Signs (2002)
Gesproken taal: Engels en Portugees
Releasedatum: 5 september 2002
Bekijk via Netflix
Plot Signs
"It's not like they didn't warn us."
Graham Hess is een voormalig geestelijke in een dorpje op het platteland van Pennsylvania. Na de dood van zijn vrouw heeft hij zijn baan opgegeven, en leidt hij samen met zijn broer en twee kinderen een rustig leven. Op een dag verschijnen er mysterieuze graancirkels in zijn land. Bij zijn zoektocht naar de waarheid achter de cirkels wordt hij in zijn geloof getest.
Graham Hess
SFC Cunningham
Tracey Abernathy
Mr. Nathan
tovenaar
ik ook, want ik erger me daar altijd super aan!
Linda
daten jullie (kappeuter en jordy) dan altijd
met mensen die jullie niet kennen en trouwens
ik ben veel jonger dan jullie denk ik
kweet niet hoe oud jullie zijn maar volgens mij zijn jullie allang iets van 25 ofzo of vergis ik me?
cornelis
[quote]
Nou en? Ik zie het probleem niet, zeker niet als je zelf aangaaft in te zien dat het ook nog in het verhaal verwerkt is.
Als astmapompjes worden gebruikt als motief in een film, en ze worden goed gebruikt, wat is dan je probleem, makker?
jij zegt dat je die astmapompjes zat bent, en ik vroeg me af waarom. Ik kan me zo gauw maar 1 film herinneren waar het ene prominente rol speelde, The Hand That Rocks The Cradle.
Moord komt ook veel voor in films, vaker dan astmapompjes als je het mij vraagt, en veelal als motief. Ben je dat ook zat?
Jordy
was maar een grapje van kappeuter Linda
en cornelis.. ik ga als ik me verveel eens wat films bedenken waar een astma-lijder in ademnood voor "spannende momenten" zorgt
weet bijna zeker dat er meer zijn. En in mijn herinnering wordt het wel eens als "makkelijk" middel gebruikt om een film extra spannend te maken. Tovenaar vond dat hier ook, ik niet...
tovenaar
Zodra ik dat zie, dan irriteer ik me daaraan, ik vind het zelf ook jammer, want het zou me een stuk bad feeling besparen natuurlijk, maarja, feit is gewoon dat als ik dat weer zie... denk ik.. stoegh... Het feit dat het in het verhaal verwerkt is, verzacht het alleen maar voor mij en vind ik het niet zo erg dan ik dat op voorhand vind.
nou eh makker, dat zeg ik dus... ik vind het gewoon flauw dat ieder kind (overstatement) in een film astma heeft.
Er zijn er wel een aantal, anders zou Jordy dat ook niet zeggen... zie een groot aantal films, waaronder bijvoorbeeld It.
Natuurlijk niet, dat is een overdreven argument van je (van hetzelfde soort als je opmerking over die deuren en kaarslichtjes). Meestal vind ik astmapompjes een gemakkelijke manier om sommige problemen aan te halen in een film. Ik vind het gewoon jammer dat er zo makkelijk naar gegrepen wordt... als een kind ook maar een beetje problemen heeft.. BAM ook Astma. Net of er ZOveel mensen in de wereld zijn die astma hebben, maar oke.
Een moord is natuurlijk heel anders, maar ik denk dat je dat zelf ook wel weet als je 1 seconde nadenkt.
Eindconclusie: ik erger me er aan als ik nu nog een nieuwe film zie waarin een kind zit met een astmapompje (heten die dingen wel zo eigenlijk?). Jij ergert je er niet aan... dat is toch mooi voor jou dan?
haha nee Jordy
je begrijpt me nog steeds verkeerd. Ik vond dat in Signs echt geen middel om het extra spannend te maken... ik vond het alleen jammer dat ie dat had.. klaar
verder niets! Was ongeveer 5 % irritatie op een schaal van 100.
Dus het blijft zowieso een beetje mierenneuken over mijn astmapompjesfobie (dat is nog een ziekte die WEL origineel is... heren filmmakers... doe er je voordeel mee!
(noteert in boekje)
dit soort geniale ideeën schrijf ik altijd op voor het geval er ooit nog een keer iemand een zak geld aan me geeft onder het motto van "hier, ga jij maar een film maken"
"Onze held loopt onverdroten op de Slechterik af... net op het moment dat hij hem in de boeien wil slaan... NEE!!! geen ASTMAPOMPJES!!! (tum-tum-tuuuuuuummmmm)"
