• 9.413.010 stemmen

Met onder meer: Brad Dourif, Jennifer Tilly en Billy Boyd

Gesproken taal: Engels en Japans

Releasedatum: 2 december 2004

Plot Seed of Chucky

"Fear the second coming."

De goedaardige pop Glen is een wees, voortgekomen uit de bizarre relatie tussen de duivelse moordlustige pop Chucky en zijn minstens zo gestoorde bruid Tiffany. Wanneer er plannen zijn om een film te maken over de gruwelijke misdaden van zijn ouders, vertrekt Glen naar Hollywood om zijn bloeddorstige vader en moeder opnieuw tot leven te wekken. Het gezin blijkt echter niet zo goed met elkaar overweg te kunnen. Chucky kan niet geloven dat zijn zoon niet te porren is voor een goede moordpartij. En Tiffany kan niet geloven dat haar favoriete actrice Jennifer Tilly in de film zal meespelen!

Chucky (stemrol)

Tiffany (stemrol) / Jennifer Tilly

Glen / Glenda (stemrol)

Redman

Pete Peters

Tony Gardner

avatar van otherfool

otherfool

Nee, Seed of Chucky kon m'n verwachtingen bepaald niet waarmaken. Meer komedie/parodie dan de andere delen, maar dat gaat na verloop van tijd ook vervelen.

1,5*.

avatar van Mug

Mug

Griezelen valt er weinig inderdaad, en als er gegriezeld zou moeten worden, wordt het vaak verpest door lelijke cgi.

Maar dan, de humor, die is dik in orde tot mijn grote verbazing. De verwijzingen naar Bound (ook met Jennifer Tilly), Passion of the Christ en Ed Wood's Glen or Glenda zijn goed gevonden (stukken beter dan al die Scary Movie shit).

Maar ook de dubbelrol van Jennifer Tilly (ze is ook de stem van Tiffany, Bride of Chucky) leidt vaak tot hilarische momenten.

Prima vermaak, geheel boven mijn verwachting. Maar toch, door de schaarse en vaak lelijke griezelmomenten 'slechts' 2,5 sterren.

avatar van thunderball

thunderball

ik vond deze film echt een teleurstelling, heel bar slecht!

En dat terwijl de vorige zo leuk was!

Zo zie je maar weer dat regiseren een pak apart is en dat de bedenker en schrijver vd serie nog geen goede film kan maken.

Ik zal hem nog eens binnenkort kijken, want zat me de eerste maal voor al te vervelen en ergeren, dus helemaal precies kan ik me het verhaal ook niet meer herinneren.

Is horror al een lastig genre, dan is komedie een totale ramp.

Duidelijk een morbide komedie dit, waarin de "dubbel"rol van Tilly het boeiends blijkt. Leuk hoe ze zichzelf (als Tiffany) in de zeik neemt. Maar ook de rest is leuk. Chucky zelf blijft grappig, Glen(da) is een leuke toevoeging.

Resultaat is wel dat de poppenbende voor geen meter serieus meer te nemen is, en de moorden niet meer zijn dan een koddig intermezzo.

Hoewel de reeks sterk veranderd is door de jaren heen, vind ik het niveau eigenlijk erg constant. Waren de eerste films spannender zijn deze grappiger. Hoogstaand is het niet (en nooit geweest), vermakelijk wel.

Me weer geamuseerd, en bij deze zit ook deze reeks er weer op. 3*

avatar van Macmanus

Macmanus

Logische stap.

Na deel 4 moest dit natuurlijk nog meer een komisch deel worden. En daar slaagt Mancini best aardig in. Het is allemaal iets te flauw om er heel wild van te worden. Maar best lollig. Vond de nieuwe pop een leuke toevoeging en John Waters was van de partij, Yeah! Altijd leuk om die mafkees te zien. En hij speelt een leuke rol met een waardige dood. Tilly doet het verder ook erg leuk, blijft een leuke vrouw.

Had het gevoel dat dit wel zo een beetje het laatste deel is en een redelijk goede afsluiter ook wel.

