• 9.378.631 stemmen

Geregisseerd door: David Fincher

Met onder meer: Jodie Foster, Forest Whitaker en Dwight Yoakam

Releasedatum: 11 april 2002

Plot Panic Room

"It was supposed to be the safest room in the house."

Een gescheiden vrouw raakt samen met haar dochter betrokken in een kat-en-muis spel in hun nieuwe huis in New York met drie inbrekers die op zoek zijn naar een verborgen berg geld. Moeder en dochter verbergen zich in een geheime ruimte die speciaal voor een geval als deze ontworpen is. Ze blijken echter toch voor hun leven te moeten vechten.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

ja goeie film wel voorspelbaar beetje ....

ik vind t wel leuk gemaakt maar waarom is er nou weer een van de inbrekers zo soft ze moeten eens harder worden in zulke films haha laat ze het zelf maar oplossen.

en van mij had ie mogen ontsnappen...

avatar van Avitas Sibannac

Avitas Sibannac

Goeie spannende thriller met goed acteerwerk en knappe shots (zoals ook gefilmd in Fight Club).

Samen met Alien 3 Fincher's minste, maar zeker niet slecht.

3,5 *

avatar van silhoupin

silhoupin

Een goede film, maar als je deze gaat vergelijken met fight club of se7en, is deze heel wat minder.

Ik was vooral onder de indruk van het dramatische in de film, de band tussen moeder en dochter en ook de band tussen dief en meisje.

Forest whitaker is een zalige acteur en hij is het grotendeels die de film goed maakt.

Hij beeld het dramatische van de film ook uit als de beste.

Jodie Foster speelt goed, maar niet echt om te zeggen dat ze de ster van de film is en de rol van haar leven speelt.

Kirsten stewart daarentegen speelt zeer sterk.

De camerashots in de film zijn weer zeer goed ook, daar is het wel evenredig met het filmen in se7en of fight club.

Er is ook een leuke sfeer opgebouwd, donker en spannend tot het einde.

Hij is misschien niet even goed als Fincher's meesterwerken se7en en fightclub, maar deze film is zeker en vast niet slecht.

ik snap eigenlijk niet waarom hij zo laag scoort.

Ik wacht ongeduldig op Zodiac.

3,5 sterren.

avatar van xenne

xenne

een erg simpel verhaal, maar heb toch wel de indruk dat Fincher er het maximum uitgehaald heeft. visueel was het mooi en het bleef ook de hele tijd spannend, maar van Fincher verwacht je toch wel iets meer ... enfin, deze was toch nog goed voor 3 sterren

avatar van Dylan Blanker

Dylan Blanker

Echt een aanrader, en bovendien is David Fincher een geweldige regisseur die vaak goede, aparte en pakkende films maakt!

avatar van s0njaa

s0njaa

zulke hoge verwachtingen .. en dan zo een slechte film.. nee.. ik bedank voor de tweede keer kijken,.,

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Deze film moet je niet gaan vergelijken met andere Fincher films.

Het is een goede thriller, niet meer en niet minder.

Foster is geweldig, een topactrice!!

avatar van sateck

sateck

dit is zeker een aanrader!!! super veel spanning wat hier in zit..

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Goeie film met een heel goed spelende Jodie Foster. De film is erg spannend en er wordt ook heel veel gebruik gemaakt van zeer apart camerawerk.

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

Genoeg spanning in deze film. Maar niet echt een film die lang blijft hangen. De film laat geen "mokerslag"- gevoel achter. Ik vind het vrij gewoontjes, ik heb brutere films gezien. Niet slecht, maar ook niet echt een topper.....er tussenin.

***-sterren

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Slappe thriller die uiteindelijk door saaiheid en blijven hangen in één ideetje als een nachtkaars uitdooft..

avatar van Tun-89

Tun-89

Toen die film uit was had ik m al meteen gezien,

ik vind het echt een super film, heel spannend, goed acteerwerk, Jodie Foster natuurlijk weer

Echt een vermakelijke film, geef ik 4 sterren.

Vanavond zeker weer kijken!

Hele goeie Thriller, aanrader!

avatar van hinie

hinie

Een film met weinig verrassingen, maar desondanks toch blijft boeien..

avatar van kort0235

kort0235

Dit is weer typisch een film: één keer zien en dan weet je het wel. Zeker geen slechte film, maar na 1 keer is de spanning eraf.

