• 9.381.099 stemmen

Misdaad | 154 minuten

Genre: Misdaad

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: John Travolta, Samuel L. Jackson en Uma Thurman

IMDb beoordeling: 8,8 (2.410.845)

Gesproken taal: Engels, Spaans en Frans

Releasedatum: 1 december 1994

Plot Pulp Fiction

"From the creator of 'True Romance' & 'Reservoir Dogs'"

Jules en Vincent werken voor de machtige misdadiger Marsellus Wallace. Vincent komt in de problemen als hij Mia, de vrouw van Wallace, een avondje gezelschap moet houden. Ondertussen is Wallace verwikkeld in een deal met de bokser Butch, die Wallace belazert en er met z'n geld vandoor gaat.

avatar van Salto

Salto

movie*freak schreef:

grapige en geweldige uitspraken :

...............

Ken je deze ook:

mmmmmmm..... now thats a tasty burger!!!

Jules: Do you know how they call a quarter pounder with cheese in France?

Vince?....

Vince: Royale with cheese

Jules: a royal with cheese, you know why?

Brad: b because of the metric system?

Jules: Check out the brains on Brad!!!!

avatar van miss_lisa

miss_lisa

ik vond deze film helemaal niks.

viel zo wat in slaap.

heb hem na een half uur uit gezet

heb een 0,5 gegeven wou eigelijk een 0 geven maar die staat er niet bij.

avatar van Sven Vermant

Sven Vermant

Als je maar een half uur hebt gezien kun je een film helemaal niet beoordelen.

avatar van markie1978

markie1978

Leuk filmpje.

Wist je dat George Baker een liedje over deze film heeft gemaakt " little green back"

De film is mede daardoor een hit geworden.

avatar van Mug

Mug

1) Dat nummer heet Little Green Bag (en is van George Baker Selection)

2) Dat nummer werd gebruikt voor een andere Tarantino film [Reservoir Dogs]

3) Dat nummer bestond al voor de film uitkwam...1969/1970.

4) Juist door de film werd het liedje opnieuw een hit.

avatar van Martin Van K

Martin Van K

Mug schreef:

1) Dat nummer heet Little Green Bag (en is van George Baker Selection)

2) Dat nummer werd gebruikt voor een andere Tarantino film [Reservoir Dogs]

3) Dat nummer bestond al voor de film uitkwam...1969/1970.

4) Juist door de film werd het liedje opnieuw een hit.

ik was net een identieke reply aan het opstellen

Muziek speelt in al de films van Tarantino uiteraard een belangrijke rol en een aantal liedjes maken de films vaak nog populairder. Omgekeerd geldt dit ook: oude hits worden dankzij de films opnieuw populair. Denk ook maar aan Bang bang (My Baby Shot Me Down) uit Kill Bill.

avatar van Mug

Mug

Dat helaas verkracht werd door een mix van Audio Bullies, onvergeeflijk (en helaas ook onvergetelijk).

Door Pulp Fiction werd surf-muziek weer helemaal populair (Dick Dale....oftewel uit m'n dj-verleden: hoe krijg ik een dansvloer snel vol), werd Dusty Springfield nog hipper en kreeg ze eindelijk [h]erkenning door jonger publiek, en verkreeg het bandje Urge Overkill een one-hit-wonder door veel airplay op MTV met een zeer erkentelijke cover van Neil Diamond...

Tarantino weet wat marketing is...

avatar van D-ark

D-ark

Mug schreef:

Tarantino weet wat marketing is...

Trouwens ook bij Resevoir en jackie brown, oude en nieuwe songs op de soundtrack en het klinkt geweldig.

avatar van mrmedieum

mrmedieum

Dit is een geniaal meesterwerk van Tarantino!!

Minder dan 5* verdient tie niet.

avatar van Werwolf

Werwolf

Soms bekijk ik mijn top 10 en vraag ik me af waarom ik deze film er nog (zo hoog) in heb staan. Maar dan bekijk ik hem weer en voel ik de GEWELDIGE sfeer heel de film door, mag ik weer genieten van de meesterlijke dialogen, geniet van de prachtige nummers in de film en ervaar ik dit meesterwerk nog maar eens.

De volle 5 blijven dikverdiend staan; net zoals nummer twee notering in mijn top 10.

avatar van movie*freak

movie*freak

Sven Vermant schreef:

Als je maar een half uur hebt gezien kun je een film helemaal niet beoordelen.

Inderdaad eerst moet je de film helemaal afkijken dus hup weghalen je stem en opnieuw gaan kijken miss_liza

avatar van otherfool

otherfool

movie*freak schreef:

Jimmie: did you see a sign out in front of my house that said Dead Nigger Storage?

No...

And you know why? Coz storing dead niggers ain't my fucking business, that's why!

avatar van movie*freak

movie*freak

otherfool schreef:

No...

geniaal

avatar van sjeepie

sjeepie

Echt een super film, geef er een 5 voor.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Hi-Tek schreef:

Vind er anders niks geniaals aan ...

