Genre: Misdaad
Gesproken taal: Engels, Spaans en Frans
Releasedatum: 1 december 1994
Bekijk via Netflix
Bekijk via SkyShowtime
Vrijdag 20 februari in één bioscoop (Woerden)
Plot Pulp Fiction
"From the creator of 'True Romance' & 'Reservoir Dogs'"
Jules en Vincent werken voor de machtige misdadiger Marsellus Wallace. Vincent komt in de problemen als hij Mia, de vrouw van Wallace, een avondje gezelschap moet houden. Ondertussen is Wallace verwikkeld in een deal met de bokser Butch, die Wallace belazert en er met z'n geld vandoor gaat.
Vincent Vega
Pumpkin
Honey Bunny
Fabienne
- 12092 berichten
Nee, dat is een volwassen opmerking.
Ach, soms moet je ze gewoon op het eigen niveau aanspreken he
Anders wil het er niet in..
En ook niet van toepassing. Er is helemaal niks onvolwassen aan de opmerking van matthijs_013. Integendeel zelfs.
Mojo Pin
Ik vind het eerlijk gezegd ook een beetje een overschatte film.
Spiderwoman
Dit is de eerste film die ik gezien heb, waarbij de hele zaal (misschien een paar mensen uitgezonderd) vreselijk moest lachen nadat iemand door het hoofd is geschoten.
Best wel bijzonder eigenlijk.
Nielskie
Ik hekel mensen die Pulp Fiction geweldig vinden omdat iedereen dat vindt. Ze kunnen dan niet uitleggen waarom ie zo gaaf is!
De eerste keer dat ik hem keek, jaren geleden toen ik 13 was ofzo, toen vond het niet zo bijzonder. Maar als je een ervaren filmkijker wordt en ouder bent, dan is het zon meesterlijke film. Tarrantino heeft jaaaaaaaren lang films zitten kijken, soms wel 10 per shift, hij werkte in een videotheek. Hij heeft zoveel gave genre's gemixt en op zijn eigen wijze uitgebeeld, dat zijn naam zo stevig stond als een rots in de filmwereld. En de noobs vragen zich maar af waarom hij zulke grote namen in zijn films krijgt....
Daarom dus! Super verhaal, super dialogen en sterk geacteerd.
Niet in Pulp Fiction, maar wel ivm Tarrantino:
Zijn keuze voor Juliet Lewis heb ik echter nooit gewaardeerd in meerdere films. Kut-kind. Wel speelt ze goed een psychotisch wijf, maar verder: neuh, niet super.
een dikke 4*
In welke films van Tarantino speelt Juliette Lewis dan allemaal
FillumGek
wat heeft Quentin Tarantino met de voeten van Uma Thurman?
bij kill bill uitgebreidt in beeld,
hier zag ik ook weer een paar keer de voetjes van mevr. Thurman langs komen
Hij heeft denk ik een voetenfetish
In Kill Bill zie je de voeten van Thurman een minuut lang in beeld.
In Pulp Fiction zie je idd de voeten van Thurman af en toe langskomen en hebben ze het over voetmassages.
In From Dusk Till Dawn, waar Tarantino, één van de hoofdrollen is gaan zijn ogen langzaam het lichaam van Lewis af waarbij de camera het meeste oog heeft voor haar voeten.
In diezelfde film giet Hayek drank via haar been langs haar voeten in de mond van Tarantino. Daarna likt hij haar voeten af.
Wat een freak...
peter74
Wat ik me eigenlijk afvraag is waarom Bruce Willis zo laag staat op de posters?
Hij speelt toch één van de hoofdrollen...
Dat doen ze wel vaker met een topacteur dat ze die als laatste noemen dan staat er ook altijd "and" voor, is niet alleen op de hoes maar ook op het scherm laten ze da=t zo zien aan het begin van de film
In welke films van Tarantino speelt Juliette Lewis dan allemaal
Volgens mij alleen From Dusk Till Dawn en Natural Born Killers.
- 12092 berichten
Volgens mij alleen From Dusk Till Dawn en Natural Born Killers.
Geen van beide door hem geregisseerd. Dus of de keuze voor Lewis alleen door hem wordt bepaald waag ik te betwijfelen..
Ze zet altijd wel een typetje neer, maar eigenlijk wel erg overtuigend m.i. dus de kritiek op haar deel ik verder ook niet. Maar dat heeft niks met deze film óf Tarantino te maken nogmaals
