Signs (2002)
Gesproken taal: Engels en Portugees
Releasedatum: 5 september 2002
Bekijk via Netflix
Plot Signs
"It's not like they didn't warn us."
Graham Hess is een voormalig geestelijke in een dorpje op het platteland van Pennsylvania. Na de dood van zijn vrouw heeft hij zijn baan opgegeven, en leidt hij samen met zijn broer en twee kinderen een rustig leven. Op een dag verschijnen er mysterieuze graancirkels in zijn land. Bij zijn zoektocht naar de waarheid achter de cirkels wordt hij in zijn geloof getest.
Graham Hess
Colleen Hess
SFC Cunningham
Tracey Abernathy
Mr. Nathan
zo kun je ELKE film wel afkraken.
Niet echt. Deze film kent storende onlogica, het script rammelt aan alle kanten. Slecht dus.
Zoiets is voor mij een reden om Signs te gaan opwaarderen, want het lijkt me dat Lebbis de film niet echt heeft begrepen, of, zo kun je ELKE film wel afkraken. Film gaat idd meer over het voorbestemd zijn.
Hoeft het daarom niet te kloppen?
FisherKing
Nee tuurlijk kan dat kloppen als je de zgn Aliens in deze film "serieus neemt".
En ik zeg toch ook niet dat het niet klopt, bovendien wat Lebbis aanstipt is hier toch ook bij deze film hier meerdere malen ter sprake gekomen.
't is de reactie van iemand die een SF-film met serieuze aliens verwacht, en dan daardoor teleurgesteld raakt omdat die verwachtingen hier niet uit blijken te komen.
Lebbis:
. Geweldig. Zit nu sterk aan een afwaardering te denken
Jordy
De aliens in deze film waren bedoeld cliché. Als je je daar aan gaat ergeren snap je, vind ik, de film niet. De film gaat over een gewone familie die in een "standaard" alien-film terecht komt, met alle onwaarschijnlijkheden van dien.
Eerst maar 'ns zien dan
Ik vind alles aan deze film cliché, niet alleen de aliens hoor.
Ja, zo lust ik er nog wel een paar.
Jordy
Ja, zo lust ik er nog wel een paar.
Oei, je hebt me overtuigd. Sixth Sense was ook geen gewoon-jongetje-in-standaard-horrorfilm ? Unbreakable niet een gewone-man-in-superhelden-film ??
Eh... nou nee.
Jordy
Ach kom nou, de wereld waarin die film zich afspeelt is ook zo cliché als het maar kan. Da's juist zo goed aan Night-films, hoe hij hier mee speelt.
Zoveel cliché's zag ik niet in die film, hoor. Ik zou er geen punt van willen maken. En als je dat jongetje gewoon noemt snap ik er al helemaal niks meer van. Wat is er in hemelsnaam gewoon aan een jongetje dat doden ziet? Het hele punt van die film was dat dit jongetje juist zo ongewoon is!
Phoenix
Hij kaartte toch wat dingen aan die ik, natuurlijk ook omdat hij ze wat aandikt, me nog niet eerder realiseerde (heb de film dan ook pas 1x gezien). Maar zoals ik dus al zei blijf ik bij mijn waardering omdat, wat Jordy ook zegt, ik de film niet over aliens vind gaan. Die zijn bijzaak wat mij betreft.
Dustyfan
Ik vond 'kutfilm!' toch aardig duidelijk, hoor...
Jordy
Ik zou er geen punt van willen maken.
Ik ook niet, was juist de kracht van de film
Ach misschien was die woordkeuze wat ongelukkig. 't Ging mij erom dat films van Night (de laatste 3 iig) wat mij betreft zo goed zijn omdat je door de ogen van personages waar je je mee kunt vereenzelvigen als kijker in een "cliché" wereld wordt gegooid, met z'n vastomlijnde regels. Regels als "geesten hebben nog wat goed te maken", "iedere goodguy heeft z'n bad guy" en "aliens komen van de andere kant van het heelal maar verliezen het uiteindelijk op knullige wijze toch nog van ons"
Het gaat mij om de tekst 'met alle onwaarschijnlijkheden van dien'.
Jij lijkt dit goed te praten, of volstrekt normaal te vinden.
Je doet net alsof Signs een en al parodie is.
Jordy
Dus bijzaken hoeven niet te kloppen?
Inderdaad. De personen moeten kloppen. De regels van de wereld van deze film (de "bijzaken") hebben andere filmmakers decennia geleden al verzonnen, en daar hoeft Night zich niet voor te verantwoorden.
Jordy
Je doet net alsof Signs een en al parodie is.
