• 9.373.905 stemmen

Terminator 2: Judgment Day (1991)

Actie / Sciencefiction | 137 minuten / 152 minuten (special edition) / 154 minuten (extended special edition)

Genre: Actie / Sciencefiction

Speelduur: 137 minuten / 152 minuten (special edition) / 154 minuten (extended special edition)

Alternatieve titels: T2 - Terminator 2: Judgment Day / Terminator 2: 3D

Oorsprong: Verenigde Staten / Frankrijk

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton en Edward Furlong

IMDb beoordeling: 8,6 (1.271.438)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 27 september 1991

Plot Terminator 2: Judgment Day

"It's nothing personal."

Het is tien jaar geleden dat Sarah Connor het doelwit was van een moordlustige Terminator-robot uit de toekomst. Haar zoon John zal ooit de verzetsleider worden die het opneemt tegen supercomputer Skynet. Daarom zendt Skynet nu een nieuwe, nog dodelijkere Terminator naar het heden om John te elimineren. Het verzet stuurt daarop een oudere Terminator naar het heden om John te beschermen. Dit leidt tot een gevecht tussen twee onoverwinnelijke moordmachines.

Sarah Connor

Dr. Miles Bennett Dyson

Dr. Peter Silberman

Enrique Salceda

Janelle Voight

ben ik met wouter eens.

klassieker, kzal em gezien hebben toen ik ong 8 was, terminator 2 was toen het mooiste en stoerste wat je kon krijgen. het weet dus doelgroep te vermaken, dat het op technisch gebied een slechte film is maakt dan niet uit, deze blinkt uit op andere gebieden.

avatar van Eva

Eva

[quote] dat het op technisch gebied een slechte film is maakt dan niet uit/quote]

Op technisch gebied een slechte film?!?!?!?!!?!?!?!?!!?

Ramon K

Ik vond (en vind) deze film ook vermakelijk, maar een meesterwerk is toch wel een beetje overdreven of niet??

Flexje

euhm ja? maar dan heb ik het vooral over het acteren, dialogen, verhaallijn. of wou je zeggen dat dit briljant is?

Flexje

haha... jij met je meesterwerk

er zijn blijkbaar op filmgebied niet genoeg meesterwerken om een top 100 mee te vullen.

Flexje

hmm wacht even hoor, deze film had nog best een goed verhaal of niet?

khaal volgens mij de films van arnold door mekaar. kheb laatst commando gezien en dat was echt lachwekkend slecht..maar wel een hele toffe film

avatar van Eva

Eva

Mwoa. Valt wel mee. Een ijzersterk scenario, prachtig verfilmd. Ik heb een voorkeur voor de eerste (wat écht een meesterwerk is, mijns inziens), maar ook deze mag er zijn. Als je vindt dat er in dit genre meesterwerken te maken zijn (en waarom zou dat niet?) dan zie ik niet in waarom de twee terminators dat niet zouden zijn.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Volgens mij is de zin "I'll be back!" een van de meest bekende zinnen uit de geschiedenis van de film

Ramon K

Er zijn nu eenmaal amper meesterwerken gemaakt in dat genre Eva. Moet elk genre dan perse vertegenwoordigt worden in de top 100.

Flexje

haha ja idd, maar dat wil nog niet zeggen dat het een geniale uitspraak is

britney spears is ook bekend. :S

avatar van Obiwannes

Obiwannes

Vond hem niet zo goed ... stelde me wat teleur na de hoge stemmen.

Maar ik vond het een film van vrij hoog niveau, maar heb er al veel beter gezien. Je moet het graag zien hé.

avatar van Jildou

Jildou

T2 is wel de beste actiefilm die ik ooit heb gezien, maar ik vind het net geen klassieker, ik hou ook helemaal niet van actiefilms, T2 is voor mij: Edward Furlong!!!! Dat is een topper, en ik ben dol op zijn verschijning en zn acteerprestaties, hij krijgt daar in T2 echter niet zoveel tijd voor omdat de hele film zowat draait om special effects, maar goed, de effects zijn goed, dus ik begrijp de plaats in de top 100 wel, 4 sterren voor de effects en Edward Furlong!

