Genre: Misdaad
Gesproken taal: Engels, Spaans en Frans
Releasedatum: 1 december 1994
Bekijk via Netflix
Bekijk via SkyShowtime
Vrijdag 20 februari in één bioscoop (Woerden)
Plot Pulp Fiction
"From the creator of 'True Romance' & 'Reservoir Dogs'"
Jules en Vincent werken voor de machtige misdadiger Marsellus Wallace. Vincent komt in de problemen als hij Mia, de vrouw van Wallace, een avondje gezelschap moet houden. Ondertussen is Wallace verwikkeld in een deal met de bokser Butch, die Wallace belazert en er met z'n geld vandoor gaat.
Vincent Vega
Honey Bunny
Fabienne
orbit
- 12092 berichten
Het verhaal van een godfather heeft echt niet zoveel meer te bieden hoor
Maar daar wordt het met een knisperende haardvuur sfeer opgedient, pulp fiction is wat platter (maarhee... hint hint de titel: Het is dan ook met een dikke knipoog naar een heel genre en satirisch in deze!)
Oftewel, wie bepaalt wat meesterlijk is of wat niet?
FL88
Ik sprak dan natuurlijk ook voor mezelf.
Voor mij is The Godfather van een andere orde. Prachtige plaatjes, memorabele scenes en goede karakteruitdieping.
Pulp fiction blijft steken in coolheid (gelikte dialogen en een hoog testosterongehalte gedurende heel de film). Erg leuk, zoals ik eerder al aangaf, maar voor mij ontbreekt er iets.
L. luchtloper
The Godfather vind ik ook realistischer en diepgaander, ik kijk met meer plezier naar die film, maar ik vind Pulp Fiction ook niet slecht (****).
Pulp Fiction is meer van: "Heb je problemen met ons dan krijg je een 9mm in je smoel".
The Godfather is dat uiteraard ook
, maar het is ook meer maffia, schantage e.d. Die scène met die paardenkop bijvoorbeeld en dat verhaal van Michael over Luci Brasi en zijn vader.
Ik vind het ook sjiek dat Vito Corleone bijvoorbeeld mensen probeert te doorgronden zoals die Tattalia, die de Corleone's verleidt met de drugshandel. En niet te vergeten die corrupte politiecommissaris die in die geweldige scène door zijn nek en hoofd wordt doodgeschoten
Ronnievb
Oftewel, wie bepaalt wat meesterlijk is of wat niet?
Het publiek door de waardering die ze ervoor geven, lijkt me dus niet moeilijk om te concluderen dat dit wel als een meesterwerk beschouwt kan worden.
Ikzelf ben ook niet de grootste liefhebber van Pulp Fiction, maar kan dan wel weer begrijpen waarom anderen hem zo goed en rebels vinden.
aegron
Soms doet herziening wonderen
De eerste keer had ik zo iets van
. Hoe overschat kan een film zijn?
Nu heb ik hem nog een keer gezien en wow, wat een film. Geweldig hoe de film in elkaar zit en het scenario is ook echt geweldig.
4,5 * en dicht tegen de 5 * aan.
malkovich
Soms doet herziening wonderen
De eerste keer had ik zo iets van
. Hoe overschat kan een film zijn?
Nu heb ik hem nog een keer gezien en wow, wat een film.
Het blijft natuurlijk voor mij een geweldige film, maar de glans is er wel af nu. Op een gegeven moment moet je ook stoppen met veren in Tarantino's reet stoppen. Wat ik wel uitzonderlijk vind aan PF is de cast: niet te overtreffen. Terwijl een aantal of aan het floppen was (John Travolta, Samuel L Jackson) of regelrecht uit een actiekomedie kwam (Bruce Willis, Ving Rhames?).
Karel Martel
Erg leuke maar overschatte film, waarin het gebruik van drugs gepromoot wordt. Hij blijft wel amusant.
L. luchtloper
Na het zien van de film lijkt het me zo relaxt om O.D. te zijn
Montorsi
Gepromoot
Wel een promotie voor de drugs ja, een Uma Thurman met een OD..
In een woord geweldig!
4,5
De protomenee kun je trouwens bestellen bij deze webwinkel http://www.megagadgets.nl/mother-fucker-wallet-p-119.html
met de tekst "Bad Mother Fucker"...ook wel koel dacht ik zo...
gideonvdb
Gepromoot
Wel een promotie voor de drugs ja, een Uma Thurman met een OD..
maar gepromoot is een ander verhaal hoewel als je onze john ziet hoe die er van geniet
Montorsi
uh... dacht dat het wat anders was? Melkpoeder ofzo?
MXO
Geniale film, Travolta op zijn best!!!!
Ik vond hem in Grease toch beter
Kaffeefiltjer
In een woord geweldig!
4,5
met de tekst "Bad Mother Fucker"...ook wel koel dacht ik zo...
Wijkt wel een beetje af van de originele denk ik;
hier zijn de letters precies in gebrand,
en in de film zijn de letters erop gestikt (denk ik)
kiriyama
Ik snap niet dat mensen deze film saai vinden maar ja smaken verschillen. Ik vind hem in ieder geval te gek.
Wijkt wel een beetje af van de originele denk ik;
hier zijn de letters precies in gebrand,
en in de film zijn de letters erop gestikt (denk ik)
Je kan niet alles hebben he...
Uehuh???
Ik weet dat meningen verschillen...niet per ongeluk verkeerde commentaar bij verkeerde film? Je weet het niet...
FillumGek
Hoe kan deze film saai zijn? Alle ingredienten die een topfilm nodig heeft zitten erin. Topverhaal, tophumor, topactie en vooral een topcast.
MJ_DA_MAN
Ja voor jongere users kan het een moeilijkere of saaiere film zijn.... maargoed ik stem gewoon de volle 5 sterren. Beste film ooit.
BLaCkMamBa
uh... dacht dat het wat anders was? Melkpoeder ofzo?
Ze dacht cocaïne, want heroïne zit (meestal) in ballonnetjes. Maar Lance was "out of balloons" dus deed hij het in een "baggy"
orbit
- 12092 berichten
Ik vraag me dan af waar die naar kijken? Fast & The Furious, xXx..?? Alleen maar dom schieten en nul dialoog (of uitgekakte oneliners van 1000 in een dozijn) door slechte acteurs?
Zo traag is Pulp Fiction toch niet in vergelijking met zo'n 95% van het andere filmaanbod zelf eerder snel te noemen. De actie volgt elkaar snel op en de dialogen ook..
matthijs_013
Haha, ik lach echt om de mensen hier die geschokt zijn dat sommigen de film saai vinden. Accepteer het gewoon
Ik vind hem ook saai. val echt in slaap

Grote favoriet onder liefhebbers: 'Pulp Fiction' van Quentin Tarantino komt naar Netflix

'Pulp Fiction' van Quentin Tarantino morgenavond (10 juli) te zien op televisie

Netflix verwijdert deze maand weer veel goed beoordeelde films: Onder meer 'Pulp Fiction' en 'Tár' verdwijnen

Jubileumeditie van 'Pulp Fiction' op komst: 'Geweldige dialogen, subtiele humor en bovenal meesterlijke citaten'

The Shawshank Redemption
Drama, 1994