Te zien aan je recente stemgedrag, ben je opeens een filmhater geworden..

avatar van Werwolf

Werwolf

Jezus ja, ben je alles om aan het gooien of wat?

avatar van lowhusky

lowhusky

Hi-Tek schreef:

Nee hoor ik hou van Armageddon

Kan ik begrijpen maar kun je uitleggen waarom je al die films, onder andere deze, een 1 geeft en waarom stonden ze eerst op 4.5?

avatar van ToNe

ToNe

Zag de aankondiging op RTL.

Wat zoomt de camera zo dik in op Samuel... Oh wacht, Pan & Scan...

orbit schreef:

Te zien aan je recente stemgedrag, ben je opeens een filmhater geworden.

Het is een fase.

avatar van gurdan

gurdan

ToNe schreef:

Zag de aankondiging op RTL.

Wat zoomt de camera zo dik in op Samuel... Oh wacht, Pan & Scan...

Het is een fase.

het is een fase in het leven die iedereen zal moeten begaan. En voor de een gaat het nou net wat gemakkelijker dan voor de andere.

respect

respect

avatar van by_the_way

by_the_way

lowhusky schreef:

Inderdaad beetje erg vaag. Alle toppers die hij eerst wel heel goed vond geeft hij opeens een 1?

avatar van Hi-Tek

Hi-Tek

Sorry mede-users hier op moviemeter. Door een klein incident is mijn stemgedrag nogal aangetast. Ik hoop niet dat er hierdoor een stukje geloofwaardigheid wordt afgedaan. In iedergeval blijft 'Pulp Fiction' natuurlijk een meesterwerk. Van dialoog tot cast en muziek deze film zit gewoon ongeloofelijk goed in elkaar. Sorrie voor de verwarring en biedt bij deze mijn excuses aan.

avatar van peter9

peter9

een van de beste films ooit gemaakt

avatar van Hi-Tek

Hi-Tek

toelichting ...

avatar van MXO

MXO

Hi-Tek schreef:

Is dit nu sarcastisch of wat want je stem van Pulp Fiction staat nu weer op 4,5*.

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Vreemd. Toen ik mij hier voor het eerst had aangemeld, had ik deze film 1x gezien en was niet onder de indruk. Ik gaf de film dan ook 2 sterren. Na herziening van vandaag heb ik mijn stem verhoogd naar 4,5. Ik kan me herrineren dat ik me toen redelijk verveelde, terwijl ik de film nu echt geweldig vind. Vreemd...

*4,5 + plek in top 10

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Nieuwe nr. 1 van mij op mijn lijst van slechtste films ooit. Een absolute pulpfilm van meneer Tarantino. Dit terwijl ik andere films van hem wel goed vind. Waarom wordt deze film zo hoog gewaardeerd?

De film weet mij totaal niet te boeien. Het verhaal is een rommeltje. De conversaties gaan nergens over, voegen niets toe aan de film, duren veel te lang en proberen grappig te zijn. Daarnaast is de film niet grappig, niet spannend en niet interessant. Tijdverspilling, ik zat zelfs te twijfelen of RTL 5 niet toevallig de slecht gewaardeerde "Plump Fiction" aan het uitzenden was. Tarantino probeert met deze film een meesterwerk te maken door het net een beetje anders te doen dan andere regisseurs, maar dit pakt zeer negatief uit.

De enige pluspunten:

*Het begin was wel goed

*Het eind was wel goed

*Het acteerniveau lag hoog

Maar tussen het begin en het eind zit een film van twee uur die absolute tijdverspilling is.

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Ik zou zeggen: kijk hem nog eens een paar keer! Vond hem ook eerst niet super maar nu vind ik em geniaal. Verhaal is nu voor mij gemakkelijk te volgen, het is zelfs boeiend dat het niet allemaal mooi chronologisch is. En eenmaal dat je je niet meer ergert aan het 'rommelige' verhaal zul je zeker en vast ook kunnen genieten van de humor. Binnen een jaar staat dit in je top-10!

avatar van jayytjee

jayytjee

ik ben het zelden eens met tukkerstein.. die gast kan ik gewoon niet snappen... maarja wat wil je als je de italian job in je top 10 hebt zitten.. pulp fiction is naar mij idee de beste van tarantino

avatar van lowhusky

lowhusky

Hij is beter geworden na herziening! 5 sterren.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

jayytjee schreef:

Dat valt toch wel mee dat je het zelden eens ben? Je vond the godfather en de lord of the rings films ook goed, en ik ook!

Ik kan wel een hele preek houden over dat de Italian Job zo'n goede film is (is het zeker, een ondergewaardeerde film), maar het gaat over pulp ficiton.

IK vond het echt een matige film. De 0,5* zijn onder voorbehoud, en ik gun hem inderdaad nog maar een tweede keer binnenkort. Dan weet ik ook waar ik aan toe ben een beetje.