Genre: Misdaad
Releasedatum: 1 december 1994
Bekijk via Netflix
Bekijk via NLZIET
Bekijk via SkyShowtime
Vrijdag 20 februari in één bioscoop (Woerden)
Plot Pulp Fiction
"From the creator of 'True Romance' & 'Reservoir Dogs'"
Jules en Vincent werken voor de machtige misdadiger Marsellus Wallace. Vincent komt in de problemen als hij Mia, de vrouw van Wallace, een avondje gezelschap moet houden. Ondertussen is Wallace verwikkeld in een deal met de bokser Butch, die Wallace belazert en er met z'n geld vandoor gaat.
Vincent Vega
Honey Bunny
Fabienne
orbit
- 12092 berichten
Prachtige film, briljante dialogen. Er is geen film vóór deze die zo effectief allerlei genres doorkruist en verwijzingen naar andere films geeft en tegerlijkertijd zijn eigen genre zo'n beetje definieert.. dat is wel duidelijk aan de honderden kloons die deze film inmiddels heeft opgelevert en de vele tarantino-achtige truukjes in andere films. Ondanks dat het is geprobeerd, blijft pulp fiction ongeëvenaard en meesterlijk. Overduidelijk een van de beste (imo allerbeste) films van de jaren 90 en ooit!
5 sterren is eigenlijk nog te schamel voor dit meesterwerk.
Helaas is Quintin hier ook verder nooit meer bij in de buurt gekomen
PatrickV
Ik vond vooral die scene dat Vincent Vega die neger achter in zijn auto neerschiet machtig mooi.
En het is echt een topfilm.
Echt. 5 Sterren.
Thomas83