3 sterren.

avatar van killerfreak

killerfreak

beter als z'n voorganger (bride), maar komedie en horror gaan idd niet samen. Het is dan ook jammer dat men is afgeweken van de traditionele child's play horrorfilms.

Seed of Chucky begint nochtans redelijk goed maar naar het einde toe wordt het steeds slechter en slechter. Oh ja, die Glen moet lelijk zijn, maar ze hadden toch iets mooiere afwerking kunnen hebben :s

2.5

avatar van Matchostomos

Matchostomos

De eerste echte uitstap in het universum van 's werelds meest gewelddadige pop is een onbevlekte, zelden hilarische gore-uitstap geworden. Nochthans vangt Mancini zijn prent aan met een sappige, cynische ondertoon, al wordt deze maar al te snel ingeruild tegen een braaf karakter. De kleine rol die trashpaus John Waters daarbij krijgt toebedeeld, getuigt vooral van een neus voor slechte smaak, maar niet van een neus voor resultaat. En de nodige elementen voor een positief resultaat waren zondermeer aanwezig (Tilly komt zichzelf tegen in popvorm en Chucky wordt vader van 'Glen or Glenda'), maar werden onvoldoende uitgebuit.

1.5* ...en benieuwd wat de voorgangers zullen brengen...

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Slechts bij vlagen leuk, maar voor de rest een karikatuur van wat de serie ooit was.

avatar van Spetie

Vijfde deel in de reeks, waarin de moordende pop Chucky zowaar vader is geworden. Hoe verzin je het? Wat volgt is een film die het verder niet van het verhaal en de gore moet hebben maar vooral van de humor, die op sommige momenten gelukkig zeker aanwezig is. Ondanks dit gegeven, mogen sommige moorden er qua grofheid best zijn. Hoewel sommige elementen best wel afgezaagd beginnen te worden, is bijvoorbeeld de openingsscène wel erg verrassend en goed gemaakt als je er verder niet teveel van verwacht is het allemaal nog redelijk onderhoudend en soms best vermakelijk, maar een zesde deel hoeft echt niet meer wat mij betreft!

avatar van neo

neo

Bride of Chucky wist een leuke draai aan de film te geven door horror te combineren met humor. Seed of Chucky borduurt hier op voort, maar is een stuk minder. Het begint al met het film-in-een-film gegeven, waar de kijker nu ondertussen wel allergisch voor moet zijn geworden. Dit gegeven zorgt welgeteld voor een geslaagde Bound grap. Het draait natuurlijk meer om de moordende en tierende poppen, maar ze zijn beduidend minder leuk dan in vorige delen en bovendien is de inbreng van zoon/dochter Glen(da) onnodig. Natuurlijk valt er nog wat af te gniffelen bij de moordpartijen, maar de glimlach is toch niet meer zoveel aanwezig bij het kijken. De score van Pino Donaggio neemt echter uitstekend het genre op de hak. Je zou bijna een retro geluid kunnen terug horen, wat fans van zijn eerder horror werk wel zouden kunnen waarderen. Ik heb er ook een zwak voor.

De reeks is onder tussen wel aan het einde van zijn latijn, maar dat zal vast niemand weerhouden om er nog een deel uit te persen. En dan maar hopen dat die weer wat leuker is.

avatar van Elineloves

Elineloves

Deliver us some evil!

Deze film heeft veel verschillende verhaallijnen door elkaar, waardoor het soms nogal een wirwar kan lijken.. de meeste horrorsfilms hebben één verhaallijn en vanuit daar zien we grappige/gruwelijke/gore gebeurtenissen.

De film zit vol met grappen en grollen. Meestal ligt het er ontzettend dik bovenop, een enkele keer is het wat subtieler. Leuk vind ik wel dat Glen (of Glenda;)) ingesproken wordt door Billy 'Pippin' Boyd. Erg leuke scene waarin pa en ma proberen uitsluitsel te geven over hun kind, is het een Glen of een Glenda?

Echt eng wordt het nooit. Ik heb me zeker vermaakt en met een grijns op mijn gezicht deze film gekeken, maar daar blijft het ook bij. Chucky is een geweldig personage, waar veel meer uit gehaald had kunnen worden bij 'Seed of Chucky'.

