• 9.381.493 stemmen

Misdaad | 154 minuten

Genre: Misdaad

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: John Travolta, Samuel L. Jackson en Uma Thurman

IMDb beoordeling: 8,8 (2.411.628)

Gesproken taal: Engels, Spaans en Frans

Releasedatum: 1 december 1994

Plot Pulp Fiction

"From the creator of 'True Romance' & 'Reservoir Dogs'"

Jules en Vincent werken voor de machtige misdadiger Marsellus Wallace. Vincent komt in de problemen als hij Mia, de vrouw van Wallace, een avondje gezelschap moet houden. Ondertussen is Wallace verwikkeld in een deal met de bokser Butch, die Wallace belazert en er met z'n geld vandoor gaat.

TimD schreef:

Nee, dat is een volwassen opmerking.

Ach, soms moet je ze gewoon op het eigen niveau aanspreken he Anders wil het er niet in..

avatar van Ribera

Ribera

Niet grappig.

En ook niet van toepassing. Er is helemaal niks onvolwassen aan de opmerking van matthijs_013. Integendeel zelfs.

avatar van Mojo Pin

Mojo Pin

Ik vind het eerlijk gezegd ook een beetje een overschatte film.

avatar van Spiderwoman

Spiderwoman

Dit is de eerste film die ik gezien heb, waarbij de hele zaal (misschien een paar mensen uitgezonderd) vreselijk moest lachen nadat iemand door het hoofd is geschoten.

Best wel bijzonder eigenlijk.

avatar van Nielskie

Nielskie

Ik hekel mensen die Pulp Fiction geweldig vinden omdat iedereen dat vindt. Ze kunnen dan niet uitleggen waarom ie zo gaaf is!

De eerste keer dat ik hem keek, jaren geleden toen ik 13 was ofzo, toen vond het niet zo bijzonder. Maar als je een ervaren filmkijker wordt en ouder bent, dan is het zon meesterlijke film. Tarrantino heeft jaaaaaaaren lang films zitten kijken, soms wel 10 per shift, hij werkte in een videotheek. Hij heeft zoveel gave genre's gemixt en op zijn eigen wijze uitgebeeld, dat zijn naam zo stevig stond als een rots in de filmwereld. En de noobs vragen zich maar af waarom hij zulke grote namen in zijn films krijgt....

Daarom dus! Super verhaal, super dialogen en sterk geacteerd.

Niet in Pulp Fiction, maar wel ivm Tarrantino:

Zijn keuze voor Juliet Lewis heb ik echter nooit gewaardeerd in meerdere films. Kut-kind. Wel speelt ze goed een psychotisch wijf, maar verder: neuh, niet super.

een dikke 4*

In welke films van Tarantino speelt Juliette Lewis dan allemaal

jurriaan15 schreef:

wat heeft Quentin Tarantino met de voeten van Uma Thurman?

bij kill bill uitgebreidt in beeld,

hier zag ik ook weer een paar keer de voetjes van mevr. Thurman langs komen

Hij heeft denk ik een voetenfetish

In Kill Bill zie je de voeten van Thurman een minuut lang in beeld.

In Pulp Fiction zie je idd de voeten van Thurman af en toe langskomen en hebben ze het over voetmassages.

In From Dusk Till Dawn, waar Tarantino, één van de hoofdrollen is gaan zijn ogen langzaam het lichaam van Lewis af waarbij de camera het meeste oog heeft voor haar voeten.

In diezelfde film giet Hayek drank via haar been langs haar voeten in de mond van Tarantino. Daarna likt hij haar voeten af.

Wat een freak...

avatar van peter74

peter74

stino schreef:

Wat ik me eigenlijk afvraag is waarom Bruce Willis zo laag staat op de posters?

Hij speelt toch één van de hoofdrollen...

Dat doen ze wel vaker met een topacteur dat ze die als laatste noemen dan staat er ook altijd "and" voor, is niet alleen op de hoes maar ook op het scherm laten ze da=t zo zien aan het begin van de film

orbit schreef:

In welke films van Tarantino speelt Juliette Lewis dan allemaal

Volgens mij alleen From Dusk Till Dawn en Natural Born Killers.

FillumGek schreef:

Volgens mij alleen From Dusk Till Dawn en Natural Born Killers.

