleden dat Sarah Connor het doelwit was van een moordlustige Terminator-robot uit de toekomst. Haar zoon John zal ooit de verzetsleider worden die het opneemt tegen supercomputer Skynet. Daarom zendt Skynet nu een nieuwe, nog dodelijkere Terminator naar het heden om John te elimineren. Het verzet stuurt daarop een oudere Terminator naar het heden om John te beschermen. Dit leidt tot een gevecht tussen twee onoverwinnelijke moordmachines.

Sarah Connor

Dr. Miles Bennett Dyson

Dr. Peter Silberman

Enrique Salceda

Janelle Voight

avatar van clockwork72

clockwork72

deel 4 heeft niks met deze serie te maken.

avatar van Jeannotvanberlo

Jeannotvanberlo

Ik vind dit de beste Terminator film uit de reeks, goed acteerwerk , goede special effects en typische Arnold-humor.

Arnold is altijd al een van mijn favorieten geweest en ook hier weet hij zich neer te zetten als the ultimate badass.

charmed one

jawel hoor deel 4 hoort er wel bij. in de eerste word er een man uit de toekomst die word gestuurt door john o connor. en straks komt er ook nog een deel 5 en als het goed is ook een deel 6. en als het goed is eindigt deel 6 dan weer met de man die naar het verleden gestuurt word. en dan begind ie weer bij deel 1. in deel 4 gaat het al over die jongen die straks door john o connor naar het verleden word gestuurt. en hij is weer de vader van john o connor.

charmed one schreef:

Nou ik vond dat 4 er niet echt bij hoort. Ik vind het gewoon niks zonder Arnold. En het is John Connor maar dat is niet zo relevant.

avatar van finalman

finalman

charmed one schreef:

t'is John Connor, niet O Connor.

charmed one

nou ja dan heb ik dat verkeerd geschreven. maar voor de rest begrijp je het goed toch?

Minotaures

Hmm, ben wel benieuwd of de SE nog verkrijgbaar is.

Je kan beter zoeken naar de Ultimate Edition. Geloof me, het is de moeite waard

charmed one

is dat die met een wit hoesje? want die heb ik ook zien liggen.

jumpstylemovie

Nee, das een gewone versie.

charmed one

o jammer. weet je hoe die ultimate edition er dan uit ziet? want die zou ik dan wel willen hebben.want ik ben gek op de terminator films. ik heb de gewone versie.

movie acteurs

Ze hebben ook een 3-disc dvd.

charmed one schreef:

Tis gewoon de Poster die je hier op MovieMeter ook ziet maar dan staat er Ultimate Edition boven

Voorkant en achterkant.

avatar van The Oceanic Six

Wat heb je er allemaal aan. Het gaat uiteindelijk toch om de film zelf.

jumpstylemovie

Als je echt in de film geintreseerd bent, zoals charmed one met zijn 5 sterren, leek het me gewoon leuk om zo'n 40 uur aan Extra's te hebben.

avatar van The Oceanic Six

Ik ben ook erg geinteresseerd in T2, film staat bij mij zelfs op nr 1, maar wat interesseert het me hoe de making off ging of wat een acteur er van vond. Ik kijk altijd voor de film.

Minotaures

Ikzelf bedoelde ook voor de extra scéne's, geen Making Of of het hele stunts, etc.

The Oceanic Six schreef:

Wat heb je er allemaal aan. Het gaat uiteindelijk toch om de film zelf.

Als de film je erg interesseert, vind je ook de extra's de moeite waard. Charmed One heeft deze film niet bij haar 10 favorieten staan maar vind alsnog de extras interessant. Dus dat kan toch, dat men de extra's wel goed vind.

movie acteurs

Eigenlijk belachelijk dat deze film op nummer 145 staat terwijl op IMDB deze film op nummer 54 staat in de top 250.

Minotaures

Ikzelf vind hem zo goed, eerlijk gezegd.

charmed one

ik heb deze inderdaad niet bij mijn top tien staan. maar dit is wel een van de beste films die ik heb gezien. ik heb best wel een brede smaak qua films . er zijn nog wel meer films die ik heel erg goed vind en die niet bij mij in de top 10 staan. ik vind ook zo veel films heel erg goed.maar je moet toch kiezen welke film in de top 10 komt te staan. dus ik heb het ook heel erg moeilijk gehad met te kiezen.

avatar van Montorsi

Montorsi

Lang niet meer gezien, maar kom me vrijwel alles nog goed herinneren. Alleen zeker 10 jaar terug voor het laatst gezien, en toen nooit echt bewust met film bezig geweest, dus was wel weer toe aan een kijkbeurt.

Maar dus nog steeds vermakelijk. De quotes van Arnie zijn weer heerlijk, actiescenes zijn goed verzorgd, en het verhaal is niet te oppervlakkig. John Connor himself vond ik eigenlijk niet zo'n heel goede toevoeging, daar Furlong duidelijk geen al te beste acteur is, en zijn baard iets te laat in de keel is gekomen.

Weet niet welk van de eerste twee delen ik beter vond, ze zijn allebei aardig vermakelijk, en dus ook dezelfde score.

Montorsi schreef:

Wat bedoel je daarmee? Hij speelt in de film een tienjarige; die hebben doorgaans nog geen baard in de keel

avatar van The Oceanic Six

Volgens mij speelt hij iemand van een jaar of 14 tot 16 hoor gezien zijn passie voor videospelletjes, brommers en het feit dat hij continue alleen van huis weg mag van zijn 'paps en mams''.

Karl van H.

Op IMDb is te lezen dat John Connor in 1985 is geboren - wat in de film te zien is op de computer van de politieman die de T-1000 om het leven brengt -, wat betekent dat hij nooit ouder dan 12 jaar kan zijn geweest, gezien Judgement Day in 1997 zou moeten plaatsvinden volgens deze film. Al levert dat wel enorm veel continuïteitsproblemen op, dat is waar.

En dat 'ie weg mag zijn van 'paps en mams' wijt ik dan weer gewoon aan slechte opvoeding en vroegpuberale opstandigheid

Dan is hij al vroeg met oudere zaken bezig als 10 jarige in T2

Maar oke, het kan.

Karl van H.

Losgeslagen jeugd à la John Connor: de nachtmerrie van elke ouder

avatar van The Oceanic Six

Ach, zn ouders hoefden na afloop van T2 toch niet meer op hem te letten. Dat gaat nogal moeilijk

avatar van Montorsi

Montorsi

Karl van H. schreef:

Hij is nogal een schreeuwlelijk met zijn hoge stemmetje. Dat is wat ik bedoel.

avatar van The Oceanic Six

Beetje de oudere en mannelijke versie van Dakota Fanning dus...