Genre: Komedie / Drama
Releasedatum: 29 oktober 1998
Bekijk via SkyShowtime
Plot The Truman Show
"On the air. Unaware."
Truman Burbank leidt een perfect leventje: goede baan, een liefhebbende vrouw en een goede vriend. Langzaam komt Truman er echter achter dat zijn leventje iets té perfect is: hij ontdekt dat hij het middelpunt is van het succesvolle TV-programma The Truman Show. Al zijn hele leven lang woont Truman in een enorme TV-studio, waar een dorpje is nagebouwd en al z'n vrienden acteurs zijn.
- Trailer (YouTube)
- The Truman Show (MusicMeter)
- Kijk op SkyShowtime
Walter Moore / Kirk Burbank
Lawrence
Young Truman
Fisk
De eerste soap die ik uit gekeken heb is deze film: The Truman Show.
Jim Carrey zet zijn rol als Truman heel er goed neer. Je begint op een gegeven moment echt medelijden met hem te krijgen.
Een meesterwerk. Een van de beste films van Jim Carrey.
ma_ris
Mooie/leuke film.
Normaal gesproken hou ik niet zo van jim carrey maar deze rol heeft hij wel goed neergezet!
Timtim
Uitermate vermakelijke film. Jim carrey was letterlijk geknipt voor deze rol, als een andere acteur zo'n rol zou spelen zou ik de film waarschijnlijk niet zo waarderen. Carrey weet altijd een goede tussenweg te vinden tussen komedie en serieus.
Hemelbewoner
Verhaal super, carrey goed, maar geheel viel wat tegen, had wat meer humor ingemogen.
WB
Waarom moet er humor in een serieuzere film zitten? Voor de Jim Carrey uit Dumb & Dumber of Ace Ventura moet je ook niet bij deze film zijn. Hier zet hij gewoon een heel andere (en naar mijn mening een betere) rol neer.
Regan_Robbie24
moet deze film morgen met m'n vriend zien, ipv House, ik hoop dat ik niet teleurgesteld zal zijn in Jim Carrey, as usual, maar ik zal eens zien.
Jim Carrey is ook op zijn best in serieuze rollen.
Man on the Moon is ook geweldig, al speelt hij daar wel een excentrieke komiek uiteraard.
Morgen maar weer voor de zoveelste keer deze top10 film van mij bekijken op de beeldbuis
Valii
Ik ben niet echt een Komedie liefhebber, maar deze heb ik toch altijd zeer vermakelijk gevonden. Carrey is echt goed hier en het hele verhaal is natuurlijk super origineel.
Soeperman87
Wauw!
Zo verwacht je een avondje film kijken met non-vermaak, zo krijg je een zeer kwalitatieve dramaprent te zien.
Prachtige, onwerkelijke, maar wel realistisch in beeld gebrachte film, waarin Carrey bewijst meer te kunnen dan alleen stereotype rolletjes* te spelen. (Zoals in bijvoorbeeld The Grinch)
De film begint heel normaal, maar naarmate de film vordert, kom je steeds meer te weten over het leven van Truman. Interessant in kaart gebracht, mooie dramatiek en bij vlagen behoorlijk (cynisch) grappig.
Weer eens een echte 'parel' uit Hollywood.
*niet dat die stereotype rolletjes van Carey niet leuk waren. In The Truman Show vindt ik alleen dat hij eindelijk (weer) eens een rol met verschillende lagen speelt. Beter uitgewerkt waardoor het echter overkomt.
L0sT_R3B3L
Die walgelijke kop van Carrey verpest voor mij een film al.
Heb zo'n hekel aan die vent gekregen.
Zijn nieuwste films a la yes enzo kijk ik niet eens meer,weet toch al die slecht is.
huVILEub
Prachtige film, een fantastisch verhaal die ook geweldig is uitgewerkt, echt goed regie. Jim Carrey speelt geweldig, hij is perfect voor deze rol.
Het is niet echt een komedie, met carrey zitten er altijd grappige momenten in, maar de film sleept je vrijwel direct mee in het verhaal en laat je de emoties van Truman voelen. De stukjes van de makers/kijkers ertussen maken de film af.
ik vind het wel een toffe gast beste komiek ooit,maar deze film was bagger,drama is zowiezo nix aan Deze film als een simpel drama afdoen is ook wel erg makkelijk gedacht.
De film film is voor mij wel aardig luchtig.
Vooral het 1e uur is de film gewoon geniaal, de momenten waarop duidelijk wordt dat zijn wereld niet echt is zijn leuk en grappig.
De lift, de verkeerde radiofrequentie, de instant file, de bosbrand, de kerncentrale die ontruimd wordt.
