• 9.378.059 stemmen

Terminator 2: Judgment Day (1991)

Actie / Sciencefiction | 137 minuten / 152 minuten (special edition) / 154 minuten (extended special edition)

Genre: Actie / Sciencefiction

Speelduur: 137 minuten / 152 minuten (special edition) / 154 minuten (extended special edition)

Alternatieve titels: T2 - Terminator 2: Judgment Day / Terminator 2: 3D

Oorsprong: Verenigde Staten / Frankrijk

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton en Edward Furlong

IMDb beoordeling: 8,6 (1.272.424)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 27 september 1991

Plot Terminator 2: Judgment Day

"It's nothing personal."

Het is tien jaar geleden dat Sarah Connor het doelwit was van een moordlustige Terminator-robot uit de toekomst. Haar zoon John zal ooit de verzetsleider worden die het opneemt tegen supercomputer Skynet. Daarom zendt Skynet nu een nieuwe, nog dodelijkere Terminator naar het heden om John te elimineren. Het verzet stuurt daarop een oudere Terminator naar het heden om John te beschermen. Dit leidt tot een gevecht tussen twee onoverwinnelijke moordmachines.

Sarah Connor

Dr. Miles Bennett Dyson

Dr. Peter Silberman

Enrique Salceda

Janelle Voight

avatar van blurp194

blurp194

Er zijn maar heel weinig films waar het tweede deel verder komt dan het zielloos uitmelken van het succes van het vorige deel. Dit is wel een van de betere voorbeelden dat het ook anders kan.

Wat meteen opvalt is dat het budget veel groter was dan van deel 1 - eigenlijk haast een lowbudgetfilm, in vergelijking. De actiescenes zijn dan ook opvallend groter, mooier, en spectaculairder. Maar wat misschien veel belangrijker is, het verhaal klopt eigenlijk gewoon erg goed als vervolg op het eerste deel, is er een logisch vervolg op. Waarbij evengoed de hand van Cameron erg goed te zien is - strakke beelden, mooie cinematografie in combinatie met de timing waarmee het verhaal gebracht wordt. Die twee-en-een-half uur vliegen gewoon voorbij.

Linda Hamilton - wat is ze mooi afgetraind - en Arnie zijn vanzelf van de partij, en zo mogelijk allebei nog gegroeid in hun rol. Waarbij Arnie voor een deel zijn robotmaniertjes kwijtgeraakt is en af en toe voor de komische noot moet zorgen, en het karakter van Sarah Connor wat uitgediept wordt en Hamilton veel meer te acteren heeft. Een erg mooie rol, wat een moordwijf zet ze hier neer - er schiet me zo even niet eens een nog meer overdreven stoere filmheldin te binnen.

Ook in dit deel nog wat lelijke synthesizerpiepjes, maar minder opvallend dan in deel 1 - en daartegenover dan weer Guns & Roses. En de effecten zijn een stuk beter - gelukkig is een redelijk deel van de actie nog echt, het getruc is vooral in de T-1000 te zien - een prettig sinistere Robert Patrick overigens, hoewel de grimmigheid van deel een nergens gehaald wordt. Daar zit toch veel te veel humor voor in de film, en dat is misschien wel het belangrijkste verschil - waar in deel een de sfeer ijzersterk was, gaat het nu toch meer om het spektakel en de humor. Inclusief de opvolger van de meest iconische filmuitspraak ooit - maar 'Hasta la Vista baby' heeft 'I'll be back' toch nooit helemaal doen vergeten.

avatar van DVD-T

DVD-T

Alhoewel een erg goede film (4*), heb ik eigenlijk altijd vrij weinig met het eerste deel. Het tweede deel daarentegen heb ik veel meer mee. T2 kwam voor mij op het juiste moment, alhoewel ik pas 7 op het moment dat het uitkwam was, en heb ik sindsdien vele keren gezien. Het blijft erg goed. Jurassic Park werd geroemd door zijn revolutionaire gebruik van visual effects maar Cameron was Spielberg een grote stap voor in T2. Iets wat niet vergeten mag worden. Het ziet er soms niet helemaal goed meer uit in tegenstelling tot wat we vandaag gewend zijn, maar veel ziet er nog fantastisch uit. Het verhaal is episch en geweldig in elkaar gezet, acteerwerk is solide, de regie fantastisch. Het "I now know why you cry" moment weet daarnaast nog erg veel los te maken. Na E.T. de film die ik het vaakst in mijn jeugd zag en ook een grote invloed op mij heeft gehad destijds.

avatar van Kondoro

Kondoro

Terminator 2: Judgment Day

Voor mij is Terminator 2: Judgment Day nu natuurlijk de beste film uit de Terminator reeks. Moet de anderen nog wel zien maar ik denk dat ik me hier het meest heb vermaakt. Van alle fantastische quotes niet te vergeten alleen al, scenes die je weer bekend voor komen en eigenlijk een reten makkelijk verhaal wat je toch weer weet te vermaken bij alles. Over actie en spektakel ook niks te klagen en ook hier heb ik me erg mee zitten vermaken.