Parodie is niet het juiste woord, het speelt leuk met de conventies. Zoals Scream, maar dan wat serieuzer. Je gaat Scream toch ook niet verwijten dat het moordverhaaltje zo cliché is, dat dat allemaal niet klopt? Maar toch is de film best serieus en spannend, 't is geen Scary Movie
Phoenix
Dus bijzaken hoeven niet te kloppen?
Ik ben bereid bepaalde concessies te maken ja. Ik denk trouwens ook dat ik destijds de film al zwaar genoeg heb beoordeeld op dit soort dingen. Moet hem weer eens kijken denk ik.
Goed, nu kan ik jouw waardering voor de film beter begrijpen/plaatsen.
Ik vind de film niet serieus, en ook niet spannend.
Phooze
Sibbel had het niet alleen over de aliens, maar ook over de opgedrongen christelijke mening die de film uitstraalt. Hij haalde daarbij dan voornamelijk Gibson aan, en volgens mij had hij het ook over The Passion. Verder vond ik de voorstelling echt geweldig, en was het ook erg eens over wat hij zei over de film. Deze Night Shyamalan vind ik echt een misbaksel. kut film
Ik ook niet, was juist de kracht van de film
Dan maak je er dus wel een punt van....
En nee, dat was niet de kracht van de film.
Ach misschien was die woordkeuze wat ongelukkig.
Ongelukkig? je stelde het alsof het een absolute waarheid was, terwijl het tegendeel dichter in de buurt komt.
Misschien dat dat in zijn laatste twee films zo is. Die heb ik niet gezien. Maar 6thS draait daar niet echt om.
Dat geesten iets goed hebben te maken mag je wellicht een filmcliché noemen, maar op welke manier daar mee gespeeld werd is mij een raadsel. En dat wij door de ogen van een normaal iemand daar naar kijken is niks bijzonders. Als dat zo belangrijk is bij deze film, dan is het dat bij Poltergeist net zo....
Afwaarderen omdat Hans Sibbel de film afkraakt? Wil je me dat uitleggen?
Sjan
Ik moet zeggen dat ik Lebbis ook ontzettend goed vond inclusief het stuk over deze film. Wát hij zei, daar zit eigenlijk wel een kern van waarheid in, maar dat betekent voor mij echt niet dat ik de film nu lager ga waarderen (sterker nog, ik heb me bij deze film totaal niet aan deze zaken gestoord).
...
"Jerney Kaagman ziet er zelf uit alsof ze oud en nieuw in café het hemeltje gevierd heeft!"
...
aSMoDeuS
Wat ik buiten dit eigenlijk nog het misselijkst vond aan deze film?
Dat gezeik over god de hele tijd!
Waarom moet dat nou?
(ook over godsdiensten had mr Sibbel een goede mening)
BoordAppel
- dat er aliens van 45387 kwatriljoen kilometer aan komen vliegen naar een planeet die voor 68% uit water bestaat en mensen willen overnemen die voor 80% uit water bestaan en later allergisch voor water blijken te zijn
.Lees ik wel vaker maar het leuke aan deze film is dat in het midden wordt gelaten wat de aliens nu eigenlijk op aarde te zoeken hebben. En natuurlijk kan het ook zo zijn dat die aliens water helemaal niet kennen.
. Da's wel een goeie
.Juist door zijn astma overleeft hij het. Je weet ook niet of ze dat wapen niet vaker gebruikt hebben.
Jordy
Ben absoluut niet religieus (in tegendeel), maar vind films die het geloof behandelen (zonder prekerig te worden) niet per definitie slecht. 95% van de mensen op deze aardbol gelooft om één of andere reden nou "ergens" in, dus als een film mij daar een beetje inzicht in kan geven vind ik dat soms best interessant (en vaak ook erg irritant)
Jordy
Precies, en mijn bescheiden mening is dan dat je er geen fluit van begrepen hebt. Maar goed, dit wordt een beetje welles/nietes (en offtopic hier). Ik kreeg dat inzicht ook pas na het zien van z'n twee latere films dus tot je die gezien hebt is deze discussie niet zo nuttig.

El Laberinto del Fauno

Foo Fighters: Back and Forth
Documentaire / Muziek, 2011

Cast Away
Drama, 2000
symbolismwaterboerderijgeloofhorrorbuitenaards wezenfamilie relatieslandelijk gebiedbuitenaardse invasiecrop circle alien attackloss of faithalien encounteraliens