• 9.378.931 stemmen

Misdaad | 154 minuten

Genre: Misdaad

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: John Travolta, Samuel L. Jackson en Uma Thurman

IMDb beoordeling: 8,8 (2.410.348)

Gesproken taal: Engels, Spaans en Frans

Releasedatum: 1 december 1994

Plot Pulp Fiction

"From the creator of 'True Romance' & 'Reservoir Dogs'"

Jules en Vincent werken voor de machtige misdadiger Marsellus Wallace. Vincent komt in de problemen als hij Mia, de vrouw van Wallace, een avondje gezelschap moet houden. Ondertussen is Wallace verwikkeld in een deal met de bokser Butch, die Wallace belazert en er met z'n geld vandoor gaat.

avatar van Minority_Check

Minority_Check

ik had er toch meer van verwacht
dit was de eerste keer dat ik het hem helemaal gezien heb de andere keren haakte ik af maar omdat die zo hoog in de 250 stond dacht ik dat die goed zou zijn
dit moest toch een gangstar achtig film of zoiets zijn maar waarom werd er de hele tijd oude (elvis presley achtige) muziek gedraaid ?
ik vond het ook niet leuk dat er de hele tijd de toekomst en de verleden lieten zien terwijl er niks gezegd wordt ( ze hadden toch even de tijd kunnen nemen om er iets onder te kunnen zetten zoals ''yesterday'' of ''tomorrow'' )
de acteurs waren geweldig
er zaten een paar hele grappige momenten erin
de verhaal was oke denk
maar 1 ding als wallace echt zo machtig was
waarom werd die gepakt van achteren door een agentje ? als hij echt zo machtig was zoals in de inscriptie dat boven staat dan werd hij niet gepakt van achteren

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Minority_Check schreef:

maar 1 ding als wallace echt zo machtig was

Dat wordt toch redelijk duidelijk gemaakt in de film dacht ik zo.. Wallace is geen superschurk zoals Dr Octopus Hij is gewoon op de verkeerde plaats op de verkeerde tijd, had iedereen kunnen gebeuren. Factor toeval enzo..[/quote]

avatar van McSmokey

McSmokey

Maffe film met een paar grappige stukjes. Voor de grappige stukjes 2*

avatar van Barrie vd Laan

Barrie vd Laan

Echt een geweldige film dit. Het valt precies in elkaar en de scenes met Jackson en Travolta zijn super. Zeker als ze die jochies overhoop zitten omdat ze Wallace genaaid hadden.

avatar van superbassie

superbassie

Weer een leuk stukje nouvelle violence van Tarantino. Interessante dialogen die soms een beetje aan de lange kant waren. Samuel Jackson, John Travolta en Bruce Willis speelden super

Had hem alleen iets gewelddadiger verwacht (jammer dat de camera steeds weggedraaid wordt als er doden vallen).

avatar van Denden 100 Piek

Denden 100 Piek

Wat mij betreft is dit een van hoogtepunten in de Amerikaanse cinema van de jaren 90. zo geweldig hoe verschillende onzinverhalen zoals die in Pulp Fiction toch zo boeiend en met een onovertroffen gevoel voor stijl verteld worden. Dialogen die je bijblijven, hoe onbenullig ze vaak ook zijn, dat is toch een prestatie van jewelste en wie kan dat dan ook beter dan Tarantino? John Travolta en Samuel L Jackson stelen absoluut de show in deze film, of ze nou samen of apart een scene hebben. Travolta is natuurlijk ook geweldig samen met Uma Thurman, hun gesprek in het restaurant is nog steeds zo boeiend door de eerlijkheid van hun uitspraken. Denk maar aan het stukje over "uncomfortable silences", toch wel een van de mooiere uitspraken van de film.

Helaas moet ik toegeven dat de film al sinds de eerste keer dat ik hem zag, niet alle verhalen even boeiend verteld worden. Tegenwoordig is het zo dat als ik de film opzet, dan haak ik af bij "The Golden Watch", wel na die prachtige speech van Christopher Walken, uiteraard. Bepaalde stukken film hadden eruit geknipt mogen worden, zoals de overbodige wandeling van Bruce Willis zijn personage naar zijn appartement.

