Genre: Misdaad
Releasedatum: 1 december 1994
Bekijk via Netflix
Bekijk via NLZIET
Bekijk via SkyShowtime
Vrijdag 20 februari in één bioscoop (Woerden)
Plot Pulp Fiction
"From the creator of 'True Romance' & 'Reservoir Dogs'"
Jules en Vincent werken voor de machtige misdadiger Marsellus Wallace. Vincent komt in de problemen als hij Mia, de vrouw van Wallace, een avondje gezelschap moet houden. Ondertussen is Wallace verwikkeld in een deal met de bokser Butch, die Wallace belazert en er met z'n geld vandoor gaat.
Vincent Vega
Pumpkin
Honey Bunny
Fabienne
Jeauhan
In de chronologie zou dat als laatste komen ja. Het begint met het hele stuk Jackson/Travolta. Die chronologie stopt als ze weer terug zijn in de kroeg. Daar begint de chronologie van Willis en gaat Travolta alleen verder. Voor Jackson is t klaar op dat moment. Travolta wordt uiteindelijk neergeschoten door Willis. Dus Willis zit in de chronologie als laatste
desteven007
s Willis zit in de chronologie als laatste
Oké!
timburton
Een vriend van mij heeft een keer in een Frans filmfestival Pulp Fiction in chronologische volgorde gezien. Man, die zou ik ook wel s willen zien! Niet dat dat een betere versie zou zijn, hoor. Maar het lijkt me gewoon vet. Mee eens?
Als je tegen mij zegt een Frans filmfestival denk ik aan Cannes
vwtune
Al zo vaak gezien, en al zo lang geleden voor het 1.
Nu toch maar een bericht achter laten.
Dit is gewoon een meesterlijke film met heerlijke acteurs!
dit is een film die iedereen gezien moet hebben.
Echt een aanrader!
Nou, ik ga hem vanavond sinds jaren herkijken.
Benieuwd of ik de 3* die ik nu heb gegeven kan verhogen naar een vette voldoende. Je smaak verandert met de jaren, dus misschien vind ik deze nu wel geweldig.
Kelevra
Tsjah mijn absolute topper, (nog) niet te overtreffen.
Goede cast, meesterlijk verhaal. Kortom het schoolvoorbeeld van een goede film !
Anjin
Nou, ik ga hem vanavond sinds jaren herkijken.
Wou ik ook doen,maar er zat al een kring van mijn bierglas op
de dvd..
Ik heb op Moviemeter deze film met 3*/5 gewaardeerd na het zien van de film, nu enkele jaren terug. Maar omdat de film zo hoog is beoordeeld wilde ik hem eens herzien. Bij deze.
Ik moet zeggen; de film is echt een stuk beter dan ik toen dacht. Nu waardeer je de sterke dialogen en de toffe actiemomenten meer als voorheen.
Maar ik vind een 4e plek in de top 250 nog altijd overdreven. De film is zeker bovengemiddeld goed en op momenten heel erg stoer, maar ik vind hem niet 1 van de beste films ooit gezien. Ik vond vooral het verhaal van Butch (Bruce Willis) erg gaaf en grappig. Willis is gewoon cool. Ook de verhaallijn van Samuel L. Jackson waardeerde ik ook erg. Maar die van Uma Thurman en John Travolta juist weer niet.
De allerbeste scene uit de film is in de winkel waar oa Butch gemarteld gaat worden maar zich bevrijd en met een samuraizwaard wraak neemt om de andere ook te redden die met een shotgun bij de dader zijn leuter eraf schiet en hem een zeer onprettige dood in het vooruitzicht stelt. Ubercool! Overigens was de scene met L. Jackson waar hij een kerkvers voorleest en daarna de persoon doodknalt ook top.
Verder liepen op het einde de verhaallijnen prettig door elkaar heen, goed gedaan.
Kortom, erg goede en vermakelijke film.
tzan
ja ach, zo ingewikkeld is de film ook weer niet, dat is toch niet zo moeilijk om voor de geest te halen ?
Anjin
_O^
Pulp Fiction kijken is als op vakantie zijn. Fantastisch.
Vakantie zeker op de zuidpool...
Martijnnn
Wou jij zeggen dat een vakantie naar de zuidpool niet fantastisch zou vinden...
desteven007
Ik weet wel waarom Anjin deze film een 0.5 geeft, ze houd meer van Fantasy en horror.
Wou ik ook doen,maar er zat al een kring van mijn bierglas op
de dvd..
Wie gebruikt er nu een dvd om zijn bierglas op te zetten
combi
- 20609 berichten
desteven007
Voor mij is deze film echt gewoon de beste van Quentin Tarantino, alles klopt gewoon. Het beste vind ik eigenlijk Jules & Vincent, vooral Jules vind ik erg komisch, hier de tekst dat hij zegt uit de bijbel :
"The path of the righteous man is beset on all sides
by the iniquities of the selfish
and the tyranny of evil men
Blessed is he who, in the name of charity and good will,
shepherds the weak through the valley of the darkness
For he is truly his brother's keeper
and the finder of lost children
And I will strike down upon thee with great vengeance
and furious anger those who attempt to poison and destroy my brothers
And you will know my name is the Lord when I lay my vengeance upon thee."
serpico