Geen van beide door hem geregisseerd. Dus of de keuze voor Lewis alleen door hem wordt bepaald waag ik te betwijfelen..

Ze zet altijd wel een typetje neer, maar eigenlijk wel erg overtuigend m.i. dus de kritiek op haar deel ik verder ook niet. Maar dat heeft niks met deze film óf Tarantino te maken nogmaals

Flipman

Bovendien heeft Tarantino niet veel goeds te zeggen over "Natural Born Killers," waarvoor hij slechts een story-credit kreeg. Hij had een het script voor de film geschreven, maar dat werd door Oliver Stone en de zijnen herschreven. Uiteindelijk was Tarantino niet te spreken over de film. Dus dan zal de keuze voor Juliette Lewis al helemààl niet aan hem zijn geweest, maar misschien was zij het enige dat hij aan de film wèl kon waarderen .

FillumGek

Vond het juist één van de betere films van 'hem'. Hoewel ik niet weet, maar wel benieuwd ben, hoe de film was geworden als er geen aanpassingen waren gedaan in het script.

avatar van Nielskie

Nielskie

Juliette Lewis is de muze van Tarrantino, dus zij zit echt niet zonder reden in films, waar Tarrantino een vinger in de pap had. Dus ook films waar hij de screenplay verzorgde, co-regie deed of producer was.

avatar van arkadi

arkadi

Nah Uma Thurman is de muse van Tatantino

Flipman

Inderdaad, Uma Thurman en niet Juliette Lewis.

Nielskie schreef:

Ik hekel mensen die Pulp Fiction geweldig vinden omdat iedereen dat vindt.

Je hebt gelijk, maar ik moet toegeven dat het voor mij moeilijk was de film onbevooroordeeld te bekijken. Ik hoorde van iedereen dat ie zo geweldig was en ik nam dat dan ook maar aan. De film zelf was voor mij echter wel echt een belevenis, en ik gaf hem een vijf. Dat was wel mijn eigen keuze, niet zo van: "Nou ja, aangezien iedereen hem zo geweldig vindt, geef ik 'm maar een vijf in plaats van de eigenlijke vier."

• 12092 berichten

Dat is het voordeel van het destijds gewoon in de bios gezien te hebben. Onbevooroordeeld genieten van iets dat nog geen echte hype was

avatar van djelle

djelle

Ik heb hem net verlaagd naar 4*. Er zitten ook een paar domme scenes in PF. Zoals dat stuk met Bruce Willis met dat SM gedoe enzo. Beetje lelijk, weinigzeggend, niet echt interessant of leuk zoals vele momenten dat wel zijn.

orbit schreef:

Dus jij hebt 'm in de bios gezien?? Ik zal eerlijk toegeven dat ik jaloers ben !

Flipman schreef:

Ik zal het je nog erger maken, er werd luid geapplaudiseerd tijdens en ná de film

Nog nooit meegemaakt in een Nederlandse bioscoop.

FillumGek

Dat lijkt me inderdaad een erg tof gezicht

Ik zag 'm ook in de bios. Was toch wel erg apart destijds om deze film te zien zonder alle bekendheid die het nu heeft.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Ik zag hem voor het eerst in m'n oude studentenhuis op VHS, had ook wel wat Mijn huisgenote had ook zo'n megagrote filmposter op haar kamer, bedekte bijna een hele muur. ('t was dan ook maar een inimini huis).

avatar van gideonvdb

gideonvdb

djelle schreef:

I'ma get medieval on your ass

djelle schreef:

Ik vond dat juist de spreekwoordelijke kers op de taart in deze film

Totaal onverwacht de eerste keer dat ik hem zag, geniaal hoe Tarantino met toevalligheden van het leven goochelt daar.

avatar van djelle

djelle

Mja, andere scenes brengen dat mooier in beeld en zijn bovenal interessanter om te zien (bv met die broodrooster).

• 12092 berichten

Vind ik niet, maar ieder zo zijn eigen stokpaardje

Hele lading onzin verwijderd. Als men z'n mening geeft over een film, dan graag zonder liefhebbers uit te maken voor schapen.

avatar van Oscar Wilde

Oscar Wilde

Jezus, de Pulp-Fiction-Gedachtenpolitie komt meteen in actie.

Nogmaals: overschatte film.

0,5