• 9.378.696 stemmen

Terminator 2: Judgment Day (1991)

Actie / Sciencefiction | 137 minuten / 152 minuten (special edition) / 154 minuten (extended special edition)

Genre: Actie / Sciencefiction

Speelduur: 137 minuten / 152 minuten (special edition) / 154 minuten (extended special edition)

Alternatieve titels: T2 - Terminator 2: Judgment Day / Terminator 2: 3D

Oorsprong: Verenigde Staten / Frankrijk

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton en Edward Furlong

IMDb beoordeling: 8,6 (1.272.543)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 27 september 1991

Plot Terminator 2: Judgment Day

"It's nothing personal."

Het is tien jaar geleden dat Sarah Connor het doelwit was van een moordlustige Terminator-robot uit de toekomst. Haar zoon John zal ooit de verzetsleider worden die het opneemt tegen supercomputer Skynet. Daarom zendt Skynet nu een nieuwe, nog dodelijkere Terminator naar het heden om John te elimineren. Het verzet stuurt daarop een oudere Terminator naar het heden om John te beschermen. Dit leidt tot een gevecht tussen twee onoverwinnelijke moordmachines.

Sarah Connor

Dr. Miles Bennett Dyson

Dr. Peter Silberman

Enrique Salceda

Janelle Voight

avatar van PersianPride

PersianPride

Voor mij beste film ooit.

5 diamanten *****

Amen

avatar van gorelover

gorelover

Weet iemand het verschil tussen de special edition en de extended special edition, Is het alleen 2 minuten verschil of zijn er andere scenes te vinden ?

avatar van anoniempje28

anoniempje28

Het is heel moeilijk te oordelen welk deel beter is 1 of 2.

in deel 1 kon je echt wel zien dat het een oudere film was , de beelden waren soms een beetje nep.

Echter deel 2 kon gisteren gemaakt zijn , dus ga ik toch voor deel 2.

Het blijft een prachtige film

avatar van bozzy

bozzy

Waanzinnig goeie Actiefilm met hoofdletter A.

Volgens mij is er geen betere gemaakt in zn genre.

Arnie spat van het scherm af,en fantastische regie.

Formidabel gewoon!

avatar van mugje

mugje

een goede actiefilm met een goed bedacht verhaal. de actie is geweldig en Robert Patrick speelt geweldig als t-1000. hij zet een enge rol neer. wat goed past bij de terminator. alleen vind ik de film veel te langdradig. hij duurt veel te lang en er zitten te veel lange stukken in waarin niet gebeurd. en scene's die van mij weggelaten mochten worden. zoals het dingen leren aan de terminator/menselijk maken. wat ik nergens op vond slaan. maar gelukkig maakt de actie en spanning veel goed. alleen was hij beter geweest als hij korter was geweest en er bepaalde scenes weg waren gelaten. of als er meer actie ingezeten had zonder die lange dooie momenten.

+ Robert Patrick als T-1000

+ actie

+spanning

-te veel saaie scenes ertussen waarin niets gebeurd

avatar van movie-edje

movie-edje

De beste terminator ooit

5*****

avatar van Angelo2

Angelo2

1 van de beste actiefilms ooit gemaakt. Al zo vaak gezien en hij blijft gewoon goed. Op blu-ray komt hij helemaal tot zijn recht.

avatar van Eraser2

Eraser2

Daar ben ik het zeker mee eens. Ik heb deze film op blu-ray weer helemaal herontdekt, terwijl ik hem toch ontelbare keren op dvd/vhs heb bekeken.

Lewis-06

wat een verschrikkelijke einde met die extended edition, lang leve de theatrical cut.

avatar van The Oceanic Six

Lewis-06 schreef:

Wat is het verschil? (in spoilers zetten uiteraard). Ik heb de extended edition vorig jaar gekocht, moet hem nog kijken.

jumpstylemovie

Ik denk dat hij het alternatieve einde bedoeld waarin je Sarah Connor ziet als oma. Maar die moet je bij de bonus hebben gezien want dat hebben ze niet gewoon achter de film geplakt. Tenminste niet bij mijn versie (ultimate edition)

Lewis-06

ik heb de skynet edition op bluray met alle 3 versies. het stuk dat sarah connor oma is geworden en zegt dat er niks is gebeurd en michaej jackson 40 is geworden, verder dat ze haar kleinzoon roept in het park enz enz.

jumpstylemovie

Maar als je gewoon de film afspeelt krijg je toch wel het normale einde?

stfuympos

Die spoilers helpen ook echt nu.

jumpstylemovie schreef:

Maar als je gewoon de film afspeelt krijg je toch wel het normale einde?

je kan 3 versies kiezen bij het afspelen, de normale heet 'de bioscoopversie'. En deze wordt nou top 1 in mn lijstje.

avatar van puckb96

puckb96

Terminator 2: judgement day is toch echt wel de beste in de hele serie.

spannend, intense en ook geweldige actie.

en arnie is natuurlijk weer terug als de moordlustige robot machine.

