Signs (2002)
Gesproken taal: Engels en Portugees
Releasedatum: 5 september 2002
Bekijk via Netflix
Plot Signs
"It's not like they didn't warn us."
Graham Hess is een voormalig geestelijke in een dorpje op het platteland van Pennsylvania. Na de dood van zijn vrouw heeft hij zijn baan opgegeven, en leidt hij samen met zijn broer en twee kinderen een rustig leven. Op een dag verschijnen er mysterieuze graancirkels in zijn land. Bij zijn zoektocht naar de waarheid achter de cirkels wordt hij in zijn geloof getest.
Graham Hess
SFC Cunningham
Tracey Abernathy
Mr. Nathan
Lis
Nou oke haha,zitten we daar met 11 man compleet voor l*l met onze folie...maar ik doe wel een greep in mijn keukenla voor ik weg ga dan
Mik
haha
. Misschien dat ik dan ook wel even kom kijken
, al is het alleen maar om jou te zien met die folie .... "spoiler"
ps. je kunt het trouwens al zien op deze site hoor!
Fincher
De verwachtingen waren hooggespannen, maar 't is wat mij betreft een waardige opvolger van de twee voorgaande Shyamalan-films. Zijn visuele stijl verloochend hij niet, de dialogen zijn echt en scherp, de sfeer geladen en de effecten subtiel. Mel Gibson en Joaquin Phoenix leveren het betere werk af, ondersteund door het jonge talent. Ondanks dit wordt het spanningsniveau van The Sixth Sense vrijwel nergens gehaald. En helaas, helaas, de subtiliteit en spanningsopbouw worden in de laatste minuten redelijk om zeep geholpen, laten we daar maar eerlijk in zijn. Maar om hier in te gaan op die 'missertjes' zou niet reëel zijn tegenover deze uitstekende film. En te veel weggeven van de ontknoping – die om eerlijk te blijven toch ook niet zo sterk is als in.. juist.
EmDee
Las in de krant dat je 1 minuut voor het einde op moet stappen. Einde schijnt weer volgens USA-maatstaven te zijn gemaakt.
Jordy
ik verbaas me elke keer weer over de kritiek op de Shyamalan-eindes...
stem je ook even Fincher?
EmDee
Ik heb hem nog niet gezien. Jordy, vond jij het einde wel oké dan?
nou ja ik zei:
"Enige kritiek die ik terecht vind is dat Night via flashbacks weer wat AL te duidelijk laat zien hoe alles in elkaar zit op het einde... stoorde mij er persoonlijk niet aan."
maar dit is niet wat de meeste mensen bedoelen, als ze het over de kritiek hebben... meer de gevolgen die alle gebeurtenissen op Gibson hebben, en de conclusies die hij daar uit trekt... maar goed we zien wel als iedereen 'm gezien heeft
jester
De recensie in de Telegraaf was behoorlijk negatief, in het AD redelijk positief (inderdaad wat kritiek op het einde). Ik ben wel van plan hem te gaan kijken (na mijn vakantie).
Macmanus
Het Parool had een goede recensie en de spits ook al weet ik niet of je dat wel een krant mag noemen.
Jordy
In de regionale bladen waren ze ook positief.
En cornelis: vond je 'm ook niet spannend? Maar goed het "tamme" en "bedachte" ergerde ik me persoonlijk niet aan... maar goed ben dan ook inmiddels fan van Shyamalan's stijl, zal persoonlijk zijn (he frusterend is dat toch, als mensen niet zien wat jij wel in een film ziet
goed ik ga, lekker nog een keer kijken
sydney
Ik vond het wel een aardige film moet ik zeggen. Ik hou wel van mysterious and slow developments. Als het maar goed wordt opgebouwd. Deze film is 4 sterren waard.
Linda
k'heb deze film gisteravond in de bios gekeken en ik vond hem echt geweldig!!! (net als unbreakable en the sixth sense trouwens) goed verhaal en een goede cast en net weer wat anders dan al die andere misterieuse films (denk aan : dragonfly , donnie darko) ik ga gelijk mijn top 10 ff veranderen en ik noem mezelf vanaf nu een fan van M Night Shyamalan. kan niet wachten tot zijn volgende film. k'geef signs 5 sterren
Ik denk dat Jordy wel interesse heeft voor een date..
tovenaar begint aan poging #3 om het bericht te typen hier
Naja, gister dus geweest, laatste voorstelling (rond 10 uur begon de film).
Ik heb me zeker wel geamuseerd! Het is wel een film voor het grote doek denk ik. De sfeer kwam perfect over op de zaal. Iedereen zat hem stiekem wel te knijpen in de bios
Wat ik ook vooral knap vond, was dat er een aantal geslaagde grappen in zaten, maar belangrijker: deze hebben de sfeer van de film totaal niet beinvloedt. Met andere woorden, de spanning had er zeker niet onder te leiden!
Minpuntje: Als dat menneke tegen zijn zusje zegt: doe het... voor je kinderen! *oef... slechte zin...*
Minpuntje 2: dat dat kereltje astma had... waarom moet dat nou altijd.. het werd dan wel enigzins goedgepraat met het feit dat ie daarom dat gas niet kon inademen.... maar toch.
Ik heb me vermaakt, maar echt super was het niet...
FisherKing
[/i
tovenaar