Ik heb me vrij goed vermaakt met deze film, en ik blijf in ieder geval Chucky fan.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Chucky, ooit de grootste pokkepop ter wereld.

Kan me verder dan dat weinig meer herinneren van Child's Play, maar ik weet wel zeker dat dit een verschrikkelijke film is. Niet spannend, en vooral niet grappig.

En het doet nog wel zo vreselijk z'n best om grappig te zijn met die flauwe one liners en een rukkende Chucky als dieptepunt.. De parodietjes op andere films (The Shining, Psycho en meen iets van Suspiria te herkennen) maken het ook niet meer dan het is.

En die regisseur en Jennifer, hoor je die ook grappig te vinden? Het ontgaat me volledig. En al die poppen en later zelfs de kinderen, met als motto 'hoe meer, hoe leuker het uiteraard wordt'. Mnee dus.

Bagger, en beroerde digitale SE trouwens bij het zuur.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Het bleek dat deze film gisteren op tv was. Had heel even een stukje gekeken. Bij Bride of Chucky kwamen de grapjes al te voorschijn, maar hier gaat het toch wel heel ver. Of dit nou echt een deel van de film moest zijn vraag ik me af. Eerder een parodie. 2,0 voor de moeite omdat ik wel bij de moorden en sommige stukjes kon lachen. Maar eigenlijk hadden ze het van mij bij deel 3 mogen houden.

avatar van Theunissen

Meer humor dan horror en na "Child's Play 3" toch wel de slechtste uit de reeks. Er zitten een paar leuke scenes maar meer ook niet. Het verhaal stelt natuurlijk al helemaal niets meer voor. Dat deze film uit 2004 komt verbaasd me wel want het is niet zo heel lang geleden (voor mijn gevoel dan) dat ik deze film op Film 1 heb gezien.

avatar van jordandejong

jordandejong

Erg leuk horror/komedie filmpje waarvan ik veelminder had verwacht. De film moet het vooral hebben van de humor. Een geweldig stukje vond ik bijvoorbeeld de scene waarin de papparazi in de tuin staat en dan chucky ziet masturberen. Gevolgd door de zin A Masturbating Midget! . Verder vond ik ook de gore verrassend goed.

avatar van DVD-T

DVD-T

Viel me nog heel erg mee na het zien van het gemiddelde. Een fan van de Child's Play reeks ben ik niet echt. Het idee van een moordende pop is leuk, net als het gegeven van de voodoo die er bij komt kijken. Op de een of andere manier vindt uit de eerste drie delen net iets te serieus gebracht. De humor in de laatste twee delen was dan ook een verademing in de reeks.

De film moet het dus vooral hebben van de humor. Die is bij vlagen erg goed. Veel grappen en grollen zijn geslaagd. De film blijft zo over een anderhalf uur erg vermakelijk. Veel verwijzingen ook naar andere horrorfilms, en de film lijkt dan ook meer op een ode aan het slasher genre. De poppen werken goed en komen leuk over. De mimiek is in de jaren stukken beter geworden. Chucky en Tiffany zijn een leuk duo, alleen was die Glen of Glenda erg irritant en begon op den duur wel op de zenuwen te werken. Jammer van deze toevoeging. Was wat mij betreft niet echt nodig geweest. Verhaal van Tilly is ook erg leuk waarmee ze zichzelf op de hak neemt. Verder kent de film een aantal erg leuk in beeld gebrachte moorden, en het is allemaal lekker bloederig.

