Panic Room (2002)
Geregisseerd door: David Fincher
Met onder meer: Jodie Foster, Forest Whitaker en Dwight Yoakam
Releasedatum: 11 april 2002
Plot Panic Room
"It was supposed to be the safest room in the house."
Een gescheiden vrouw raakt samen met haar dochter betrokken in een kat-en-muis spel in hun nieuwe huis in New York met drie inbrekers die op zoek zijn naar een verborgen berg geld. Moeder en dochter verbergen zich in een geheime ruimte die speciaal voor een geval als deze ontworpen is. Ze blijken echter toch voor hun leven te moeten vechten.
Meg Altman
Evan Kurlander
Sleepy Neighbor
Officer Keeney
kArIzMa_TuRk
leuke film, voor een avondje.
Verdiend een ***3***
thunderball
spannende film, maar toch van een klasse minder dan Seven en vooral Fight Club.
Je verwacht gewoon meeeer!
Het einde vond ik voor al dan weer flauw en enigsinds teleurstellend.
Goed zo lang ie duurt: 3,5 ster!
sangha
ik vond dit een hele spannende film, een beetje voorspelbaar maar toch..ik kan ook niet tegen stilte in spannende films dus toen dat gebeurde werd ik helemaal gek
ik vond dit een hele spannende film.
en lekker in donker en ook nog goed geacteerd.
3,5 ster
matthijs_013
Dit is de beste spannende film ooit gemaakt. zat echt op het puntje van mijn stoel toen ze haar mobiel probeerde te pakken!!
Zijn er ooit gelijknamige films gemaakt en bestaat de "Panic Room" ook echt?
*kelly*
Echt een heeeeeeeel spannende film die je echt gezien moet hebben!
-------------->4.5*
Moviestar1979
ik moet bij deze film heel erg denken aan phone booth...beide films hadden niet een gigantisch budget en tja het was vrijwel allemaal op 1 locatie gemaakt....panic room mag ik dan ook wel om dezelfde redenen als phone booth...ook al gebeurd er niet echt veel, de spanning zit er goed in en houd de film interessant tot het einde.
Hmmm, vind je ?
De enige overeenkomst wat deze speelfilms hebben zijn acteur Forest Withaker.
Phone Booth vind ik in die zin veel beklemmender.
Panic Room is ook aardig.
Alleen leek mij Patrick Bauchau nu niet echt de aangewezen persoon om de rol van Stephen Altman te spelen.
Niet dat hij slecht acteert, maar de rol komt nogal vanuit mijn standpunt erg ongeloofwaardig over.
Een paar spannende momenten tijdens deze speelfilm hebben voor een degelijke thriller gezorgd.
2,5 *
Chavez
Ik hoor hier de vergelijking met Phone Booth vallen. dat snap ik enigszins wel, MAAR, phone booth vond ik helemaal geweldig en deze vond ik veel minder spannend...
tekie
ik vond het een spannende film! Goed geacteerd
ik vind hem goed gelukt, net zoals phone booth! Dat is ook een goede film.. allebei op dvd
3,5 *
Koekkoek
Spannende film, leuk verhaal, goed verzonnen! Leuk gespeeld en gewoon een leuke film om te zien! De verfilming vond ik ook erg knap gedaan! Ook vond ik Jodie Foster erg goed acteren!
Voor mij een hele dikke 3,5*!
ellenpeptop
Ongelooflijk spannende film , prachtig gespeeld door Jodie Foster.En zelfs ontroerend hoe ver zij voor haar dochter gaat , begrijpelijk natuurlijk.
Mr. Eddy
Vond hem zwaar tegenvallen. Na 3 ijzersterke films was de verwachting hoog voor deze film. Uiteindelijk heb ik een ripoff gezien van Home Alone.
Ga terug naar start! 2 sterren.
annenas
ik hou veel van drama's maar dit soort niet ..
het is wel goed bedacht allemaal enz
maar er zat weinig spanning in
nu ben ik ook niet z'n jodie foster fan dus misschien komt het deels daardoor..
nee, vond er niet veel aan
film_kaza
Ik vond Jodie juist de minste..... ik ben niks anders van haar gewend zoals ze nu speelt. Ze speelt tot zover ik weet altijd dezelfde typetjes. Slecht is ze niet, en gelukkig geen top 1 opgemaakt model. Heb sinds tijden eventjes niet meer zoiets gezien. Voor de rest vond ik iedereen erg sterk acteren. Vooral Forest Whitaker, hij is echt geweldig.
De film zelf was aardig spannend maar ook aardig voorspelbaar. Het is hier en daar leuk gedaan maar zo'n onderwerp als dit moet niet al te lang duren. Deze duurde zo'n 2 uur en de spanning liep daarin niet echt mee.
Wat mij een beter einde leek is dat de laatste crimineel toch nog wist te ontsnappen met die 22 miljoen. En voor de rest alles nog hetzelfde was.
3,5 sterren.
Ché Cliché
Foster was weer weergaloos. Echt een hele goede actrice. De film zelf is zeer behoorlijk, maar niet geweldig. Er is een hoop spanning, maar uiteindelijk is het allemaal toch wat standaard.
G.1Rl
Goede film, maar had véél spannender gekund (als de boeven professionals waren geweest en iets minder stuntelig over waren gekomen. Dan had je echt op het puntje van je stoel gezeten tot de laatste seconde).
Ik kraak deze film niet af, geef alleen maar een tip. En Foster was zoals gewoonlijk weer helemaal top.
Krijgt 3,5* van mij
thomzi50
- 1991 berichten
Het ziet er allemaal prachtig uit, er is continu een mooi, beklemmend en donker sfeertje aanwezig, maar als het eenmaal is afgelopen merk je toch dat je eigenlijk naar niets meer dan een nogal standaard thrillertje hebt gekeken. 3,5* omdat het er zo fraai uitzag en omdat de acteerprestaties ook stuk voor stuk goed waren.
Usual Suspect
Goede film, met een erg spannend en donker sfeertje.
Verder valt het prachtig camerawerk en sterke rollen van Foster en Whiteker op.
3,5.
nightbreed
Sfeervolle thriller die geen seconde verveeld en de aandacht er goed bij weet te houden.
Het blijft mooi en bewonderingswaardig hoe de Amerikanen het maximale uit een minimaal gegeven weten te halen.
Dit is 1 van mijn favoriete thrillers mede omdat Jodie Foster en de rest van de setting het erg goed doen.
Cijfer: 4,5
Ramie
Ik vond het echt een goeie film. Mooi camerawerk, goed gespeeld, grapige momenten en een bijzonder sfeertje. En dat alles in 1 huis, erg goed gedaan

Angstaanjagende thriller 'Panic Room' vanavond op Net 5

Deze titels voegt Netflix toe in de maand augustus

The Sixth Sense

The Times of Harvey Milk
Documentaire, 1984

Lepa Sela Lepo Gore
Drama / Oorlog, 1996
new york cityburglargijzelaarbunkerhousebreaking braveryex husbandhorrorsafegeldburglarypsychologische thrilleralleenstaande moederhuisinvasiedivorceeteenage daughterdiabeticrainstormsafecrackerseizuretrapped in a housebearer bondssecret roomrobbery crew intensebrownstone