• 9.378.696 stemmen

Misdaad | 154 minuten

Genre: Misdaad

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: John Travolta, Samuel L. Jackson en Uma Thurman

IMDb beoordeling: 8,8 (2.410.104)

Gesproken taal: Engels, Spaans en Frans

Releasedatum: 1 december 1994

Plot Pulp Fiction

"From the creator of 'True Romance' & 'Reservoir Dogs'"

Jules en Vincent werken voor de machtige misdadiger Marsellus Wallace. Vincent komt in de problemen als hij Mia, de vrouw van Wallace, een avondje gezelschap moet houden. Ondertussen is Wallace verwikkeld in een deal met de bokser Butch, die Wallace belazert en er met z'n geld vandoor gaat.

tonnyhk schreef:

Het contante gevloek wekte bij ons op een gegeven moment enorme irritatie op. Het woord fuck, fucking werd te pas en te onpas gebruikt. Ik denk dat het wel vijftig keer of meer is geroepen.

Voor U (jullie) geen Scarface en The Big Lebowski dus.

avatar van tonnyhk

tonnyhk

combi schreef:

Voor U (jullie) geen Scarface en The Big Lebowski dus.

Waarschijnlijk niet. Ook Star Wars en dergelijke science fiction films niet.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

off-topic/persoonlijke aanval verwijderd.

avatar van schaap140

schaap140

henk__l schreef:

Ik snap ook niet dat deze op vier staat??? Zou namelijk op 1 moeten staan. Gisteren voor de zoveelste keer gezien. Elke keer dat je hem ziet wordt, hij mooier en beter!!!!

hahaha..... Tegengestelde is bij mij van toepassing.... De eerste keer heb ik hem nog uitgekeken, maar de tweede keer dat ik de film ging kijken vond ik hem gewoon zo slecht dat ik hem niet eens heb afgekeken.... kijk veel films en beoordeel vrij hoog... Normaal zou ik een film die ik niet afkijk een 0,5 geven maar vooruit omdat er "goeie" acteurs in spelen en ze wel hun best gedaan hebben geef ik hem iets hoger... Zal wel geen Sch@@pe humor zijn waardoor ik de film niet zo interessant vind.

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

tonnyhk schreef:

Maar de film Pulp Fiction vonden zowel mijn echtgenote als ik een waardeloze film. Ik zal uitleggen waarom:

Het was allemaal enorm ongeloofwaardig. Er werd gemoord dat het een lieve lust was. En men kon gewoon rustig weglopen en klaarlichte dag. Blijkbaar leven er geen andere mensen die zoiets zien en wat doen. Ook een overval kon rustig minutenlang duren zonder dat er politie bijkwam e.d. Sterker nog er kwam geen politie of wat dan ook in het hele verhaal voor. Het kon allemaal blijkbaar maar zo.

Zo vreemd is het niet dat er geen politie bij is gekomen. De politie kan namelijk helemaal niet weten dat er een overval gaande is... niemand van buiten het restaurant heeft blijkbaar in de gaten gehad dat er een overval gaande was en dus heeft niemand de politie gewaarschuwd (misschien liep er niemand voorbij op dat moment...?)
Voorts is het veelvuldig gebruik van het woordje 'fuck' dan wel 'fucking' inherent aan het feit dat het een Tarantino-film is.

tonnyhk schreef:
Grappig vond ik de film al helemaal niet. Het enige leuke fragment vond ik de danswedstrijd en de situatie na de overdosis van mw Wallice en de paniek daarna. Maar de situatie dat hij per ongeluk iemand doodschoot in de auto en hoe ze daar mee omgingen vond ik weer compleet belachelijk.

Iedereen heeft natuurlijk een eigen gevoel voor humor... maar Tarantino-films worden zo briljant gevonden vanwege de sterke dialogen (die vaak humoristisch zijn), zoals in het begin over de 'Quarter Pounder with Cheese' en Amsterdam.

