The Matrix Reloaded (2003)
Genre: Actie / Sciencefiction
Releasedatum: 15 mei 2003
Bekijk via Prime Video
Plot The Matrix Reloaded
"Free your mind."
De machines hebben de locatie van Zion, de laatste menselijke stad, gevonden. De enige hoop voor de rebellen is The Keymaker, een man met toegang tot alle deuren naar de machinewereld. Hij wordt echter bewaakt door The Twins, een gedreadlocked duo dat kan verdwijnen en verschijnen als geesten. Agent Smith kan zich inmiddels als een virus in The Matrix vermenigvuldigen, wat de zoektocht voor Neo, Trinity en Morpheus bemoeilijkt.
Neo
Link
Persephone
Commander Lock
The Merovingian
Ik vind het niet meer dan logisch. Hij zal die paar miljoenen heus niet missen.
mister blonde
als ie echt zo 'caring' was geweest, had ie het ziekenhuis ook voor andere mensen opengesteld.
Altijd weer zeikerds
Iedere vorm van liefdadigheid is goed, van een bosje bloemen tot aan weet ik veel wat is goed.
as
Inderdaad, die hele gibson/ neuromancer vibe zit er zeker in maar dan vooral in de eerste film. Dit is een bloedeloze actie/sf film. Mevr trinity kan met haar lachwekkende interpetatie nog zoveel willen zeggen maar volgens mij heeft ze haar ideeen nog niet op orde. Als ik haar was zou ik me eens in het werk van gibson, Burroughs, Kafka enz verdiepen. of het stripwerk van Frank Miller en Geof Burrows. Het zijn bloedeloze reacties op een bloedeloze film. Als men zich ideeen aanmeet zul je ook voldoende over de achtergronden moeten weten anders bouw je een filosofie op die op losse grondvesten staat. en dat is in dit geval erg aanwezig. Lees eens een paar boeken om je ideeen uit te breiden. Want nu is het wat lachwekkend om je reacties te lezen, mevr. trin.
was getekend.
was getekend.
Check je resources voordat je een statement maakt... I'm a Male...
En het verhaal van The Matrix is voor mij het best geschreven wat een definitie vormt hoe de aarde wordt bestuurd..
tovenaar
En wat als nou blijkt dat alles een computerprogramma was?
T®inity
Het plot is het spirituele concept in "The Matrix" en als je dat concept al Bullshit vind snap ik niet waarom die mensen naar "The Matrix" gaan of hem op DVD hebben. Een film moet ergens voor staan waar jij in gelooft netals een boodschap die een film met zich meedraagt moet je er ook echt zelf in geloven. Er zijn teveel mensen die "The Matrix" denken te snappen maar dat is dus niet zo als wat ik vertelde nieuw of "onzin" is in jullie visie snap ik niet waarom jullie "The Matrix" 'zo goed' vinden. Die categorie snapt The Matrix duidelijk niet. Ik snap ook niet waarom mensen de film zo erg waarderen als ze er zelf niet in geloven...
tovenaar
Ohja, ik was het even vergeten, jij was M. Rodriguez fan he, daar mag je geen vragen aan stellen want dan krijg je altijd agressieve antwoorden terug, zal het niet meer doen en je gewoon in je eigen hostile-world laten... bye.
T®inity
niks agressief maar als jij een verhitte discussie niet aankan moet je die niet aangaan, als jij het interpreteert als agressief is dat niet mijn probleem (de geirriteerde punten uit mijn post waren gericht op as). Ik kan niet teveel negatieve energie in mijn positieve wereld laten komen.
T®inity
De post die ik gaf wat een agressieve tint had was niet gericht aan jou. Waarom zou i kzo een wat geirriteerd getinte post op jou richten als ik een vraag stel, het was gericht aan as omdat hij waarin ik geloof in een wat vernederend daglicht stelde.
tovenaar
als jij een verhitte discussie
Wie heeft het over discussie, ik stelde je gewoon een vraag.
T®inity
Wie heeft het over discussie, ik stelde je gewoon een vraag.