maar goed we hadden het over Signs
[offtopic]Dan doe ik mee
[/offtopic]
narva77 (crew films)
Astmapompjes O.a. in:
The Hand that Rocks the Cradle
It
My Girl 1 enz.
dttom
je moet gewoon een orginele sterfscene verzinnen en die dan verkopen aan een film maatschappij, dus in dit geval moet je ff bedenken hoe je iemand met behulp van een astmapompje kunt vermoorden
, is tovenaar ook weer blij
Herald
ik ben veel jonger dan jullie denk ik
dus? jonge meisjes vallen op oudere jongens en vice versa
have phun
cornelis
En ik vind je reaktie overdreven en begrijp ook nog steeds niet waar het vandaan komt.
Linda
ja , begin een dateservice op een filmsite!!!
Linda
hoe oud zijn jullie luitjes nou eigenlijk dan??????????? gewoon ff interesse
FisherKing
Op het filmfestival van Venetie werd gevraagd of de regisseur in god geloofde.
Lukas Moodysson antwoorde met ja maar M.Night Shyamalan antwoord hierop nog positiever. ( sinds 11-09 schijnt dit een belangrijke vraag te zijn; Night Shyamalan verwijst heel terloops naar de gevolgen van 11-09; India, de eerste goede berichten komen alleen maar uit het midden-oosten, en ook de terloopse kritiek op de VS, radio en TV zijn hier verwerkt )
In een film die de films, Close encounters, zeg maar alle alien/sf movies ooit, diep in de schaduw stelt, legt hij de lat heel hoog.
Een film die geen seconde verveelt. Met diepgang. Mel Gibson legt hier een van zijn beste rollen ooit af. De Regie en cameravoering zijn fenomenaal. Vele onvergetelijke scenes. Dat het jochie iets met astma heeft is een normaal acceptabel feit en wordt heel goed uitgelegd..
Nu alleen nog maar Unbreakable zien en de T6s herzien.
Sjoerd
Heb em vanavond gezien en vond het een erg sterke film, net als de overige 2 van Shyamalan, trouwens. 4 sterren wat mij betreft.
Ik snap alleen dat gezeur over dat #$%#$% astmapompje niet zo. "Ja, er zijn nou eenmaal mensen op deze wereld met astma. En dat zijn er meer dan, laten we zeggen, 3, dus vandaar dat je het wel eens in films terug ziet".
Jordy
ben normaal allergisch voor religieuze boodschappen in films. Ondanks Night's religieuze overtuigingen heeft hij in Signs heel knap de mogelijkheid tot interpretatie van de gebeurtenissen open gehouden. Gibson, als priester, interpreteert de gebeurtenissen natuurlijk als Boodschappen Van God, maar mensen die niet in god geloven (ehm ik dus) hoeven zich absoluut niet te ergeren aan deze film... kunnen hun eigen interpretatie aan de gebeurtenissen in de film geven
amen...
nogmaals, zo knap vind ik dat... moet je je voorstellen dat je ervan overtuigd bent (persoonlijk) dat er een god is bladibla..
om dan toch nog een film te maken die op zoveel manier te interpreteren is... ik had het als atheist wel geweten, god bestaat niet zou mijn film duidelijk maken... maar Night probeert niets aan de kijker op te dringen... kijk zelf maar wat je er mee doet. Petje af...
Ik zit bij deze aan een 5 te denken
Maar er zit zoveel in; dat ik hem nog een keer moet bekijken.
tovenaar
yep, ik vond het ook vooral knap dat het toch nog zo werd gebracht dat het niet ergerlijk werd... niet een al te religieus betoog waar ik toch even aan zat te denken...
nee, goed gedaan van "M"... waar staat die M eigenlijk voor?
nee, goed gedaan van "M"... waar staat die M eigenlijk voor?
Manoj Nelliyattu Shyamalan of
Manoj Night Shyamalan
FisherKing
En het mooie is dat ie daar als Ray terugkomt; in twee memorable scenes. Tijdens dat Pizza Restaurant en tijdens dat tragische bezoek aan zijn huis in zijn auto.

El Laberinto del Fauno

Foo Fighters: Back and Forth
Documentaire / Muziek, 2011

Cast Away
Drama, 2000
symbolismwaterboerderijgeloofhorrorbuitenaards wezenfamilie relatieslandelijk gebiedbuitenaardse invasiecrop circle alien attackloss of faithalien encounteraliens