Natuurlijk kwam Arnold weer terug wat voor mij echt een held is in deze film(s). Ook de rest deed het leuk en ook dankzij hun heb ik mij niet verveeld. Zoals gezegd was het verhaal wel makkelijk maar toch super leuk om te volgen, de film ziet er al veel beter uit als deel één en dat was voor mij sowieso al een pluspunt. Ook het concept is super vet en de loodterminator, als het lood was, was een gaaf pesonage. Prima film dus met weinig te klagen.

avatar van scorsese

Geweldige film waarin de terminator vanuit de toekomst een jongen uit het heden moet beschermen. Wederom een meeslepend en spannend verhaal en de interactie tussen de terminator en de jongen is vermakelijk. De actiescènes zijn allemaal spectaculair en goed opgebouwd. De destijds baanbrekende special effects zien er nog steeds goed uit. Arnold Schwarzenegger is opnieuw uitstekend gecast en er is ditmaal wat meer humor in zijn rol verwerkt.

avatar van IH88

IH88

“Hasta la vista, baby!”

Dit blijft voor mij toch wel de ultieme Terminator-film. De regie en het script van James Cameron, de actie, humor en horror die in elke scene om voorrang vechten, Arnie op zijn best, Linda Hamilton, Edward Furlong, de fantastische muziek, Robert Patrick, het wordt allemaal zo creatief gebracht en het verhaal zit ingenieus in elkaar.

Schwarzenegger is weer voortreffelijk en mag zich lekker uitleven en heeft weer een aantal coole oneliners. Zijn band met John Connor is het hart van de film en beide acteurs (Furlong is top, waar is hij gebleven?) hebben duidelijk lol in hun rol. Hamilton maakt van Sarah Connor een iconisch personage en is duidelijk veel bezig geweest met de gewichten. Hamilton is onverschrokken, krachtig en heeft ontzettend veel charisma. Robert Patrick zegt geen woord maar is gedenkwaardig als kwaadaardige T-1000. James Cameron weet een perfecte balans te houden tussen de vette actiescènes en de humor/emotionele momenten. De band tussen John en T-800 is mooi gedaan maar ook de (gebroken) relatie tussen Sarah en John biedt genoeg sterke momenten. De muziek is grandioos en vooral de intro is schitterend gedaan. De beelden en muziek grijpen je gelijk bij de strot. Judgment Day komt dichterbij en moet door onze helden voorkomen worden. De strijd tussen mens en robot gaat de beslissende fase in en James Cameron weet het allemaal op een zeer bevredigende manier af te sluiten. Voor hem dan want er zijn nog vervolgdelen...

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1954 berichten

Wat een prachtige actie film. En dan ook nog eens uit 1991!!!! Deze film ziet er zoveel beter uit dan de laatste terminator uit 2016. Als je in deze film een helikopter ziet vliegen en crashen ziet het er echt uit. In de laatste terminator film is het zo goedkoop en nep. Voor mij is dit echt de BESTE in de reeks.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

T1 presenteerde al een prima afgerond verhaal, maar T2 brengt een zeer logisch vervolg daarop (min of meer gebaseerd op een deleted scene aan het einde van T1) en doet dat met lef en flair, inclusief superbe en functionele FX die een geweldige schurk (uitstekend gespeeld door Robert Patrick) op adembenemende wijze tot leven brengen, plus de gebruikelijke achtervolgingen, knokpartijen en explosies, allemaal adekwaat in beeld gebracht door een regisseur die zich hiermee definitief op de Olympus van Hollywood nestelde. Toch heb ik na het bekijken van dit deel altijd een licht gevoel van teleurstelling: de frisheid en de energie van T1 lijken te hebben plaatsgemaakt voor routine en professionaliteit, Edward Furlong is niet een acteur naar wie ik graag kijk, en het geheel heeft voor mij een beetje een been there, done that-sfeertje. Zal wel aan mij liggen, maar T2 is voor mij niet de ultieme actiefilm die veel kijkers èn critici er in zien.

avatar van thoyouknow1980

thoyouknow1980

Jeugd sentiment natuurlijk,echt een van mijn meest bekeken,gehuurde en geliefde films.

Ik kan niet anders dan 5 sterren geven

Hou je van keiharde aktie gemixed met wat sci-fi dan is dit je film.

avatar van tbouwh

tbouwh

Hasta la vista, baby

Zo uit m'n hoofd de derde sequel (na the Godfather II en the Expendables II, al zijn er vast meer) die ik aanwijsbaar beter vind dan het eerste deel van de betreffende serie. The Terminator II staat wat mij betreft model voor hoe je de (nagenoeg) perfecte actiefilm kunt maken.