Een vermakelijke film die richting het einde wel wat minder wordt. Verder niet heel bijzonder.

avatar van rep_robert

De herziening viel flink tegen, wat vooral te wijten valt een het absurd slechte verhaal wat van de hak op de tak springt zonder ook maar enige bezieling in de film en in de dialogen. Zwaar ongeloofwaardig! Het enige wat de film redt zijn de interacties van Chucky en Tiffany, die kurkdroog overkomen. Dat zoontje was verder strontvervelend en het is jammer dat dit meer een parodie is op de Child's Play reeks dan een volwaardig deel. De horror was dan ook ver te zoeken in dit deel, iets wat het origineel wel sterk maakte.

avatar van ibendb

ibendb

Leuk deeltje, maar toch minder dan Bride Of Chucky. Dit komt voornamelijk door Glenda Hij/zij ziet er zo slecht uit. Ook de beweging van de poppen vond ik slecht. Wel leuk dat Tilly een dubbelrol speelt.

avatar van VincentL

VincentL

Seed of Chucky

Een horrorreeks kun je het al niet meer noemen. De eerste twee delen wordt daar nog naar gestreefd, maar in de twee delen die daarop volgden kon ik dat al niet meer terug zien. De geboorte van een nieuwe pop was natuurlijk de climax daarbij. Ik wist niet hoe ik Seed of Chucky moest interpreteren. Uiteindelijk hoop ik dat ik het niet al te letterlijk moet nemen...

De film zweeft een beetje tussen alle genre's door. Er zit een beetje dramatiek, humor en een tikkeltje van de horror in. Eigenlijk valt dat laatste wel te verwaarlozen en is het als tweede genoemde genre toch wel de focus in deze film. De film twijfelt echter te veel. Het wil niet een 100% komedie zijn, maar het is ook niet iets anders. Grappige scènes wisselen zich met saaie af. Een uiteindelijk grappig einde die nog onrealistischer is dan het einde van het vorige deel. Jammer dat de reeks zo uitgemolken wordt. Stop er maar gewoon mee, of maar er een 100% komedie van, want eng wordt het toch nooit meer..

Acteerwerk, valt dat hier eigenlijk te noemen? Ik heb geen idee. De drie hoofdrolspelers zijn poppen en kun je die op hun acteren beoordelen? Als ik alleen de stemmen er bij moet halen kan ik er niet veel uit halen. Helaas. Het is helaas wel zo dat de poppen geen enkel moment leuk of eng overkomen. Chucky mist grotendeels zijn humor uit de vorige delen en als vader is hij heel slecht. Tiffany is als twijfelende moeder ook niet goed. Te ongeloofwaardig allemaal (voor zover het geloofwaardig is uiteraard). Glen/Glenda is ook meer een stoorzender in de film. Het concept is zo lachwekkend... Maarja...

De poppen stralen natuurlijk weer hun klassieke bewegingen uit. Simpel in hun bewegingen en zo is het ook weergegeven. Je ziet dat als ze uitgebreider bewegen (bijvoorbeeld wanneer ze weg rennen) dat het er een stuk minder uit ziet. De close-ups van de hakkende handen zijn zoals de vorige delen goed. Meer ook niet. Sfeer wordt er niet gecreëerd en de muziek is ook niet bijster.

Niet de minste in de reeks, omdat ik nog wel heb kunnen lachen. Een voldoende is het echter ook niet.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Een verbetering op het voorgaande deel maar nog steeds niet wat ik graag van Chucky wil zien. Gelukkig zou de komische toer met deze film eindigen en verscheen dit jaar het serieuzere Curse of Chucky.

Langere recensie:

Seed of Chucky (2004, Don Mancini) - cultmoviesreviewed.com

avatar van scorsese

Aardige film waarin een verlaten pop op zoek gaat naar zijn moordlustige ouders. Dit vijfde deel moet het niet hebben van de spanning (die is simpelweg niet), maar er valt meer dan genoeg te lachen. De achter-de-schermen setting is leuk en maakt de film wat zelfbewust, maar vooral de zelfspot van Jennifer Tilly (die hier zichzelf speelt) is hilarisch. Het zoontje/dochtertje, die overigens wel erg veel lijkt op Smeagol uit Lord of the Rings, is wat minder geslaagd. Vermakelijke wansmaak.

avatar van El ralpho

El ralpho

Here's Chucky!

De laatste film uit deze reeks die ik beoordeelde was Bride of Chucky. Hoewel ik dit vierde deel al niet bijster interessant vond was er toch iets wat me aan bleef trekken in de reeks. Het kon daarnaast waarschijnlijk ook nooit meer zo slecht worden als Curse of Chucky uit 2016. Helaas blijkt Seed of Chucky van hetzelfde lage niveau te zijn als laatstgenoemde.

