• 9.383.154 stemmen

Met onder meer: Mel Gibson, Joaquin Phoenix en Rory Culkin

Gesproken taal: Engels en Portugees

Releasedatum: 5 september 2002

Plot Signs

"It's not like they didn't warn us."

Graham Hess is een voormalig geestelijke in een dorpje op het platteland van Pennsylvania. Na de dood van zijn vrouw heeft hij zijn baan opgegeven, en leidt hij samen met zijn broer en twee kinderen een rustig leven. Op een dag verschijnen er mysterieuze graancirkels in zijn land. Bij zijn zoektocht naar de waarheid achter de cirkels wordt hij in zijn geloof getest.

avatar van Phoenix

Phoenix

Boordappel schreef:

Juist door zijn astma overleeft hij het.

Maar waarom gebruiken ze dat cliché ûber-wapen dan op zo'n onbeduidend jochie?! Dat was Lebbis' punt .

Je weet ook niet of ze het wapen al eerder gebruikt hebben.
Je weet wel meer niet. Bijvoorbeeld of de aliens magnetronvoedsel eten.

Phoenix schreef:

Vind ik een beetje mierenneukerij. En die kritiek is net als...

Je weet wel meer niet. Bijvoorbeeld of de aliens magnetronvoedsel eten.

...dit punt onzin. Het gaat totaal niet om de aliens en daarom weet je niets van ze af. Het is gewoon niet belangrijk. Wat FK (dacht ik) al zei: lebbis heeft de film gewoon niet begrepen. Ik denk trouwens dat ze geen magnetronvoedsel eten, zit te veel water in

avatar van Phoenix

Phoenix

Ik zei toch ook al dat het Lebbis' punt was en niet de mijne, en dat ik inderdaad ook vind dat de film niet over aliens gaat. Ookal vind ik een kern van waarheid zitten in Lebbis' woorden ookal heeft hij er geen snars van begrepen.

Waarom blijf ik die vent eigenlijk telkens verdedigen! Laat hem zelf maar es een kijkje komen nemen .

avatar van Esteban

Esteban

Wat een hele discussie... Ik wil op het ogenblik niets anders kwijt dan dit : De film werd zeker misbegrepen door een groot deel van het publiek. Eén ding is zeker, imho is het een instant-klassieker.

avatar van Ramon K

Ramon K

De film werd zeker misbegrepen door een groot deel van het publiek.

Hoezo?

• 1937 berichten

Omdat het een van de beste films ooit is

avatar van Jordy

Jordy

Omdat de meeste mensen dit als een al dan niet geslaagde alien/scifi film zien, wat het op de eerste plaats niet is.

avatar van DJElling

DJElling

Mister 'tough' guy Mel gibson doet in de hele film NIETS om zijn familie of zichzelf te redden. Het enige dat tie kan bedenken is verschuilen.

even wat feiten, als er ergens een paniek situatie is komt er onder mensen de volgende verdeling

5 procent van de mensen neemt de leiding

90 procent van de mensen volgt de leider

en nog eens 5 procent verstijfd en doet niets meer.

Terug naar Signs.

Stel er komen van die wezens naar ons toe en je maakt er een film over zijn die laatst genoemde groep mensen dan de meest interesantste om te verwerken in een film? Dacht het niet. Mel Gibsons Signs Sucks

FisherKing

Waar slaat die vergelijking op ?

• 1937 berichten

Waar slaat die hele reactie op?

Dat Signs een kutfilm is omdat men het minst interessante concept er heeft uitgevist ("en nog eens 5 procent verstijfd en doet niets meer.").

Lijkt me allemaal toch redelijk duidelijk.

• 1937 berichten

Ik zou zelf die kelder een hele goede optie vinden. Dat heeft niks met verstijven te maken. Had jij voor de tent bij het water gekozen? Als je de oplossing voor het probleem van te voren nog niet wist?

avatar van ToNe

ToNe

Heh, ik zou weer geloven in God.

...

Geloof je het zelf?

ToNe schreef:

Heh, ik zou weer geloven in God.

...

Geloof je het zelf?

