• 9.377.055 stemmen

Hellbound: Hellraiser II (1988)

Horror | 97 minuten / 99 minuten (ongecensureerd, VS)

Genre: Horror

Speelduur: 97 minuten / 99 minuten (ongecensureerd, VS)

Alternatieve titel: Hellraiser II

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Tony Randel

Met onder meer: Ashley Laurence, Clare Higgins en Doug Bradley

Releasedatum: 13 april 1989

Plot Hellbound: Hellraiser II

"Time to play."

Kirsty Cotton komt, na haar overwinning op de demonen uit de hel, terecht in een psychisch instituut. Deze wordt geleid door doktor Philip Channard; hij is zelf erg geinteresseerd in The Lament Configuration. Met deze puzzelbox kan je de poorten naar de hel openen. Zijn hebzucht, en Kirsty haar zoektocht naar haar vader, brengt beide in de hel. En terwijl Channard te zien krijgt waar hij al jaren naar heeft gezocht, wordt Kirsty geconfronteerd met een groepje oude bekenden.

Kirsty Cotton

‘Butterball’ Cenobite

Chatterer Cenobite

avatar van DragQueen

DragQueen

Sterk vervolg in de hellraiser reeks. de griezelige sfeer blijft intact, evenals een grove portie gore, en overige ranzigheid. verder is het acteerwerk weer prima, en de prent wordt goed ondersteund door sfeervolle muziek. de cenobites krijgen wat meer zendtijd deze keer, en dat komt de film ten goede. het verhaal is trouwens ook erg goed uitgewerkt. 4 sterren.

avatar van Leviathan

Leviathan

P8rb schreef:

Redelijke horrorfilm, zag er allemaal wel wat nep uit maar dat is te verwachten natuurlijk voor die tijd. we krijgen een hoop lekkere gore beelden te zien, het verhaal vond ik nou niet echt te volgen, of had ik daarvoor toch eerst deel 1 moeten zien? anyway, leuk voor een keertje om te kijken!

Films worden pas echt leuk na meerdere malen te kijken vanaf deel 1 t/m 3 eigenlijk want ze zijn nogal ingewikkeld

• 1960 berichten

Ik vind dit zeker een aardig deel uit de reeks, maar het kan niet tippen aan deel 1. Die box kan opeens van vorm veranderen, dat komt gelukkig in geen van de andere films terug. Ik hoef eigenlijk ook niet te weten hoe de cenobites zijn ontstaan. Het mysterie gaat er dan wel een beetje af. Door de overdreven effecten en knullige decors (je ziet zelfs draadjes aan het gordijn zitten, om het omhaag te trekken als het waait) mist het de sfeer uit de eerste film. Jammer, want het verhaal is op zich nog wel redelijk.

avatar van Theunissen

Vond het destijds wel een aardige film, vooral doktor Channard "I recommend an amputation ". Er zat eigenlijk wel alles een beetje in actie, geweld en spanning. Het verhaal was ook best wel in orde. Dit deel en deel 1 van de Hellraiser cyclus waren de beste. De delen die erna werden uitgebracht zijn het aanzien niet waard.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

euroburger schreef:

Dat Clive Barker in 1 weekend de special effects in zijn eentje met de hand heeft geklaard, is en blijft een eeuwige DOODzonde, het zijn deze vreselijk mislukte effecten die de film eigenlijk overkoopbaar maken, had ze dan toch achterwege gelaten.

Wat zit je nu dom te lullen man? Clive Barker heeft dit deel niet eens geregisseerd, maar het eerste deel. De effecten in die film waren voor die tijd van ongekende kwaliteit.

avatar van HeatWave

HeatWave

Zondermeer de allergoorste en meest sadistische uit de HellRaiser reeks, tenminste zo heb ik het ervaren.

Af en toe zelfs een beetje te.

Toch knap gemaakt om zo´n smerige lugubere sfeer in beeld te brengen, maar eigenlijk vind ik het net iets over the top.

avatar van the terminator

the terminator

Zeer goede horror maar je moet wel tegen een beetje bloed kunnen.

Gewoon geweldig.