Waarom ik deze eigenlijk uitgekeken heb is voor mij ook een raadsel, want wat was dit een vreselijke rommel. De filmmakers zijn hier nóg inspiratielozer geworden en werkelijk alle grappen - dit vierde deel is inmiddels al lang geen volbloed horror meer en leunt dan ook alleen maar op humor en gore- zijn wel zo ongelofelijk matig tot slecht dat je je afvraagt waarom er niet hogere eisen aan het eindproduct werden gesteld. De verwijzing naar The Shining was daarbij het dieptepunt. ''I can't think of a thing to say..fuck it!'' Really?!?

Ook de toevoeging van zoon Glen is niet bepaald een succes. Het idee klinkt hilarisch op papier, maar in de praktijk haalt hij alleen maar nog meer de vaart uit de film. En hoewel ik het niet benoemd had in mijn review van Bride of Chucky irriteerde ik mij al redelijk aan Jennifer Tilly en de status als sekssymbool die de makers denken dat zij heeft. In dit vervolg ligt de nadruk hier nog meer op en begon het me nog meer te irriteren dat mevrouw alle mannen aan haar voeten kan krijgen - en ook geworpen krijgt. Ik zou er namelijk nog niet dood langs gevonden willen worden. (al leken de heren daar hier wat minder een probleem mee te hebben )

Dit vijfde deel was het laatste deel uit de reeks die ik nog niet gezien had. Nu terugkijkende naar de gehele reeks zijn eigenlijk alleen het eerste en tweede deel echt leuk, is het derde deel waardeloos, het vierde deel weer een tikkeltje beter (maar nog steeds onvoldoende), en zijn dit vijfde en zesde deel rommel van de bovenste plan. Deeltje 7 die dit jaar uit moet komen? Ik heb er nog maar weinig vertrouwen in..

avatar van kleintje 2

kleintje 2

Nog steeds krijgen ze het niet voor elkaar om er iets goeds van te maken. Ze moeten er echt meer tijd in gaan steken vind ik, want anders zal ik ook op Cult of Chucky snel uitgekeken zijn vrees ik. Ik heb wat betreft de verhaallijn alles op een rijtje geloof ik, maar ik zoek nog enkele kleine details. Als ik Brad Dourif ooit tegen zou komen, zou ik hem willen vragen wat zijn drijfveer was om de Chucky-serie te verkloten.

Het idee ook om Jennifer Tilly Zichzelf te laten spelen is gewoon verwarrend en niet leuk. Ze kraakt haar eigen carrière af in die film. En dan die jongen, of hoe ik hem noemen moet, laat wel karakter zien, maar voegt niets toe aan de film. En wat gebeurt er met die jongen/meisje? Zullen we hem ooit nog terug zien?

Ik geef Brad Dourif en David Kirschner nog een kans om het goed te maken met de serie (ook al zijn ze al ten dode opgeschreven). Ik ben met Curse of Chucky nog mild geweest, omdat ik verbetering zag. Als Cult of Chucky net zo bagger wordt als de rest, dan zijn ze weer een kijker kwijt.

avatar van Tommy De Vito

Tommy De Vito

Child's play reeks (of moet ik zeggen Chucky reeks?) had eigenlijk na het derde deel gewoon niet meer gemaakt moeten worden.

Bride of Chucky was wel te pruimen, maar als nog een onnodige film. De huidige Chukcy-films moeten het jammer genoeg meer hebben van de humor, dan van de spanning. Die is na het derde deel (bijna compleet) verdwenen. Op een aantal scenes na. En dat is jammer. De genre comedy wordt ook met Seed of Chucky gewoon weer mooi doorgetrokken. De film kijkt prima weg, maar voegt niks toe.

Dit is typisch zo'n geval dat de halve wereld van Chucky gehoord heeft (of ooit heeft gezien) en dat er daardoor steeds vervolgen op worden gemaakt. Mensen kennen het, publiek wil vast Chucky weer eens zien moorden en filmen maar! Geldt ook bijvoorbeeld voor klassieke moordpersonages Jason Voorhees, Leatherface en Michael Myers. zijn ook tig vervolgen of remakes van gemaakt.

