• 9.379.002 stemmen

Misdaad | 154 minuten

Genre: Misdaad

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: John Travolta, Samuel L. Jackson en Uma Thurman

IMDb beoordeling: 8,8 (2.410.348)

Gesproken taal: Engels, Spaans en Frans

Releasedatum: 1 december 1994

Plot Pulp Fiction

"From the creator of 'True Romance' & 'Reservoir Dogs'"

Jules en Vincent werken voor de machtige misdadiger Marsellus Wallace. Vincent komt in de problemen als hij Mia, de vrouw van Wallace, een avondje gezelschap moet houden. Ondertussen is Wallace verwikkeld in een deal met de bokser Butch, die Wallace belazert en er met z'n geld vandoor gaat.

Inland Rabbit

ja maar heb er 2 op gedeeld 9e plaats. Kiezen tussen City Of The Lost Children en Eternal Sunshine Of The Spotless Mind. Nogal lastig.

avatar van p_tah

p_tah

iedereen heeft zijn eigen smaak harmjanstegenga en volgens mij is het nog steeds normaal dat men elkaars meningen respecteerd. Ik vind jouw top10 bijvoorbeeld weer belachelijk, maar daarom neem ik jou nog wel serieus....

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Goede film. Goed acteerwerk. Goed verhaal. Een mooie film maar niet helemaal mijn smaak... 3.5* krijgt ie

avatar van Kevin13

Kevin13

p_tah schreef:

Inland Rabbit

Laten we het nu niet over belachelijk of niet belachelijk gaan hebben please. Deze topic is namenlijk bestemd voor een Topfilm en niet om in te kloten!

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Kevin13 schreef:

Dank je!

avatar van eximion

eximion

1 van de beste films ooit en waarschijnlijk blijft het ook zo.

5 ster

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Kevin13 schreef:

er staan alleen maar goede films in!

En ook dat is weer een mening

Als iemand dit geen goeie film vind springen meteen alle fanboys er bovenop. Het grappigste is nog wel dat ze zichzelf dan meteen "filmkenner" noemen.

Over de film is natuurlijk zon beetje al het positieve al gezegd en hij blijft goed ^^

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

De maker van deze film is voornamelijk een groot filmkenner, of de kijkers dat ook zijn valt erg te betwijfelen..

avatar van Carcamel

Carcamel

orbit schreef:

Wat wil nou eigenlijk zeggen?

avatar van Kaffeefiltjer

Kaffeefiltjer

Ik denk dat hij bedoelt dat er vele mensen deze voor de actie enorm waarderen, terwijl er veel meer achter zit, ofzo.

avatar van Xaio

Xaio

Film om je dood te lachen, maar verdiend zeker geen hoge notering, 3*

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Ohoo jawel hoor! Misschien de enige hier die dat wel verdiend..

avatar van rubenzzz

rubenzzz

Komt volgende week zondag op Veronica!

avatar van Glorious Me

Glorious Me

Vincent: Oh man, I shot Marvin in the face.

Jules: Why the fuck did you do that!

Vincent: Well, I didn't mean to do it, it was an accident!

Jules: Oh man I've seen some crazy ass shit in my time...

Vincent: Chill out, man. I told you it was an accident. You probably went over a bump or something.

Jules: Hey, the car didn't hit no motherfucking bump.

Vincent: Hey, look man, I didn't mean to shoot the son of a bitch. The gun went off. I don't know why.

Jules: Well look at this fucking mess, man. We're on a city street in broad daylight here!

Vincent: I don't believe it.

Jules: Well believe it now, motherfucker! We gotta get this car off the road! You know cops tend to notice shit like you're driving a car drenched in fucking blood.

Ge - wel - dig!

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Glorious Me schreef:

Vincent: Oh man, I shot Marvin in the face.

Jules: Why the fuck did you do that!

Vincent: Well, I didn't mean to do it, it was an accident!

Jules: Oh man I've seen some crazy ass shit in my time...

Jules: Hey, the car didn't hit no motherfucking bump.

Vincent: I don't believe it.

Ge - wel - dig!

Echt wel! Dit is nu al een stukje historie in de filmwereld!

Roowland

Nu voor €1,50 bij de Blokker!

avatar van newG

newG

Ofwel 5 dvd's voor 5€ in de blokker waar ik ben geweest.

Ben best trots op mijn paketje: Pulp fiction,from Dusk Till Dawn, Clerks. , A bronx Tale en Rumble in the bronx

avatar van Bacon

Bacon

Roowland schreef:

Nu voor €1,50 bij de Blokker!

Voor dat geld mag NIEMAND hem niet laten liggen.

Weet je toevallig ook of die Engelse subs heeft? Mijn 2dvd versie heeft dat niet , terwijl ik eigenlijk alleen maar (Engelstalige)films met Engelse subs wil kijken.

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

Bacon schreef:

De S.E. heeft die wel.

avatar van Max en Joep

Max en Joep

zal er vast een hoop weerstand mee oproepen maar ik heb dit altijd een redelijk overschatte film gevonden.

hij is zeker niet slecht, maar een meesterwerk of een klassieker zou ik het niet willen noemen.

Zo kan hij mij bijv. nu al niet meer boeien (terwijl ik hem helemaal niet zo vaak heb gezien), iets wat ik bijv met The Shining nooit zou hebben.

Ik vind dat Tarantino zijn stijl echt heeft geperfectioneerd in de beide Kill Bill's.

Daar komt ook de combinatie beeld-muziek voor het eerst pas ECHT tot zijn recht.

Dus, goed maar niet briljant.

Inland Rabbit

Mwa ik wijfel ook hoor of ik Kill Bill beter vind. Voorlopig nog niet.

Ik heb deze ooit op straat gratis uitgedeeld gekregen als promotiemateriaal. Dat was nog eens een mooi cadeautje zeg. Het beeld valt bij mij alleen nogal klein uit. Als ratio staat er 16:9 (breedbeeld dus en dat heb ik opzich niet) en daarnaast "Geschikt voor alle beeldformaten". Hij valt aleen nogal smal . Doe ik er dan beter aan om alsnog die goedkope blokker versie te kopen?

avatar van PaulieWalnuts

PaulieWalnuts

ACTIE THRILLER staat er dan op mijn dvd.... zeker NIET.

Inland Rabbit

Ach als je een film niet kent is een genre-aanduiding wel handig. Het intereseert me, net zoals bij muziek, echter geen hol. Genre's worden zo vaak overschreden en zijn eigenlijk maar een indicatie van waar een film 'mogelijk' voor staat. Ik bepaal aan de hand van het plot en soms de acteurs of het wat wordt als ik een film in de gids lees of in een aanbiedingenbak zie.. Pas bij echt onbekende dingen heeft een genre-aaduiding voor mij echt waarde.

Maargoed, thriller zie ik inderdaad niet in Pulp Fiction. Actie zeker wel.

avatar van serpico

serpico

Crime en komedie is het ook wel te noemen. Een echte actie-film vind ik het ook niet.

newG schreef:

Ofwel 5 dvd's voor 5€ in de blokker waar ik ben geweest.

5 DVD's voor 5 euro

per stuk 1,50

Bacon schreef:

Voor dat geld mag NIEMAND hem niet laten liggen.

Nee, bij de blokker heb je 'em alleen maar met NL sub, niet met de engelse.

avatar van %%%%%%

%%%%%%

%%%%%% schreef:

Wil hem vanavond kijken Maar deze film is wel kleur ofnie ? ( Geen zwart wit )

Nee deze is alleen in paars-geel

avatar van PaulieWalnuts

PaulieWalnuts