Als er iets zichtbaar wordt in Judgment Day, dan is het wel dat Cameron hier in verhouding tot deel één een aanzienlijk budget te besteden had. Wat the Terminator niet kon laten zien (de nucleaire vernietiging) of matig naar het beeld vertaalde (de cyborg aan het einde), toont deze sequel groots en uiterst indrukwekkend. Ik voel me bijna een beetje schuldig dat ik Cameron zijn visuele beperkingen in deel één zo heb aangerekend. Hier laat hij immers zien dat hij een absolute meester op het visuele vlak, en überhaupt binnen het filmtechnische spectrum. De cinematografie is top, camerawerk en editing zijn uitstekend, de special effects worden optimaal ingezet (met name bij T-1000) en ook de belichting zorgt voor mooie momentjes (de gang van het ziekenhuis). Ter conclusie: ik had de matige visuals van deel één nog iets meer moeten bezien in het perspectief van het beschikbare budget.

Genoeg over het filmtechnische en visuele dan, want Judgment Day levert vooral entertainment van de bovenste plank. Ik heb echt ontzettend genoten van een wederom briljante Schwarzenegger, van de fenomenale actie-en achtervolgingssequenties en van de sterke draai die in deel twee aan het verhaal wordt gegeven. Het acteerwerk zorgde ook nergens voor minpunten, waar dat in deel één wel zo was. Linda Hamilton heeft echt klasse hier, en is er wat mij betreft een stuk op vooruit gegaan ten opzichte van haar vorige rol. Michael Biehn zien we alleen in een cameo (ook nog eens alleen in de special edition) en Robert Patrick slaagt met lof voor zijn vertolking van T-1000.

Ergens wel wat jammer dat Schwarzenegger niet meer die genadeloze Terminator uit het origineel is. In het begin zijn ze er nog, de maniertjes, maar de jonge John Connor slijt ze er langzaam uit. Bovendien is Schwarzenegger hier vanaf het begin natuurlijk al anders geprogrammeerd. Deze invulling van de rol zorgt natuurlijk weer voor andere grandioze momenten, maar ergens maakt het wel dat the Terminator (anno '84) ga herwaarderen. Hier is Schwarzenegger bij vlagen zelfs een beetje wat Biehn in deel één was: een droog informatiemedium, de perfecte held zonder schaduwzijden. Maar, zoals ik al zei, het levert meer een herwaardering van de meer dystopische invalshoek van deel één, dan dat het me stoort in deel twee.

The Terminator II: Judgment Day is een weergaloze actiefilm en een visueel meesterwerk van Cameron. Rijp voor latere herziening, no problemo

avatar van N00dles

N00dles

Eén van mijn favoriete films uit mijn jeugd weet nog steeds te imponeren. Qua effecten is het bijna tijdloos te noemen en ook de achtervolgingen en actie-scènes zijn anno 2016 nog steeds indrukwekkend.

Deel 1 is nu hopeloos gedateerd, met een cheesy 80's sfeertje en special effects die de tand des tijds helaas niet hebben doorstaan. Terminator 2 heeft daar vrijwel geen last van. De cgi is voor die tijd bijzonder goed, maar je wordt er niet mee doodgegooid zoals dat tegenwoordig in films gebeurt.

Met recht een filmklassieker en één van de beste sci-fi actiefilms ooit gemaakt. De theatrical cut is trouwens wel velen malen beter dan de extended special edition.

avatar van PCTERN

PCTERN

Deze film is wat mij betreft een top 10 notering waard. De enige film die ik 3 keer in de bioscoop ben gaan zien. Een visuele rollercoaster !

Toen deze film uit kwam in 1992 was deze uniek in zin tijd en genre. De digitale animatietechnieken gebruikt in deze film werden later verfijnd in o.a. Jurassic Part en talloze films erna. James Cameron en Ridley Scott behoren echt tot mijn top favoriete regisseurs.

Destijds verpletterende film van begin tot einde.

avatar van Metalfist

Metalfist

Say... That's a nice bike

"Wees er maar zeker van dat je in de toekomst nog ergens berichten van mij bij The Terminator franchise gaat tegen komen, want dit eerste deel is me zeer goed meegevallen." Het waren die woorden die me een tijdje geleden opvielen in mijn review uit de eerste Terminator film. Op zich niet zo'n speciale zin met uitzondering dat ik hem ondertussen al zo'n 7 jaar geleden had neergeschreven en dat er van die toekomstige berichten nog steeds niets in huis was gekomen. Hoog tijd dus om daar eens iets aan te gaan doen!

Ik had al vaker gehoord dat dit één van die zeldzame sequels was die het origineel overstijgt, maar daar moet ik toch tegenin gaan. Judgment Day is een uitstekende film, maar die eerste Terminator heeft toch nog net ietsje meer. Het 'probleem' aan dit vervolg is de geforceerde emotionele ondertoon die Cameron aan de film meegeeft. Zeker het einde van de climax waar T-800 de tranen van het gezicht van John wegveegt om daarna (met zijn duim omhoog...) vernietigd te worden lijdt daar wat onder. Verder is dit wel een uitstekende aanvulling aan het reeds bestaande Terminator universum en is het vooral knap dat Cameron er in slaagt om de ultieme slechterik uit het eerste deel te laten uitgroeien tot een geslaagde held. Slimme zet in ieder geval om niet dezelfde richting als het eerste deel uit te gaan en tegelijkertijd toch nog genoeg ruimte te bieden om één van de meest iconische personages uit de cinema zijn ding te laten doen. Sowieso ook wel een leuk idee om een meer geavanceerde Terminator te introduceren. Dat geeft de T-800 een soort van underdog gehalte en dat werkt gewoon perfect.