en ik vond robert patrick als zijn villain ook nog helemaal niet zo slecht.

nee, mijn persoonlijke favoriet in de reeks.

avatar van wood23

wood23

Ja dit is toch wel een van de beste actiefilms ooit gemaakt het verbaasd me daarom ook niets dat hij in de top 250 staat. James Cameron is duidelijk een van de beste regisseurs die er zijn aangezien gewoon al zijn films heel goed zijn. Misschien wel mijn all-time favorite. Wat een briljante film, de spanning, de dreiging, de duisternis; allemaal draagt het bij aan het uiteindelijke resultaat; een absoluut meesterwerk!! En dan de muziek, die hoef ik eigenlijk niet eens te noemen, onovertroffen. Ondanks alle technische innovaties in de filmindustrie is deze film nooit geevenaard. Kortom, legendarisch materiaal!!

avatar van eka81

eka81

Er is geen betere, alles klopt aan deze film. Was zijn tijd voor. Actie, emotie, stoer, verhaal,

juiste actuers, de beste "one liners"....ik kan zo uren doorgaan.

• 2034 berichten

Erg sterke film en een stuk beter dan z'n voorganger.

Heb veel verhalen gehoord over deze film en dan vooral positieve. Was erg nieuwsgierig geraakt en ben gisteren begonnen met de Terminator-serie. Vooral om deze film dus. Was al een beetje huiverig voordat ik hieraan begon omdat het eerste deel me niet meeviel.

Maar gelukkig, m'n angst werd niet bewaarheid. Cameron heeft er een erg spannende en originele actiefilm van gemaakt. Schwarzenegger mag weer op komen draven, nu als good-guy. Gelukkig wordt er geen ingewikkeld verhaal van gemaakt. In dit deel moet John Connor, de zoon van Sarah, beschermt worden omdat hij dreigt vermoord te worden door Skynet die een super Terminator naar de aarde heeft gestuurd.

Wat speelt Robert Patrick die rol geweldig zeg. Zegt zowat geen woord, maar z'n mimiek spreekt boekdelen. Mooie rol om te spelen leek me dat!
Hamilton vond ik niet zo geweldig. Daar ze me in het eerste deel kon bekoren was dit toch een stuk minder. Hoop geschreeuw maar er kwam geen zinnig woord uit.

Wat ik me gedurende de film wel afvroeg was waarom Schwarzenegger weer terug kwam. Hij was toch zo dood als een pier in het eerste deel? Dat werd zelfs nog aangehaald in de film, maar er kwam niemand meer op terug. Niet dat het me echt zorgen baarde, maar had gehoopt dat dat duidelijker naar voren zou komen.
Nog twee delen te gaan, maar ben bang dat het niveau van dit deel niet geëvenaard gaat worden. Terecht dat deze in de toplijsten staat!

avatar van finalman

finalman

martijn011 schreef:

Dan denk ik dat je het niet goed gevolgd hebt...
Sorry hoor, maar dit was toch duidelijk uitgelegd???

stfuympos

Ach in de vervolg delen word het nog duidelijker.

@martijn011

Je weet dat de T800 modellen van de lopende band afkomen? Er zijn er honderden, misschien wel duizenden. In dit deel verteld Arnold dat John Connor hem in de toekomst terug stuurt om zijn jonge versie te beschermen. Dit is dus een andere T-800 als in de eerste Terminator film.

stfuympos

Ergens heeft ie wel een punt, ze doen hun best (skynet) om ze als mensen eruit te laten zien maar dan maken ze ze allemaal met het zelfde uiterlijk.

• 2034 berichten

Heb inderdaad de delen 3 en 4 nog niet gezien. Het was gewoon vreemd om te zien dat Schwarzenegger in het eerste deel als grote schurk fungeerde en in dit deel als de grote held. Met precies hetzelfde uiterlijk! En ik snap ook wel dat het 2 verschillende Terminators zijn, maar dat Cameron weer voor dezelfde acteur kiest!? Wordt weinig gedaan in ieder geval!

jumpstylemovie

John Connor heeft deze T800 gereprogrameerd. En godzijdank hebben ze Arnold gehouden. Dat zou wat zijn geweest anders...

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Volgens mij komt het omdat Skynet lui is en dus iedere Terminator hetzelfde (menselijke) uiterlijk geeft. Ook hebben alle T-800, T-850 en T-101 machines het Arnold gebid.

JacoBaco schreef:

Skynet lui is

• 2034 berichten

Arnold speelt geweldig, daar niet van. Maar wist niet dat Skynet zo lui was. Toch vind ik het niet héél duidelijk naar voren komen in dit deel dat ze allemaal hetzelfde uiterlijk hebben.

stfuympos

Dat is natuurlijk puur om het geld. Moet je ff doorheen kijken voor de rest word het toch wel duidelijk uitgelegd.

avatar van The Oceanic Six

martijn011 schreef:

Pff, als Arnold hier niet in had gezeten, dan had deze film nu echt niet op plek 1 in mijn top 10 gestaan Goddank koos Cameron voor een vervolg met de ster uit T1.