Voor Seed of Chucky een magere 2 **

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Ik had lange tijd een vrij grote hekel aan Seed of Chucky. De humor in Bride of Chucky kon ik nog wel hebben, maar in Seed of Chucky gaat men veel verder. En stiekem, als ik de film nogmaals zie, heeft het ergens wel zijn charme; deze complete bespottelijke ongein. De film kwam in hetzelfde jaar als Team America: World Police en daarin had men al gezien dat poppen goed te combineren zijn met de meest platte humor. Maar voor alle horrofanaten die Chucky ergens nog serieus nemen, kan het soms verkeerd vallen. Want alles en iedereen in Seed of Chucky wordt belachelijk gemaakt.

Seed of Chucky zet veel dingen in de zeik; Jennifer Tilly neemt zichzelf op de hak, heel Hollywood wordt belachelijk gemaakt en ook Chucky zelf krijgt hier veel te verduren. Denk eerst maar eens terug aan die sterke scène uit de eerste Child's Play waarin Catherine Hicks haar eerste confrontatie heeft met Chucky en daarna aan scènes uit Seed of Chucky, waarin Chucky moet masturberen in een plastic bekertje of Britney Spears van de weg afrijdt. Het is compleet bespottelijk, maar als je er in mee gaat, is het eigenlijk best geinig. De film komt met een hoop seks, poep en pies. Niet voor niets dat filmmaker John Waters ook even zijn gezicht laat zien; hij kan hier zijn haat voor paparazzi flink kwijt. Seed of Chucky is enorm dom en plat, maar het is vele malen leuker om aan te zetten dan een inwisselbaar, matig horrorwerkje als Child's Play 3.

3 sterren.

avatar van The Oceanic Six

Zucht, dit was zelfs met een speelduur van 80 minuten een vervelende lange zit bij mijn herziening van de reeks. Waar de originele trilogie goed te pruimen viel vanwege de geslaagde mix tussen horror en komedie, daar ging het al goed mis met Bride of Chucky waar die tergend irritante Jennifer Tilly plots erbij kwam en Chucky een komedie werd. Dit doen ze nog eens dubbel zo hard over in Seed of Chucky, waar op een paar leuke openingsminuten na weinig te genieten valt. Er zit geen greintje horror of spanning meer in en als komedie slaat het de plank echt gigantisch mis.

Al die extra poppen (Jennifer, zoon Glen) zijn bepaald geen meerwaarde en halen de shine van Chucky af. Daarnaast is Chucky gewoon niet zo veel meer aan als hij niet een sadistische moordenaar is. Als er alleen nog maar komedie over is, dan werken al die oneliners en flauwekulmomenten gewoon niet zo meer. En al die puberale seksmomenten passen ook niet bij deze reeks. Ik vraag me ook af of Don Mancini nou zo tevreden was over het eindresultaat. De kijkers vermoedelijk niet, want het duurde na Seed of Chucky liefst 9 jaar voordat Chucky een nieuwe kans kreeg, In mijn gedachten zijn de komende films wel weer leuker, dus die zetten we binnenkort maar weer eens op.

Wel een keertje gelachen om de Shining parodie.

1* (was 0,5*)

avatar van remorz

remorz

Die trailer!

Academy Award Nominee Jennifer Tilly,
MTV Movie Award Nominee Chucky
...and Redman

De film zelf is een fijn voortborduursel op Ronny Yu's eerdere Bride of Chucky; samen vormen ze het wat kolderieke duo binnen de reeks. Blijft een best aparte keuze vanuit Mancini (hier naast schrijver ook regisseur), maar net als in het vorige deel, pakt het eigenlijk best goed uit met het komische gehalte, hoeveel de horror daar ook op moet inleveren.