Schitterend film die dikwijls de eerste overtreft - hoewel velen dit als heiligschennis zullen beschouwen. Heftige, gore stukken komen op de juiste uitgebalanceerde momenten en ook de (metaforische) uitwerking van de hel heeft nog steeds niet aan kracht ingeboet (hoewel het hier en daar misschien een beetje gedateerd oogt).

avatar van Max en Joep

Max en Joep

psychobilly schreef:

Heiligschennis vind ik wel heel erg ver gaan. Ik ben het alleen niet met je eens. Ik vind dit verhaal net even wat zwakker en minder mythisch dan het eerste deel, waarin wmb de sfeer ook wat grimmiger was. Ook de symboliek vond ik in deel 1 sterker. Mis ik overigens in elk vervolg hierna, die symboliek.

Max en Joep schreef:

ik vond het stukje met dat matras en dat scheermes wel vet ("Get 'em off me!!!!).

Dat is idd wél een vet stukje en staat, helaas, dichterbij de werkelijkheid dan men soms vermoedt

avatar van nacht

hoe bedoel je?

Max en Joep schreef:

ja?

hoe bedoel je?

Dat dat soort experimenten echt gebeuren bij psychiatrische patienten, helaas. En waarschijnlijk dichterbij huis, dan je denkt.

Lee72

Dit is mijn nr.1 horror aller tijden. Waarschijnlijk al zo'n 6x bekeken als het niet meer is. Fantastische film, zeker voor de tijd waarin ie gemaakt is. Als ik die kop van pinhead zie en die stem... Heerlijk.

avatar van film88888

film88888

Heel goed vervolg, en ik vind deze beter dan het eerste deel, en hier begint alles waar het eindigde, en dat vind ik altijd heel leuk aan vervolgen, en er is idd een grote portie gore, en smerige scene's, en soms de creepy sfeer is helemaal terug.

Een 4,0

avatar van Chloe Moretz

Chloe Moretz

Inderdaad 1 van de beste sequels ooit gemaakt. Maar hij heeft geen creepy sfeer vind ik, maar dat hoeft. er zit genoeg gore in, en dat is ook belangrijk. alleen het verhaal snapte ik niet precies. die Cenobites waren fantastisch: "Hellbound" :deel 1 moet ik nog een keer zien. ook 5 sterren

Lee72

deel 1 heet gewoon Hellraiser hoor...

En geen creepy sfeer zeg je? Wel naar de goede film gekeken?

Wellicht was het handiger geweest eerst deel 1 te kijken, anders snap je het verhaal idd niet

avatar van _dangerous_

_dangerous_

Na een redelijk begin slaat de film de plank compleet mis. Jammer dat de film veel groter wilt worden dan het is.

Hadden de makers maar opnieuw gekeken naar deel 1 voor wat inspiratie (dan bedoel ik niet de goedkope effecten in deel 1, maar de spannende en tastbare sfeer).

avatar van Reinbo

Deze heeft anders veel meer sfeer dan het matte origineel. Blij dat ze een andere, meer surrealistische, kant zijn opgegaan.

Reinbo schreef:

Deze heeft anders veel meer sfeer dan het matte origineel.

Ben ik niet met je eens. Sfeer in deel 1 is wat grimmiger, vind ik beter bij het verhaal passen.

avatar van Silvio Dante

Silvio Dante

Waanzinnig slecht vervolg vond ik dit, de magie van het eerste deel wordt volledig met de grond gelijk gemaakt in z'n opvolger.

Welke idioot vond het trouwens nodig om de eerste Hellraiser samen te vatten in 2 minuten -met de nadruk op de gore natuurlijk- en hem voor de openingcredits te plaatsen!?

Even leek het cliché-verhaaltje te boeien: Gezonde vrouw in de psychiatrie onder de handen van een gestoorde professor. De verdere uitwerking is betreurenswaardig.

De weergave van 'de hel' vond ik allesbehalve angstaanjagend, ik geeuwde terwijl ik zat te kijken. En dat op m'n eentje in het midden van de nacht, in het donker! En dat durft zichzelf horrorfilm te noemen...

Eerder de goordere variant op Lynch' Dune als je't mij vraagt: arty-farty als je wil, maar kitsh en quatsh is het zeker en vast.

Zelfs de goriteiten, die deel 1 zo geweldig maakten, konden hier de boel niet redden. Een trieste bedoening.

1.5* met kans op verlaging

P.S.: Wist u trouwens dat er in de hel een coiffeur zit? Kan bijna niet anders gezien de kleurveradering van de boze stiefmoeder...

