• 9.378.922 stemmen

Terminator 2: Judgment Day (1991)

Actie / Sciencefiction | 137 minuten / 152 minuten (special edition) / 154 minuten (extended special edition)

Genre: Actie / Sciencefiction

Speelduur: 137 minuten / 152 minuten (special edition) / 154 minuten (extended special edition)

Alternatieve titels: T2 - Terminator 2: Judgment Day / Terminator 2: 3D

Oorsprong: Verenigde Staten / Frankrijk

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton en Edward Furlong

IMDb beoordeling: 8,6 (1.272.648)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 27 september 1991

Plot Terminator 2: Judgment Day

"It's nothing personal."

Het is tien jaar geleden dat Sarah Connor het doelwit was van een moordlustige Terminator-robot uit de toekomst. Haar zoon John zal ooit de verzetsleider worden die het opneemt tegen supercomputer Skynet. Daarom zendt Skynet nu een nieuwe, nog dodelijkere Terminator naar het heden om John te elimineren. Het verzet stuurt daarop een oudere Terminator naar het heden om John te beschermen. Dit leidt tot een gevecht tussen twee onoverwinnelijke moordmachines.

Sarah Connor

Dr. Miles Bennett Dyson

Dr. Peter Silberman

Enrique Salceda

Janelle Voight

avatar van kaydegreef

kaydegreef

Net zo goed als Terminator, opnieuw constante actie en goed acteerprestaties
Wat ik wel niet goed begrijp: Waarom was Arnold Schwarzenegger in deel 1 slecht en hebben de makers van deze film besloten om hem in dit deel goed te maken?

avatar van The Oceanic Six

Omdat Arnold 9 jaar na T1 helemaal doorgebroken was als acteur en omdat Amerika in hem de nieuwe actieheld zag en die zijn natuurlijk geen bad guys

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Na The Terminator had Arnie ook gezworen nooit meer een Bad Guy te spelen in een film.

avatar van AddictedToMovies

avatar van AddictedToMovies

AddictedToMovies

Karl van H. schreef:

Gelukkig kwam 'ie daarop terug om Mr. Freeze in Batman & Robin te spelen

Oei! Die rol was ik vergeten, wat een ramp was dat!

avatar van charmed one

charmed one

o ja dat was zeker een ramp. maar toch ik vond die badman film nog wel grappig.

avatar van clockwork72

clockwork72

Batman zul je bedoelen

bad als in slecht ;p

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Laten we het nou niet over Batman hebben.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

We hebben het ook over badman.

avatar van charmed one

charmed one

hahaha batman bedoel ik.

avatar van Nenad16v

Nenad16v

Dit is gewoon nog steeds een van de vetste films aller tijden. Erg jammer dat hij niet bij de 4e deel was.. Was voor mij de film nog beter geweest!

avatar van Minotaures

Minotaures

Toch stelt deze Terminator mij teleur wat betreft het onnodig doodmaken van onschuldige mensen.

De Terminator in deel 1 doode iedereen die hem kwaad deed en/of in de weg stond, deze niet.

Wanneer deze Terminator het beste kon stoppen met het doden van mensen is nadat die dat aan John gezworen had.

Maar dit is geen minpunt, alleen een kleine teleurstelling van een verwachting.

avatar van desert

desert

Hoe kan ik deze film nou vergeten. Denk dat ik deze film het vaakst heb gezien. En hij blijft leuk!! Nummer 10 in mijn top 10 !!

Bart Simpson

Zo hé, toen ik nog jong was vond ik deze film redelijk. Ik heb de film vandaag herkeken en de film viel mij vies tegen. Ze moesten het gewoon bij deel 1 houden, dit deel is enorm slecht.

De film duurt gewoon veel te lang, bijna 3 uur! Het is ook te zien dat dit een jaren 90 film is, te veel overdreven geweld. Gewoon erg slecht. En al dat geweld en geschiet dat in deze film voorkomt is te realistisch. Dit hoort een science-fiction film te zijn, een fantasie film dus erg slecht dat ze het er zo realistisch uit laten zien. Deze film komt uit de jaren '90 dus destijds waren er genoeg middelen om deze film er briljant uit te laten zien, maar die hebben ze niet gebruikt en dat vind ik erg jammer, ze hadden die moderne middelen zo goed kunnen gebruiken, maar helaas.

