• 9.376.564 stemmen

Hellbound: Hellraiser II (1988)

Horror | 97 minuten / 99 minuten (ongecensureerd, VS)

Genre: Horror

Speelduur: 97 minuten / 99 minuten (ongecensureerd, VS)

Alternatieve titel: Hellraiser II

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Tony Randel

Met onder meer: Ashley Laurence, Clare Higgins en Doug Bradley

Releasedatum: 13 april 1989

Plot Hellbound: Hellraiser II

"Time to play."

Kirsty Cotton komt, na haar overwinning op de demonen uit de hel, terecht in een psychisch instituut. Deze wordt geleid door doktor Philip Channard; hij is zelf erg geinteresseerd in The Lament Configuration. Met deze puzzelbox kan je de poorten naar de hel openen. Zijn hebzucht, en Kirsty haar zoektocht naar haar vader, brengt beide in de hel. En terwijl Channard te zien krijgt waar hij al jaren naar heeft gezocht, wordt Kirsty geconfronteerd met een groepje oude bekenden.

Kirsty Cotton

Female Cenobite

‘Butterball’ Cenobite

Chatterer Cenobite

dutchtuga

Debiel wil ik niet zeggen. Eerder over the top maar dat vond ik totaal niet erg . Heerlijk van genoten. Die dokter...haha.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Onderhond schreef:
Klap op de vuurpijl, de cenobites worden echt op de meest sfeerloze manier afgemaakt. Echte tough guys inderdaad

En hoe ging dat einde van deel 1 ook al weer? Oh ja, mevrouw Cotton zat even aan het puzzeldoosje en ... FLITS! Niet om die film af te kraken, maar dat was ook niet bepaald spectaculair.

Maar goed, jammer dat je niet van dit vervolg hebt kunnen genieten. Ik blijf 'm persoonlijk toch vele malen beter vinden dan Inferno t/m Hellword.

dutchtuga

Dat is 1 ding wat zeker is. Heb ook alleen deel 1 en 2 in bezit, de enige 2 toppers in de reeks.

En hoe ging dat einde van deel 1 ook al weer?

Niet veel spectaculairder inderdaad, maar daar wist je wel dat het hun zwakke plek was. Het doosje werkt in twee richtingen. Da's nog heel wat anders dan een cenobite gewoon de keel over te snijden vind ik. De kerels hangen nog maar half aan elkaar, maar doorspies ze en ze vallen dood neer ?

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Onderhond schreef:

Ik geef toe dat het einde van deze film geen groots spektakel is, maar ik kon het zeker wel waarderen: Een Cenobite, gecreëerd door de God Leviathan (de God van Julia, die net als Frank van hen wist te ontsnappen) verslaat de Cenobites op het moment dat ze op hun zwakst zijn; het moment dat ze herinneren dat ze vroeger menselijk waren.

Wat mij betreft weer eens wat anders dan dat makkelijke einde met de held/heldin die het puzzeldoosje pakt, de lelijke monsters terug naar de hel stuurt en nog lang en gelukkig leeft, dat we in een behoorlijk aantal Hellraiser films terug zien.

Maar goed, ik snap je punt wel.

dutchtuga

Het zijn allebei in principe slechte eindes. Het had in ieder geval beter gekund. Maar dit 2e deel levert imo echt wel de 'juice' om de Hellraiser liefhebber gewoon te bevredigen. Veel hel, bloed, grote portie fantasie en voldoende screentime van de cenobytes. Iets waar andere delen hopeloos in falen. Alleen daarom verdient dit al meer dan 1*

avatar van dr channard

dr channard

Amai onderhond ga eens bij u genre films, deze film is echt wel goed.Soundtrack is beter, verhaal is zeer goed, je komt meer te weten over de personages...Maar wat jij allemaal typt dat is brol.Slechte lectuur

avatar van dr channard

dr channard

Onderhond schreef:

toch beter dan een moordenaar die altyd terugkomt. dat gaat je op den duur vervelen

avatar van Crazy~Dutchman

Crazy~Dutchman

Hellbound weet naar mijn menig nog steeds de sfeer vast te houden die met Hellraiser gezet is.

