• 9.386.355 stemmen

The Matrix Reloaded (2003)

Actie / Sciencefiction | 138 minuten

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 15 mei 2003

Plot The Matrix Reloaded

"Free your mind."

De machines hebben de locatie van Zion, de laatste menselijke stad, gevonden. De enige hoop voor de rebellen is The Keymaker, een man met toegang tot alle deuren naar de machinewereld. Hij wordt echter bewaakt door The Twins, een gedreadlocked duo dat kan verdwijnen en verschijnen als geesten. Agent Smith kan zich inmiddels als een virus in The Matrix vermenigvuldigen, wat de zoektocht voor Neo, Trinity en Morpheus bemoeilijkt.

neo

Gister maar weer eens naar Reloaded in de bios gegaan. Blijft gewoon een geweldige ervaring!!! Ik ga nou wel weer over een week of 3 Ditmaal zat ik in Lumiere 1 waar dus pauze er tussen zat, wel aardig op zich ondat er een speciaal pauzefilmpje was geplakt na het ene stuk film in plaats van de standaard pauzestrook. Wel erg vreemd dat vlak na het nummer van Ratm op de aftiteling de trailer er al tussen gemonteerd was.En dat hadden ze overigens ook niet helemaal goed gedaan, maar een kniesoor (ik dus) die daar op let. Het was ook bij deze zelfde bioscoop waar bij de eerste Reloaded voorstelling snachts een overval was gepleegd maar dat terzijde Nog even dit:
Bij het binnen komen van de hal waar Merovingian zit, is duidelijk te zien het cijfer 101. Natuurlijk was het al zowat 100 % duidelijk dat Mero de 5e ware was, maar dit het versterkt het nog even.

Nog even dit:
Snap ik niet Wat heeft 101 met de 5de te maken?

Laat maar, staat al in het spoiler-topic over Reloaded

avatar van Salov

Salov

Wie is mero, en hoe zit het dan precies en van waar die 101????

avatar van tovenaar

tovenaar

neo

Dit soort dingen krijg je ook al in Bowling For Columbine te zien,slaat echt compleet nergens op.

neo

Ik moest even lachen toen ik het volgende las:

Matrix Reloaded star Laurence Fishburne turned the air blue live on Sky News when he was interviewed at the UK premiere of the blockbuster film. Fishburne, who plays the mack-clad Morpheus, was asked by Sky's Matt Smith what he thought about the critical response to the sci-fi thriller. The star raised his middle finger and launched into a four-letter tirade before walking away with security staff.

neo

Er zijn weer aardig wat updates op op de officiele site waarvan een nieuw stuk interview met Don Davis te vinden is. Ook interessant zijn alle designs, storyboards en andere nieuwe interviews!! En als je ziet hoeveel prachtig matrix materiaal is gebruikt door de crew tijdens de opnames, wat je kan vinden onder de crew swag optie op de site

Phooze

"Ook The Matrix Reloaded, de opvolger van de cultfilm The Matrix, breekt alle records. Het eerste weekeinde dat The Matrix Reloaded in de bioscopen in de Verenigde Staten te zien was, bracht 93 miljoen dollar in het laatje. Dat is nog nooit eerder gebeurd bij een speelfilm met een leeftijdsgrens."

Altijd leuk om te weten

Bron

neo

Ja en het is nog nooit voorgekomen dat bij een film voor 17 jaar en ouder zoveel mensen op een zondag in Amerika zoveel medium cokes kochten Reloaded heeft trouwens niet het record van meeste bezoekers in Nederland van de premiere t/m het einde van het weekend, want dat record is nog steeds in handen van de abakadabra film die geen leeftijdbeperking had.

avatar van NERD

NERD

Tsja, al 27 pagina's discussie....wat moet ik daar nog aan toe voegen.

Het enige wat ik nog wel wil zeggen (waarschijnlijk is het al eens gezegd) is dat het soms lijkt alsof The Matrix een beetje een parodie op zichzelf is geworden. Vooral in het begin van deze film was dat nogal duidelijk.

Alsof ze de actie nog duidelijker en uitgebreider (lees overdrevener) moeten maken om het interessant te kunnen houden.

Naar mate de film vorderde werd dit alweer wat minder dus wat dat betreft gaan we weer de goede kant uit.

4 sterren.

NERD schreef:

tegen Neo'' vechtscene?

Dolly? Je bedoelt, Agent Dolly?

Damn.... het is weer vrijdag merk ik...

neo

He die wou ik net plaatsen

avatar van marcskie

marcskie

Wow wat een gave film!
In tegenstelling tot wat ik eerder in dit forum gelezen heb heb ik geen inconsitentie in de logica van het verhaal gevonden, althans niet storend.De actie scenes worden in deze film tot een kunst verheven en zijn van een overdonderende schoonheid.
Paar minpuntjes:
1.De speech van Morpheus. Hij straalt weinig uit. Amper lichaams en gezichts uitdrukking. Met het verheffen van je stem alleen ben je er nog niet.
2. De 'houseparty'scene, de functie hiervan voor het verhaal is me wat onduidelijk..k vond het niet echt nodig, of het had op z'n minst wat korter gekund.
3.De 'sex'scene tijdens de houseparty tussen Neo en Trinity. Ik weet niet..maar echt geloofwaardig als verliefd koppel vind ik die twee niet. Plus je ziet als ze zoenen een sliert slijm uit de monden, werd ik lichtelijk onpasselijk van;).