Tja, ik en mijn collega's hebben het lastig in deze moderne maatschappij he
Jordy
die grappen vind ik inderdaad ook geweldig, je werd echt van de ene uiterste emotie naar de andere geslingerd...
en over die astma...het werd "enigzins" goedgepraat? het bleek gewoon een perfecte betekenis te hebben in het einde waar alles samenkwam, dat was DE reden om de astma in de film te stoppen lijkt me. Als die astma er in geplaatst was om een paar spannende scenes te veroorzaken hadden ze dat wel verder uitgemolken.
Herald
heb je gelijk in Jordy, de film Signs sloeg ook niet alleen op de graancirkels maar de Signs die Graham's vrouw gaf (haar laatste woorden "meppen maar"), die zijn dochter gaf (de vele halfvolle glaasjes water waarmee de alien verslagen werd), de astma van zijn zoon (waardoor hij geen gifgas kon ademen) en de aanwezigheid van zijn broer (die vond dat hij geen grote steun was nav het overlijden van Graham's vrouw maar wel degene was die de alien in elkaar rostte). In elke andere film zouden het ook gewoon toevalligheden zijn (de laatste lucifer in 5th element bijvoorbeeld) maar deze keer ging het juist om die toevalligheden, want toeval bestaat niet. Hoewel de scene bij dat recruteringsbureau er iets te dik oplag, waardoor het te voorspellen was dat er iets met zijn honkbalkunsten en knuppel aan de muur iets zou doen.
rest mij te zeggen dat ik dit een ontzettend spannende film vond.
cornelis
Op veel momenten wel. Maar ik heb zeker 5 maal gedacht: nu wil ik weten waar het heen gaat, het wordt saai.
Ik begin het zo ontzettend te zien, die stijl. Dat bedoel ik ook met dat bedachte. En die geforceerde cross-cutting met die nacht dat-ie hoorde dat zijn vrouw een ongeluk had gehad. Het ligt er allemaal zo dik bovenop.
En uiteindelijk greep het me bijna niet aan. Had ik bij T6S wel. Het probeert een Grote Gedachte aan Het Grote Gevoel te koppelen, maar ik zie alleen maar de hoofdletters.
Je begrijpt mijn standpunt misschien verkeerd Jordy. Ik bedoel:
Als ik een film kijk en ik zie een menneke met astma met zo'n zuigapparaatje.. tja, dat is al 1000 x gedaan. Ik word daar onderhand een beetje moe van. In dit verhaal had het inderdaad een betekenis, dus dat verzacht voor mij de ergernis, maar ben die toch niet helemaal te boven gekomen

Snap je?
Jordy
(die quote van mij was wel een spoilertje)
ik geef toe dat toen ik voor het eerst zag dat die gozer astma had, ik ook dacht "pfft.. daar heb je het weer". Maar door de rol die het uiteindelijk had verdween dat gevoel
tovenaar
heh, en bij mij dus niet helemaal, dat was het enige wat ik kwijt wilde
Verder vond ik hem goed!
cornelis
Net als door een deur naar binnen komen, ook zo vaak gedaan. Of een sigaret opsteken. Of kaarslicht.
Kom op zeg, als je je aan dat soort dingen begint te storen.
NERD
Ik ben er ook een groot voorstander voor om het door deuren naar binnen komen af te schaffen......
tovenaar
Kom op zeg, als je je aan dat soort dingen begint te storen.
Nee fout, een zuigapparaatje wordt 99 % van het gebruik in films verwerkt als motief in de film, wat jij voor onzinnige dingen opnoemt niet... sorry Cornelis,

El Laberinto del Fauno

Foo Fighters: Back and Forth
Documentaire / Muziek, 2011

Cast Away
Drama, 2000
symbolismwaterboerderijgeloofhorrorbuitenaards wezenfamilie relatieslandelijk gebiedbuitenaardse invasiecrop circle alien attackloss of faithalien encounteraliens