Als mens heb ik Schwarzenegger iets minder hoog zitten na het lezen van Total Recall: My Unbelievably True Life Story, maar als acteur blijft hij toch één van mijn favoriete figuren. Dat moddervette accent, het complete gebrek aan naturel (wat hem voor dit soort rollen erg goed van pas kwam) en uiteraard die imposante fysiek. De rol van T-800 blijft hem op het lijf geschreven en zou wel eens van mijn favoriete rollen van hem kunnen zijn. Linda Hamilton keert ook terug voor de rol van Sarah Connor en net als in de voorgaande film is daar bitter weinig op aan te merken. Nieuwkomer van dienst is deze keer Robert Patrick die een compleet andere soort Terminator speelt dan Schwarzie maar op zijn eigen manier ook erg dreigend overkomt. Edward Furlong is ook een redelijke toevoeging als de jonge John Connor, maar weet nooit echt te overtuigen. Moet wel bekennen dat ik ook wat allergisch ben voor kinderen in films dus misschien ligt het aan mij.

Lang, lang geleden ooit eens deel 3 gezien. Ik vermoed zelfs in de cinema, maar daar ben ik dan weer niet helemaal zeker van. Heb hem hier in ieder geval liggen dus hopelijk gaat er deze keer weer geen 7 jaar over. Interessante franchise in ieder geval die vooral steunt op een uitstekende Schwarzie en Hamilton. Patrick is een goede toevoeging aan het geheel dat vooral bigger en bolder aanvoelt maar het toch net niet is. Al scheelt het niet veel.

avatar van Fisico

Fisico

Dit moet één van de weinige films zijn die ik me zo direct voor de geest kan halen waar de sequel beter is dan het origineel. Sublieme (actie)film die de tand des tijds erg goed doorstaat. Ruim 25 jaar is deze film al! De actiesscènes zien er nog steeds erg goed uit, vooral die achtervolgingsscene tussen John Jr. en de truck is die rioolweg (of wat het ook is) blijft fantastisch.

Eigenlijk de enige echte geknipte rol voor Schwarzenegger: een houterige slungelachtige Cyborg. Je kan het niet acteren, hij IS het gewoon. Alles klopt ook: zijn lederen outfit, de motor, de shotgun, de zonnebril en niet te vergeten: de nostalgische oneliners "I'll be back en Hasta la vista baby". T2 is pure nostalgie voor mij, ontelbare keren gezien en nu sinds lang nog eens na gekeken. Ik kan op weinig inboeten. Ook het verhaal is vrij degelijk. De T-800 is een good guy-rol is leuk meegenomen. Er is zelfs enige diepgang in de film doordat de T-800 andere (emotionele) aspecten ontdekt in de mensheid in plaats van ze te zien als slachtvee. Zoals de dialogen rond pijn, verdriet, tranen en de slotscene. Ook Robert Patrick deed het erg goed en zette een fijne plastische T-1000 neer. Alleen zijn "dood"
vond ik iets te makkelijk. Dat hij in het vuur valt en sterft ok, maar de manier waarop hij erin valt?
Hij springt/tuimelt er gewoonweg in. Dat was wat bizar.
Voor de rest erg vermakelijk, net als de scene met dat vloeibaar gas. Ook de muziek zorgt tot slot voor dat typische sfeertje.

Voor mij als actiefilm bijna onnavolgbaar. Er zijn er weinigen die hieraan kunnen tippen. Een verdiende en uitzonderlijke 4,0*!

avatar van Donucius

Donucius

Gisteren rewatch (eindelijk) in de bios. Wat blijft dit een baas van een film! Zo zie je nog maar eens weer hoe ver vooruit de special effects van deze film waren toendertijd. Deze film laat maar weer eens zien hoe je met een goed script, goede acteurs, goede opbouw, goede actie, goede muziek, goede blablabla, etc. een meesterwerk kunt maken. 100% focus van begin tot eind van de film. Dit is één van de weinige films die voor mijn gevoel erg rauw is. Geschoten zoals het is en getoond zoals het geschoten is (bij wijze van spreken). Weinig poespas, onnodige dialogen of effecten; laat de acteurs en de omgeving hun werk doen en de film draagt zichzelf wel. Goed gekozen minimaal ondersteunend geluid en je hebt je publiek 'by the balls'.

3D heeft wellicht 0,1% toegevoegde waarde. Echter de 3D-bril maakte de film een stuk donkerder, wat in dit geval in het voordeel van de film werkte; rauw en duister. Het geluid was wel top, dus lekker genieten. Al met al een must om in de bios gezien te hebben. Wie dat nog niet gedaan heeft weet niet wat ie mist!

"You could be mine!"

avatar van kenneth

kenneth

Terminator 2 3D Review

26 jaar na de release brengt regisseur James Cameron Terminator 2: Judgment Day terug in de zalen in 3D. Een uitstekende gelegenheid om een van de beste actiefilms ooit opnieuw op groot scherm te kunnen zien.

