Genre: Misdaad
Releasedatum: 1 december 1994
Bekijk via Netflix
Bekijk via NLZIET
Bekijk via SkyShowtime
Vrijdag 20 februari in één bioscoop (Woerden)
Plot Pulp Fiction
"From the creator of 'True Romance' & 'Reservoir Dogs'"
Jules en Vincent werken voor de machtige misdadiger Marsellus Wallace. Vincent komt in de problemen als hij Mia, de vrouw van Wallace, een avondje gezelschap moet houden. Ondertussen is Wallace verwikkeld in een deal met de bokser Butch, die Wallace belazert en er met z'n geld vandoor gaat.
Vincent Vega
Pumpkin
Honey Bunny
Fabienne
Max en Joep
ben ik nu echt de enige die hem welliswaar niet slecht vond, maar wel een oefening vond voor het echte meesterwerk, namelijk de beide Kill Bills?
Inland Rabbit
Ik twijfel heel erg of ik Kill Bill niet beter vind. Dus nee, je bent niet de enige. In Fact, ik ga beide delen maar snel herzien en misschien omhoog gooien.
Weirdo Wizzy
Als je niet snapt waarom Pulp Fiction zo goed staat aangeschreven en zo goed is dan kun je beter maar je stil houden en jezelf gaan afvragen of je eigenlijk wel verstand van films hebt! Dit heeft helemaal niks met smaak te maken. Pulp Fiction is geweldig of je het daar nou mee eens bent of niet!
Nou daar kan ik het toch niet echt mee eens zijn. Al vind bijna iedereen deze film goed dan nog kan iemand anders dit een rukfilm vinden.
yeeeeeeeeehhhhhhh
wat een drama film zeg!!
hij kwam maar niet opgang en toen die eindelijk leuk werd was die afgelope
Zaten geen comische stukken in en ook geen leuke actie stukken!
dus in 1 woord: drama!
Zou hem voor me verdriet niet nog een keer willen zien.
misschien moet ik maar regiseur worden.
en voor dit berichtje heb je je helemaal aangemeld, stoer en wees trots op jezelf. ik respecteer je mening trouwens wel maar dat terzijde
Martijnnn
voorbereiden? zen beste film heeft hij er voor gemaakt hoor
de film niet leuk vinden kan ik begrijpen dat blijft gewoon smaak, maar hem slecht... nee.
Inland Rabbit
Don't be tellin' me about foot massages. I'm the foot fuckin' master!
serpico
Wiggle your big toe. Wiggle your big toe. Wiggle your big toe.
Vast een fascinatie voor voeten ofzo
%%%%%%
Heb de film niet helemaal gezien maar wat ik zag was erg goed.Ga deze film zeker nog eens helemaal zien en dan stemmen.
FL88
Grappig, dan kunnen we de hele discussie rond deze film dus sluiten.
Daarnaast erg verwonderlijk dat deze opmerking komt van iemand die Braveheart als beste film allertijden beschouwt.
Overigens vind ik deze film erg amusant, maar niet het meesterwerk dat velen er in lijken te zien. Tarantino heeft z'n hoogtepunt al vroeg gehad met Reservoir Dogs.
Leland Palmer
Grappig, dan kunnen we de hele discussie rond deze film dus sluiten.
Jah, dat vind jij weer! Waarom zou het trouwens verwonderlijk zijn van iemand die Braveheart als de beste film beschouwt? Natuurlijk hoef je Pulp Fiction geen goede film te vinden, smaak verschilt.... Maar als je ziet dat Pulp Fiction door de meeste kenners wordt beschouwt als een van de beste films allertijden hoef ik mensen die Pulp Fiction op alle mogelijke manieren zitten af te kraken niet serieus te nemen! Tarantino heeft duidelijk veel prijzen gewonnen met deze film, en deze prijzen en resencies van filmcritici krijg je niet omdat je een slechte film gemaakt hebt toch...?
veron35
