Genre: Komedie / Drama
Releasedatum: 29 oktober 1998
Bekijk via SkyShowtime
Plot The Truman Show
"On the air. Unaware."
Truman Burbank leidt een perfect leventje: goede baan, een liefhebbende vrouw en een goede vriend. Langzaam komt Truman er echter achter dat zijn leventje iets té perfect is: hij ontdekt dat hij het middelpunt is van het succesvolle TV-programma The Truman Show. Al zijn hele leven lang woont Truman in een enorme TV-studio, waar een dorpje is nagebouwd en al z'n vrienden acteurs zijn.
- Trailer (YouTube)
- The Truman Show (MusicMeter)
- Kijk op SkyShowtime
Walter Moore / Kirk Burbank
Lawrence
Young Truman
The Last
Heel leuke film, maar ik stoorde me aan enkele dingen...
Vertel..
Adrenal
Een origineel concept dat erg goed is uitgewerkt en goed acteerwerk, vooral hoe Laura Linney overact (positief punt want dat was in de show) en reclame maakt voor producten. Er zijn van die dingen die je in de tweede kijkbeurt opvallen die de film nog beter maken dus hij stijgt bij mij naar een erg ruime 4!
timburton
Deze raad ik aan, Carrey-fans moeten deze zien vanavond.
Juist niet. Meestal vind ik films met Carrey een tegenvaller. Paar vrienden van me zijn Carrey-fans, en juist deze film viel hun tegen. Bij mij overigens niet. Hij heeft zelfs een tijdje in mn top 10 gestaan. Maar misschien dat ik, als ik hem straks weer op TV heb gekeken, de film weer terug in mijn favo 10 zet.
Vertel..
Gewoon het feit al dat er (bijna) OVERAL camera's hingen, zelfs op die boot op het einde... Kom op zeg...
Een leuke film (zeker weten), maar in mijn ogen geen top-250 waard...
The Last
Hij wordt toch overal gevolgt. 't Is z'n eigen show, dan is het toch logisch dat er overal camera's hangen. Maar goed, jij stoort je er blijkbaar aan, niks aan te doen dus.
Lad
Ah ja, op die boot hingen een stuk of 4 camera's...
Soms zag je het dan weer niet vanuit een camera, vreemd...
Lad
Waarom zou dat vreemd moeten zijn?
Zo ervaarde ik dat toch... Dan zag je het weer vanuit een camera, dan weer niet... :s
En dan botst hem zo tegen een wand, dat over dat gebied hing... Ik bedoel maar...
Sportingerke
Weet je, soms voel ik me ook als Truman. Ik heb dan het gevoel dat de hele wereld om mij draait, dat ik de enige ben die op mijn manier denkt en dat al het slechte op de wereld slechts een nare droom is, die niet voorkomt uit individuen die net als mij normale mensen zijn. Allez, echt goed kan ik het niet uitleggen.
Nu, het zou natuurlijk kunnen dat het zo is, en dat de aarde een enorme studio is die op mij na vol zit met acteurs, maar die kans lijkt me klein
In tegenstelling tot Truman zou ik denk ik toch wel iets sneller door hebben dat er iets mis is. Ik bedoel: hij woont al dertig jaar in een gebied zo groot als een zakdoek (een grote weliswaar), maar hij heeft nog nooit de behoefte gehad om andere oorden op te zoeken. In die zin is hij wel nogal naïef. Carrey speelt echter goed deze naïeve vriendelijke man die dan toch stilaan in de mot krijgt dat er iets niet juist zit.
Dat de film vol ongeloofwaardigheden zit, en dat eigenlijk de premisse al volstrekt onwaarschijnlijk is, toch zit de film vol grappige momenten en leuke details. Of de film terecht in de top-250 staat, weet ik niet - daarvoor zijn de ongeloofwaardigheden misschien net té - en daarom hou ik het voorlopig mààr op 3.5 sterretjes.
Het is een film die ik alleszins nog ooit wel eens zou willen bekijken.
tommykonijn
Meestal vind ik films met Carrey een tegenvaller.
The Truman Show : 4.5*
Mask The : 4.5*
Bruce Almighty : 4*
Liar Liar : 3.5*

