• 9.378.966 stemmen

Met onder meer: Mel Gibson, Joaquin Phoenix en Rory Culkin

Gesproken taal: Engels en Portugees

Releasedatum: 5 september 2002

Plot Signs

"It's not like they didn't warn us."

Graham Hess is een voormalig geestelijke in een dorpje op het platteland van Pennsylvania. Na de dood van zijn vrouw heeft hij zijn baan opgegeven, en leidt hij samen met zijn broer en twee kinderen een rustig leven. Op een dag verschijnen er mysterieuze graancirkels in zijn land. Bij zijn zoektocht naar de waarheid achter de cirkels wordt hij in zijn geloof getest.

Sjoerd

Signs is totale flauwekul.

Correctie... JIJ VIND het flauwekul.

avatar van jay73

jay73

Correctie... JIJ VIND het flauwekul.

Correctie... JIJ VINDT het flauwekul.

Sjoerd

ehmmm.... tja. wist ik wel, wilde even kijken of jullie nog wel wakker waren .

avatar van tenniskampioen

tenniskampioen

matige film. Daar waar het einde in zijn eerste film The Sixth Sense ervoor zorgde dat het wat mij betreft een klein meesterwerkje werd, maakt in deze film het einde de hele film alleen maar slechter. Ietwat verbaasd zat ik er naar te kijken en terwijl stelde ik vast dat het helemaal niet goed was. Deze film is voor mij voorlopig dé mislukking van het jaar 2002.

Redenen daarvoor zijn voornamelijk het plot (welk plot?!), dat soms zo cliché-matig is dat ik niet kan geloven dat hij het zelf kan geschreven hebben. Het is kijken naar Independence Day zonder de science fiction,ofwel maak je een commerciële film ofwel een sobere denk ik dan.

Gelachen heb ik wel, vooral als je weet wat het thema van de film is. Ik kan er nog altijd niet van over. Volgende keer beter hoop ik!! 2,5 sterren

avatar van Goodfella

Goodfella

Deze film is voor mij voorlopig dé mislukking van het jaar 2002.

Grappig. Ik vind dit voorlopig juist de bèste film die ik dit jaar heb gezien.

Same Here Goodfella

avatar van phantom_be

phantom_be

Smaken verschillen maar deze film smaakte gewoon slecht. Qua spanning, de manier van opbouw en filmisch gezien is alles in orde en zelfs goed tot zeer goed. Qua verhaal echter zakt deze film hopeloos de dieperik in. Buiten het feit dat vele elementen gepikt werden uit vorige films (wat op zich niet veel uitmaakt als je die films niet hebt gezien) is het verhaal flinterdun en o zo Amerikaans. Een aantal voorbeelden:
(de mensen die de film toch nog willen zien kunnen beter niet verder lezen)
1. Je gaat me nu toch niet vertellen dat 'Aliens' die alle moeite hebben gedaan om tot hier te komen het op een lopen gaan zetten omdat ze niet tegen ... kunnen (diegenen die de film gezien hebben weten wat ik bedoel). Ons aardoppervlak bestaat verdorie uit meer dan 80% ... en dan heb ik het nog niet over het gehalte aan ... in de lucht of over het feit dat dit gewoonweg uit de lucht kan vallen - in Nederland/Belgie zitten we dan in ieder geval redelijk veilig. Gewoon even een ...dicht pakkie aantrekken en klaar is kees !!

2. Ze hebben blijkbaar ook de kracht om drie meter hoog te springen en 25 meter ver, maar ze kunnen geen houten deur inslaan ?? Of hebben geen matriaal bij om dit te doen ?? Of in heel het huis is niets te vinden ?? Ik vraag me toch wel hoe ze hier geraakt zijn en wie dan wel die onzichtbare vliegende schotels gemaakt heeft.

3. Over geloof kun je eindeloos discussieren, maar ik dacht dat God toch wel verantwoordelijk was voor het hele universum en niet alleen voor onze planeet. Die aliens zijn bijgevolg evengoed kinderen van God en waarom zou hij dan tussenkomen?? Mel Gibson heeft trouwens op dat moment zijn geloof reeds verloren. Ik geef toe dat men over dit punt eindeloos kan argumenteren, maar hoe je draait of keert, er klopt toch iets niet.

