• 9.384.261 stemmen

Apocalypse Now (1979)

Oorlog | 153 minuten / 202 minuten ("Redux") / 183 minuten ("Final Cut")

Genre: Oorlog

Speelduur: 153 minuten / 202 minuten ("Redux") / 183 minuten ("Final Cut")

Alternatieve titels: Apocalypse Now Redux / Apocalypse Now: Final Cut

Geregisseerd door: Francis Ford Coppola

Met onder meer: Marlon Brando, Robert Duvall en Martin Sheen

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 18 oktober 2001

Plot Apocalypse Now

"This is the end..."

Ten tijde van de Vietnamoorlog, wordt Captain Willard de jungle in gestuurd om Colonel Kurtz te vinden en te vermoorden. Kurtz heeft zijn eigen leger opgebouwd, en weigert nog naar de legerleiding te luisteren. Terwijl Willard de jungle in vaart, worden hij en de rest van de bemanning langzaam overvallen door de gevechten en gekte van de omgeving.

Captain Benjamin Willard

Photojournalist

General Corman

Colonel Lucas

avatar van Reinbo

't is jammer dat tegenwoordig alleen de redux versie beschikbaar is, die zal velen toch aanzienlijk minder bevallen dan het origineel.

avatar van donnie darko

donnie darko

Reinbo schreef:

Nou, ik heb de gewone versie nog gekeken en hij is mij goed bevallen, maar een meesterwerk vind ik het net niet.

Ik vond de eerste 90 minuten een beetje aan de saaie kant, maar eenmaal wanneer marlon brando in het verhaal komt, wordt het geweldig. Ik vond de helikopterscene wel niet zo speciaal.

4* voor een zeer goede oorlogsfilm, maar ik heb er al betere gezien.

Gewoon over een tijdje nog eens zien, worden nog wel 5*

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

AN is niet alleen een oorlogsfilm het is zoveel meer. Het heeft het onderwerp oorlog maar gaat voor mij als mystery door het leven.

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Shit! Van een 3.5 naar een 5.0 gegaan vandaag! (ik heb overigens de Redux-versie, de originele heb ik nog nooit gezien)

Het is een heel jaar terug sinds de eerste keer dat ik deze film zag en wat is mijn smaak dan veranderd zeg! Ik weet niet wat me bezielde dat ik Apocalypse Now destijds maar een gemiddelde film vond. Wat een geweldige scenes! Vooral die helikopterscene en alles daarna was erg indrukwekkend. En de beelden! Het was me toen nooit opgevallen, maar wat een prachtige beelden zeg! Steengoede special effects ook; de explosies en alles zagen er levensecht uit. Ik wil nog veel meer zeggen, maar ik kan nog niet op de goede woorden komen. Ik zet hem wel alvast in mijn top 10.

avatar van Waku

Waku

Steengoed oorlogsdrama.

Grimmige setting en af en toe prachtige beelden.

De film sleurt je mee de oorlog in.

Marlon Brando in een karaktervolle rol.

Overigens acteert de gehele cast op hoog niveau.

Terecht dat deze Apocalypse now hoge ogen scoort in de top 250 van allerbeste films allertijden.

Hoort prachtich bij je (film)opvoeding

Goodfella_90 schreef:

Shit! Van een 3.5 naar een 5.0 gegaan vandaag!

avatar van gemaster

gemaster

Inderdaad! Fijn dat je de film nu toch op waarde weet te schatten Goodfella.

avatar van boerenpummel

boerenpummel

Als ik Goodfella's bericht zo lees denk ik dat ik em ook nog maar eens uit de kast moet gaan halen.

avatar van U-96

U-96

• 2082 stemmen

Ik wil de film graag kopen, maar ik kom alleen de Redux tegen elke keer. Die kopen of is dat afraadbaar? (gezien de reakties hier)

Kopen.

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

@ boerenpummel: Zeker doen, hij bevalt vast veel beter!

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

boerenpummel schreef:

Of gewoon volgende week woensdag naar Canvas kijken

avatar van mister blonde

mister blonde

U-96 schreef:

zou op zoek gaan naar de originele versie.

Chr.s

play.com heeft de orginele versie.

Redux!.

avatar van rising action

rising action

kappeuter schreef:

Hoe kun je een film met zo'n beklemmende sfeer nou cool noemen ? Een film als Snatch cool noemen, allez, maar dit ?

De film laat perfect de tragiek en de waanzin van de Vietnam oorlog zien. En jij noemt dit cool ?

Ja? Was je er bij dan?

avatar van feanaro surion

feanaro surion

U-96 schreef:

Heb die alleen gezien en heb hem 3.5* gegeven, misschien is de gewone versie beter dus zou toch die nemen denk ik..

avatar van starbright boy

Ik hoop nog steeds, tegen beter weten in, op een box met de originele, redux en de Hearts of Darkness-documentaire erin.

avatar van Skyper

Skyper

kut ik bedenk me net dat woensdag Nederland oefent tegen Ecuador...

Moet ik alweer opnemen vanwege voetbal

avatar van J.S.

J.S.

Apocalypse Now vs. voetbal, voor mij zou de keus snel gemaakt zijn.

Erg makkelijk ja.

avatar van Skyper

Skyper

Maar jij bent misschien ook geen voetbal-liefhebber

Ik wel en ik ben wel benieuwd waar het Nederlands elftal nu staat.

Aan de andere kant wil ik Apocalypse Now ook graag zien.

Trouwens wel heel lange film om op te nemen net als Once upon a time vorige week.

Misschien dat ik hem toch maar kijk dan woensdag

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Of huren en gewoon voetbal kijken

avatar van Reinbo

Beter nog; kopen en geen voetbal kijken, maar je bloed eigen dvd van dit meesterwerk opzetten en genieten van de volle 5.1 soundtrack.

Amen.

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Inderdad een meestelijk oorlogsdrama, waarbij ik wel van mening ben dat hij traag op gang komt.

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

.....Can you smell it?...That's victory!......

Vanavond nog een keer kijken.

avatar van Pacino88

Pacino88

Ik gaf ook juni 2004 een 3,5 ofzo, maar aangezien ik in die tijd veel meer klassiekers heb gezien, kan dit misschien ook wel beter worden.

Dan wordt het uiteraard wel de dvd en geen bagger canvas.

avatar van Halcyon

Halcyon

Pacino88 schreef:

Dan wordt het uiteraard wel de dvd en geen bagger canvas.

Bagger canvas