Flipman
Bovendien heeft Tarantino niet veel goeds te zeggen over "Natural Born Killers," waarvoor hij slechts een story-credit kreeg. Hij had een het script voor de film geschreven, maar dat werd door Oliver Stone en de zijnen herschreven. Uiteindelijk was Tarantino niet te spreken over de film. Dus dan zal de keuze voor Juliette Lewis al helemààl niet aan hem zijn geweest, maar misschien was zij het enige dat hij aan de film wèl kon waarderen
FillumGek
Vond het juist één van de betere films van 'hem'. Hoewel ik niet weet, maar wel benieuwd ben, hoe de film was geworden als er geen aanpassingen waren gedaan in het script.
Nielskie
Juliette Lewis is de muze van Tarrantino, dus zij zit echt niet zonder reden in films, waar Tarrantino een vinger in de pap had. Dus ook films waar hij de screenplay verzorgde, co-regie deed of producer was.
Flipman
Inderdaad, Uma Thurman en niet Juliette Lewis.
Ik hekel mensen die Pulp Fiction geweldig vinden omdat iedereen dat vindt.
Je hebt gelijk, maar ik moet toegeven dat het voor mij moeilijk was de film onbevooroordeeld te bekijken. Ik hoorde van iedereen dat ie zo geweldig was en ik nam dat dan ook maar aan. De film zelf was voor mij echter wel echt een belevenis, en ik gaf hem een vijf. Dat was wel mijn eigen keuze, niet zo van: "Nou ja, aangezien iedereen hem zo geweldig vindt, geef ik 'm maar een vijf in plaats van de eigenlijke vier."
- 12092 berichten
Dat is het voordeel van het destijds gewoon in de bios gezien te hebben. Onbevooroordeeld genieten van iets dat nog geen echte hype was
djelle
Ik heb hem net verlaagd naar 4*. Er zitten ook een paar domme scenes in PF. Zoals dat stuk met Bruce Willis met dat SM gedoe enzo. Beetje lelijk, weinigzeggend, niet echt interessant of leuk zoals vele momenten dat wel zijn.
Dus jij hebt 'm in de bios gezien?? Ik zal eerlijk toegeven dat ik jaloers ben
!
Dus jij hebt 'm in de bios gezien?? Ik zal eerlijk toegeven dat ik jaloers ben
!
Ik zal het je nog erger maken, er werd luid geapplaudiseerd tijdens en ná de film
Nog nooit meegemaakt in een Nederlandse bioscoop.
Ik zag 'm ook in de bios. Was toch wel erg apart destijds om deze film te zien zonder alle bekendheid die het nu heeft.
Madecineman (moderator films)
Ik zag hem voor het eerst in m'n oude studentenhuis op VHS, had ook wel wat
Mijn huisgenote had ook zo'n megagrote filmposter op haar kamer, bedekte bijna een hele muur. ('t was dan ook maar een inimini huis).
gideonvdb
- 12092 berichten
Ik vond dat juist de spreekwoordelijke kers op de taart in deze film
Totaal onverwacht de eerste keer dat ik hem zag, geniaal hoe Tarantino met toevalligheden van het leven goochelt daar.
djelle
Mja, andere scenes brengen dat mooier in beeld en zijn bovenal interessanter om te zien (bv met die broodrooster).
- 12092 berichten
Vind ik niet, maar ieder zo zijn eigen stokpaardje
Hele lading onzin verwijderd. Als men z'n mening geeft over een film, dan graag zonder liefhebbers uit te maken voor schapen.
Oscar Wilde
Jezus, de Pulp-Fiction-Gedachtenpolitie komt meteen in actie.
Nogmaals: overschatte film.
0,5
Doe normaal man, met je 5* voor independence day
Overschat kun je vinden, maar een 0.5* slaat helemaal nergens op natuurlijk

Grote favoriet onder liefhebbers: 'Pulp Fiction' van Quentin Tarantino komt naar Netflix

'Pulp Fiction' van Quentin Tarantino morgenavond (10 juli) te zien op televisie

Netflix verwijdert deze maand weer veel goed beoordeelde films: Onder meer 'Pulp Fiction' en 'Tár' verdwijnen

Jubileumeditie van 'Pulp Fiction' op komst: 'Geweldige dialogen, subtiele humor en bovenal meesterlijke citaten'

The Shawshank Redemption
Drama, 1994