Verder zit er in de film ook de nodige zwarte humor, zoals de poster in het reisbureau waarop een een vliegtuig staat dat getroffen wordt door de bliksem, met daaronder de tekst: It could happen to you.
Verder zijn de verborgen sluikreclames ook geniaal, die grasmaaier, zijn beste vriend dat een biertje aanbeveelt en dat mokkadrankje.
Heerlijk!!!
De laatste tien minuten wordt de film vooral wat zwaarder, daar bewijst Jim Carrey dat hij echt goed kan acteren, ik vind Jim Carrey hier ook op zijn best.
Jim Carrey blijft dan bovenal sportief en gunt de mensen nog een mooi afscheid met zijn bekende zin: "Good morning, and in case I don't see ya, good afternoon, good evening, and good night!"
Hier laat ik het ook bij!!
Goodnight!
MNV2
- 1900 stemmen
Toen ik de DVD-cover van deze film zag had ik serieus mijn bedenkingen, het zag ernaar uit dat de film weeral een geflopte komedie zou zijn met de overacterende Jim Carrey. Gelukkig viel dat goed mee want Carrey overacteert niet zo hard als anders hoewel Carrey toch nog altijd 'gemaakter' acteerde dan alle andere personages, terwijl die andere personages acteurs voorstelde in de film en Jim Carrey een real-life persoon. Dus wat acteerwerk betreft klopte de film niet helemaal. Het grootste pluspunt aan deze film was het verhaal dat enorm origineel is, het hele concept dat iemand al zijn hele leven in een leugen leeft is vernieuwend.
Zizzo
een aardige drama/komedie film met een orgineel verhaal en leuke "theme song". de wereld waar truman in leeft is zo sfeervol, stylish en onecht dat het boeid, de film is een beetje kort naar mijn zin.. maar toch een leuke apart film met lichte humor en drama.
frank92
Film viel erg tegen had er veel meer van verwacht numer 216 heeft deze film echt niet verdient
GEWOON een HEELE SAAIE FILM 2,0
wat had je er meer van verwacht dan?
Wat vinden jullie er saai aan?
Revolution64
ik vond het echt een goeie film
@frank92: wat vin je er zo slecht aan dan
Honey87
Orgineel verhaal het zou je eigen leven maar zijn :S, goed acteerwerk. jim carrey is niet mijn favoriete acteur maar deed het goed.
powerman
Ik ben een grote Jim Carrey fan, en dit vind ik één van zijn beste films. Het verhaal is ontzettend goed bedacht en Jim acteert zijn rol prachtig. Meer valt er niet over te zeggen het is gewoon een hele goede film! En ik raad iedreen aan 'm te zien!
Vinokourov
Het leuke van The Truman Show is om je te realiseren dat dit uitgebracht werd voordat Big Brother en al die andere realityshows op de TV kwamen. Jim Carrey blijft oke in deze film, al zal ik sommige gekke bekken van hem nog steeds niet trekken. Persoonlijk had ik de film qua karakter liever een stuk venijniger en grimmiger gezien, maar zoals het nu is, is het ook prima.
bauwens
Het is een hele goede film, maar als ze een serieuze acteur hadden genomen ipv Jim Carrey had ik hem misschien wel 5* gegeven.
Dit is een serieuze film, neem dan ook een serieuze acteur!
kimberlyVD
Dit is een serieuze film, neem dan ook een serieuze acteur!
De film is toch wel licht-komisch bedoelt, dus echt een serieuze film kan je het niet noemen. En Jim Carrey kan trouwens als de beste een serieus personage neerzetten als dat nodig is, zie maar naar Eternal sunshine of the spotless mind. Maar hier was dat blijkbaar toch niet de bedoeling...

Psychologische dramafilm 'The Truman Show' van Peter Weir vanavond te zien op televisie

'The Truman Show' is vanaf 25 april weer te streamen: 'Wat wil een mens nog meer?'

'The Truman Show' is morgenavond (15 januari) te zien op televisie: 'Wat is dit toch een ongelooflijke, mooie en ijzersterke film'

Psychologische dramafilm 'The Truman Show' van Peter Weir vanavond (7 oktober) op televisie

The Green Mile

The Silence of the Lambs
Thriller / Misdaad, 1991

The Usual Suspects
Thriller, 1995
deja vueilandtelevisieclaustrophobiaparanoiasuspicionsimulated reality hidden cameradystopievideo surveillancehuwelijkbedrogmysterietelevision producerontsnappentv show in filmquestioningreality tvmake believepretend reflectivewonderactortv showdirectactor wittyantagonisticdignifiedallegory of the cave