26 jaar terug was ik maar een ventje van 7 jaar oud, te jong om deze film in de cinema te gaan zien in 1991. Nu de ideale gelegenheid om jong en oud de kans te geven om deze op groot scherm te zien!

Ik vraag me af of er toen in die tijd veel volk zat te wachten op een sequel van de orginele film The Terminator? Want je weet hoe het gaat met sequels…..

Het verhaal van de eerste film was schitterend een Terminator die vanuit de toekomst naar 1984 reisde om de moeder van rebellenleider John Connor te doden!

James Cameron verdiend alle lof met deze sequel, die in mijn ogen nog beter is dan het orgineel! Arnold Schwarzenegger is opnieuw van de partij en in mijn ogen is dit zijn beste rol die hij gespeeld heeft in zijn filmcarrière. En er is maar één Sarah Connor en die wordt gespeeld door Linda Hamilton!

Arnold speelt nu de Terminator die teruggestuurd is om John Connor te beschermen tegen de T-1000. Ook perfect geacteerd door Robert Patrick een rol die hij nooit meer heeft kunnen overtreffen.

Wat maakt deze film nu zo goed? De toevoeging in 3D is leuk meegenomen maar dit geeft de film geen meerwaarde. Het zijn de personages, de band tussen Arnold en Edward Furlong en de special effects die veel beter waren in 1991 dan sommige CGI anno 2017. De film staat als een huis en zal nog vele generaties meegaan!

Cameron is een perfectionist en wij als filmliefhebber mogen dankbaar zijn met zijn filmpareltjes die hij gemaakt heeft voor ons!

De film heb ik op blue ray liggen en al vele malen gezien, maar toch als je hem in de cinema bekijkt zie je nog altijd zaken die nog duidelijker zijn op groot scherm!

Dus kortom voor de mensen die één van de beste actiefilms uit de jaren 90 nog eens wil herzien op groot scherm! Dit is uw kans!

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Voor velen staat Terminator 2: Judgement Day (ver) boven de eerste film. Die mening deelde ik een lange tijd, maar nu ik beide films nog eens herzien heb, ben ik wel een beetje bijgedraaid. Terminator 2: Judgement Day is nog steeds een goed voorbeeld van een vervolg; het verhaal wordt verder uitgediept, personages als Sarah Connor groeien verder en er is meer actie en de special effects zijn grootser. De film refereert veel naar de vorige film, maar is zelden een herhalingsoefening. Sterker nog; à la Aliens is dit vervolg bijna een ander genre; van een soort horror/sci-fi is dit meer rechttoe-rechtaan actie. Verder was Cameron slim genoeg om voor de nieuwe Terminator niet te gaan voor nog een spierbundel als Schwarzenegger, maar juist het tegenovergestelde; een slanke, intimiderende en vloeibare Robert Patrick.

Schwarzenegger speelt ditmaal de heldhaftige robot met stoere one-liners en voorliefde voor grote geweren. Een leuke rol, maar wel een rol die we van hem kennen. In deze periode van zijn carrière speelde de actieheld in films als Kindergarten Cop, dus hij moest wel iets kindvriendelijker zijn. Dan is het toch een heel stuk bijzonderder om de man in 1984 als koele en brute moordmachine te zien. Maar los van de rol van Schwarzenegger slaat de film soms net iets teveel door in zijn toon. De Terminator bouwt een vriendschap op met Edward Furlong - een ietwat vervelende rol - en leert daarbij emoties. De film schuilt daardoor soms wel erg dicht bij zoetsappig. Ook de pogingen tot meer humor slaan de helft van de tijd de plank mis. Soms is een scène oprecht geestig, maar aan alles voel je dat Cameron en co er een wat toegankelijker feestje van wilden maken. Op die vlakken heb ik liever die wat duistere John Carpenter achtige slasher uit 1984. Maar alsnog is Terminator 2: Judgement Day een actiefilm die aan actie en spektakel zelfs vandaag de dag nog weinig aan kracht heeft moeten inboeten.

4 sterren.

avatar van jippie2010

jippie2010

Deze film blijft staan als een huis!

Special effects zijn weergaloos voor die tijd,

het verhaal is prima en een goede afwisseling in actie en rust.

Beetje jammer dat de stunt double zo duidelijk te zien is af en toe.

Vier sterren. *4.0

avatar van MisterJames

MisterJames

Nog even opnieuw bekeken voor de nieuwe. Blijft toch echt een superdikke film, paar van de beste actiescenes ooit (vooral het hele laatste stuk bij Skynet, gevolgd door de achtervolging en het laatste stukje in de fabriek). Het verhaal is leuker dan de eerste film vind ik, vooral de omgang tussen de terminator en john connor is leuk. Krijgt een dikke 4.5 van mij!

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Gisteren er maar weer eens bij gepakt en ondanks zijn bijna 30 jaar nog altijd een trendsetter en één van de besten in het actiegenre.