Pff. Nog een keer: Slechte films bestaan niet! En goede films ook niet! Er bestaan slechts meningen over films die hem een bepaalde reputatie kunnen geven.
Ik zou zeggen. Schaf is de box 50 scificlassics movie pack aan. Dan piep je wel anders. Dit is totaal het tegenovergestelde van die films. Volgens mij kan niemand zeggen dat "Santa claus Conquars the Martians"goed is.
serpico
Toch wel. Er valt niets in te brengen tegen smaken. Iets dat compleet fout is kunnen mensen geweldig vinden.
Edie
Na herziening;
Ik begin de film steeds geweldiger te vinden!! Het enige verhaal wat mij niet zo boeide was 'The Gold Watch' verhaaltje... Maar dat maakt niet uit, en word tegen het einde aan dubbel zo goed gemaakt.
blackthorn
Dat hoorde der bij anders klopte de scene niet meer waarom bruce willis zo gehecht was aan dat horloge. Ik denk dat gewoon een soory intro was ofzo. Ik vind dit echt de tarantino film!
Ik vind de kill bill films echt gewoon weg WAARDELOOS. Een echte mislukking van tarantino. Ik snap niet hoe tarantino zo'n film ko'n maken.
Mat_
de dialogen waren bijwijlen schitterend,
ook sterke acteerprestaties(vooral dan van het duo jackson-travolta),
muziek was ook schitterend gekozen
Maar toch miste ik iets. Ik kan niet meteen zeggen wat ik miste, maar ik kon me moeilijk inleven in de film. Ik kan begrijpen waarom sommige mensen hem super vinden, maar van mij krijgt hij toch "maar" een 4*
Izan
Even een vraagje wellicht dat het al eerder aan bod is geweest. Het gaat over een scene van pulp fiction. Het betreft het einde van de chapter "The Bonnie SItuation":
The Wolf: You see that, young lady? Respect. Respect for one's elders gives character.
Raquel: I have character.
The Wolf: Just because you are a character doesn't mean that you have character.
De Wolf zegt op een gegeven moment tegen Raquel, "say goodbye Raquel". Raquel zegt vervolgens tegen Jules en Vincent "say goodbye Raquel". Raquel herhaalt dus in feite precies de woorden van de Wolf. Dit vind ik vreemd, misschien dat ik het verkeerd begrepen heb, maar goed.
Een ander klein puntje. De volgende scene:
"Jules: Mmmm! Goddamn, Jimmie! This is some serious gourmet shit! Usually, me and Vince would be happy with some freeze-dried Taster's Choice, but he springs this serious GOURMET shit on us! What flavor is this?
Jimmie: Knock it off, Julie. "
(Gedurende deze scene komt op het begin en einde de wandklok van Jimmy in beeld, het is 8:20 ofso) Deze scene duurt zeker 3 min of langer. Op het einde van deze scene staat de klok nog precies op dezelfde stand.
Drie verklaringen (Ik sta vanzelfsprekend open voor meer verklaringen):
1.) Jimmy heeft een klok aan de muur hangen waarvan de batterij leeg is, gezien zijn gelaten karakter maakt hij zich hier niet druk over.
2.) Het is bewust (door regie) zo gedaan om wat voor reden dan ook.
3.) Regie heeft dit niet in de gaten gehad (NIET AANNEMELIJK).
AHWA
De regie heeft wel meer over het hoofd gezien, zo zaten de kogelgaten al in de muur voor dat Jules en Vince beschoten werden
En volgens mij is het goodnight, Raquel.
Metalfist
Daar heb ik eens op gelet AHWA maar ik zag ze toch echt niet zitten hoor
Izan
Wat ik dus zo vreemd vond, is dat ze haar eigen naam weer herhaalt, "Goodnight, Raquel".
En dat van die kogelgaten heb ik nooit gezien, Ik ga binnenkort eens even kijken ( Wel grappig als de kogels er idd al zaten).
