Genre: Misdaad
Bekijk via Netflix
Bekijk via NLZIET
Bekijk via SkyShowtime
Plot Pulp Fiction
"From the creator of 'True Romance' & 'Reservoir Dogs'"
Jules en Vincent werken voor de machtige misdadiger Marsellus Wallace. Vincent komt in de problemen als hij Mia, de vrouw van Wallace, een avondje gezelschap moet houden. Ondertussen is Wallace verwikkeld in een deal met de bokser Butch, die Wallace belazert en er met z'n geld vandoor gaat.
Vincent Vega
Pumpkin
Honey Bunny
Fabienne
movieonly
HEt geweld is toch geweldig in elkaar gezet en dan die scene in die kelder die is echt geweldig,
Mr Wallace say: im gonna get some homies down here to go to work on this homes with some plyers and a blowtorch but before he called his homies he got stuck in a shopping mall with some crazy zombies.
lynchie
Vind ik ook het meest memorabele moment
Zed's dead
booyo
Pulp Fiction is toch wel echt een klassieker. De dialogen in deze film zijn ongeëvenaard.. Puur genieten!
Who's motorcycle is this?
It's a chopper, baby.
Who's chopper is this?
It's Zed's
Who's Zed?
Zed's dead baby, Zed's dead.
Favoriete scene is als Butch Mr. Wallace tegenkomt op straat ("Motherfucker!"), de daaropvolgende achtervolging en de beruchte kelder.
Een van mijn favoriete films aller tijden, en zeker 5* waard!
Mr Marchoso
Absoluut top vermaak. Het acteerwerk, de cast, de soundtrack maar vooral het script is grandioos.
Puur genieten, elke scene weer. De heerlijke dialogen en one liners vervelen nooit.
"I dont wanna hear about no m*therf*cking if's, all I wanna hear from your ass is: You ain't got no problem Jules, I'm on the m*therf*cker, just go back in there, chill them niggers out, and wait for the calvary which should be coming directly"
Legendarisch! Deze film zou ik wekelijks met plezier kunnen bekijken. Één van mijn absolute toppers, 5 sterren!
Actionfreak
Minder goed als ik had verwacht maar de meeste delen was dit een topfilm.
Daarom 4,5*
Rosicky
Ik ben een klein beetje de tel kwijt, maar ik geloof dat ik hem vandaag voor de 7e keer heb gezien. Elke minuut blijft fantastisch, elk detail perfect en alle acteurs zijn op hun aller- allerbest. Absoluut mijn favouriete film aller tijden.
Ik heb nog steeds moeite met het benoemen van mij meest favouriete stuk van de film. Ik denk toch dat het het gedeelte is van het begin tot Jack Rabbit Slim's. Die overdosis doet me niet zoveel, en het gedeelte met Willis is ietsje minder dan de rest. Daarna met de Wolf is ook weer geweldig.
En dan nog zoiets: wat is de allerbeste dialoog uit Pulp Fiction. Ook heel lastig. "In the fifth your ass goes down, say it" is natuurlijk heel vet, maar het telefoongesprek tussen Jules en Wolf is mijn persoonlijke favouriet.
totti999
Tsja, een slordige 15 jaar geleden heb ik mezelf moeten dwingen de video niet uit te zetten tijdens deze film. Maar met alle lyrische commentaren hier toch nog eens in de herkansing dan maar.
chevy93
Dus je hebt je 1,0* gebaseerd op een herinnering van 14/15 jaar oud?
Ik raad zeker een herziening aan
totti999
Dus je hebt je 1,0* gebaseerd op een herinnering van 14/15 jaar oud?
Ik raad zeker een herziening aan
Sindsdien niet meer gezien, dus veel keus heb ik niet.
Herkansing gaat er zeker komen, weet natuurlijk niet of dat de waardering beïnvloedt...
totti999
Nee, maar ik bedoel dat je dan beter gewoon niet kan stemmen
Om jou een plezier te doen stem verwijderd, maar wat is het criterium om te mogen stemmen dan volgens jou? Hoe recent moet je een film hebben gezien?