Even terzijde: Ik vraag met trouwens ook af hoe die ene alien onze gibson heeft kunnen vinden. Ze hebben elkaar nooit gezien en onze Mel reed weg voordat de Alien uit de kast kon ontsnappen ??

Ik kan hier eindeloos over doorbomen en er zijn weinig films die volledig correct of beter gezegd consistent zijn, maar deze is toch echt wel zwak. Ik vroeg me trouwens al af hoe het ging eindigen...niet op die manier in ieder geval, dus daar heeft hij me in ieder geval in verrast.

Volgende keer beter !

avatar van FisherKing

FisherKing

Je neemt die aliens wel heel serieus, he

NERD

Phantom, ondanks je waarschuwing lijkt het me persoonlijk toch slimmer om even spoiler tags te gebruiken.

EmDee

Zeg mods, bewerk ff dat bericht van phantom_be. Zo weet iedereen die een hoger IQ als Georgina Verbaan heeft wat hij bedoelt.

Oki

avatar van Brinta

Brinta

leuk gefilmd. Maar trieste film. Ik vond hem redelijk afgekeken van de musical War Of The Worlds, grapig dat ze dat zelf ook nog eventjes aanhalen.

In War Of The Worlds waren het de vogels hier het water.

avatar van jester

jester

In War Of The Worlds waren het de vogels hier het water.

Volgens mij waren het niet de volgens, maar verkoudheid of griep. De vogels kwamen pas toen ze dood waren. 't is alweer een tijdje geleden dat ik de rockopera van Jeff Wayne gehoord heb, maar zo herinner ik hem.

avatar van stinissen

De film War of the Wolds is geen musical en de ruimte wezens gaan dood aan ....inderdaad de GRIEP.

Jordy

die spoiler tags over die film hebben hier weinig zin.. ik weet dus nu hoe WotW afloopt

EmDee

Ja, daar wordt ik ook niet echt vrolijk van.

avatar van blabla

blabla

• 2070 berichten

Had je die maar eerst moeten kijken.

(Sorry guys, to good to resist)

avatar van Vyvre

Vyvre

Vond het de teleurstelling van het jaar. Heb met bloed zweet en tranen iedereen gewaarschuwd niets te spoilen op de chat, met succes. Vervolgens ben ik hem zelf gaan kijken..algehele teleurstelling. Denk dat deze url: http://maddox.xmission.com/signs.html het beste weergeeft wat ik ervan vind, hoewel ik er ietwat genuanceerder over denk .

avatar van jester

jester

Ik (en waarschijnlijk Brinta ook) heb het over de rockopera van Jeff Wayne, niet de film, al zullen ze beiden dezelfde basis hebben: het boek van H.G. Wells.

super-link Vyvre.

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

super-link Vyvre.
juist!

NERD

hahaha, ja laat heel goed de zwakke punten van de film zien

en nog verdomd grappig ook!

tegz

Bij deze film dacht ik steeds, ja nu gaat er wat gebeuren nu word het spannend maarja toen was die afgelopen. Niet echt een goeie film maar ik heb hem wel afgekeken.

Jordy

Grappig hoe mensen die de film niet snappen zichzelf weer voor lul weten te zetten. Liepen ze bij Night's vorige films ook te roepen dat mensen helemaal niet rond kunnen dolen op aarde nadat ze dood gegaan zijn? Of dat mensen helemaal niet onkwetsbaar kunnen zijn?

tegz

Hier wil ik wel op reageren, ik denk namelijk dat er niets valt te begrijpen dat er eigenlijk totaal geen boodschap in zit.
Behalve de boodschap "geloof maar in god dan komt alles goed".

Hij heeft toevallig een onderwerp gekozen waar veel mensen toch weleens over nagedacht en toch ook vraagtekens over hebben.

Voor de rest vind ik de film erg ongeloofwaardig.
Levend wezens die niet tegen water kunnen, ondanks alles gewoon op een planeet landen die voor 66% uit water bestaat.
Een hoog intelligent vraatzuchtig ras zonder wapens.
Een hoog intelligent ras die ruimteschepen maken om naar andere zonnestelsels te kunnen reizen, maar niet een deur open krijgen.
Een dochter die toevallig overal bekertjes water neer zet.
Een zoontje die toevallig een radio heeft die de aanwezigheid van hun kan ontvangen.