Pluspunten:

Prachtige acties: Zoals bv de begin scene, hoe trinity zo binnen komt vliegen, gaaf. De sfeer is gelijk gezet.Het gevecht tussen Neo en de dozijnen Agent Smith klonen. Af en toe wel lichtelijk te zien dat het computer beelden zijn, maar in de logica van de Matrix, de nullen en de enen is dat voor mij niet een storende factoor.
En de snelweg scene, grandioos gewoon, ik kan er niks anders van maken.

De film heeft mij geen moment verveeld.
Absoluut een dikke 4 sterren waard, een spektakel om te beleven.

avatar van NERD

NERD

tegen Neo'' vechtscene?

Ja, die en nog een paar (o.a. in dat huis van die Merovingian).

Die van Morpheus en Trinity tegen de Agents vond ik dan weer wel cool, stukje minder over the top

Phooze schreef:

Ja tuurlijk, tegenwoordig vinden ze elke film cult. Dit is dus echt geen cultfilm eh.

GerwinF schreef:

Ja, hé, ga mij een beetje de schuld geven van die tekst...

Phooze schreef:

Ja, hé, ga mij een beetje de schuld geven van die tekst...

Nee joh hahaha Maar ik snap niet dat mensen tegenwoordig te pas en te onpas de term 'cultfilm' gebruiken.

avatar van Infected

Infected

Na afloop was ik toch lichtelijk teleurgesteld; JA. Het was wel een toffe film, maar ik ergerde me echt aan de oertijd-housescene en die preek van Morpheus. Gelukkig werd 't daarna beter, al haalt 'ie lang nog niet de kwaliteit van de eerste matrix-film.

Matrix 1 was ook een verhaal op zich. Had geen echte cliffhanger, maar wel een open einde. Vind ik persoonlijk leuker, maar ja... persoonlijk he?!

avatar van Dieguito

Dieguito

Wat zit iedereen nou te zeuren over die 2 scenes, de toespreek en de houseparty! Ok ik geef toe dat ze niet heel erg goed waren, maar om een hele film af te kraken op 2 scenes vind ik een beetje overdreven.

Zelf vind ik het tweede deel van Reloaded echt masterlijk, bijna het niveau van Matrix I...4* dik verdient!

avatar van Infected

Infected

Kzit ff terug te bladeren, en merk idd dat ik niet de eerste ben die zich eraan geergerd heb. Zegt genoeg, denk ik

avatar van Jordy

Jordy

Damn, wat kan een tweede kijkbeurt een film veel goed doen. Sta nog steeds achter het merendeel van de minpunten die ik een paar pagina's hierboven noemde, maar onbegrijpelijk dat deze punten voor mij de eerste keer de film zo verpest hebben.

Grootste pluspunt: met de wetenschap wat er op het eind verteld zal gaan worden veranderen de nutteloze quasi-diepzinnige gesprekken met de Oracle, met Hamann (toch?) bij de machines en met de Mero in geweldige gesprekken vol vooruitschaduwingen en teksten die voor meerdere uitleg vatbaar zijn.

Het leek The Sixth Sense wel, ik zag een compleet andere film. Onbegrijpelijk dat ik nog maar acht dagen geleden zo kwaad en teleurgesteld de bioscoop uit liep.

Maar goed, de film mag nog steeds niet in de schaduw staan van de eerste, de scenes met de houseparty en Jar-Jar Link(s) waren nog steeds pijnlijk slecht, de actiescenes gingen nog steeds iets te lang door en de highway-chase viel nog steeds een beetje tegen, maar verder (de andere 95% van de film)... gewoon erg goed

GerwinF

Dit had ik niet echt verwacht Jordy, je bent toch niet bedreigd ofzo? Ik ga hem volgende week ook eens een 2e keer kijken, wie weet verander ik ook nog van mening.

Hoeveel geld had je nou ook alweer ontvangen Jordy ?

avatar van Jordy

Jordy

neo dreigde te stoppen met het bijhouden van de bios en tv-data, dus sja... je moet toch wat he

Jordy schreef:

Damn, wat kan een tweede kijkbeurt een film veel

*Neo ass licking stuff*

film)... gewoon erg goed

Dit maakt mijn nacht weer goed

De soundtrack vind ik trouwens meesterlijk goed, als ik naar nummer 4 luister (weet ff de naam niet) dan krijg ik gewoon kippenvel. Ik weet niet eens bij welke scene het hoort, maar kippenvel...

Jordy schreef:

nou wordt ie mooi

Je bent erg duidelijk met je track 4

Op cd1, track 4:

Rob D Furious Angels (eerste gevecht tussen neo en agent in de film)

Op cd2, track 4:

Juno Reactor/Gocoo Teahouse (bij het gevecht tussen Neo en Seraph)

Je bent erg duidelijk met je track 4

Op cd1, track 4:

Rob D Furious Angels (eerste gevecht tussen neo en agent in de film)

Deze dan De scene vond ik niet "meesterlijk" (verder wel goed hoor, daar niet van) maar de track dus wel

neo

Dat kippenvel heb ik dus heel vaak, ook bv bij de track Chateau van Rob D, of bij Mona Lisa Overdrive, Matrix Reloaded Suite, Ratm... kortom bij elk nummer zowat wel