Cameron heeft een uitermate goede generale repetitie gehad met de eerste uit de reeks om het verhaal en de stijl te vervolmaken in deze film, daarnaast waren de mogelijkheden op het gebied van special effects en CGI op dat moment zoveel verbeterd dat het er nu nog altijd goed uitziet. Een rustige opbouw volgt wanneer de introductie van de recalcitrante John komt, tegenwoordig totaal los geslagen en geen schim meer van het idool dat hij ooit was die Furlong, de twee cyborgs arriveren en tot op de eerste confrontatie blijft mooi onduidelijk wie de jager en wie de beschermer is en een ronduit heerlijke geweldsexplosie is het gevolg. De daarop volgende achtervolging met de sleepwagen is praktisch iconisch te noemen. De keuze alleen al voor dat brute apparaat en die sprong alleen al vanaf dat viaduct zijn geniaal. De sfeer en spanning, gecombineerd met de muziek maken dat kleine schoonheidsfoutjes door de vingers gezien mogen worden zoals de ruiten die bij de landing uit de cabine spatten maar vervolgens een shot later, weliswaar gebarsten, weer op hun plek zitten. De bevrijding van Sarah is sfeervol geschoten en met de nodige spanning en de daarop volgende momenten met de shooting bij Dyson, Cyberdyne en de finale in de smelterij zijn allemaal prachtige gestylde momenten van geweld, spanning, goed gemonteerd en met overtuigend spektakel en CGI.

Arnie en Patrick doen het prima als de kille robots. Furlong is aardig als moeilijk jochie maar vooral Hamilton laat in de inrichting en haar momenten met de dokter zien heel behoorlijk te kunnen acteren vooral de scene waarin ze schrikt van wie eruit de lift komt vind ik best wel sterk. Bij Dyson thuis zit ze op een gegeven best wel te schmieren, maar al met al acteert Linda Hamilton het beste. Verder is de donkere stijl, de cinematografie, en vooral de simpele doch onheilspellende muziek als duister apocalyptische en onvoorspelbaar gebeuren helemaal spot on. Guns 'n Roses is gewoon leuk met hun nummertje erbij. Verder zit er in het beeld van de vechtende kinderen best wel een aardig en klein boodschapje over het lot van de mensheid en dat we die vooral zelf bedreigen.

T2, een heerlijke actieproduct, met heerlijke sfeer en dito muziek. Een film die als geheel, maar ook vooral in de lekkere buitensporige actie en CGI overtuigd, en dat voor een film uit '91 alweer.

avatar van Ste*

Ste*

• 2072 berichten

Net voor de tweede keer gezien, wat een meesterwerk is het toch. Twijfel of ik hem ga verhogen naar 5*. Dat geef ik een film niet snel, maar ik kan eigenlijk vrijwel geen minpunten bedenken. Het is vooral gewoon niet te geloven dat deze film uit 1991 komt wat effecten betreft.

Enige (als je zou willen mierenneuken) is dat James Cameron wellicht íets overboord gaat (en dan heb ik dit keer zelfs de kortere theatrical version gezien), er had wel een kwartiertje uit gekund. Het is net iets té lang en té veel, maar wel echt enorm goed. De ene geweldige spectaculair geschoten scène is nog niet afgelopen of de volgende begint alweer (dat in die speeltuin met die kinderen is een van de mooiste en meest haunting scènes die ik ooit gezien heb bijvoorbeeld).

Ook een gouden zet om Arnold dit keer als good guy te laten opdraven, de scènes met John Connor zorgen nog voor wat luchtigheid en geven de film - zeker op het einde - nog een hart.

Ben niet van plan om de volgende delen ook te gaan kijken, dat geloof ik verder wel.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Een van de vele "Terminator" films die is uitgebracht de afgelopen decennia en deze is een van de betere in deze reeks.

Het verhaal loopt ook soepel, er is een mooie spanningsboog in verwerkt, de kijker valt hierbij echt niet in slaap of hij/zij moet oververmoeid zijn.

Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton en Edward Furlong spelen op de toppen van hun kunnen en dat is ook terug te zien in de beoordelingen op de filmsites! B.v IMDb (8,5 / 995678)

Ik heb de "extended special edition" maar die 154 minuten waren echt niet te lang, komt natuurlijk door de vele actiescènes in de film.

Van mij krijgt deze film een mooie 8.

avatar van Shadowed

Shadowed

Blijft geweldig.

Ook na herziening kan ik blijven concluderen dat T2 tot 1 van mijn favoriete actiefilms blijft behoren. Er komen tegenwoordig weinig actiefilms meer uit die het tempo, de actie en de coolheid van T2 kunnen evenaren. Ik zou eigenlijk willen zeggen dat dit soort films uitgestorven zijn, want veel gaat er niet meer overheen tegenwoordig.

Tevens blijven deze films voor mij de soort films waarbij acteurs zoals Schwarzenegger het best tot hun recht komen. Als acteur heeft Arnold meerdere keren bewezen dat hij wel degelijk kan acteren, en heeft meerdere toppers afgeleverd, maar wat mij betreft komt geen enkele rol in de buurt van de terminator. Heerlijk charisma, geweldige uitstraling. Eigenlijk volledig perfect.

