• 9.378.137 stemmen

Misdaad | 154 minuten

Genre: Misdaad

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: John Travolta, Samuel L. Jackson en Uma Thurman

IMDb beoordeling: 8,8 (2.409.849)

Gesproken taal: Engels, Spaans en Frans

Releasedatum: 1 december 1994

Plot Pulp Fiction

"From the creator of 'True Romance' & 'Reservoir Dogs'"

Jules en Vincent werken voor de machtige misdadiger Marsellus Wallace. Vincent komt in de problemen als hij Mia, de vrouw van Wallace, een avondje gezelschap moet houden. Ondertussen is Wallace verwikkeld in een deal met de bokser Butch, die Wallace belazert en er met z'n geld vandoor gaat.

zelfs tarantino zegd dat de film 3 verhaallijnen heeft![/quote]

De film vertelt vier verhalen, die in een niet-chronologische volgorde getoond worden. Elk verhaal afzonderlijk speelt zich wel chronologisch af. De vier verhalen zijn ook onderling verweven, waarbij Vincent de enige is die in de vier verhalen een rol speelt.

Bron :

Proloog: The Dinner

Vincent & Jules

Vincent Vega And Marsellus Wallace's Wife

The Gold Watch

Voor mij zijn het er dus duidelijk 4.

avatar van Knisper

Knisper

Maar aangezien iedereen het kan aanpassen, is Wikipedia geen goede bron.

GinolaEHV

En het is maar hoe je het begrip 'verhaallijn/verhaal' interpreteert.

In principe lopen er wel meer dan 4 verhalen door elkaar... die weer in een kleiner aantal grotere verhaallijnen ingedeeld kunnen worden.

GinolaEHV schreef:

En het is maar hoe je het begrip 'verhaallijn/verhaal' interpreteert.

Ja ok maar, bij The Gold Watch, kan je ook bij rekenen toen dat Marsellus Wallace achter Butch aanzat, want Butch ging zijn horloge halen dus alles wat hij toen meemaakte heeft eigenlijk met The Gold Watch te maken.

GinolaEHV

Ja... en zo kun je door blijven discussiëren over het aantal verhalen/verhaallijnen.

Maakt ook eigenlijk niet uit; gewoon een topfilm.

• 20609 berichten

we maken er gewoon 3,5 verhaal van, is iedereen tevreden, maar wat GinolaEHV zegt, wat maakt het uit gewoon een top film.

Proloog: The Dinner

Vincent & Jules

Vincent Vega And Marsellus Wallace's Wife

The Gold Watch

Voor mij zijn het er dus duidelijk 4.

The Dinner hoort dus bij Vincent & Jules. Omdat het een apart stukje is wil nog niet zeggen dat het niet uit kan maken van een groter geheel.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Pastichio Rocker schreef:

ik denk ook eerder 3, waarom ga ik hier eigenlijk op in.

3 omdat The Dinner wel erg kort duurt. Hooguit 10 min.

avatar van Jeauhan

Jeauhan

Pastichio Rocker schreef:

Deze discussie draait om wat in de kern de begrippen verhaal en verhaallijn inhouden. Er zijn hier duidelijk mensen die verhaal en verhaallijn door elkaar halen. Een (goed) verhaal is opgebouwd uit verschillende lijnen.

avatar van gijs (-.-)

gijs (-.-)

deze film kan je ook egt blijven kijken maakt niet uit hoevaak hij blijft vermakelijk

JacoBaco schreef:

ik denk ook eerder 3, waarom ga ik hier eigenlijk op in.

3 omdat The Dinner wel erg kort duurt. Hooguit 10 min.

desteven007

Deze hele discussie is eigenlijk zinloos, want The Man Himself (Tarantino dus) heeft al gezegd dat de film uit 3 verhaallijnen bestaat, en ik denk dat Tarantino het toch wel het beste weet. [/quote]

Jaja zoals de tijdsduur van de film op de dvd staat er ook verkeerd op.

Martijnnn

Ja tarantino heeft de hoesjes zelf geschreven.

avatar van LaCosaNostra

LaCosaNostra

Idd, er staat 90 minuten ofzo op.

desteven007 schreef:

Jaja zoals de tijdsduur van de film op de dvd staat er ook verkeerd op.

En wat heeft dat met Tarantino te maken? Ik zal het je zeggen: he-le-maal niks. Moet je bij RCV zijn. Alsof Tarantino die hoes zelf heeft gemaakt, lol.

Op mijn superieure 2-Disc importversie staat het trouwens wel goed.

Pastichio Rocker schreef:

Op mijn superieure 2-Disc importversie staat het trouwens wel goed.

Dat zegt Martijnnn

Dat zegt Martijnnn

Ik weet vrij zeker dat dat sarcastisch bedoeld was.

Martijnnn

Oh ja ik zal volgende keer weer 600 smileys plaatsen zodat het wel begrepen word

avatar van apolicum

apolicum

Martijnnn schreef:

één smiley volstaat om de ironie van een zin aan te tonen

avatar van gotti

Een beetje logisch denken zou dat ook moeten doen.

LaCosaNostra schreef:

Idd, er staat 90 minuten ofzo op.

Bij mij staat er 95 minuten op en hij duurt langer dan 2 uur.

desteven007

Heb de film net weer gezien en wat me opviel is, toen die kerel in dat kamertje zat naast Jules en Vincent, en nog voor die kerel op Jules en Vincent schoten, stonden er al gaten in de muur achter Jules en Vincent, vindt ik toch raar, kijk maar eens op 1:48:30

desteven007 schreef:

Dit is al lang besproken, een paar pagina's terug. Is gewoon een fout. Maar ja, zo zitten er wel meer dingen in de film. Op IMDb noemen ze zoiets 'goofs'.

Hier een hele lijst met goofs uit Pulp Fiction:

desteven007

Ja, en ook in het begin zegt Vincent dat hij nooit naar tv kijkt, en toen zei hij dat er in Cops een kerel was die heel zijn geweer uitschoot tegen een vent( en dat hij die niet raakte). En eerst zegt hij dat hij nooit naar tv kijkt.

Martijnnn

Maar ja, zo zitten er wel meer dingen in ELKE film. Dat noemt met goofs, en dat gebeurd nou eenmaal.

• 20609 berichten

wat zit er ook alweer in het koffertje?

GinolaEHV

Gewoon een stel goudstaven.

avatar van Erwinner

Erwinner