Genre: Misdaad
Gesproken taal: Engels, Spaans en Frans
Releasedatum: 1 december 1994
Bekijk via Netflix
Bekijk via SkyShowtime
Vrijdag 20 februari in één bioscoop (Woerden)
Plot Pulp Fiction
"From the creator of 'True Romance' & 'Reservoir Dogs'"
Jules en Vincent werken voor de machtige misdadiger Marsellus Wallace. Vincent komt in de problemen als hij Mia, de vrouw van Wallace, een avondje gezelschap moet houden. Ondertussen is Wallace verwikkeld in een deal met de bokser Butch, die Wallace belazert en er met z'n geld vandoor gaat.
Vincent Vega
Salto
grapige en geweldige uitspraken :
...............
Ken je deze ook:
mmmmmmm..... now thats a tasty burger!!!
Jules: Do you know how they call a quarter pounder with cheese in France?
Vince?....
Vince: Royale with cheese
Jules: a royal with cheese, you know why?
Brad: b because of the metric system?
Jules: Check out the brains on Brad!!!!

miss_lisa
ik vond deze film helemaal niks.
viel zo wat in slaap.
heb hem na een half uur uit gezet
heb een 0,5 gegeven wou eigelijk een 0 geven maar die staat er niet bij.
Sven Vermant
Als je maar een half uur hebt gezien kun je een film helemaal niet beoordelen.
markie1978
Leuk filmpje.
Wist je dat George Baker een liedje over deze film heeft gemaakt " little green back"
De film is mede daardoor een hit geworden.
Mug
1) Dat nummer heet Little Green Bag (en is van George Baker Selection)
2) Dat nummer werd gebruikt voor een andere Tarantino film [Reservoir Dogs]
3) Dat nummer bestond al voor de film uitkwam...1969/1970.
4) Juist door de film werd het liedje opnieuw een hit.
Martin Van K
1) Dat nummer heet Little Green Bag (en is van George Baker Selection)
2) Dat nummer werd gebruikt voor een andere Tarantino film [Reservoir Dogs]
3) Dat nummer bestond al voor de film uitkwam...1969/1970.
4) Juist door de film werd het liedje opnieuw een hit.
ik was net een identieke reply aan het opstellen
Muziek speelt in al de films van Tarantino uiteraard een belangrijke rol en een aantal liedjes maken de films vaak nog populairder. Omgekeerd geldt dit ook: oude hits worden dankzij de films opnieuw populair. Denk ook maar aan Bang bang (My Baby Shot Me Down) uit Kill Bill.
Mug
Dat helaas verkracht werd door een mix van Audio Bullies, onvergeeflijk (en helaas ook onvergetelijk).
Door Pulp Fiction werd surf-muziek weer helemaal populair (Dick Dale....oftewel uit m'n dj-verleden: hoe krijg ik een dansvloer snel vol), werd Dusty Springfield nog hipper en kreeg ze eindelijk [h]erkenning door jonger publiek, en verkreeg het bandje Urge Overkill een one-hit-wonder door veel airplay op MTV met een zeer erkentelijke cover van Neil Diamond...
Tarantino weet wat marketing is...
D-ark
Tarantino weet wat marketing is...
Trouwens ook bij Resevoir en jackie brown, oude en nieuwe songs op de soundtrack en het klinkt geweldig.
mrmedieum
Dit is een geniaal meesterwerk van Tarantino!!
Minder dan 5* verdient tie niet.
Werwolf
Soms bekijk ik mijn top 10 en vraag ik me af waarom ik deze film er nog (zo hoog) in heb staan. Maar dan bekijk ik hem weer en voel ik de GEWELDIGE sfeer heel de film door, mag ik weer genieten van de meesterlijke dialogen, geniet van de prachtige nummers in de film en ervaar ik dit meesterwerk nog maar eens.
De volle 5 blijven dikverdiend staan; net zoals nummer twee notering in mijn top 10.
movie*freak
Als je maar een half uur hebt gezien kun je een film helemaal niet beoordelen.
Inderdaad eerst moet je de film helemaal afkijken dus hup weghalen je stem en opnieuw gaan kijken miss_liza
otherfool
Jimmie: did you see a sign out in front of my house that said Dead Nigger Storage?
No...
And you know why? Coz storing dead niggers ain't my fucking business, that's why!
movie*freak
No...
geniaal
orbit
- 12092 berichten
Vind er anders niks geniaals aan ...
Te zien aan je recente stemgedrag, ben je opeens een filmhater geworden..
lowhusky
Nee hoor ik hou van Armageddon
