Genre: Misdaad
Releasedatum: 1 december 1994
Bekijk via Netflix
Bekijk via NLZIET
Bekijk via SkyShowtime
Vrijdag 20 februari in één bioscoop (Woerden)
Plot Pulp Fiction
"From the creator of 'True Romance' & 'Reservoir Dogs'"
Jules en Vincent werken voor de machtige misdadiger Marsellus Wallace. Vincent komt in de problemen als hij Mia, de vrouw van Wallace, een avondje gezelschap moet houden. Ondertussen is Wallace verwikkeld in een deal met de bokser Butch, die Wallace belazert en er met z'n geld vandoor gaat.
Vincent Vega
Pumpkin
Honey Bunny
Fabienne
clintgodfather
Na 4 keer kijken ben ik eindelijk volledig overtuigd. Ik verhoog mij 4* naar 5. Het enige dat me iets irriteerde was Quentin Tarantino zelf met zijn rolletje als Jimmy.
sjowel
Ik vind de rol van Tarantino machtig, zielig mannetje dat onder de plak zit en over zich heen laat lopen door Mr. Wolf
tukkerstein
Over smaak valt niet te twisten maar........ Pulpfiction is een TOPFILM, als je een filmliefhebber bent natuurlijk anders moet je maar een andere hobby gaan proberen, breien bv.
Dag Dag
(Ook) ik vond Pulp Fiction een ragfilm (ik had al een keer een uitgebreidere mening geplaatst) en ook ik ben filmliefhebber. Over smaak valt niet te twisten, je zegt het net zelf.
kort0235
Als je niet snapt waarom Pulp Fiction zo goed staat aangeschreven en zo goed is dan kun je beter maar je stil houden en jezelf gaan afvragen of je eigenlijk wel verstand van films hebt! Dit heeft helemaal niks met smaak te maken. Pulp Fiction is geweldig of je het daar nou mee eens bent of niet!
Hoewel ik met je eens ben, dat Pulp Fiction een zeer goede film is, zou ik je toch willen afraden jouw eenzijdige mening aan iedereen op te dringen, hoewel ik jouw enthousiasme voor deze film wel goed begrijp.
Het beoordelen van een film is en blijft subjectief per individu. Het beoordelen van een film is iets persoonlijks en heeft zeker wel met de smaak van een persoon te maken en hoe een film bij iemand overkomt. Ik hoop dat je dat inziet, want anders heb je geen respect voor andermans oordeel !!
ErikP
Dit is de eerste film die ik 5 sterren geef. Valt me trouwens op dat er veel mensen zijn die enorm veel films 5 sterren geven, beetje zonde voor het stemsysteem. Alleen meesterwerken 5 sterren geven.
the good guy
Geniale film! Echt een film voor op een zaterdagavond te kijken op een oude televisie met een dikke cheeseburger
!
ruud_fr
!
of een dikke joint
Leland Palmer
Dan zijn er waarschijnlijk voor veel mensen veel meesterwerken gemaakt....
Max en Joep
tsja, het valt me ook op dat veel mensen ontzettend zunig stemmen, iets dat ook weer erg jammer is voor het stemsysteem.
Het zal elkaar wel in balans houden...
DiGre
Gisteren gezien.
vondt het niet bepaald spannend e zeker niet grappig. Snap niet waarom die zo hoog cijfer heeft. Vond hem echt saai
serpico
Ik vind het inderdaad vreemd dat zo'n wereldwijd onwijs gewaardeerde film voor zo weinig geld overal in de winkels ligt...
Misschien een goed initiatief van distributeurs om de film overal onder de aandacht te brengen
niethie
Na zijn geweldige eerste film reservoir dogs maakte, tarentino deze ik moet zeggen dat de vertelwijze in de film geweldig is (was destijds de eerste film die ik zag met het zogenaamde multiple storyline). Een top cast, travolta die na jaren een enorme comeback maakte, jackson en thurman die bewezen dat ze erg goed acteurs waren, en willis die hier zijn eerste serieuze rol speelde en bewees dat ie meer was dan zomaar een actieheld. Ook barst deze film weer van de geweldige dialogen (waarvan je echt denkt hoe verzin je het). Maar moet toch zeggen dat deze film in verglijking met rd wat tegenvalt, en ik de film, een beetje een overschatte status vindt hebben, Maar voor de rest een hel goede film.
3,5 sterren
Travolta_Jackson
Die rol was echt uitstekend voor hem. Vooral dat ie gaat lullen over zijn lakens tegen die Wolff
QuentinTarantino
Jongens, gewoon een topfilm! Een van mijn persoonlijke toppers! Een van de weinige films waar alles klopt, de dialogen, het plot, geweldig gewoon!
(oja, zie mijn naam;
maurickcollege
Tarantino vond dit zelf een b film, hij sloeg alleen aan, omdat dit een trend film was toen der tijd.
Bron?
gideonvdb
die kon ik nog niet bron? aub
Martijnnn
zo gek is dat niet, hij heeft volgens mij ergens in een intervieuw gezegd dat hij vlak na het maken niet zo kapot was van de film. Natuurlijk weet ik niet meer welk intervieuw.
Metalfist
Mmmh wat Martijnnn zegt kan nog wel (al kan ik het moeilijk geloven) maar een regisseur zeggen over zijn eigen film dat het een b film is die alleen maar goed is voor de trend? Onwaarschijnlijk...
rubenzzz
Tarantino vind dit ook een B film. Hij houd juist van B films. Maar niet te vergeten goede B films dus. Zei hij inderdaad in een intervieuw. Hij zei trouwens bij een intervieuw van tmf moviefacts dat death proof een goede B film is, en er dus van houd.
gideonvdb
Metalfist
Death Proof heb ik nog niet gezien dus daar kan ik niet over oordelen of het een B-film is, maar jij zegt dat hij in een interview heeft gezegd dat Death Proof een B-film is maar jij concludeert daaruit dat hij Pulp Fiction een B-film vind
rubenzzz
Ja, koop trouwens niet de Pulp Fiction van de BLOKKER! Heb hem gekocht voor 1.50 maar dit is een kortere versie ervan! Deze duurt maar 95 minuten en mist dus een aantal klassieke grappen!!
Metalfist
Heb je hem zelf al gezien? Want ik kocht die van mij ook in de blokker en op de hoes staat ook 95 min maar het zijn wel de 154 minuten op mijn schijfje
rubenzzz
heb hem net weer gezien,staat inderdaad fout op het hoesje. stom van de maker zeg.
serpico
Dat is geloof ik niet alleen zo bij de blokker, maar overal. De single-disc versie in ieder geval, die van mij komt van de MediaMarkt en heeft hetzelfde probleem. Misschien dat ze daarom ook zo goedkoop zijn...

Grote favoriet onder liefhebbers: 'Pulp Fiction' van Quentin Tarantino komt naar Netflix

'Pulp Fiction' van Quentin Tarantino morgenavond (10 juli) te zien op televisie

Netflix verwijdert deze maand weer veel goed beoordeelde films: Onder meer 'Pulp Fiction' en 'Tár' verdwijnen

Jubileumeditie van 'Pulp Fiction' op komst: 'Geweldige dialogen, subtiele humor en bovenal meesterlijke citaten'

The Shawshank Redemption
Drama, 1994