Genre: Misdaad
Releasedatum: 1 december 1994
Bekijk via Netflix
Bekijk via NLZIET
Bekijk via SkyShowtime
Vrijdag 20 februari in één bioscoop (Woerden)
Plot Pulp Fiction
"From the creator of 'True Romance' & 'Reservoir Dogs'"
Jules en Vincent werken voor de machtige misdadiger Marsellus Wallace. Vincent komt in de problemen als hij Mia, de vrouw van Wallace, een avondje gezelschap moet houden. Ondertussen is Wallace verwikkeld in een deal met de bokser Butch, die Wallace belazert en er met z'n geld vandoor gaat.
Vincent Vega
Honey Bunny
Fabienne
leidsehoodie
.....
Jules: Describe what Marcellus Wallace looks like!
Brett: What, I-?
Jules: [pointing his gun] Say what again. SAY WHAT AGAIN. I dare you, I double dare you, motherfucker. Say what one more goddamn time.
......
Echt geweldig!!!
Haha, ja. Dit stukje.... SAY WHAT AGAIN... fantastich.
Snoop Dogg gebruikte het als intro voor een nummer met 50 Cent op zijn album R&G. Vind het niet zo'n goed album, maar dat nummer heb ik vaak geluisterd, puur door die tekst uit Pulp Fiction
Chris_Birkhoff
Ik begrijp echt niet dat jullie dit een goede film vinden, Ik vind dit juist een hele slechte film, echt heel slecht!
Metalfist
Je kunt je misschien eens inleven in iemand anders zijn mening en de reacties een door te lezen... Dan kun je al begrijpen waarom sommige mensen dit een goede film vinden
wibro
Wel eens van "Smaken verschillen" gehoord?
Jeauhan
Als je nu eens begint met uitleggen waarom je deze dan zo slecht vindt. Misschien kunnen wij het dan begrijpen. Nu denken wij hier met z'n allen wat lult die kerel nu. Als je het uitlegt kun je misschien op begrip rekenen.
leidsehoodie
Hmmm ja, maar je moet dat irritante masker van Darth Vader ook afzetten als je films kijkt. En je moet ook niet de hele tijd met die Lightsaber gaan zwaaien, dat verstoort je concentratie. En dat rottige piepende robotje naast je, moet je even in de kast stoppen.
Probeer Pulp Fiction nu nog een keer te kijken en je zult zien dat je hem veel beter vindt
JacoBaco
- Je moet van zwarte humor houden.
- Vele vlotte dialogen.
- Goede acteurs met goede acteerprestaties.
- Veel (goede) muziek tijdens de film.
- Je moet geen afkeer hebben tegen het woord fuck.
- Inzien dat het maar een film is, dus je niet al te druk gaan maken over bepaalde logica.
- Hetzelfde geld voor het zinloze geweld in de film.
- Doorhebben dat de film met heel veel passie is gemaakt.
Dit is slechtst een kleine greep uit de redenen waarom je pulp fiction en goede film zou kunnen vinden.
GinolaEHV
- Je moet van zwarte humor houden.
- Vele vlotte dialogen.
- Goede acteurs met goede acteerprestaties.
- Veel (goede) muziek tijdens de film.
- Je moet geen afkeer hebben tegen het woord fuck.
- Hetzelfde geld voor het zinloze geweld in de film.
- Doorhebben dat de film met heel veel passie is gemaakt.
Vreemde redenatie...
Jij geeft aan dat goede muziek en goede acteerprestaties deze film goed maken... het laatste is niet slechts een logisch gevolg van het eerste, maar dat is ook nog eens uiterst subjectief.
Als hij bijvoorbeeld de acteerprestaties niet goed vindt, dan gaat de vlieger al helemaal niet op.
JacoBaco
Ik geef alleen aan dat wanneer de desbetreffende opsomming je aanspreekt, dan zou je Pulp Fiction een goede film kunnen vinden. met de nadruk op ''kunnen'' touwens (want dat staat er ook)
Dat neemt niet weg dat het uiteraard nog steeds kan tegenvallen voor wie dan ook.
wibro
Je kunt "Pulp Fiction" mooi vinden of niet, maar je kunt het niet als een slechte film beschouwen. Daarvoor zit die film te geniaal in elkaar. De structuur van de film - 4 verhalen die niet in chronologische volgorde vertoond worden, maar wel onderling verweven zijn - betekende een revolutie in de geschiedenis van de cinema. Daar zijn vriend en vijand het inmiddels wel over eens.
Tussen "niet mooi vinden" en "slecht vinden" zit nog altijd een wereld van verschil.
JacoBaco
weet ik en deze film staat dan ook keurig netjes op nummer 2 in mijn persoonlijke moviemeter top 10
- 20609 berichten
wat een reakties op 1 negetief berichtje die je al niet eens serieus moet nemen en hoe dan ook toch zijn mening is. en dat diegene vraagt waarom men deze film goed vind adviseer ik hm om even de 95 pagina's door te lopen.
De structuur van de film - 4 verhalen
2.Vega en Mia
3.Butch
Haen

- 20609 berichten
En Honey Bunny en Pimpkin.
GinolaEHV
Je hebt Jules en Vincent bij die kids... met die hamburger en die auto vol met bloed... En je hebt Jules en Vincent in het restaurant. Dat zijn mijns inziens twee aparte verhaallijnen...
De andere 2 zijn:
- Butch en Marsellus.
- Vincent en Mia.
Ben benieuwd welke 2 jij nog meer hebt.
De andere 2 zijn:
- Butch en Marsellus.
- Vincent en Mia.
Ben benieuwd welke 2 jij nog meer hebt.
Walken(droom)
Vega, Jules, Wolf en Quentin(kom ff niet op zijn naam.)
maar dan drijfen we helemaal door.
Die kids scene word meteen vervolgd met de auto, wolf en daarna de restaurant, is gewoon 1 verhaal imo.
het eindigt gewoon waar het begint, in de restaurant, je hoort zelfs pumpkin carson roepen.
zelfs tarantino zegd dat de film 3 verhaallijnen heeft!
GinolaEHV
Tja... je kunt er inderdaad over discussieren... maar mijns inziens zijn er vier aparte verhaallijnen... maar als Tarantino er 3 bedoeld heeft, dan zal dat wel zo zijn.
Ramon K
Wat ik me eigenlijk afvraag welk is Tarantino's lievelings film?
The Good, The Bad and the Ugly.
desteven007
The Good, The Bad and the Ugly.
Een Western dus ...
Hoe weet jij dat?
Apollinisch
Wat ik me eigenlijk afvraag welk is Tarantino's lievelings film?
Op Wikipedia staat overigens het volgende:
He has been quoted as saying that Rio Bravo is his favorite movie. He said "When I'm getting serious with a girl, I show her Rio Bravo, and if she doesn't like it, it's over."
Ik ook niet.

Grote favoriet onder liefhebbers: 'Pulp Fiction' van Quentin Tarantino komt naar Netflix

'Pulp Fiction' van Quentin Tarantino morgenavond (10 juli) te zien op televisie

Netflix verwijdert deze maand weer veel goed beoordeelde films: Onder meer 'Pulp Fiction' en 'Tár' verdwijnen

Jubileumeditie van 'Pulp Fiction' op komst: 'Geweldige dialogen, subtiele humor en bovenal meesterlijke citaten'

The Shawshank Redemption
Drama, 1994