Kan ik begrijpen maar kun je uitleggen waarom je al die films, onder andere deze, een 1 geeft en waarom stonden ze eerst op 4.5?
ToNe
Zag de aankondiging op RTL.
Wat zoomt de camera zo dik in op Samuel... Oh wacht, Pan & Scan...
Te zien aan je recente stemgedrag, ben je opeens een filmhater geworden.
Het is een fase.
gurdan
Zag de aankondiging op RTL.
Wat zoomt de camera zo dik in op Samuel... Oh wacht, Pan & Scan...
Het is een fase.
het is een fase in het leven die iedereen zal moeten begaan. En voor de een gaat het nou net wat gemakkelijker dan voor de andere.
respect
respect
by_the_way
Inderdaad beetje erg vaag. Alle toppers die hij eerst wel heel goed vond geeft hij opeens een 1?
Hi-Tek
Sorry mede-users hier op moviemeter. Door een klein incident is mijn stemgedrag nogal aangetast. Ik hoop niet dat er hierdoor een stukje geloofwaardigheid wordt afgedaan. In iedergeval blijft 'Pulp Fiction' natuurlijk een meesterwerk. Van dialoog tot cast en muziek deze film zit gewoon ongeloofelijk goed in elkaar. Sorrie voor de verwarring en biedt bij deze mijn excuses aan.
MXO
Is dit nu sarcastisch of wat want je stem van Pulp Fiction staat nu weer op 4,5*.
matthijs_013
Vreemd. Toen ik mij hier voor het eerst had aangemeld, had ik deze film 1x gezien en was niet onder de indruk. Ik gaf de film dan ook 2 sterren. Na herziening van vandaag heb ik mijn stem verhoogd naar 4,5. Ik kan me herrineren dat ik me toen redelijk verveelde, terwijl ik de film nu echt geweldig vind. Vreemd...
*4,5 + plek in top 10
tukkerstein
Nieuwe nr. 1 van mij op mijn lijst van slechtste films ooit. Een absolute pulpfilm van meneer Tarantino. Dit terwijl ik andere films van hem wel goed vind. Waarom wordt deze film zo hoog gewaardeerd?
De film weet mij totaal niet te boeien. Het verhaal is een rommeltje. De conversaties gaan nergens over, voegen niets toe aan de film, duren veel te lang en proberen grappig te zijn. Daarnaast is de film niet grappig, niet spannend en niet interessant. Tijdverspilling, ik zat zelfs te twijfelen of RTL 5 niet toevallig de slecht gewaardeerde "Plump Fiction" aan het uitzenden was. Tarantino probeert met deze film een meesterwerk te maken door het net een beetje anders te doen dan andere regisseurs, maar dit pakt zeer negatief uit.
De enige pluspunten:
*Het begin was wel goed
*Het eind was wel goed
*Het acteerniveau lag hoog
Maar tussen het begin en het eind zit een film van twee uur die absolute tijdverspilling is.
JoeCabot
Ik zou zeggen: kijk hem nog eens een paar keer! Vond hem ook eerst niet super maar nu vind ik em geniaal. Verhaal is nu voor mij gemakkelijk te volgen, het is zelfs boeiend dat het niet allemaal mooi chronologisch is. En eenmaal dat je je niet meer ergert aan het 'rommelige' verhaal zul je zeker en vast ook kunnen genieten van de humor. Binnen een jaar staat dit in je top-10!
jayytjee
ik ben het zelden eens met tukkerstein.. die gast kan ik gewoon niet snappen... maarja wat wil je als je de italian job in je top 10 hebt zitten.. pulp fiction is naar mij idee de beste van tarantino
lowhusky
Hij is beter geworden na herziening! 5 sterren.
tukkerstein
Dat valt toch wel mee dat je het zelden eens ben? Je vond the godfather en de lord of the rings films ook goed, en ik ook!
Ik kan wel een hele preek houden over dat de Italian Job zo'n goede film is (is het zeker, een ondergewaardeerde film), maar het gaat over pulp ficiton.
IK vond het echt een matige film. De 0,5* zijn onder voorbehoud, en ik gun hem inderdaad nog maar een tweede keer binnenkort. Dan weet ik ook waar ik aan toe ben een beetje.

Grote favoriet onder liefhebbers: 'Pulp Fiction' van Quentin Tarantino komt naar Netflix

'Pulp Fiction' van Quentin Tarantino morgenavond (10 juli) te zien op televisie

Netflix verwijdert deze maand weer veel goed beoordeelde films: Onder meer 'Pulp Fiction' en 'Tár' verdwijnen

Jubileumeditie van 'Pulp Fiction' op komst: 'Geweldige dialogen, subtiele humor en bovenal meesterlijke citaten'

The Shawshank Redemption
Drama, 1994