Apocalypse Now (1979)
Genre: Oorlog
Speelduur: 153 minuten / 202 minuten ("Redux") / 183 minuten ("Final Cut")
Alternatieve titels: Apocalypse Now Redux / Apocalypse Now: Final Cut
Geregisseerd door: Francis Ford Coppola
Met onder meer: Marlon Brando, Robert Duvall en Martin Sheen
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 18 oktober 2001
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Dinsdag 12 mei in één bioscoop (Amsterdam)
Plot Apocalypse Now
"This is the end..."
Ten tijde van de Vietnamoorlog, wordt Captain Willard de jungle in gestuurd om Colonel Kurtz te vinden en te vermoorden. Kurtz heeft zijn eigen leger opgebouwd, en weigert nog naar de legerleiding te luisteren. Terwijl Willard de jungle in vaart, worden hij en de rest van de bemanning langzaam overvallen door de gevechten en gekte van de omgeving.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Heart of Darkness (BoekMeter)
- Apocalypse Now (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
General Corman
Colonel Lucas
Bagger Canvas.
Moet je het toch wel mee eens zijn Halcyon, al strijder tegen de duffe elite
Heb hen ooit een keertje gemaild over hun filmbeleid. Kitano bleek al te alternatief en te wild te zien
Halcyon
Bagger Canvas.
Moet je het toch wel mee eens zijn Halcyon, al strijder tegen de duffe elite
Ja ok. Maar ik dacht dat hij het had op de beeldkwaliteit van canvas ofzo. Want als hij het aanbod slecht zou vinden, waarom zou hij de film dan gaan huren?
Maar langs de andere kant vind ik het wel een goed punt dat niet alles op TV vertoond wordt. Zo heb je zelf nog de kans om op zoek te gaan en daarbij een beetje je eigen identiteit te vormen.
The One Ring
Welke versie komt er op tv vanavond? De Redux of de gewone?
Turkeyloverz
Meestal zenden ze kortere versies uit, maar weet het niet zeker.
Halcyon
Welke versie komt er op tv vanavond? De Redux of de gewone?
Ik dacht de redux.
hessel
Wat een film! erg indrukwekkend door sommige beelden en de sfeer. prachtige scene's! de film probeert je op geen moment te entertainen, maar de film is entertainment. niet altijd op een plezierige manier dat is...
erg goed acteerwerk al krijg ik wel het gevoel dat sommige zinnen en statements te aangedikt worden, zo van let op! dit is een belangrijk statement. Langzame begin waar iedereen het over heeft vind ik wel meevallen. toch vind ik full metal jacket een hogere fun en entertainment factor hebben. Apocolypse op nummer twee wat oorlog films betreft voor mij met 4,5*
Goed om te zien dat herziening bij een groot aantal tot opwaardering liedt.
Madecineman (moderator films)
Ik heb hem gisteren ook herzien, natuurlijk op eigen DVD! Blijft een absoluut meesterlijke film dit kan hem helaas niet meer opwaarderen dan waar hij nu staat
olivier
Eigenlijk snak ik er al heel lang naar om de oorspronkelijke eens te zien, aangezien de redux-versie voor mij naast een heleboel majestueuze scènes ook een heleboel zwakke scènes bevat. Het ultieme meesterwerk heb ik hierin nooit kunnen vinden, niet een de ultieme oorlogsfilm. Naar mijn mening is "Apocalypse Now" een uitermate onevenwichtige film die vele vele vele littekens draagt... Misschien zou de 'korte' versie mijn opinie kunnen veranderen en zou ik alsnog de redux kunnen ervaren als een uitbreiding van een geweldige kijkervaring...
Tieske
Ik heb ook gisteren de film gezien, en vond hem behoorlijk goed. Ik vond het een mooie zoektocht naar Kurtz met onderwijl mooie scenes. Vanaf het moment echter dat Marlon Brando in beeld komt wordt de film naar een ander niveau getild.
Alles bij elkaar geef ik de film vier sterren.
Ik vroeg me nog wel af wat er bedoeld wordt met de helicopter-scene.
Wordt daarmee de scene bedoeld dat de helikopters napalm gooien?
gemaster
Nee de helikopter scene is als ze het dorpje aanvallen onder begeleiding van Wagner'.
Film gisteren ook weer eens herzien en ik zou net als Madecineman wel hoger willen gaan zitten met mijn beoordeling, maar dat gaat nu eenmaal niet. Hij blijft netjes op 4 in mijn top 10 staan, wat een avontuur is deze film toch!
Pieter Montana
Alles bij elkaar geef ik de film vier sterren.
Ik vroeg me nog wel af wat er bedoeld wordt met de helicopter-scene.
Wordt daarmee de scene bedoeld dat de helikopters napalm gooien?
Jep