Maar als ik de film dan toch weer helemaal uit kijk, is het wel weer vollop genieten met Travolta en Jackson, en "The Golden Watch" heeft ook wel hele verrassende situaties. Ik wilde de film eigenlijk 5 sterren geven, maar wegens het iets te lange en af en toe zich voortslepende "The golden Watch" halverwege de film, krijgt Pulp Fiction toch een half puntje aftrek.

avatar van soboer

soboer

Wat ik zo goed vind aan Pulp Fiction is dat hoe vaker je de film kijkt hoe beter die wordt.

Pulp Fiction gaat eigenlijk over niks. In zoverre doet het me wel aan Seinfeld denken; absurde dialogen vormen het tafereel van dit meesterwerk.

Daarom viel PF de eerste kijkbeurt tegen, omdat je een film met plot verwacht. Ik ben geen echte fan van QT na PF heeft hij mij niet echt kunnen boeien. Waarom is Pulp Fiction zo goed:

de chemie tussen de acteurs, spettert van het doek. S Jackson speelt een ijzersterke motherfucker.

De dialogen zijn leuk, intelligent, absurd en grappig. Een van mijn favoriete quotes.

Marcelles: I'm sending the Wolf

Jules: You're sending the Wolf, that's all you had to say, nigga.

en zo kan ik wel doorgaan.

Pulp Fiction is echt een aanrader voor de liefhebber verwacht geen film want dat is het eigenlijk niet.

5sterren.

avatar van Clueless Dork

Clueless Dork

De film is character driven maar heeft zeker wel een plot.

avatar van TheKey

TheKey

Echt een top film gewoon. Goed acteerwerk door Samuel en John.

Quentins beste film tot nu toe.

TheKey schreef:

Quentins beste film tot nu toe.

op Kill Bill 1 en 2, Reservoir Dogs en Death Proof na dan

avatar van kort0235

kort0235

Gisteravond voor de derde keer gezien, maar nu op DVD ( 1euro bij Blokker, niet te geloven!)

Het is en blijft gewoon een topfilm voor mij en mijn stem van 4.5* blijft overeind. De gedeeltes met Mia en het Gouden Horloge heb ik echt van genoten. Het gedeelte met Harvey Keitel vond ik iets minder. Ik vind Pulp fiction de beste film van Tarantino.

avatar van TheKey

TheKey

Misschien Reservoir Dogs dan maar toch zeker niet die andere films van Quentin

avatar van Coen_steijn

Coen_steijn

Een crime en komediefilm is het absoluut niet. Er zit wel degelijk aktie in, anders heb je toch echt wel geslapen.

Het mooie van de film is dat er gesprekken in zitten die eigenlijk nergens over gaan, maar dat is nu het realistische van de film, ook badguys zoals Travolta en L. Jackson zitten in de wagen over ons land te praten met onze maffe gewoontes. Het mooi is dat alles samen komt op het einde.

avatar van Coen_steijn

Coen_steijn

Als je deze film niet goed vind kun je beter in een draaimolen gaan zitten met een lollie in je bek!

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

SPOT ER MAAR MEE! Dat is toevallig wel hartstikke gaaf hoor, als je niet in die lolly stikt. Dat geeft zo'n gedoe in een draaiende atractie.

Coen_steijn schreef:

avatar van Izan

Izan

Sow wat heb ik me een partij gelachen zeg. Pulp fiction krijgt wat mij betreft een 5*. Waarom? omdat ik elke onnozele dialoog uit de film gewoon uit mn kop ken.

Toppunt:

Marcellus Wallace:

"this shit stays between me, you and mr.soon to live the rest of his short *ss life in agonising pain rapist here."

Toppunt 2:

Samuel Jackson:

"Oh, you ready to blow? Well I'm a mushroom-cloud-laying motherf*cker, motherf*cker! Every time my fingers touch brain I'm Superfly TNT, I'm the Guns of the Navarone. In fact what the f*ck am I doing in the back, you're the mother*cker who should be on brain detail. We f*cking switch I'm washing the windows and you're picking up this n*gga's skull."