Het verhaal sprak me wat minder aan, maar dat mag de pret niet drukken. 3,5 *

avatar van hoogland

hoogland

net zoals de eerste deel nog beter en nog beter om na te kijken

3.0

avatar van Waku

Waku

Dit 2e deel van Hellraiser is nog steeds prima te versmaden.

Al minder dan de eerste originele uitvoering maar nog steeds voldoende voor een huiveringwekkend avondje amusement. Horror amusement!

Opnieuw de bizarre gens tussen pijn en genot.

Fraaie effecten, lugubere martelwerktuigen..

avatar van justR

justR

waku zegt het erg goed alleen ik geef het toch gewoon 5 sterren . Hellraiser 1 en 2 zijn voor mij de ultime horrorfilms.

avatar van Holyshit

Holyshit

Prachtig vervolg.

Acteerprestaties ok, gore prachtig en muziek goed. Ik heb er al 20 keer naar gekeken.

avatar van Doom

Doom

Duidelijk geen geslaagd vervolg op het geniale Hellraiser. De typisch jaren 80 sfeer is weg, erg jammer aangezien dit Hellraiser juist zo sterk maakt. Het is allemaal vrij voorspelbaar en behoorlijk clichématig. Het einde is ronduit slecht en lachwekkend in beeld gebracht door regisseur Tony Randel. Daarnaast weet dit vervolg nergens spannend worden, het blijft allemaal in een saaie sleur zitten.

Het gore, daar moet dit vervolg het voornamelijk van hebben. Hier slaagt het overigens wel redelijk in, aangezien er een paar strakke scènes met aardig wat gore te bezichtigen zijn. Hier doel ik voornamelijk op de scène waar Julia op staat vanuit de dood. Geweldige scène.

Maar helaas, een zwak vervolg, dat ondanks aardig wat irritaties, redelijk wegkijkt.

avatar van Halcyon

Halcyon

Ben het niet helemaal met je eens Doom. Ik vind het sfeerelement nog altijd behoorlijk sterk. En ook al is de spanning inderdaad soms ver zoek, de gore en de schitterende make-up effecten maken veel goed. Ook is de "Hel" erg mooi weergegeven met de Escher-achtige decors en die dromerige sfeer. En de verschijning van de cenobites was ook weer erg strak!

Wat mij betreft dus een redelijk vervolg, maar zeker niet zo goed als deel 1.

avatar van ingmarz

ingmarz

goede film ik wil ondanks dat iedereen de andere vervolgen afkraakt toch alle delen bekijken omdat ik wil weten wat er verder gaat gebeuren maar waarom stoppen ze niet gewoon alle delen in een dvd box alle boxen die ik ken van hellraiser zijn van dell 1t/m5 of 1t/m7 terwijl er 8 delen zijn

avatar van Doom

Doom

Halcyon schreef:

De sfeer behoorlijk sterk? Vergeleken met Hellraiser? Onmogelijk, er zit namelijk een wereld van verschil tussen Hellraiser en Hellbound qua sfeer. De hel, waar een groot deel van dit vervolg zich afspeelt is zwaar sfeer verlagend. simpele donkere muren met eindeloze gangen. Zwaar eentonig.

Halcyon schreef:

Dat zeker, alleen spanning is nou eenmaal een belangrijk element van een horror. Het moet niet zwaar eentonig en eindeloos voorspelbaar worden. Hellraiser II bevat nou eenmaal een eindeloos saai laatste half uur a drie kwartier.

avatar van ingmarz

ingmarz

erg goed vervolg op het eerste deel, leuk dat iedereen weer meedeed aan een sequel

avatar van JurassicPark

Zeer leuk en goor weer

avatar van 606

Pinhead29 schreef:

Zeer leuk en goor weer

yes en zeker dr channard was echt cool

goor is het zeker en dat maakt de film ook zo sterk

maar pinhead blijft de best.

avatar van koho

koho

Hmm, had hier meer van verwacht. De eerste film vond ik redelijk prima en de algemene teneur hier op Moviemeter was dat Hellbound van hetzelfde niveau is.
Nou ja, de make up etc zijn zelfs van een hoger niveau, dat wel, er zitten wat dat betreft een paar fraaie scenes in.