Lee72

Ehm, ieder zijn ding maar om deze film af te branden gaat mij te ver. Dit is veruit 1 van de beste horrorfilms ooit gemaakt en het allerbeste deel uit de hele Hellraiser reeks. Je hebt het over kleurveradering, waarschijnlijk bedoel je kleurverandering? Als ik zie wat voor fouten er in hedendaagse films gemaakt worden vind ik dit muggenzifterij, het is een film van inmiddels 20 jaar oud... In die tijd was deze film verre van cliché trouwens en juist vernieuwend. Mag ik weten hoe oud je bent? Was je al geboren in dat jaar, ik betwijfel het.

Deze film bewijst dat er wel goede vervolgen bestaan op horrorfilms. De hel met zijn gangenstelsels en doolhoven zijn werkelijk prachig ontworpen.

Goor is het zeker wel, nog meer dan de vorige dus denk maar zo: als je Hellbound hebt gezien, en je hoefde niet over je nek, dan heb je een vaste maag. De matras scene vond ik supergoed en zeer ranzig.

avatar van 606

Lee72 schreef:

. De matras scene vond ik supergoed en zeer ranzig.

jazeker zelfs ik vond het ranzig.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Clive Barker geeft hier het levende bewijs dat sequels/vervolgen wel degelijk beter kunnen zijn dan het origineel: 4.0*

avatar van L0sT_R3B3L

L0sT_R3B3L

606 schreef:

jazeker zelfs ik vond het ranzig.

Ik zat rustig mijn frietje erbij op te eten

avatar van 606

L0sT_R3B3L schreef:

Ik zat rustig mijn frietje erbij op te eten

haha ik niet.

maar ja komt wel goed na nog paar keer kijken

avatar van Avitas Sibannac

Avitas Sibannac

Gisteren herzien. Moet hiervoor een jaar of 5-6 geleden zijn. Blijkbaar kende ik praktisch elke scène nog uit m'n hoofd.

Een film die duidelijk is blijven hangen maar allesbehalve in positieve zin.

Wat een mooi voorbeeld van een vreselijke sequel dit. Veruit het slechtste deel van de eerste 4 originele Hellraiser films. De rest heb ik nooit gezien.

Hellbound ziet er afschuwelijk uit en bestaat (op enkele minuten na) uit niks anders dan een saaie, dooie, sfeerloze boel.

Erg zwaar gefaald vervolg als je het mij vraagt.

1 *

avatar van Chloe Moretz

Chloe Moretz

Ik vond dit deel achteraf gezien toch niet zo'n goede film ik geef 'm wel 4 sterren want deel 1 was wel een hele goeie die was beter.

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Inderdaad een goede opvolger van het originele eerste deel. De sfeer is hier niet helemaal hetzelfde dan in deel, maar er waren elementen die hetzelfde waren. (bvb dat er weer mensen afgeslacht werden voor iemand).

Ook hier weer leuke goorheden, maar zo ver ging de film ook weer niet, hoewel het voor die tijd toch wel vernieuwend was denk ik.

avatar van The Oceanic Six

Aangenamer vervolg op een in mijn ogen dramatisch slechte 1e deel. Hellraiser 2 bevat meer en is vermakelijker. Waar ik deel 1 nogal saai en redelijke netjes vond bevat deel 2 veel meer gruwelmomenten en is het verhaal ook wat aantrekkelijker. Nog altijd vind ik dit geen topreeks, maar er zit vooruitgang in.

Laat ik eerst eens heel negatief beginnen: Wat een ongelooflijk crappy kut special effects, alweer. Deel 1 had dat ook al. Wat is dit? Hebben ze een budget van 100 dollar gehad voor de effecten? Zeker in de hel zag het er nep uit. Wel vond ik wat afslachtmomenten er wel redelijk goed in zien. Veel bloed en vlees en dat redelijk weergegeven. Pinhead zag er ook prima uit, jammer alleen dat zijn rol niet zo super groot was. Pinhead moet zon film dragen en continue in beeld komen!

Ik vond de sfeer van deze film ook niet verkeerd. Zeker het 1e half uur in de inrichting met de dokter die ook diep in het occulte zit vond ik best spannend. Eenmaal in de hel beland werd het minder omdat het nogal saai met alleen maar gangetjes werd weergegeven. Jammer dat ze toen de tijd niet een goede grafische vormgever hebben ingehuurd, je had er veel meer uit kunnen halen. Eind jaren 80 zijn er toch genoeg films uitgekomen die grafisch niet verkeerd waren. Verder bevatte de hel ook wat aardige scene's. Jammer dat het eind nogal soft en best matig was.

Alles bij elkaar een beter deel dan de 1e in mijn ogen. Ik ga deel 3 toch ook maar eens proberen.