De actie en de effecten tonen op de hedendaagse dag wat mankementen. Hier en daar zitten er doorzichtige stukken bij, maar eenmaal de kogels vliegen of de trucks beginnen te rijden maakt dat weinig meer uit. Het tempo en het geluid komen geweldig tot hun recht tijdens de actiescenes en de snelheid die Cameron er herhaaldelijk in weet te krijgen blijft werken. Ik ben ook blij dat ik deze film al tijdens mijn kinderjaren zag, want misschien had de film minder indruk gemaakt op de hedendaagse dag.

Cameron stopt de film vol met spetterende en spectaculaire actiescenes, maar opvallend genoeg weet hij er ook een aardig verhaal in te krijgen. In het middenstuk remt de poging tot verhaal de film een beetje, maar veel maakt het niet uit want het zorgt ervoor dat deze film iets meer hart kent dan het eerste deel, die ik overigens ook geweldig vond. Niettemin is het eerste driekwartier en het laatste uur vooral actie, en neemt het verhaal vooral het middenstuk in.

Dat dit verder de duurste film was die destijds uitkwam is te merken. Ook nog een film die het lekker op de R-rating houdt voordat de films binnen deze reeks wat meer de PG-13 kant uitgingen. Dat maakt deze film lekker lomp en leuk. Patrick is een geweldige tegenstander voor Arnold en ook Hamilton doet het aardig, al vond ik haar de minste prestatie neerzetten van de vier hoofdpersonages.

T2 blijft een geweldige film, met een aantal compleet overweldigende actiescenes, een geweldige Arnold en een heerlijk tempo. Dit soort films worden op de dag van vandaag niet meer gemaakt, en dat maakt het leuker om dit soort films nog eens een keer terug te kijken. Zelden lukt het een film om een speelduur van 137 minuten zo vlot voorbij te laten gaan. Heerlijk. Terecht een klassieker.

avatar van Film Pegasus

Een verbetering tegenover het eerste deel, de film kon ook rekenen op een budget dat dik 15 keer zo hoog lag. Schwarzenegger is terug van de partij, in de latere delen is toch gebleken dat hij in de serie niet te vervangen is. Als verrassing krijgen we ook Robert Patrick die één van de meest legendarische vijanden neerzet. Dat is deels te danken aan de indruk die deel 1 heeft achtergelaten en het beeld dat we hadden van The Terminator. Als die het al moeilijk krijgt na wat we in deel 1 gezien hadden, moet dat wel een sterke vijand zijn!

Meer CGI die echt goed gedaan is. Tenslotte is de film ook al 30 jaar oud nu. Het geheel is iets braver nu, de ruwe moorden zijn iets afgeborsteld en maken plaats voor meer explosieven. Maar het moet ook niet per se meer van hetzelfde zijn. We krijgen echt een upgrade te zien van de franchise. Je mag zeggen van de film van Cameron wat je wil, maar visueel hebben zijn films telkens wel de tand des tijds doorstaan.

avatar van K. V.

K. V.

Na het eerste deel het tweede deel eens bekeken. Wel een redelijk lange film, maar er gebeurde toch genoeg in. De film is qua special effecten er al op vooruit gegaan in vergelijking met de eerste en ziet er nu ook nog altijd wel goed uit. De film was met momenten ook wel wat grappig en natuurlijk veel actie.

avatar van StevenMighty

StevenMighty

Verdomme wat een tijd was me dat toch zeg. Een topper als T2 in de bioscoop en snoeiharde rock van Guns N' Roses in de hitparades. Eeuwig dankbaar dat ik een jonge tiener was in het fantastische 1991!

avatar van FlorisV

FlorisV

T2 is voor vele fans de ultieme Terminator film, waarbij James Cameron pas echt compleet los kon gaan, waar hij in het eerste deel toch met te grote beperkingen in het effectenbudget moest werken. Pas nu realiseerde ik me volledig hoeveel The Thing een inspiratie is geweest. Niet alleen bevat het einde een duidelijke verwijzing ernaar, zelfs met geluiden. Maar het hele concept is natuurlijk ook van The Thing: die kon alles imiteren wat het aanraakte. En de levende cellen dat zijn nu een soort nano's geworden, de "polymimetic alloy, liquid metal".

Zelf blijf ik Terminator de beste vinden maar T2 is heel degelijk. We zien een totaal andere vijand die soms ook totaal anders vecht. En eentje die wederom te sterk lijkt om ervan te kunnen winnen. Zoals het hoort! En als je denkt "ja, ze hebben hem eindelijk te pakken!", tsja dan heb je nog nooit een Terminator film gezien. Cameron weet hoe hij een extra lekkere schap erbovenop kan doen waar andere makers een film al als reeds voltooid zien.

Ik heb net een "Remaster" gekeken, 2,5 uur. Volgens mij is dit ook de Director's Cut. Deze haalt duidelijk het tempo er net teveel uit, het kwartiertje eruit knippen heeft voor de Theatrical Cut (of is die nog korter?) veel gestroomlijnd. Het einde is slechter omdat het al teveel in wil vullen over de toekomst. En zo zijn er wel meer scenes die niet essentieel zijn of te langgerekt.

