• 9.388.096 stemmen

The Matrix Reloaded (2003)

Actie / Sciencefiction | 138 minuten

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 15 mei 2003

Plot The Matrix Reloaded

"Free your mind."

De machines hebben de locatie van Zion, de laatste menselijke stad, gevonden. De enige hoop voor de rebellen is The Keymaker, een man met toegang tot alle deuren naar de machinewereld. Hij wordt echter bewaakt door The Twins, een gedreadlocked duo dat kan verdwijnen en verschijnen als geesten. Agent Smith kan zich inmiddels als een virus in The Matrix vermenigvuldigen, wat de zoektocht voor Neo, Trinity en Morpheus bemoeilijkt.

avatar van Ramon K

Ramon K

Zou toch goed kunnen?

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

Oh weer een vermakelijk stukje gelezen hierboven... Lovenswaardig dat er nog mensen zijn die proberen serieus op het gebrabbel (wat kant nog wal raakt en regelmatig zichzelf tegenspreekt) van onze vrolijke vriend Trinity ingaan....

avatar van Wouter

en zo heb ik nog veel meer theorieen.

Dat geloof ik zondermeer....

T®inity schreef:

Ik durf te wedden dat jij zeker niet snapt wat The Matrix precies inhoudt. Wij bevinden ons in dezelfde situatie (noem me gek, maar ze hebben mij niet onder de duim)

O? Wat doe je er aan dan?

T®inity schreef:

zoals Doktoren die kunnen hun functie niet volbrengen zonder ziektes dus creeeren ze virussen als je denkt dat die zomaar ontstaan? denk het niet...

Dus er is iets veranderd ten opzichte van de laatste paar duizend jaar?

en ten tweede kan dit zeker wel een goede trilogy noemen want als je het nog niet wist The Matrix vormt samen 1 film, dus heb er al 66% opzitten en kan nu al oordelen dat dit de beste trilogy is die ik ooit gezien heb...

Ik zie inderdaad wel iemand die bedot wordt en dingen gelooft voordat hij ze zelf gezien heeft....

avatar van Phooze

Phooze

Wouter schreef:

O? Wat doe je er aan dan?

Hij zit waarschijnlijk dag en nacht te chatten om met Morpheus in contact te komen...

U-96 schreef:

Sorry dat ik het zeg Trinity, maar ik weet bijna zeker dat jij niet in het Matrix-gedachtegoed geloofde toen de Matrix-films nog niet bestonden.

Zegt de naam 'Gandhi' je iets...

cornelis schreef:

Kom op zeg, het is een film. Het is een plot, een verhaal, waarin dus waarheid en realiteit m.i. slechts relatieve begrippen zijn en waarin visie en emotie essentieel zijn.

Luister maar eens een tijdje naar Laurence Fishburne hij overtuigt je direct. Als hij iets uitlegt klopt alles gewoon.

Ramon K schreef:

Ik wil niet zeuren, maar je berichten zijn moeilijk leesbaar zo. Vooral die eerste zin kan ik op geen enkele manier lezen.

Daar kan ik inderdaad inkomen, na het zien snap ik het zelf eigenlijk ook niet wat ik duidelijk probeerde te maken

T®inity

In mijn visie is het een beetje tegenstrijdig het plot waar al de betrokkenen van "The Matrix" zeer sterk in geloven net als ik (ik doel hier op dat de hogere machten ons geloven in een wereld die eigenlijk anders is). Vind ik het wel beetje disrespectful iemand anders te vernederen op wat diegene gelooft. Toen ik zei dat je erin MOET geloven was wat overdreven, dat was mijn frustratie op het neerbuigende commentaar van een bepaalde user.

Wouter schreef:

Dus er is iets veranderd ten opzichte van de laatste paar duizend jaar?

Ik zei dat ik erin 'geloof' dus dat wil zeggen dat ik het niet gezien heb nee.

T®inity schreef:

Zegt de naam 'Gandhi' je iets...