Want anders dan als een komedie kun je hier nauwelijks naar kijken. Van spanningsopbouw is nauwelijks sprake, de kills zijn wel leuk maar secundair en bovendien te ludiek om voor eng door te gaan. Het hele meta-niveau van een film over Chucky (en de dubbelrol van Tilly daarbinnen) is inmiddels niet meer vernieuwend, maar het is ook niet de spil van de film, al levert het wel een slappe tweede verhaallijn op tussen Tilly en Redman. Veel te veel aandacht voor die scenes, waar ook maar weer uit blijkt dat, zonder poppen in beeld, de humor toch minder goed overkomt. Of Redmans acteerwerk zit in de weg, want oei oei wat is die slecht.

Verder heeft de koddige gezinsdynamiek nog het meeste weg van een aflevering Married With Children; de insteek van "verslaving" levert een paar goede grappen op (de telefonische moordbekentenis van Tilly) en het geheel is misschien wat minder fris dan zijn voorganger, het is op zijn minst vermakelijk.

Prettige reeks, die niet bang is om te kijken hoe ver het van het origineel kan afbuigen, zonder weg te walsen van de identiteit. Dit deel pikt de zelfbewuste, ietwat flauwe humor van de vorige goed op maar laat tevens zien dat ook die koek op een gegeven moment op raakt. Nog twee delen te gaan. 3*

P.S. Voor Bullets Over Broadway, mocht je je afvragen waar die Oscarnominatie van Tilly in hemelsnaam vandaan komt.

avatar van Film Pegasus

Dit is toch wel de Moonraker van de reeks, waarbij je hoopt dat het terug met beide voeten op de grond wordt. Niet dat je de reeks ooit serieus moet nemen, maar het gaat richting kinderreeks moesten er niet zoveel kills bij zitten. Tilly was 1 keer leuk, maar zorgt voor een sleur en vooral Glen/Glenda is gewoon irritant. Chucky is meer aan het vechten om z'n plaats in deze film op te eisen, dan dat hij voor de nodige kills kan zorgen. Toch wel het dieptepunt van de reeks, gelukkig gaat het daarna terug de goeie kant op.

avatar van Shadowed

Shadowed

Bijzonder.

Voor reeksen als Chucky ga ik niet al te veel moeite doen om ze in volgorde te bekijken. Ik kijk gewoon wat er plots voor mijn scherm komt te staan. Ik begon met deel 6, toen het origineel en de reboot en nu dus deel 5. Als het goed is begin ik morgen weer aan deel 7.

Chucky heeft altijd een soort gevoel voor komedie gehad, vooral de donkere kant. De echte komediefilms uit de reeks had ik nog niet gezien tot nu toe. Ik vind het best grappig hier en daar, maar zeker niet voor een hele film lang. Tilly die eindeloos haarzelf in de zeik neemt wordt op den duur ook best saai.

De grappen raken af en toe de juiste plank, maar de trage stem van Tilly doet vaak afbreuk aan de beleving. De timing is vaker wel brak in deze film. De bedoelingen zijn leuk en de film neemt zichzelf geen moment serieus, maar uiteindelijk is het ook wel mooi geweest en kijk je liever naar een moordpartij ipv de volgende grap.

Visueel is het in ieder geval half. Het is best leuk, maar nergens bijzonder. De kills zijn absoluut de moeite, maar ze komen wel weinig tevoorschijn. Een opvallend lage carnage count wat mij betreft en het duurt ook te lang voordat ze elkaar opvolgen, wat knap is in een film die enkel 86 minuten duurt.

De toevoeging van Glen vind ik ook niet zo geslaagd. Het lijkt meer een toevoeging uit pure verveling van de makers te zijn. Leuk wordt hij ook niet uitgewerkt, op een aantal aparte momenten na. Het komt vaak gewoon van Chucky en Chucky alleen, want Tiffany en Glen mogen wat mij betreft weer de batterijen eruit halen.

