Genre: Misdaad
Releasedatum: 1 december 1994
Bekijk via Netflix
Bekijk via NLZIET
Bekijk via SkyShowtime
Vrijdag 20 februari in één bioscoop (Woerden)
Plot Pulp Fiction
"From the creator of 'True Romance' & 'Reservoir Dogs'"
Jules en Vincent werken voor de machtige misdadiger Marsellus Wallace. Vincent komt in de problemen als hij Mia, de vrouw van Wallace, een avondje gezelschap moet houden. Ondertussen is Wallace verwikkeld in een deal met de bokser Butch, die Wallace belazert en er met z'n geld vandoor gaat.
Vincent Vega
Pumpkin
Honey Bunny
Fabienne
Inland Rabbit
ja maar heb er 2 op gedeeld 9e plaats. Kiezen tussen City Of The Lost Children en Eternal Sunshine Of The Spotless Mind. Nogal lastig.
p_tah
iedereen heeft zijn eigen smaak harmjanstegenga en volgens mij is het nog steeds normaal dat men elkaars meningen respecteerd. Ik vind jouw top10 bijvoorbeeld weer belachelijk, maar daarom neem ik jou nog wel serieus....
hellblazer93
Goede film. Goed acteerwerk. Goed verhaal. Een mooie film maar niet helemaal mijn smaak... 3.5* krijgt ie
Kevin13
p_tah
vind jij zijn top 10 belachelijk?
er staan alleen maar goede films in!
Inland Rabbit
Laten we het nu niet over belachelijk of niet belachelijk gaan hebben please.
Deze topic is namenlijk bestemd voor een Topfilm en niet om in te kloten!
Leland Palmer
vind jij zijn top 10 belachelijk?
er staan alleen maar goede films in!
Dank je!
eximion
1 van de beste films ooit en waarschijnlijk blijft het ook zo.
5 ster
Martijnnn
En ook dat is weer een mening
Als iemand dit geen goeie film vind springen meteen alle fanboys er bovenop. Het grappigste is nog wel dat ze zichzelf dan meteen "filmkenner" noemen.
Over de film is natuurlijk zon beetje al het positieve al gezegd en hij blijft goed ^^
orbit
- 12092 berichten
De maker van deze film is voornamelijk een groot filmkenner, of de kijkers dat ook zijn valt erg te betwijfelen..
Carcamel
Wat wil nou eigenlijk zeggen?
Kaffeefiltjer
Ik denk dat hij bedoelt dat er vele mensen deze voor de actie enorm waarderen, terwijl er veel meer achter zit, ofzo.
orbit
- 12092 berichten
Ohoo jawel hoor! Misschien de enige hier die dat wel verdiend..
Glorious Me
Vincent: Oh man, I shot Marvin in the face.
Jules: Why the fuck did you do that!
Vincent: Well, I didn't mean to do it, it was an accident!
Jules: Oh man I've seen some crazy ass shit in my time...
Vincent: Chill out, man. I told you it was an accident. You probably went over a bump or something.
Jules: Hey, the car didn't hit no motherfucking bump.
Vincent: Hey, look man, I didn't mean to shoot the son of a bitch. The gun went off. I don't know why.
Jules: Well look at this fucking mess, man. We're on a city street in broad daylight here!
Vincent: I don't believe it.
Jules: Well believe it now, motherfucker! We gotta get this car off the road! You know cops tend to notice shit like you're driving a car drenched in fucking blood.
Ge - wel - dig!
Leland Palmer
Vincent: Oh man, I shot Marvin in the face.
Jules: Why the fuck did you do that!
Vincent: Well, I didn't mean to do it, it was an accident!
Jules: Oh man I've seen some crazy ass shit in my time...
Jules: Hey, the car didn't hit no motherfucking bump.
Vincent: I don't believe it.
Ge - wel - dig!
Echt wel! Dit is nu al een stukje historie in de filmwereld!
newG
Ofwel 5 dvd's voor 5€ in de blokker waar ik ben geweest.
Ben best trots op mijn paketje: Pulp fiction,from Dusk Till Dawn, Clerks. , A bronx Tale en Rumble in the bronx
Bacon
Nu voor €1,50 bij de Blokker!
Voor dat geld mag NIEMAND hem niet laten liggen.
Weet je toevallig ook of die Engelse subs heeft? Mijn 2dvd versie heeft dat niet
Dogie Hogan
, terwijl ik eigenlijk alleen maar (Engelstalige)films met Engelse subs wil kijken.Max en Joep
zal er vast een hoop weerstand mee oproepen maar ik heb dit altijd een redelijk overschatte film gevonden.
hij is zeker niet slecht, maar een meesterwerk of een klassieker zou ik het niet willen noemen.
Zo kan hij mij bijv. nu al niet meer boeien (terwijl ik hem helemaal niet zo vaak heb gezien), iets wat ik bijv met The Shining nooit zou hebben.
Ik vind dat Tarantino zijn stijl echt heeft geperfectioneerd in de beide Kill Bill's.
Daar komt ook de combinatie beeld-muziek voor het eerst pas ECHT tot zijn recht.
Dus, goed maar niet briljant.
Inland Rabbit
Mwa ik wijfel ook hoor of ik Kill Bill beter vind. Voorlopig nog niet.
Ik heb deze ooit op straat gratis uitgedeeld gekregen als promotiemateriaal. Dat was nog eens een mooi cadeautje zeg. Het beeld valt bij mij alleen nogal klein uit. Als ratio staat er 16:9 (breedbeeld dus en dat heb ik opzich niet) en daarnaast "Geschikt voor alle beeldformaten". Hij valt aleen nogal smal . Doe ik er dan beter aan om alsnog die goedkope blokker versie te kopen?
Inland Rabbit
Ach als je een film niet kent is een genre-aanduiding wel handig. Het intereseert me, net zoals bij muziek, echter geen hol. Genre's worden zo vaak overschreden en zijn eigenlijk maar een indicatie van waar een film 'mogelijk' voor staat. Ik bepaal aan de hand van het plot en soms de acteurs of het wat wordt als ik een film in de gids lees of in een aanbiedingenbak zie.. Pas bij echt onbekende dingen heeft een genre-aaduiding voor mij echt waarde.
Maargoed, thriller zie ik inderdaad niet in Pulp Fiction. Actie zeker wel.
serpico
Crime en komedie is het ook wel te noemen. Een echte actie-film vind ik het ook niet.
Roowland
Ofwel 5 dvd's voor 5€ in de blokker waar ik ben geweest.
5 DVD's voor 5 euro
per stuk 1,50
Roowland
Voor dat geld mag NIEMAND hem niet laten liggen.
Nee, bij de blokker heb je 'em alleen maar met NL sub, niet met de engelse.
%%%%%%
Maar deze film is wel kleur ofnie ? ( Geen zwart wit )
Nee deze is alleen in paars-geel
PaulieWalnuts
zwart-wit ja.... Jackson-Travolta

Grote favoriet onder liefhebbers: 'Pulp Fiction' van Quentin Tarantino komt naar Netflix

'Pulp Fiction' van Quentin Tarantino morgenavond (10 juli) te zien op televisie

Netflix verwijdert deze maand weer veel goed beoordeelde films: Onder meer 'Pulp Fiction' en 'Tár' verdwijnen

Jubileumeditie van 'Pulp Fiction' op komst: 'Geweldige dialogen, subtiele humor en bovenal meesterlijke citaten'

The Shawshank Redemption
Drama, 1994