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Een semi-klassieker, maar zeker geen meesterwerk! Vermakelijk om naar te kijken, ondanks het feit dat dit niet bepaald mijn favoriete genre is.

UPDATE Zojuist het eerste deel van de T-cyclus gezien en die vond ik toch echt origineler dan T2. Ondanks al het spektakel in deze 'tweede'. Maar daar kijk je als filmliefhebber wel doorheen denk ik... Niet slecht, maar toch een 1/2* in mindering...

*** dus!

avatar van zonewarrior

zonewarrior

bij vandaags nieuwe standaard van fx was dit de film die toen de lat hoog zette.

die werd pas na jurrasic park weer omhoog gekrikt

toch heeft de film want dat is film altijd al geweest een vlucht uit onze gehaaste wereld naar een 5de dimensie waar alles kan en niets onmogelijk schijnt.

een hoog pret en amusement gehalte verhaal is goed fx bizar en het tempo net zo mee slepend als een goede house plaat.

kijken die film want hij stelt niet teleur

avatar van Rascal

Rascal

Vond hem hartstikke gaaf om naar te kijken. Visiueel mooie film met op en top actie.

Goede aktie film,alleen veel te vaak al op de buis geweest

avatar van Armin

Armin

Waardig vervolg op deel 1. Voldeed aan alle "hoge" verwachtingen. Ben benieuwd naar deel 3. ****

avatar van Wouter

Zojuist de ultimate edition gekeken, die in zijn geheel (ondanks een paar leuke toevoegingen) minder goed is dat het origineel. Een paar scenes zijn echt overbodig en houden de boel op.

Overigens is het tweede deel een prima vervolg, alhoewel het het niet haalt bij het geniale eerste deel. Daar waar het eerste deel mythologische en zelfs filosofische elementen had , heeft deel twee actie. En die actie is geweldig, dat wel. De eerste film heeft daarintegen meer ziel en de bad guy maakt meer indruk. De eerste Terminator heeft een bijna hallicinerend interessant gegeven en is enger, deel 2 leunt op de effecten (die nu wat minder indruk maken dan destijds) en de actie. Maar het blijft topamusement.

avatar van Jordy

Jordy

ja ik zie dat er dus echt niet in (in deel één) maar misschien moet ik 'm nog 's zien

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Nee ik zie dat dr ook nie echt in. kvind 2 wa beter omdat ie nie zon horkerig bewegende terminator heeft.

avatar van Jos2

Jos2

Tja, dat is uitvoering. Persoonlijk vind ik stopmotion techniek wel charmant, maar kan ik een film beter vinden om andere redenen.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Stop motion is ook we leuk, alleem hier moest ik erom lachen en das toch niet echt de bedoeling d8 ik zo. Tis verder wel een pr8ige film.

avatar van Linda

Linda

Heb de special edition versie vandaag gezien en de paar extra scenes die erin zitten zijn erg leuk! En nu ik de film 3 keer heb gezien gaat mijn stem omhoog met 0,5. nu dus 4,5

avatar van Shyamalan

Shyamalan

4 Sterren is een beetje teveel eer voor deze film. Het is een aardige film, maar niet echt bijzonder. 3 sterren.

avatar van EmDee

EmDee

Je mag ook halve sterren geven hoor!

avatar van soboer

soboer

Meesterwerk, waar vele andere films op gebaseerd zijn. De matrix vind ik een hele goede film, maar het is toch een rip-off van de terminator. Machines die de wereld overnemen en 1 persoon die dit kan voorkomen. In grote lijnen zijn de terminator en de matrix identiek, maar de Terminator was wel eerder daarom krijgt die 5 sterren en de matrix 4.5

avatar van film-liker

film-liker

Een van de beste films ooit gemaakt. Schitterend!

Goed voor 5 sterren.

avatar van GerwinF

GerwinF

film-liker schreef:

Een van de beste films ooit gemaakt. Schitterend!

Goed voor 5 sterren.

Goed wel! Maar een van de beste films ooit? Mwa.

Ramon K

Een van de beste films ooit gemaakt.

Het moet hier niet gekker worden! Beetje een rare uitspraak als je het mij vraagt!

avatar van Macmanus

Macmanus