Gelukkig hebben de MM users nog humor

avatar van Pedorstroika

Pedorstroika

4,5 ster, maar dat is wel voor het één keer kijken. Ik ben bij het zien van deze film een paar keer flink geschrokken, en dat was al lang niet meer gebeurd. Natuurlijk gebeurt dat een tweede keer niet meer. Het 2 of 3 keer kijkgehalte ligt bij deze film dan ook wel een stuk lager dan bijvoorbeeld The sixth sense.

Toch een erg goede film dit.

FisherKing

Ben ik met je eens hoor.

Pedorstroika schreef:

bij elke thriller met veel schrikmomenten is het de tweede keer kijken tog minder?

avatar van mister blonde

mister blonde

de 2e keer weet je wat er komt, dus schrik je niet meer.

avatar van V

V

of minder

agent smith

ja dat snap ik , maar dat is toch bijna bij elke thriller?

avatar van jassonn

jassonn

Dat zegt hij toch ook.

avatar van mister blonde

mister blonde

agent smith schreef:

ja dat snap ik , maar dat is toch bijna bij elke thriller?

een goede thriller weet je keer op keer de stuipen op het lijf te jagen door sfeer en een goed verhaal. de echte schrikmomenten zorgen helaas alleen de eerste keer voor het gewenste effect. daarom is gothika zo´n matige film. die film moet het uitsluitend hebben van (goedkope) schrikmomenten. bij een tweede kijkbeurt blijft er niets meer van over.

the silence of the lambs(en ook wel sixth sense, seven, psycho en the shining om de bekendste voorbeelden te noemen) is door zijn verhaal en door de sfeer elke keer weer ontzettend spannend. schrikmomenten zijn daar compleet onderhevig aan.

ok, ik begrijp het

• 1937 berichten

Ik heb deze film nu al 4 x gezien en ik blijf het een indrukwekkende film vinden die het niet hoeft te hebben van de schrikmomenten maar meer door de diepgang.

FisherKing

Ik heb ook altijd de indruk dat de sfeer en diepgang bij Signs niet zo herkend worden (door de laagstemmers) , ik wil hem snel herzien.

BoordAppel

Ik vind ook dat in deze film erg veel sfeer heeft en het niet puur moet hebben van de schrikmomenten (die IMHO wel geniaal zijn). De 2e keer dat ik deze film zag schrok ik trouwens gewoon nog een keer, de reflectie van de alien in de tv, brrrr. Het verhaal is niet zo heel erg diepgaand maar steekt erg mooi in elkaar. Ga m vanavond maar nog eens kijken denk ik.

BoordAppel schreef:

Niet zo heel erg diepgaand??
Dan is het goed dat je hem nog eens gaat kijken.
Denk na de film er maar ff flink over na, veel kijkplezier

BoordAppel

Wat vind je er dan zo diepgaand aan? Man vindt God weer terug is zo'n beetje de strekking van het verhaal. En de uitwerking laat weinig aan je fantasie over.

avatar van Jordy

Jordy

Dat laatste ben ik niet met je eens, uitwerking laat erg veel aan je fantasie over, alles is wel op aan aantal manieren te interpreteren.

Bijvoorbeeld als je de theorie aanhangt dat het niet zomaar water is dat de aliens verslaat, maar Holy Water. Het meisje is een engel, en zegent alle kopjes water door er uit te drinken. De eerste overwinningen tegen de aliens worden ook op tv gemeld uit de traditionele belangrijke religieuze steden. Maar goed, die theorie vind ik wat ver gaan. Dat zo'n voormalig priester in de gebeurtenissen tekenen van God in ziet kan ik prima begrijpen... ik zie deze film als een voorbeeld van hoe prachtig toeval soms in elkaar kan vallen. Vind ook niet dat de film je de ene of de andere kant opdwingt

BoordAppel

Zo had ik er nog niet over nagedacht maar ik vind m ook erg ver gezocht.

Ik vind toch dat Shyamalan erg duidelijk maakt dat het tekenen van God zijn en niet puur toeval. Maar goed, dit alles maakt de film er voor mij niet minder om.