Maar ja, gelukkig acteert Arnold nog wel beetje goed, minder goed dan anders, maar toch. Redelijk. Het laatste half uurtje vond ik helaas tegenvallen, ik had meer verwacht van het laatste halfuurtje.

Normaal gesproken zie ik graag science-fiction films uit de 20e eeuw. Er zijn veel spannende en leuke science-fiction/action films gemaakt, waaronder films waarin een team op een speciale missie moet om de mensheid te redden. Een soort van commandomissie zou je het kunnen noemen. Als ik een echt sterke science-fiction film moet nemen uit de 20e eeuw, dan neem ik graag Twelve Monkeys. Die film toont hoe wreed een mens kan zijn en hoe het lot van de mensheid (of een grote bevolking) in de handen van één persoon kan liggen. Erg mooi verfilmd.

Nee, Terminator 2: Judgment Day deed mij niks.

avatar van clockwork72

clockwork72

dit neem ik niet serieus.

het is iemands mening.

clockwork72 schreef:

dit neem ik niet serieus.

Waarom niet? Dit is mijn mening

• 19752 berichten

Al vaker gezegd op MM. Wie 0,5 stemt zegt eigenlijk:"he deze film hoort in de flop top 100" en dat is bij T2 natuurlijk gewoon absoluut het geval niet.

Ik vind dit een leuk vervolg. Eigenlijk vond ik hem bijna beter dan deel 1.

Ik vond de nieuwe robot-soort vet in elkaar gezet.Hoe hij iedereen kan overnemen van gedaante

De stikstof-scene richting het einde was ook netjes gedaan voor die tijd.

Iedereen mag stemmen wat die wil, maar 0,5 voor deze film is voor mij weer zo' n onbegrijpelijke stem die waarschijnlijk voortkomt uit de verkeerde beweegredenen. Jammer. Ik geef deze film een ruime voldoende.

avatar van Montorsi

Montorsi

het is ook wel heel 'toevallig' dat zelfs zijn opbouw in het betoog dezelfde opbouw kent als die van Ajax&Litmanen1

iets wat er een beetje op lijkt, is getypt om 23;44

• 19752 berichten

Als het waar is wat ik lees dat scores uit rancune worden veranderd in een lager cijfer is dit echt ongelofelijk kinderachtig allemaal.

Wat ik ook niet snap dat je als 16jarige gewoon nog lekker om half 1 zit te internetten. Hoefde ik vroeger voor een schooldag niet mee aan te komen, maar tijden veranderen.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Bart Simpson schreef:

Dus dat de film bijna 3 uur duurt maakt toch niets uit. Ik vind je 0,5 echt veel te laag.

Bart Simpson

Tja, dat ik het over speelduur hebt maakt blijkbaar veel uit voor jullie.

Maar als Ajax&Litmanen1 ''The Great Escape'' laag beoordeelt en 1 van zijn argumenten SPEELDUUR is, dan wordt erg maar weinig gezegd.

Dit zegt Ajax&Litmanen1 over TGE:

Helaas moet ik concluderen dat de film de tand des tijds niet heeft doorstaan. De film duurt bijna 3 wat echt veel te lang is. Ik had hem liever anderhalf tot 2 uur gezien.

Zegt genoeg.

Offtopic discussie verwijderd.

Als je problemen met iemands stemgedrag hebt meld dat dan aan de mods, maar discussieer hier gewoon inhoudelijk over de film.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Bart Simpson schreef:

De film duurt gewoon veel te lang, bijna 3 uur!

De normale versie duurt twee uur en 'n kwartier, wat niet overdreven lang is voor een film (maar wel langer dan de gemiddelde actiefilm, dat is zo); in de buurt van de door jou genoemde drie uur komt 'ie in ieder geval niet. Zelfs de Special Edition duurt nog een half uur korter dan dat.

Dat het geweld in een film niet realistisch mag zijn, omdat 't een sciencefictionfilm is, is natuurlijk onzin. Het verhaal van Terminator 2 speelt zich af in de gewone wereld, dus het realistische geweld is gerechtvaardigd.