Ja, maar dat wat verhitte deel was gericht op as, door zijn beetje vernederend kijk o pwat ik geloof wekte dat wat irritatie op omdat ik vind dat iemand mag geloven wat hij vind. I rest my case
T®inity
niks, maar jij reageert dus op een deel wat voor As bestemt was...
Mooi om te zien dat er nu iemand als T®inity
bijgekomen is op de site. Maar jou hele verhaal over dat je erin gelooft en dan alleen de film goed kan vinden gaat weer een beetje te ver (nooit gedacht dat ik dit zou schrijven). Op een of andere manier heb ik zelf wel het gevoel dat er iets is, iets in de trend van een droomwereld of dingen waarvan je helemaal niet beseft dat het er is of gebeurt. Maar echt serieus geloof ik niet in een Matrix. Alhoewel als je kijkt wat voor deel van mijn leven de matrix codes voor mij uitmaken en alles wat er maar mee te maken heeft, zou je haast denken dat ik er wel in geloof...
agressieve tint
T®inity
In mijn visie is het een beetj tegenstrijdig het plot waar al de betrokkene zeer sterk in geloven zoals ik. Vind ik het wel beetje tegenstrijdig iemand anders te vernederen op wat diegene gelooft, dat i kzei dat je erin MOET gelove nwas wat overdreven maar dat was mijn frustratie op het neerbuigende commentaar van een aantal.
Mooi om te zien dat er nu iemand als T®inity
Het is natuurlijk allemaal niet letterlijk te nemen maar mijn theorie blijft dat ze ons iets laten geloven wat er eigenlijk niet is. Ziektes bijvoorbeeld onstaan niet "Zomaar" in mijn theorie zijn die gecreeerd om doktoren te kunnen functioneren en zo heb ik nog veel meer theorieen. Alleen door sommige neerbuigende statements kan ik dingen uit frustratie gaan zeggen wat ik niet meen(zoals alleen de mensen die erin geloven The Matrix mogen kijken is natuurlijk onzin)
neo
Ok ik geloof er zelf ook een beetje in, maar je bent niet de eerste die ik ken die dit soort dingen zegt. Van mij mag je.
cornelis
dat i kzei dat je erin MOET gelove nwas wat overdreven
Ramon K
Ik wil niet zeuren, maar je berichten zijn moeilijk leesbaar zo. Vooral die eerste zin kan ik op geen enkele manier lezen.
T®inity
Dank je, ben blij dat er nog iemand op deze site is die denkt dat er meer waarheid in het plot van "The Matrix" zit.
cornelis
Kom op zeg, het is een film. Het is een plot, een verhaal, waarin dus waarheid en realiteit m.i. slechts relatieve begrippen zijn en waarin visie en emotie essentieel zijn.
Hobbes
hier stond een berichtje waarvan Ramon niet doorhad dat 't sarcastisch was...
Ramon K
Toch denk ik dat je dit bericht beter via pm had kunnen overbrengen Hobbes. Je creeert nu een bepaald beeld van Trinity gebaseerd op slechts enkele posts. We weten immers niks van deze jongen en een openbare afranseling lijkt me nogal fout eigenlijk.
U-96
- 2084 stemmen
Sorry dat ik het zeg Trinity, maar ik weet bijna zeker dat jij niet in het Matrix-gedachtegoed geloofde toen de Matrix-films nog niet bestonden.

The Matrix Resurrections
2021

The Matrix Revolutions
2003

The Animatrix
2003

The Matrix
1999

'The Matrix' is straks weer te streamen: 'Nog steeds is deze film een genot om naar te kijken'

Nieuwe setbeelden 'The Matrix 4' beloven spektakelstuk

Terminator 2: Judgment Day
Actie / Sciencefiction, 1991

The Bourne Ultimatum
Thriller / Actie, 2007
saving the worldkunstmatige intelligentieman vs machineprophecyvechtsportenkung fuunderground worlddroomheldstrijdcomputer viruskeytoekomstplatoprecognitionrave sterven en doodvirtuele realiteitdystopiecomputergelooftruthauto ongelukmissioncyberpunkvrouwelijke regisseuraction herognosticismoracle trans directorsardonic