Mijns inziens was dat laatste gedeelte van de film (met The Wolf) juist het beste gedeelte. Hoe ze daarmee omgingen was briljant:

Wallace: 'You ain't got no problems, Jules. I'm on the motherfucker. Go back in there, chill them niggers out and wait for The Wolf, who should be coming directly.''

Jules: ''You sending The Wolf?''

Wallace: ''Feel better?''

Jules: ''Shit Negro, that's all you had to say.''

Heerlijke scène...

Maar als je niet van zulke dailogen houdt en niet gediend bent van het woordje fuck... dan kan ik begrijpen waarom je deze film niks vindt.

avatar van luigi22

luigi22

Deze film kun je blijven kijken hij verveelt nooit.. De dialogen zijn ongelooflijk goed in de film en Travolta is in top vorm. Topfilm! 5 *

avatar van apolicum

apolicum

luigi22 schreef:

Donnie Darko geef je een 4 en staat in je top 10. Deze geef je een 5 en staat niét in je top 10...?

apolicum schreef:

Er zijn genoeg films die ik 5,0* heb gegeven en die niet in mijn top 10 staan. Niet elke film die je 5* hebt gegeven hoeft daar in te komen.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

klute89 schreef:

Blijf dat toch vreemd vinden. Een film die je 5* geeft hoort toch hoger te staan dan een film die je 4* geeft? Zelf weten natuurlijk, maar de logica is zo ver te zoeken...

HarmJanStegenga schreef:

Bij mij is zo dat ik meestal de films die ik de volle 5* toe ken, het minste kijk ( dan gaan ze ook niet vervelen), de films die ik 4* of 4,5* toe ken kijk ik dan weer vaker. En zo belanden die films ook in m'n top 10

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Die redenering klopt voor geen meter. Als je de films die je 5* geeft, niet vaak kijkt omdat ze dan gaan vervelen (jouws inziens) dan zijn die films ook geen 5* sterren waard...

klute89 schreef:

deze kan zo naar de mm memorabele quotes.

combi schreef:

deze kan zo naar de mm memorabele quotes.

Niet goed?

avatar van Jeauhan

Jeauhan

klute89 schreef:

Echt...hier kan zelfs Johan Cruijff niet tegenop mijn zijn soms rare logica

avatar van Kevin13

Kevin13

klute89 schreef:

vind dat je een rare redenering hebt over stemmen te geven aan films.

avatar van tonnyhk

tonnyhk

GinolaEHV schreef:

Jules: ''You sending The Wolf?''

Wallace: ''Feel better?''

Jules: ''Shit Negro, that's all you had to say.''

Heerlijke scène...

Inderdaad! Een paar keer vloeken of shit zeggen dat gaat nog maar de hele film door te pas en te onpas dat roepen dat gaat mij mateloos irriteren. Daarbij blijft het zeer onwaarschijnlijk dat niemand de mensen in het restaurant bezig hebben gezien. De vrouw in kwestie stond de hele tijd heel opvallend op tafel met het pistool gericht. Nou als dat niet opvalt weer ik het ook niet meer. Ook die andere keren dat er gemoord en doodgeschoten werd (ook in de auto) kon dat allemaal maar zo zonder dat ook maar iemand het had gezien. Ze konden maar zo weglopen elke keer en er gebeurde verder niets. Geen politie, geen bericht op het nieuws of zoiets. En dat terwijl de auto volledig onder bloed zat. Mensen die ik heb gesproken over de film vertelden mij dat het echte cult film. Kan best zijn maar dat betekent niet dat je er kritiekloos naar moet kijken.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Mensen die serieus bij deze film gaan discussieren of er wel of geen mensen waren die de overval niet of wel hebben opgemerkt. Daar heb ik een antwoord op:

avatar van SietseFliegen

SietseFliegen

Een meesterwerk wat mij betreft....

avatar van JacoBaco

JacoBaco

1 van mijn favorieten dit.

Het verhaal gaat eigenlijk nergens over, maar omdat het niet in chronologische volgorde wordt verteld lijkt het nog ergens op. Ik kan mij er niet druk om maken in elk geval. Werkelijk iedere scene heeft zijn charmes. Je merkt wel dat alle acteurs het naar hun zin hebben.