Ik snap ook niet hoe je kunt zeggen dat er genoeg middelen waren om deze film er briljant uit te laten zien. Het is een film uit 1991 en zag er voor die tijd ongelooflijk goed uit - zelfs vandaag de dag kan 'ie nog prima meekomen! Leg eens uit waarom hij er niet uitziet.

Deze vergelijking slaat nergens op: Twelve Monkeys is in vrijwel elk opzicht een andere film dan Terminator 2.

avatar van nachtbraker

nachtbraker

In tegenstelling tot de meeste mensen vind ik Terminator deel 1 helemaal niet zo'n bijzondere film.

Weinig opwindende scenes en de film is vermakelijk maar that's it.

Heb die film ook een 3 gegeven.

Maar deze film is gewoon echt top.

Je hebt van die acteurs die je altijd graag voorbij ziet komen in films allemaal gebaseerd op 1 rol die ooit super was.

Voor mij is dat Robert Patrick.

Dan komt die in opeens voorbij in The Sopranos,of krijgt die de hoofdrol in the x-files,en dat vind ik dan gelijk leuk omdat ik dan gelijk aan deze film denk.

Dit is een van de meeste dreigende 'badguys' die ik ooit in een film gezien heb. Elke scene waarin die zit voelt dreigend en ik had me geen betere acteur kunnen voorstellen,wat een goede zet om hem te casten,want anders had het waarschijnlijk een mindere film geworden.

Hij is zo creepy en gevaarlijk en dreigend,beter dan Arnie in T1 en helemaal beter dan die lekkere chick in T3.

En ze kunnen wel 10 Terminator-films maken maar ik weet nu al dat nooit iemand een betere terminator zal neerzetten dan Patrick.

Arnie is perfect als good Terminator,veel beter dan als de badguy in deel 1.

Hij is niet de beste acteur en zijn rol als een robot zou je ook niet veel van hoeven verwachtten maar hij komt zo sympathiek over,bijna zielig maar dapper en heldhaftig,en je gaat hem eigenlijk zien als een mens en niet als een stuk mechanisme.

Zijn relatie met Furlong komt goed over en ze zijn beide geknipt voor deze rollen,de klik is er en dat helpt ook heel erg.

De band die ze krijgen komt realistisch over en je ziet dat ze vrienden worden.

Furlong(die helaas op American History X na nooit meer iets heeft laten zien) speelt ook een fantastische rol en als je T3 ziet weet je helemaal hoe belangrijk goede casting is om een film beter te maken want in T3 is de John Conner maar een schim van het sterke karakter in deze film.

Hamilton is enorm gegroeid in deze film vergeleken met T1 en ze is duidelijk zowel als actrice beter geworden en speelt Sarah met veel overtuiging.

Ook al een sterke rol.

Alle rollen in de film zijn goed ingevuld,ook de bijrollen,perfecte casting,niks te klagen.

Het verhaal van de film is erg goed en spannend,en eigenlijk is het een soort road-movie,of in ieder geval 1 lange achtervolging die continu spannend is met de gevaarlijke Patrick op hun hielen.

Het verhaal verveelt geen minuut en leid naar een van de meest spannende finales in de filmgeschiedenis die zelfs oprecht emotioneel is en me met een brok in de keel achterliet als kind en dat nu nog steeds doet.

De special effects zijn fantastisch en ook in deze tijd gaan ze nog makkelijk mee,tand des tijds zeker doorstaan.

Ook de muziek in de film is super,en word bij je juiste scenes ingezet wat de spanning ook nog groter maakt.

Muziek die zowel spanning oproept als af en toe een wat depressief gevoel.

Ik zie nu hierboven dat er een special edition is die 20 minuten langer duurt,maar denk niet dat ik die gezien heb,vraag me af welke scenes daarin nog zitten?

Dik verdiende 5,een echte klassieker!

avatar van The Oceanic Six

Mooi artikel!

PS: Als je Robert Patrick top vind (ik ook hoor!), dan moet je de serie The Unit kijken. Daar heeft Patrick 1 van de hoofdrollen als de kolonel. Goede serie btw.

• 19752 berichten

Ik ben het dus ook met je eens dat deel 2 beter is dan deel 1.

Netjes verwoord!