DUS again 5*

avatar van etherman

etherman

jimmie:do you know whats in my mind richt now???it aint the coffie in my kitchen....its the dead nigga in my garage.ook hoe jules probeerd de situatie te verschuilen doot een compliment te geven.geweldig..dead nigga storage

avatar van Barrie vd Laan

Barrie vd Laan

kort0235 schreef:

hoho bij mij was hij 1.49 euro. Vrij duur dus. Ik moest er even over nadenken maar heb hem toch gekocht.

avatar van Mutlee

Mutlee

Prachtige film, super acteerwerk van Bruce, Samuel en John, prachtige dialogen, af en toe duurden ze wel lang maar kan geen kwaad,

het mooiste was tog Bruce die de samurai wou uithangen, prachtig gewoon.

avatar van orginaliteit

orginaliteit

echt zalige film !! vooral dat deuntje in de film in het begin

maar ik was zo moe die avond ik ben in slaap gevallen op het einde

maar ik vond hem echt kei goeid gewoon echt zalig filmpje

maar ik ga hem nog eens helemaal opnieuw zien na de exames

avatar van basketballerke

basketballerke

Heb dan eindelijk deze een keer gezien, en uiteindelijk is hij me toch goed bevallen. Verwachtte eerst altijd een film met een groots verhaal, maar het was eigenlijk nietszeggendheid op z'n best met genoeg komische momenten. De film is misschien nog wel het beste samen te vatten in: ''F*ck''. Wat wel jammer is, is dat bepaalde dialogen wel te lang worden uitgesponnen. De beginscène is er bijvoorbeeld een. Daarnaast is het meeste wat rondom het personage van Thurman gebeurd niet echt interessant, de legendarische dansscène maakt wel weer veel goed. Ik dacht aan een 3,5*, maar ik ga toch voor een kleine 4* voor twee geweldige scènes: Die met Willis en het samoerai zwaard, en natuurlijk het briljante einde. Ook het uitstekende acteren van vrijwel iedereen kan ik bij het halfje meer meerekenen.

Coen_steijn schreef:

Ge-Wel-Dig..!!!!

avatar van Weirdo Wizzy

Weirdo Wizzy

Ik heb deze laatst een beetje half gezien, maar ik wil hem zeker nog een keer helemaal zien.

Ik moest trouwens wel vet lachen om die slechte mop die Uma Thurman dan aan John Travolta verteld. Niet om die mop maar die reactie haha.

avatar van koen90

koen90

yeeeeeeeeehhhhhhh

wat een drama film zeg!!

hij kwam maar niet opgang en toen die eindelijk leuk werd was die afgelope

Zaten geen comische stukken in en ook geen leuke actie stukken!

dus in 1 woord: drama!

Zou hem voor me verdriet niet nog een keer willen zien.

en snap ook niet waarom die zo goed staat aangeschreven.

misschien moet ik maar regiseur worden.

avatar van Weirdo Wizzy

Weirdo Wizzy

Hier ga je vast en zeker reacties op krijgen

Max en Joep

Ik vond en vind Pulp Fiction ook helemaal niet ZO geweldig.

koen90 schreef:

Zou hem voor me verdriet niet nog een keer willen zien.

en snap ook niet waarom die zo goed staat aangeschreven.

misschien moet ik maar regiseur worden.

Als je niet snapt waarom Pulp Fiction zo goed staat aangeschreven en zo goed is dan kun je beter maar je stil houden en jezelf gaan afvragen of je eigenlijk wel verstand van films hebt! Dit heeft helemaal niks met smaak te maken. Pulp Fiction is geweldig of je het daar nou mee eens bent of niet!

Weirdo Wizzy schreef:

Hier ga je vast en zeker reacties op krijgen

En terecht!

avatar van Ravenstein

Ravenstein

Ik moet toegeven dat toen ik Pulp Fiction in '94 in de bioscoop zag, ik het een ongelofelijke saaie bedoening vond.

Een goed jaar later had mijn zus deze film eens gehuurd en ik besloot toch maar mee te kijken. Aangenaam verrast, want vond de film al een pak beter dan bij de eerste kijkbeurt.

En dan werd hij enige jaren geleden getoond op een filmavond in het jeugdhuis en toen vond ik hem nóg beter geworden.

En sindsdien heb ik hem al een stuk of 7-8 keer gezien. Voor mij blijft dit één van de beste films ooit.

Maar ik kan dus gerust aannemen dat anderen dit een slechte film vinden.