Quaest
Super film. Mooi geacteerd door iedereen in studio:P
Het is best groot:P
Bij begin van het film was beetje langzaam. Ik wou bijna uit doen. Na half uur ging gelukkig weer goed. Toen was ik nieuwsgierig hoe het einde gaat. T einde is super.
JohnWilliams
Nee! Weer gemist...wachten op de volgende keer dat die komt.
The Truman Show : 4.5*
Mask The : 4.5*
Bruce Almighty : 4*
Liar Liar : 3.5*

jimcarrey gek
hele mooie film ook heel goed verhaal heel mooi gemaakt en carrey acteert ge-wel-dig heel mooie scene is de scene waar de maker met truman praat en de beste slotzin die ik kon bedenken
and caise i don't see you goodafternoon, goodevening and goodnicht
Ps: DIT is het bewijs dat carrey ook serieus kan spelen Nr1 in mijn top 10
KareK
Heb de film ooit gezien, zover ik me kan herinneren was het een goeie film met een boeiend verhaal. Met name het verhaal was het gene wat de film mij deed boeien, had namelijk nooit een zelfde soort verhaal zien voorbij komen.
ILDIB
Magnifiek uitgewerkt idee met prima spel. Carrey laat wederom zien meer te kunnen dan alleen bekken trekken (zie ook man on the moon). Genoten van begin tot eind..
TA-E
Van 4,5 verhoogd naar een 5. Deze film is in alle facetten briljant. Het leuke is, is wanneer je de film voor de 4de of zelfs 5de keer bekijkt, je telkens weer nieuwe details ziet.
Ed Harris speelt ook gewoon briljant. Mijn favoriete acteur, die alleen benadert wordt door al pacino en garcias. Die man is zo ijskoud, speelt bijna altijd de badguy, maar toch flikt die het altijd weer om medelijden met hem te krijgen. Denk bijvoorbeeld ook aan enemy at the gate.
Super!
G.1Rl
Ik vond hem toch een beetje tegenvallen. Beetje vage film, maar wel met een mooi einde dus nog wel 3 sterren.
WB
En dan te bedenken dat hij niet eerste keus was voor die rol en dat hij op 't allerlaatste moment nog gevraagd was.
Turkeyloverz
De maker van The Truman Show.
jimcarrey gek
De maker van The Truman Show.
*Skylar*
Vage film? Het klopte juist heel goed. Was goed over nagedacht
G.1Rl
Vage film? Het klopte juist heel goed. Was goed over nagedacht
Ik kon de film wel volgen, maar als ik niet van te voren had gelezen waar 'ie over ging, had ik niet goed uit de film kunnen opmaken wat er aan de hand was.
Maar smaken verschillen, toch?
DannyScheur1231
Ik vind dit Jim Carrey's beste rol, en Ed Harris zorgt ook voor een geweldige film.
Een dikke 4.5* voor deze film.

Psychologische dramafilm 'The Truman Show' van Peter Weir vanavond te zien op televisie

'The Truman Show' is vanaf 25 april weer te streamen: 'Wat wil een mens nog meer?'

'The Truman Show' is morgenavond (15 januari) te zien op televisie: 'Wat is dit toch een ongelooflijke, mooie en ijzersterke film'

Psychologische dramafilm 'The Truman Show' van Peter Weir vanavond (7 oktober) op televisie

The Green Mile

The Silence of the Lambs
Thriller / Misdaad, 1991

The Usual Suspects
Thriller, 1995
deja vueilandtelevisieclaustrophobiaparanoiasuspicionsimulated reality hidden cameradystopievideo surveillancehuwelijkbedrogmysterietelevision producerontsnappentv show in filmquestioningreality tvmake believepretend reflectivewonderactortv showdirectactor wittyantagonisticdignifiedallegory of the cave