Daarom een 3.0*

avatar van dr walgvogel

dr walgvogel

Goede film. Weer zeer strak geregiseerd door meester Fincher. Ok het verhaal is nogal simpel maar de uitwerking mag er zijn.

avatar van BlueSword

BlueSword

erg goeie film, zeker spannend en heb me van begin af aan erg geboeid.

super goed geacteerd door jody foster en dat kind.

het verhaal was niet echt super ofzo maar ook niet saai, het idee al dat je vastzit in zo een kleine ruimte.

avatar van daanos;

daanos;

leuke film... is de 2e keer dat ik m zag, maar hij is nog steeds net zo goed

geniet er echt van en is erg boeiend, geen echte schrik-momenten, maar wel spannend...

avatar van us_raider

us_raider

• 2034 berichten

Na herzien een halve ster erbij aangezien de eerste helft van de film toch nog vrij spannend te noemen is.

Toch zijn er de dingen waar ik me weer aan stoorde, het gekloot met die telefoon, het meisje dat die ziekte heeft en geen suikerbevattend product in een kamer die bestemd is om te overleven kan vinden, maar ook het politie-gedoe.

Daarnaast vond ik haar ex-man irritant, maar de inbrekers waren wel grappig...

Redelijke film; het filmwerk, de spanning tijdens het eerste deel en het niet verkeerde verhaaltje maar helaas ook de bovengenoemde minpunten zorgen voor 3*

avatar van Sugakiss

Sugakiss

Ik vond de film best wel spannend. Vooral die scene waar Jodi Foster haar mobieltje probeert te pakken en dan net op tijd weer terugrent naar de kamer. Ook vond ik het zielig dat Burnham (die grote zwarte inbreker) opgepakt werd. Maar ik vond het nogal vaag eindigen. Hoe zit het nou met die Stephen? Komen ze nou nog bij elkaar of niet? Maarja...
3.5***

avatar van U-96

U-96

• 2081 stemmen

Na herziening nogsteeds net zo gaaf als de eerste keer! 4.0 sterren blijven staan.

avatar van Mark Samuel

Mark Samuel

Wat een Uber slechte film! voorspelbaar en totaal geen spanning. De Regisseur probeert een heel spannende film neer te zetten met drie hele gemene en slechte inbrekers, maar deze drie inbrekers doen mij denken aan die drie domoren van Home alone, vooral die zwarte inbreker moet slecht overkomen maar is echt zo'n goedzak, en ze hebben ook wel alle kenmerken van een inbreker zo'n mutsje op en alle spulletjes bij de hand. nogmaals erg slecht, zelfs niet voor een avondje thuis de moeite waard.

Alleen voor het goede acteren van Jodie Foster. een 1.5*

avatar van U-96

U-96

• 2081 stemmen

...maar deze drie inbrekers doen mij denken aan die drie domoren van Home alone...

Volgens mij waren het er maar twee uit Home Alone hoor.

avatar van gotti

In deel 3 niet.

avatar van Vera

Vera

Erg sterke film, vind ik zelf. Misschien niet het beste ooit gemaakt, maar toch vond ik de film wel wat hebben.

Het verhaal is slap opzich, maar doordat het steeds in het huis is, maakt het toch spannend.

Nou goed..een 3.5 *

avatar van The Contender

The Contender

De manier van filmen vond ik erg mooi. Door deuren/sloten en muren heen enz...

avatar van Sifra

Sifra

Ik vond het best een spannende film, maar niet echt een film waar hard aan gewerkt is aangezien het zich alleen in een huis afspeelt. Toch vond ik hem leuk

avatar van Remi

Remi

Sifra schreef:

Dat vond ik juist erg goed aan de film

avatar van Yuma Q.

Yuma Q.

Sifra schreef:

Dat is wel de beste toelichting die je kan bedenken bij deze film.. maar inderdaad, het is wel een baggerfilm.

The Contender schreef:

De manier van filmen vond ik erg mooi. Door deuren/sloten en muren heen enz...

Deed willibrord dat niet al veel eerder? Door sloten filmen...

avatar van lavendel

lavendel

Panic room is een aanrader, ik heb ervan genoten, tijdens mijn nachtdienst in het ziekenhuis.

Wat een spanning!

stem: 4.5

avatar van Doom

Doom

Een standaard thriller met een sterk acterende Jodie Foster. Erg vermakelijk, maar je verwacht toch iets meer van regisseur David Fincher.