Maar effe terzijde, ik vraag me af of Q. Tarantino bewust enkele "fouten" erin heeft gelaten. Uberfans zullen vast en zeker zeggen, "Sure, a master mind like Tarantino must have done it on purpose".
Ik vraag me af in hoeverre er sprake is van een zekere Tarantino-cultus, waarin een potentiele (lees goed potentiele) blunder van Tarantino slechts zou worden geportretteerd als een schoonheidsfoutje.
Wat betreft de carriere van Tarantino. Het probleem van Tarantino is naar mijn mening vergelijkbaar met Michael Jacksons muziekcarriere (Ik herhaal: Muziekcarriere). Het Album Thriller is nog steeds het best verkochte album ooit (naar mijn weten). Michael heeft nooit meer dit succes geevenaard. Q. Tarantino heeft ook vroeg in zijn carriere een meesterwerk gecreeerd (Reservoir Dogs). Het is moeilijk om innoverend aan de gang te blijven en om opnieuw een unique en magistrale film af te leveren. Critici zullen gauw op de proppen komen met schijnargumenten zoals, "hij is al over zijn hoogtepunt heen", "hij kan beter stoppen en goddelijk blijven".
Maar goed. Ik persoonlijk (mijn persoonlijke voorkeur) vind Pulp Fiction vermakelijker en op een vreemde manier ingenieuzer dan Reservoir Dogs. In Pulp Fiction slaagt Tarantino er namelijk in om ironisch genoeg een meesterwerk te creeeren dat steunt op "meesterdialogen over onzin".
Again (zoals de Engelse zeggen), dit is mijn persoonlijke voorkeur.
gideonvdb
het is gewoon een grap, of ja zoals je al mischien begrepen had moet je gewoon naar hm luisteren want hij hebt geen tijd voor andere prietpraat en zo kan jezelf er van alles en nog wat bij verzinnen, hij zegt tegen haar say 'goodby raquel' en dat doet ze dus, begrijp niet dat er enige uitleg bij nodig is.
moos33
yeeeeeeeeehhhhhhh
wat een drama film zeg!!
hij kwam maar niet opgang en toen die eindelijk leuk werd was die afgelope
Zaten geen comische stukken in en ook geen leuke actie stukken!
dus in 1 woord: drama!
Zou hem voor me verdriet niet nog een keer willen zien.
misschien moet ik maar regiseur worden.
Over smaak valt niet te twisten maar........ Pulpfiction is een TOPFILM, als je een filmliefhebber bent natuurlijk anders moet je maar een andere hobby gaan proberen, breien bv.
reejman
Het ultieme meesterwerk, en natuurlijk gemaakt door Quentin Tarantino. Deze was beter dan Reservoir Dogs. Super goed gedaan hoe alle verhalen in elkaar en langs elkaar heen schuiven. John Travolta en Samuel L. Jackson waren allebie echt supergoed in hun rol. De dialogen zijn supergoed gedaan, maar gaan eigenlijk nergens over, dat is supergoed gedaan door QT. Na de film blijf je nog steeds met veel vragen zitten zoals: Wat zat er in het koffertje? en Hoe kon het wonder plaatsvinden? Het zou mooi zijn als iemand deze vragen voor mij kan beantwoorden. Deze film is echt zeker 5 sterren waard en komt ook zeker hoog in mijn Top 10 te staan.
serpico
Wat zat er in het koffertje?
reejman

Grote favoriet onder liefhebbers: 'Pulp Fiction' van Quentin Tarantino komt naar Netflix

'Pulp Fiction' van Quentin Tarantino morgenavond (10 juli) te zien op televisie

Netflix verwijdert deze maand weer veel goed beoordeelde films: Onder meer 'Pulp Fiction' en 'Tár' verdwijnen

Jubileumeditie van 'Pulp Fiction' op komst: 'Geweldige dialogen, subtiele humor en bovenal meesterlijke citaten'

The Shawshank Redemption
Drama, 1994