Gandhi is toch die man uit India die opkwam voor de zelfstandigheid van het land, en streed voor de terugtrekking van de Britten?

T®inity

Ja, hij had er ook een theorie over maar dat sprak mij niet aan, maar zoals je zei ik ben er pas echt serieus over gaan nadenken sinds The Matrix kwam

• 2084 stemmen

Het is best cool dat je zo'n gedachtegoed hebt Trinity. Ik geloof niet in god of in de hemel ofzow.

Ik zou wel kunnen geloven dat er inderdaad helemaal niks bestaat, net als in de Matrix.

Even voor de duidelijkheid (ik ben nogal traag), maar wat heeft Gandhi ook alweer met de Matrix te maken?

T®inity

In god geloof ik zelf ook niet nee. Ik geloof er heilig in maar mensen die het onzin vinden laat ik gewoon in hun waarde zo lang ze mij maar niet veroordelen omdat ik het wel geloof. Alleen denk ik niet dat alles letterlijk te nemen is wat je ziet in 'The Matrix' maar zoals het beschreven is in het plot in The Matrix kan ik mijn gedachtegoed het best in vinden, ik geloof niet dat het ons word laten geloofd door een computer programma maarja je weet nooit natuurlijk.

kos schreef:

Ging alleen om het feit over de theorie dat de maatschappij word laten geloofd in een andere wereld dan het in werkelijkheid is. Dat de hogere machten van de maatschappij zeg maar spelen met de doorsnee bewoners van deze aarde. Kort samengevat dan, ligt eigenlijk wat complexer.

• 2084 stemmen

Ghandi werd toch door een van zijn lijfwachten doodgeschoten toch?

avatar van starbright boy

Nee, dat was Indira Ghandi. de vrouwelijke presidente van India, jaren na Mahatma Ghandi de vresactivist.

T®inity schreef:

Dank je, ben blij dat er nog iemand op deze site is die denkt dat er meer waarheid in het plot van "The Matrix" zit.

Graag gedaan

Phooze schreef:

Dat ben ik hoor Phooze Snel de eerste film nog maar eens kijken voor straf

Ok dan dit nog even:

Reloaded is genomineerd voor 3 teen choice awards en Reloaded is ingehaald qua boxoffice van 2003 door Finding Nemo.

avatar van Heracles

Heracles

Hm... cool wel weer, maar niet zo cool als ik verwachtte. Het tweede deel is natuurlijk een stuk minder origineel, terwijl in dit 2e deel volgens mij ook een stuk minder van het mystieke, wat in 1 overheerste, zit. En dat is jammer. Ik denk wel dat het verhaal zich goed doorzet en de actie is wederom spectaculair, dus ik verwacht veel van deel 3. Voor dit deel:

neo

Reloaded staat op het moment op nr.13 van best bezochte film allertijden. Deel 1 staat wat lager. Hwb dit eerlijk gezegd niet helemaal bijgehouden, maar er zijn echt mensen die iedere keer weer enthousiast zijn als er een miljoen bij is verdiend.

En deze foto moest ik ook nog even laten zien: Goedemorgen

avatar van cornelis

cornelis

neo schreef:

best bezochte film allertijden

Mwah, best bezocht? Gemeten in huidige dollars? Inflatiegecorrigeerd?

(Ja, ik blijf zeuren)

Nou zeurpiet

avatar van as

as

Leer eerst de wereld om je heen maar eens kennen, miss trin. Ik laat je maar in je waan- denkend alles te weten, zonder je ideeen op een goed fundement te zetten- wereldje!

BYE!

as schreef:

BYE!

Waar ik in geloof kan ik de wereld niet leren kennen omdat ik erin geloof dat het leven hoe ik het nu zie niet de totale waarheid is, er worden belangrijke aspecten tot ons opgedrongen en er worden aspecten verzwegen. Ik wil deze wereld niet leren kennen. Ik wil de echte wereld kennen en dat is deze zeker niet.

avatar van as

as

Zoals ik al zei: BYE! en droom maar fijn verder!