Het is vermakelijk maar ook erg onzinnig. De film neemt zichzelf nu eigenlijk te weinig serieus. Tilly, je kan jezelf ook te veel in de zeik nemen. Wel extra punten voor een aantal leuke kills en soms leuke grappen. Bovendien duurt het ook niet te lang, maar geef me maar liever een spannende Chucky-film.

avatar van Metalfist

Metalfist

You know, I can't think of a thing to say

Ik begin in herhaling te vallen, maar wat voor een geweldige reeks is die Child's Play/Chucky franchise! Ik had wel eens sporadisch wat delen gezien, maar ik kan geen enkele horrorreeks opnoemen die kwalitatief zo goed overeind blijft staan en zich bovendien ook nog een aantal keer heeft heruitgevonden. Met Bride of Chucky gingen de makers al een compleet andere richting uit dan dat in de eerste Child's Play delen het geval was en met Seed of Chucky gaan ze nog een stapje verder: meta-Chucky!

Fantastisch wat voor een zelfspot Jennifer Tilly heeft. Ze is regelmatig het slachtoffer van de jokes maar brengt dit met zoveel flair en zin voor humor dat het gewoon geweldig is om ze bezig te zien. Over haar carrière die in het slop is geraakt en ze nu in een stomme film moet meespelen over een moordzuchtige pop, die knipogen naar Bound, mopjes over haar gewicht, ... Geweldige zet om het op deze manier aan te pakken, want ik had er een beetje schrik voor dat een film enkel met Tiffany en Chucky in hun popvorm wel voldoende ging zijn. Je voelde in de voorganger dat het tempo eventjes wegviel toen Tilly (toen nog als de menselijke Tiffany uiteraard) uit de film verdween. Het moet volgens mij wel een vreemde ervaring zijn geweest om dit te filmen, want uiteindelijk sta je toch gewoon tegen een pop te acteren waar je zelf de stem voor verzorgt. In ieder geval fijn dat regisseur Don Mancini (die natuurlijk ook scriptschrijver van alle voorgaande Chucky films is) genoeg tijd tussen Bride en Seed heeft gelaten om toch met een fijn plot op de proppen te komen. Werkt alles even goed? Neen, dat nu ook weer niet en kwalitatief vind ik dit misschien net iets minder dan de voorganger maar kom..

Een 3.5* is nog een erg goede score voor een vijfde deel in een horrorreeks en ik blijf het vooral fijn vinden hoe er toch telkens in geslaagd wordt om een nieuw uitgangspunt te vinden. Na een aantal delen zijn we eindelijk Andy kwijtgespeeld en nu krijg je zowaar wat karakteropbouw van Chucky voorgeschoteld met hoe hij niet wilt ophouden met moorden en natuurlijk hoe hij zijn rol als vader gaat invullen. Dourif blijft de ideale stem voor de pop en dat kan ook gezegd worden van Tilly. Nieuwkomer van dienst deze keer is Billy Boyd als Glen/Glenda. Sowieso al een fijne verwijzing naar de gelijknamige Ed Wood film maar het was vooral ook een veel minder irritant personage dan ik me kon herinneren. Er komt ook zelfs een heuse Britney Spears lookalike op de proppen, maar die leek blijkbaar zo hard op het origineel dat de tv-spots verplicht door het management van La Spears een disclaimer moesten bevatten dat het niet de zangeres is die in de film meedoet maar een lookalike. Chucky die droogjes zegt "Oops, I did it again", het zijn zo'n soort popculture referenties waar ik altijd wel fan van ben.

De volgende in rij is Curse of Chucky en daar heb ik nooit iets van gezien. Gelukkig wel opnieuw onder regie van Don Mancini en Brad Dourif is nog altijd van de partij. Ben benieuwd welke richting er nu wordt uitgegaan, want ik denk dat het concept van Bride en Seed wel wat ten einde is. Ach, we zullen wel zien. Wordt ongetwijfeld vervolgd en ik kijk er al naar uit om heel de reeks af te werken.

avatar van teigertje

teigertje

• 2012 stemmen

Deze vijfde film weer opnieuw gezien uit de franchise met Chucky deze film is een stuk minder als de voorgaande films.

Een vulgaire film en platvloerse zwarte humor en deze film is niet meer zo origineel als de eerdere drie films.

En kwalitatief achteruit gegaan.

Alsof de makers het spoor kwijt zijn.

En gaat deze film meer de slap stick kant op.

Een matige film.