NotJustAnOpinion
Dit was 15 jaar geleden een topper en met recht ook een classering in de top 10. Ook nu na het herzien van deze film 15 jaar later is het nog steeds een topper. De film is absoluut niet gedateerd.
De sfeer ...top
Acteerprestatie's ...top
Muziek ...top
Dialogen ...top
Volgorde hoodstukken ....top
Kortom een topper!
- 19752 berichten
Laatst op tv nog eens beetje half naar lopen loeren. Heb hem al erg vaak gezien nu en moet zeggen dat sommige scenes gewoon briljant blijven. En een topcast die ik eigenlijk zelden iets slechts zie afleveren.
Ik snap de notering, maar het is niet mijn genre film. Maar er zijn altijd goede uitzonderingen in hun soort net als reservoir dogs bijvoorbeeld.
Ik geef 3.5 sterren.
Pastichio Rocker
Hij zegt dan ook dat sommige scenes briljant blijven, de film een topcast heeft en dat de film een goede uitzondering is. Lezen.
- 19752 berichten
Inderdaad, maak ik wel vaker mee hier dat mensen lezen wat ze willen lezen en niet wat er daadwerkelijk staat.
Freakylici0us
Iedereen zei tegen mij dat ik deze film echt moest zien..
Dit heb ik gedaan en heb mij elke seconde verveeld...
- 19752 berichten
Mamma Mia en Sex in the city geef je hoge scores en deze film een 1??(denk zelfs 1e in lange tijd die dat voor deze film geeft)
Volgens mij probeer je hier alleen maar mensen kwaad te maken met zo'n belachelijk oordeel. Het is zoals ik zei mijn genre ook niet, maar saai is deze film allesbehalve.
Nu lijk ik een zeikerd.
Geen specifiek criterium, maar 14 jaar lijkt me toch wel erg lang
Maar hij heeft TGM een 4,0, dus toch hij heeft toch wel een beetje smaak
Dat zag ik ook en dat gaf me dan nog enigszins hoop.
jirachi03
Lol XD
TJa niet alles kan je leuk vinden ,maar niet leuk en dit gaan niet samen
Nouja helaas wel soms :I ,maar ach wat maakt die 1 nou uit nu?
vanlok
Ik denk dat zij beter van toepassing is
En ach, 1 mindere ster zal niet echt de score verminderen.
Ik denk dat zij beter van toepassing is
En ach, 1 mindere ster zal niet echt de score verminderen.
Staat geen man of vrouw bij, maar neem aan dat je dat baseert op de vrouwenfilms die hoog scoren? Lijkt me aannemelijk inderdaad, althans ik hoop dat het een vrouw is, anders heb ik zo mijn bedenkingen.
Pastichio Rocker
Zeur niet. Smaken verschillen.
- 19752 berichten
Smaken verschillen, maar had het hier dus over de score van 1 ster.
Dan hoort PF volgens hem/haar in de flop top 100 thuis?
Denk dat je dan gewoon echt niet meer weet waar je het over hebt.
PF is ook mijn genre zeg smaak niet, maar ik kan met helder verstand wel zien dat het een knap in elkaar gezette film is met hele bijzondere dialogen die je niet dagelijks tegenkomt. En als elke kritiek op een cijfer die totaal niet bij een film van dit kaliber past zeuren is ,ben ik een heeeeeeeele grote zeurkous en dat blijf ik dan voorlopig ook nog wel even.
Pastichio Rocker
Dat vind jij ja. Wil niet zeggen dat iedereen dat dan maar moet vinden.

Grote favoriet onder liefhebbers: 'Pulp Fiction' van Quentin Tarantino komt naar Netflix

'Pulp Fiction' van Quentin Tarantino morgenavond (10 juli) te zien op televisie

Netflix verwijdert deze maand weer veel goed beoordeelde films: Onder meer 'Pulp Fiction' en 'Tár' verdwijnen

Jubileumeditie van 'Pulp Fiction' op komst: 'Geweldige dialogen, subtiele humor en bovenal meesterlijke citaten'

The Shawshank Redemption
Drama, 1994