Hoe kan je de scene met de big kahuna burger nog een soort van boeiend maken? Quentin Tarantino snapt dat gewoon.

Al kan ik mij wel goed voorstellen dat sommige mensen dit verschrikkelijk vinden.

Deze film is wat mij betreft briljant. Zwarte humor, lekkere muziek, niet te lang, goed acterende acteurs, dialogen van de bovenste plank. enz.. etc..

avatar van HaanHoen

HaanHoen

Izan schreef:

Een ander klein puntje. De volgende scene:

"Jules: Mmmm! Goddamn, Jimmie! This is some serious gourmet shit! Usually, me and Vince would be happy with some freeze-dried Taster's Choice, but he springs this serious GOURMET shit on us! What flavor is this?

Jimmie: Knock it off, Julie. "

(Gedurende deze scene komt op het begin en einde de wandklok van Jimmy in beeld, het is 8:20 ofso) Deze scene duurt zeker 3 min of langer. Op het einde van deze scene staat de klok nog precies op dezelfde stand.

Drie verklaringen (Ik sta vanzelfsprekend open voor meer verklaringen):

1.) Jimmy heeft een klok aan de muur hangen waarvan de batterij leeg is, gezien zijn gelaten karakter maakt hij zich hier niet druk over.

2.) Het is bewust (door regie) zo gedaan om wat voor reden dan ook.

3.) Regie heeft dit niet in de gaten gehad (NIET AANNEMELIJK).

Of die klok bewust is stil gezet weet ik niet. Opvallend is dat in de film wel andere klokken bewust op een bepaald tijdstip zijn gezet. In een aantal scenes staan de klokken namelijk op 4.20.

Het getal 4:20 (spreek uit als four-twenty) is een belangrijk getal uit de cannabis cultuur. Het tijdstip 4:20 wordt dan ook door veel drugsgebruikers (vooral in de VS) gezien als een moment waarop gebruikt moet worden. De klokken die op 4:20 staan zouden dan ook een verwijzing zijn naar deze cultuur, er wordt immers nogal wat drugs genuttigd in de film.

Zelf vind ik het een heel leuk verborgen grapje in de film.

HaanHoen schreef:

Zelf vind ik het een heel leuk verborgen grapje in de film.

Het zijn de details die het erom doen, in het begin met die 2 overvallers, zie je op de achtergrond vincent voorbijkomen, wat bij de eerste maal kijken dus totaal niet opviel.

avatar van jaimyrl

jaimyrl

Goeie film zit goed in elkaar en de acteurs spelen echt met volle overtuiging dit is mischien wel 1 van de betere films die ik heb gezien

avatar van HaanHoen

HaanHoen

desteven007 schreef:

Klopt, in die scene kan je Jules zelfs horen praten, erg leuk gedaan.

avatar van Portal

Portal

genieten, wat een verhaal, wat een acteurs en gewoon schitterende humor. Wat mij betreft een van de betere films allertijden. zowieso de lijn van tarantino is geweldig.

avatar van 606

Portal schreef:

zeker na lange tijd weer herzien en alles is perfect

desteven007

Maar wat is het einde nu eigenlijk? Toch niet wanneer Jules en Vincent uit die koffie-shop gaan? Ik vind het altijd bij Quentin Tarantino's films moeilijk te volgen omdat hij bij de meeste van zijn films de stukken door elkaar gooit (wat zijn genre is en dat respecteer ik ook) maar ik vind het gewoon soms een beetje moeilijk te volgen vooral dan bij de film van Jackie Brown.

desteven007 schreef:

Maar wat is het einde nu eigenlijk?

Butch, whose motorcycle is this?

It's a chopper.

Whose chopper is this?

Zed's.

Who's Zed?

Zed's dead, baby, Zed's dead.

combi schreef:

Butch, whose motorcycle is this?

It's a chopper.

Whose chopper is this?

Zed's.

Who's Zed?

Zed's dead, baby, Zed's dead.

Ah dus dat is het einde?

• 20609 berichten

als het niet door elkaar gemonteerd was, ja.