Vakantie zeker op de zuidpool...
Maar ik doelde meer op een mooie zonvakantie in Frankrijk of Italië
Pastichio Rocker
Sommige scenes/dialogen zijn best komisch ja.
kArIzMa_Movie
'Pulp Fiction' is zonder twijfel één van de beste films uit de jaren '90. Misschien wel Tarantino's beste meesterwerk! De film won de oscar voor beste originele script.
En terecht. Tarantino staat bekend als iemand die vaak aparte en originele films maakt. 'Pulp Fiction' is niet de eerste van hem die in de prijzen valt. Wat 'Pulp Fiction' zo apart maakt, is het enorm onmerkbare controverse van goed en kwaad.
Schitterend cast; elke acteur levert werkelijk een topprestatie af! En de dialogen zijn (zoals altijd bij Tarantino) echt grandioos subliem! Gewoon uit de kunst!
Een film die je gezien moet hebben.
Jeauhan
Schitterend cast; elke acteur levert werkelijk een topprestatie af!
En tijdens het zien van de film voel je ook gewoon dat de acteurs het spelen in deze film heerlijk hebben gevonden, dat ze een geweldige tijd gehad hebben tijdens het draaien
Mescaline
Vreemd.. deze dvd jaartje geleden gekeken en heb hier niet gestemt.. eerste x dat ik dat vergeten ben bij een film op dvd.. haha
Voor nu 4 sterren over een tijdje maar weereens herzien
desteven007
Een film die je gezien moet hebben.
Jep, voor mij is het Tarantino's beste meesterwerk daarna komt Reservoir Dogs.
desteven007
Will you hand me a towel, tulip?
Ah, I like that. I like tulip. Tulip is much better than mongoloid.
Komt dit in de film voor?
Pastichio Rocker
Ja. Butch en Fabienne stukje in het hotel.
desteven007
Ja. Butch en Fabienne stukje in het hotel.
Dank u!
Het is ook al een tijde geleden dat ik de film gezien heb:p
timburton
Als je tegen mij zegt een Frans filmfestival denk ik aan Cannes
Nee
Ik geloof Lyon.
Jabba
Briljante film. Alles klopt van begin tot eind. Schitterende casting ook.
Het is alweer een tijdje geleden dat ik de film gezien heb. Ik heb net op IMBD de quotes eens doorgelezen, echt geweldig
. Ik ga hem maar weer eens bekijken binnenkort.
Oa. het gesprek tussen Jules en Brett (als Jules en Vincent het koffertje gaan halen bij 2 jongens die ze van Marsellus Wallace gepikt hebben.
Jules: What does Marcellus Wallace look like?
Brett: What?
Jules: What country you from?
Brett: What?
Jules: What ain't no country I ever heard of! They speak English in What?
Brett: What?
Jules: ENGLISH, MOTHERFUCKER! DO-YOU-SPEAK-IT?
Brett: Yes!
Jules: Then you know what I'm saying!
Brett: Yes!
Jules: Describe what Marcellus Wallace looks like!
Brett: What, I-?
Jules: [pointing his gun] Say what again. SAY WHAT AGAIN. I dare you, I double dare you, motherfucker. Say what one more goddamn time.
Brett: He's b-b-black...
Jules: Go on.
Brett: He's bald...
Jules: Does he look like a bitch?
[Jules shoots Brett in shoulder]
Jules: DOES HE LOOK LIKE A BITCH?
Brett: No!
Jules: Then why you try to fuck him like a bitch, Brett?
Brett: I didn't.
Jules: Yes you did. Yes you did, Brett. You tried to fuck him. And Marcellus Wallace don't like to be fucked by anybody, except Mrs. Wallace.
Echt geweldig!!!

Grote favoriet onder liefhebbers: 'Pulp Fiction' van Quentin Tarantino komt naar Netflix

'Pulp Fiction' van Quentin Tarantino morgenavond (10 juli) te zien op televisie

Netflix verwijdert deze maand weer veel goed beoordeelde films: Onder meer 'Pulp Fiction' en 'Tár' verdwijnen

Jubileumeditie van 'Pulp Fiction' op komst: 'Geweldige dialogen, subtiele humor en bovenal meesterlijke citaten'

The Shawshank Redemption
Drama, 1994