Schwarz is natuurlijk niet weg te denken maar ik zag hem in sommige scenes wel net iets te vlot-menselijk doen. Het excuus is natuurlijk altijd dat hij mensen imiteert maar consequenter zou toch zijn de Houten Klaas. Kniesoor die er op let, maar ja je gaat het zien als je zo'n film tig keer gezien hebt.

Vooral van de John Connor zoals we die in het begin zien was ik nooit bepaald een fan. Het type met vies haar en kapsones dat zijn middelvinger opsteekt naar zijn schoonouders. En Public Enemy (dat T-shirt van John is vaak in beeld) vond ik aanvankelijk toen ook cool, maar ja...wie sommige van hun teksten even kritisch onder loep neemt wordt er echt niet blij van. Cameron is wel fan gebleven want voor Dark Angel liet hij Chuck D wat stukjes (niet al te bijzondere) soundtrack maken.

Edward Furlong was echter wel een capabele jonge acteur, die daarna nooit echt van de grond kwam. En het karakter vormt een simpel en effectief moreel kompas in de film, naast een toekomstig leider met gevoel voor charisma en people skills waar de T-101 (Ahnuld) natuurlijk in mooi contrast mee is. Toch ziet zelfs Sarah Connor (kijk maar goed naar die spieren, Natalie Portman, heeft Linda Hamilton allemaal zelf gedaan door gewoon hard te werken) dat die machine ook kenmerken heeft waar de mens niet aan kan tippen: trouw en nooit door misleidende emoties van het ego gestuurd. En we zien hoe de mens zich in korte tijd kan hechten aan een machine.

Hiermee stijgt T2 uit boven wat anders nog steeds een zeer degelijke en spektaculaire SF-actiefilm is. Er valt op de spannende scenes zeker nog wel wat af te dingen: de T1000 (een geknipte Robert Patrick) is soms belachelijk sloom terwijl we in het begin al zien dat hij als de beste kan rennen. En zo zijn er wel meer voorbeelden waarbij de moordmachine lang niet zo efficient en logisch handelt als we moeten geloven. In een realistisch gevecht zou de T-101 na een paar seconden zijn uitgeschakeld door de T1000 omdat die precies zijn structuur kent. Paar schroefjes, even trekken en hup daar zit de chip. Nog een reden om die scene toch maar weg te laten.

Cameron heeft ook voor bijrollen duidelijk zijn voorkeuren. Geen Bill Paxton (punker in deel 1) in deze maar wel Jeanette Goldstein die de gespierde latina Vasquez speelde in Aliens, als pleegmoeder van Connor. Iets waar de krijsende Twitter mobs nu compleet van over de rooie zouden gaan want Jeanette was zeker geen latina, dat kun je in deze film wel goed zien!

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Vandaag dit 2e deel herbekeken, ditmaal op een mooie blu-ray schijf!

Ik vind hem iets beter dan het 1e deel, hierin wat meer actie en achtervolgingen, ook het einde was erg geslaagd in de hoogovens.

Goed gespeeld ook door de zoon (John Connor) en de extra nieuwe Terminator maakt het ook wel een stuk leuker om te kijken.

Ik ga nu eerst verder met de Terminator series (seizoen 1 + 2) daarna naar Terminator 3

avatar van Jynxter

Jynxter

Een alles-uit-de-kast sequel op de verassingsmegahit Terminator. Zeven jaar later en met een verzestienvoudigd (!) budget, kwam Cameron eindelijk met het dan inmiddels enorm gehypte deel 2. En T2 doet wat het moet doen en wat je ervan verwacht. Meer actie, vettere effecten, langere speelduur, etc. Daarbij is het feit dat model CSM-101 nu aan de goede kant vecht en geen dodelijke slachtoffers mag maken wel een leuke verandering.

Het nachtmerrie-achtige sfeertje van een onstopbare moordmachine die voortdurend op je hielen zit blijft ook in T2 een groot deel van de kracht. Al is het wat minder beklemmend dan in deel 1. Wat niet wegneemt dat deze peperdure blockbuster een heerlijke sf-actie film is, omarmd door publiek en critici. En niet onbelangrijk, enorm winstgevend.

avatar van Brabants

Brabants

Terminator 2: Judgment Day in alle opzichten een geweldig vervolg op zijn voorganger. Meer diepgang binnen het verhaal en geweldige karakters als toevoeging. Dit lijkt wel de beste film uit de reeks mijns inziens.

avatar van Dayer

Dayer

Na 'I'll be back' krijgen we nu 'Hasta la vista, baby'

Uitstekend tweede deel in de Terminator-reeks waar Schwarzenegger van kamp wisselt. De dialogen tussen mama en zoon voelen soms wat lang, maar ach ja dit is iconisch filmmateriaal. Wat mij betreft het beste deel. Er zitten een aantal achtervolgings- en actiescènes in die werkelijk formidabel zijn. Geweldige klassieker.