Wat ik wel knap vond van Night is dat: Ondanks alles je de film toch afkijkt.
Je verwacht van alles, en op een vreemde manier toch "spannend" is, en er eigenlijk maar bitter weinig gebeurd.

Ok 2,5 ster is messchien wel iets te weinig.
Hij krijg er van mijn een halve bij

Jordy

Night pakt in al z'n films een standaard filmcliche (geesten, superhelden, aliens) en laat zien hoe normale "echte" mensen zouden omgaan met zulke gebeurtenissen. Je moet dus niet gaan klagen (vind ik) dat het aliens verhaal slecht is, of (Sixth Sense) dat dat geestenverhaal zo cliché is, of (Unbreakable) dat het ongeloofwaardig is dat iemand onkwestbaar is... die regels heeft Night niet bedacht. Hij pakt hier dus een standaard alien verhaaltje (invasie, zwakke plek van de aliens, mensen overwinnen), mensen die deze filmclichés als minpunt noemen van Signs hebben er (vind ik) errug weinig van begrepen

dat er mensen zijn die in deze film de boodschap "geloof maar in God, dan komt alles goed"-boodschap zien vind ik helemaal belachelijk. Gibson interpreteerde de gebeurtenissen (gezien z'n achtergrond) op zijn manier, het werd aan de kijker over gelaten hoe hij/zij alles zou interpreteren. Die toevalligheden waren juist het centrale punt van de hele film... DAT waren de Signs uit de titel, niet de cropcirkels

kijk 'm nog eens zou ik zeggen

tegz

Jij kijkt inderdaad anders naar een film als ik. Voor mijn moet het toch wel een beetje geloof waardig zijn voor ik meer als drie sterren geef, een goed verhaal of als ik buik en kaak krampen heb van het lachen.
En met de betekenis van signs ben ik het niet helemaal mee eens zelfs het woord is met een graancirkel geschreven. Anders hadden ze wel een glas water op de voorkant geplakt. (dat is mijn zienswijze dan)
En dat "geloof maar in god dan komt alles goed" was meer sarcastisch bedoeld.

En The Sixth Sense vond ik wel een goeie film (Unbreakable ook). Maar Signs niet, niet dat ik hem erg slecht vond, ik denk gewoon dat ik er te veel van had verwacht.
En ik ga hem nog wel een keer kijken zodra je hem kan huren. Maar ik beloof niets

NERD

dus omdat Night de cliche's in films aanpakt is het ook meteen goed?

Hoe uitermate ongeloofwaardig en stupide het ook is? Zoals heel grappig weer is gegeven in die eerder geposte link.

Sjoerd

De titel Signs is goed, omdat je er twee kanten mee uitkunt... De graancirkels zijn signs, maar er zijn ook die tekenen van toeval, ook signs. Dus dat hele argument van dat het in graancirkels geschreven staat klopt wel (want dat is de ene hele van de betekenis), maar je kijkt gewoon niet verder dan je neus lang is.

Ik snap eerlijk gezegd al die heisa over "ow boehoe, het is zo'n cliche-verhaaltje" echt niet hoor. Dat zijn dan Sixth Sense en Unbreakable (en 99% van de films in Hollywood) toch ook? Vind ik een beetje met 2 maten meten.

Ik kan me aardig vinden in de beschrijving die Jordy geeft van Night's films. Het is "het buitengewone" beleeft door de ogen van de "gewone" man. En ook ben ik het er mee eens dat M. Night een soort boodschap in zijn films steekt. Dat is toch in deze film ook duidelijk te zien (en als je denkt dat het hier "geloof maar in God dan komt alles weer goed" is, dan zou ik em nog maar es kijken).

Ik blijf het toch een goede film vinden hoor...

Sjoerd

dus omdat Night de cliche's in films aanpakt is het ook meteen goed?

Deze film wil toch ook helemaal niet geloofwaardig zijn (wordt vrij lastig met aliens erin). Als jij naar Star Wars kijkt zit je zeker ook: "Zulke groene mannetjes met rare puntenoren en dyslectie die bestaan helemaal niet"!!