Maar wát een over-the-top film, wat een idiote onzin. Al halverwege de film begon ik me af te vragen hoelang dit nog ging duren.
Als je constant om te oren wordt gemept met de ene gore, bloederige, 'enge' maar ongelooflijk vergezochte scene na de andere, dan heb ik het na een tijdje wel gehad en wordt het overkill. Subtiliteit mist volkomen (maar daar hoef je in Hellraiser 1 ook niet erg naar te zoeken). De acteerprestaties waren wat mij betreft, evenals deel 1, ook niet om over naar huis te schrijven.

Pas richting einde had ik door dat ik deze film in een grijs verleden eens van de videotheek had gehuurd (er was dus duidelijk geen sprake van een blijvende indruk hier) en dat ik me toen voornam de hieropvolgende delen maar te laten schieten want toen vond ik het ook 3x niks. Had ik me dat onlangs maar herinnerd toen ik de 7DVD box van Hellraiser kocht (goedkoop, dat wel).

Sommige losse scenes staan als een huis. Bijvoorbeeld Julia's terugkeer vanuit het matras (umm, tsja ja), Dr Chanard's transformatie tot Cenobite, diens ronde door dat gesticht ... maar enkele killer scenes maken wat mij betreft geen goede horrorfilm. Zeker niet als het zich grotendeels in een andere dimensie afspeelt met zwaar bedenkelijke decors.

1.5 ster dan maar. Vraag me af of ik de resterende Hellraiser films wel wil zien. Misschien binnenkort nog maar eentje proberen, want tsja, ik heb die box nu eenmaal hè?
[en anders pleur ik de box wel op Marktplaats of zo]

avatar van 606

koho schreef:

[en anders pleur ik de box wel op Marktplaats of zo]

dat is wel weinig maar wat maakt het nu zo echt slecht dan behalve wat je al schreef en dat vond ik wel mee vallen las ik eruit.

dan lijkt me 1,5 wel laag om er mee te vergelijken met je tekst

avatar van otherfool

otherfool

Topfilm waarin alle remmen losgaan. Beter dan het origineel, onder de jaren 80 horror films zijn er denkelijk geen betere...

4*!

avatar van Torrez

Torrez

heerlijke horror , moeilijk verhaal en soms echt van die momenten waarvan je denkt WOW!

avatar van P8rb

P8rb

Redelijke horrorfilm, zag er allemaal wel wat nep uit maar dat is te verwachten natuurlijk voor die tijd. we krijgen een hoop lekkere gore beelden te zien, het verhaal vond ik nou niet echt te volgen, of had ik daarvoor toch eerst deel 1 moeten zien? anyway, leuk voor een keertje om te kijken!

avatar van Joyy

Joyy

ik vond de delen 1 2 en 3 erg vermakelijk, deze is me het meest bijgebleven

heb toen (1990) een maand of wat zoveel horrorfilms gekeken dat ik er nooit meer 1 hoef te zien

avatar van euroburger

euroburger

Ik heb de delen 1 t/m 7 omdat ik ze als 1 collectie aanschafte, maar ben van mening dat toch alleen de eerste drie delen de sfeer hebben gehouden.

Deel 8 zal wel helemaal niks zijn, en deel 4 zou ik een van de slechtste willen noemen.

Zowieso gaat de reeks manco op SFX e.d. maar omdat wat mij betreft deel 3 de laatste is, en in deze delen al het overige wel goed verzorgd is, zijn ze wat mij betreft allen 4,5 ster waard.

Dat Clive Barker in 1 weekend de special effects in zijn eentje met de hand heeft geklaard, is en blijft een eeuwige DOODzonde, het zijn deze vreselijk mislukte effecten die de film eigenlijk overkoopbaar maken, had ze dan toch achterwege gelaten.

Reken maar dat de overige 95% dik in orde zijn, al vertoont hier en daar het script ook wel eens zwakke plekjes.

Hellraiser blijft toch een verplicht item onder horror-fans door de originaliteit.

avatar van Remo

Remo

Dit waren de goede tijden veel ranzigheid op zijn best. Deze deel II samen met Deel I zijn dit de echte hellraiser collectie

De verhaal van deel I loopt goed over met deze deel II

Geluid en sweer prima in orde

Alleen dat doolhof waar zij zogenaamd in de hel zitten is een beetje nep

Dus 4,5 steren is prima