"I love the smell of napalm in the morning"
mikey
Dennis Hopper en Marlon Brando zijn inderdaad moeilijk te verteren in de beste oorlogs-aanklacht ooit. 5->4.5
Moeilijk te verteren?
En dat is dus niet dezelfde scene Pieter Montana. In de 'I love the smell Of napalm in the morning' scene wordt er napalm gegooid door F16's. Overigens kunnen helikopters helemaal geen napalm gooien volgens mij.
mikey
Nee klopt, maar ze kwamen op verzoek van..
De manier van acteren die Hopper en Brando (zoiets noemen ze te method acting toch?) vond ik de enige minpuntjes.
The One Ring
Ook herzien, maar van een verhoging van mijn sterrenaantal kan ik niet spreken. Om maar gelijk met de duer in huis te vallen: de Redux-versie vind ik eigenlijk totaal overbodig. De nieuwe scènes voegen geen klap toe en halen het toch al niet al te hoge tempo uit de film. Met name die extra scène bij die Fransen was niet vooruit te branden.
Buiten dat om blijft Apocalypse Now een echte Coppola-film. Dat houdt voor mij in dat ik de film goed vind en vooral erg knap gemaakt, maar dat hij me verder niet kan raken. Als oorlogsaanklacht slaagt de film wonderwel moet ik zeggen, en als avonturenfilm is hij ook spannend. Goede beklemmende sfeer met prachtige beelden en geluiden.
Het dramatische vlak kon me echter niet boeien. Die Kurtz heeft hier op de site vele fans geloof ik, maar ik hoor daar niet bij. Ik vind het een van de slapste, ongeloofwaardigste en gewoonweg saaiste figuren in de filmgeschiedenis. Ik zou haast willen dat dat stuk met hem er niet in zat. Een van de grootste anti-climaxen ooit. En het maakt de film ook nog eens in een klap ongeloofwaardig. Een soort duister sprookje wordt het haast. Ik had de film al niet staan als de meest geloofwaardige oorlogsfilm aller tijden, maar ik dacht toch even mis te zitten terwijl ik die boottocht volgde. Maar Kurtz hielp me weer uit de illusie en maakte de film totaal belachelijk. De fans zullen het hier vast niet met me eens zijn.
Maar verder valt er genoeg te genieten in deze film. De helikopterscène blijft briljant. De film is 4,5* waard voor de boottocht, maar ik trek er een volle ster vanaf voor de Kurtz-scènes. De 3,5* blijft dus staan.
Avitas Sibannac
Gisterenavond gezien op Canvas. Het was de 2e keer dat ik deze versie zag (heb de originele kortere versie nooit volledig gezien).
Zéér indrukwekkende film. Het verhaal is fantastisch goed uitgewerkt.
Er wordt goed van de tijd gebruik gemaakt om alles rustig en op een boeiende manier te vertellen. (Diepgang)
Soms misschien wat aan de lange kant, zodat het een beetje te veel werd.
De film zit boordevol prachtige scènes (het einde vond ik ook super). Er wordt enorm goed geacteerd en er zitten schitterende dialogen/monologen in.
Halfje erbij voor deze prachtfilm. 4,5*
Een 5* zit er niet in omdat het toch iets te lang duurde.
Misschien wel voor de originele versie...
snowie
Weer even gezien
Nog steeds prachtige beelden.
Maar waarom stond er bij het begin " Verdraaid , golven van 2 meter hoog"??
Want dit kon in niet in mijn dvd redux herrineren

gemaster
Ik ben het er inderdaad niet mee eens. Dat je de film niet fantastisch vindt, daar kan ik inkomen. Als je dan echter als argument hebt dat de film niet realistisch/geloofwaardig is, dan heb je er echt helemaal niets van begrepen. Deze film is allesbehalve realistisch en dat wil de film ook niet zijn. Als je realisme wilt, dan moet je documentaires kijken over Vietnam veteranen.
En dat Kurtz de film belachelijk maakt, tsja, daar ben ik het ook totaal niet mee eens, maar ik kan begrijpen dat mensen die scenes niet helemaal trekken.
Bunnies & Francaises neuken?
mister blonde
maar serieus, ben het met the one ring eens. de extra scenes uit de Redux, voegen geen klap (maar dan ook echt helemaal niets) toe. ben benieuwd wat ik heb gemist dan.
De nieuwe scenes geven meer texture aan de film en geven de film een totaal ander tempo. Het orgineel is een surrealistische rollercoaster, Redux meer een epos.
mja, dat was toch al bekend mag ik hopen.
Je hebt het dan wel puur over de toevoeging van de Franse scene......
Staan bij mij overigens allebei op 5* en beide versies zijn top 1(0) waardig, maar toch ga ik persoonlijk meer voor het orgineel, omdat daar de 'herzie modus' veel hoger ligt. Ga overigens wel de redux binnenkort maar eens herzien....

Vietnamoorlog-klassieker 'Apocalypse Now' zondagavond te zien op televisie

Amazon Prime Video verwijdert deze ijzersterke titels zeer binnenkort uit het aanbod

Henk Schiffmacher (71) liep 'vanwege zijn penis' een rol in klassieker 'Apocalypse Now' mis

Vietnamoorlog-klassieker 'Apocalypse Now' morgenavond te zien op televisie

The Godfather