Smaken verschillen natuurlijk.:)
Ik vind de dialogen juist geweldig. Die discussie over voetmassages bijvoorbeeld, daar moest ik zo om lachen.
De film zit echt vol humor. Ook bijvoorbeeld die scene dat Samuel L. Jackson aan iemand die hij gaat vermoorden vraagt waar hij de hamburger die hij aan het eten is heeft gehaald. En dan vragen of hij een hapje mag nemen, haha.[/quote]
Kiss Kiss Bang Bang heb ik nog nooit gezien, ik zal hem nog wel eens kijken misschien.
1 ster voor Pulp Fiction vind ik wel heel erg overdreven. Vind je hem echt zo slecht?
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Geweldige film, die net niet de 5* gaat halen, ondanks de zeer sterkte dialogen en het geweldige script.
De beste rol gaat naar John Travolta. Hij zet een fantastisch personage neer, die hijzelf nooit meer heeft overtroffen.
Toen die "neger" werd doodgeschoten, moest meneer Wolf persé komen om alles zo snel mogelijk schoon te maken en alles netjes achter te laten, voordat de vrouw van Jimmy thuis zou komen. Was het niet handiger geweest om zijn vrouw op te halen van d'r werk en haar met een smoesje ergens heen te lokken? Bijvoorbeeld dat Jimmy haar meeneemt voor een ontbijt, ik noem maar wat. Maar goed, dat zou ten koste gaan van het verhaal, dat begrijp ik ook wel... Alhoewel dit toch een klein minpuntje is, wmb.
Dat alle verhaallijnen bij elkaar komen, is natuurlijk geweldig, maar daar is genoeg over gezegd.
4,5 *!
Tieske
Thomas83, ik ben het geheel met je eens. Het is onmogelijk deze film een gebrek aan humor te verwijten.
max4-ever
Zeker een toppertje!!!!!!!!!
Beste film van Quentin taratino en die heeft redelijk aardig matriaal op de markt gebracht
otherfool
Onmisbaar meesterwerk.
De eerste 20 minuten zijn misschien wel de beste ooit in een film. Oeverloos geklets over overvallen, mayonaise en voetmassages zetten de toon voor een heerlijke 2 1/2 uur film, die werkelijk geen moment verslapt.
De drie verhalen zitten vol met fascinerende karakters en bovenal geweldige dialogen, de hele film is eigenlijk 1 grote memorable quote. De opzet van de film met de sprongetjes heen en weer in de tijd werkt erg goed, de film is grappig, geweldadig, vernieuwend, gemaakt met liefde en vooral heel erg veel plezier. De soundtrack is de slagroom op de taart.
5* en m'n nummer 3 film!
MJ_DA_MAN
Mijn nummer 1 film en de enige 5 die ik tot nu toe heb gegeven (ja, ik ben streng en kritisch
). L. Jackson speelt verreweg zijn beste rol ooit, Travolta vind ik íetsjes minder in deze film maarja, dat hoort bij zijn rol. Verder vind ik de rol van Keitel een van de beste bijrollen allertijden. Ja wat kan ik verder zeggen. Alles maar dan ook alles zit perfect in me kaar. De humor is ook zóóó perfect en je denkt soms, hoe komt ie erop (Tarantino), maar dat is de gave van deze briljante regisseur. 5 dikke sterren.
Goodfella_90
(ja, ik ben streng en kritisch
Valt ook wel mee, als ik je stemgemiddelde zie..
MJ_DA_MAN
Valt ook wel mee, als ik je stemgemiddelde zie..
Ja oke, maar ik ben nu aan het stemmen op films die ik niet slecht vind of gewoon goed... maar ik ben niet zo iemand die meteen een 5 geeft bij een film of een 0.5.
true lie
Het spijt me, maar deze film vond ik zo vervelend om naar te kijken dat ik dacht ik ga wat anders doen.
zephyr
MJ_DA_MAN
Volgens mij is dat expres gedaan.. weet bijna zeker.. waarom weet ik niet maar zal Tarantino wel een reden voor hebben gehad.. toch?
sinterklaas
Prachtige film. Was lang geleden dat ik hem heb gezien maar ik kan me nog goed herinneren dat ie goed was.
Er zaten ook leuke stukken inHet feit dat die Vega en Jules een gijzelaar achterin de auto hebben terwijl vega een pistool op hem richt rijden ze over een bobbel waardoor vega per ongeluk de trekker overhaalt en de hele achterruit met stukjes gezicht is besmeurd of dat Vega over Amsterdam praat over de walgelijke gewoontes hoe die Nederlanders mayonaise op hun friet doen, hilarisch gewoon Ja dit was voor mij een geslaagt filmpje. Heb hem al een lange tijd op dvd en de dvd nog niet gezien. Moet ik dat snel maar eens doen.
5,0
Respekked
Hier ook maar eens wat over schrijven dan.
Vroeger was pulp fiction toch wel de dé film om te zien. Erg gaaf op dat moment, maar tegenwoordig zijn er toch veel vlottere misdaad-komedies gemaakt. In pulp fiction zitten teveel scènes in die gewoonweg saai zijn. de overdosisscène, het schoonmaken van de auto, de eindscène in de koffiebar Stuk voor stuk niet door te komen.
Daar tegenover staan wel een aantal geniale dialogen en gebeurtenissen die waarschijnlijk over 50 jaar nog steeds besproken worden.
Vooral de stukken waarin Jackson en Travolta samen zijn, zijn erg goed.
"That is a tasty burger"
Al met al best aardig, maar duidelijk tekortkomend voor de hoogste scores. 4*
Nando
Ik had meer verwacht van deze film..maar toch voor de goeie acteer prestaties een 4
L. luchtloper
Boeiende en coole film om te zien
!
Ik vind de verschillende personages en verhaallijnen vet in het verhaal.Nog vetter vind ik dat de verhaallijnen niet chronologisch zijn, dat maakt het boeiender om te kijken.
Daarnaast goed acteerwerk van mensen die ik graag zie.
De symboliek in de film is ook wel aardig, Het wonder van Jules bijvoorbeeld dat ze niet geraakt worden door die zes schoten en dat Jules het ervaart als een wonder en inziet dat hij moet stoppen. Vincent ziet dit niet in en hij wordt uiteindelijk doodgeschoten. Een van de vetste scènes vind ik wel de laatste waarin Jules quote over hoe hij Ringo, zichzelf, zijn 9mm en de wereld probeert te zien
. "I'm trying hard to be the shephard"
Goede film van Tarantino!
JoeCabot
Weet je zeker dat dit symboliek is?
L. luchtloper
Ik bedoel: Die zes schoten staan voor het ingrijpen van God. Jules neemt het aan, hij gaat stoppen in de onderwereld. Vicent gelooft het niet en gaat door met zijn werk en wordt als het ware gestraft door God.
Is dit niet symbolisch of druk ik me verkeerd uit?
malkovich
Dat was ook het flauwste moment uit heel de film. Of het wel of niet symbolisch is, ik vond het overbodig. Dat hij teksten uit de bijbel uitspreekt op het moment dat hij iemand gaat doden, vind ik wel cool en in de film passen. Wat mij betreft is zijn 'inkeer' gewoon een excuus voor weer een paar dialogen. Geen bijzonder moment dus en snel vergeten!
Waku
Er is al zoveel geschreven over deze film.
Geniaal, dat is mijn conclusie.
Travolta en Jackson zijn top!
Ribera
Leuke film. Heb af en toe moeten lachen, maar één van de beste films ter wereld? Nee.
3.5 *
FL88
Welnee, daarvoor komt het verhaal inhoudelijk tekort. Leuk om met vrienden te zien, dat wel!

Grote favoriet onder liefhebbers: 'Pulp Fiction' van Quentin Tarantino komt naar Netflix

'Pulp Fiction' van Quentin Tarantino morgenavond (10 juli) te zien op televisie

Netflix verwijdert deze maand weer veel goed beoordeelde films: Onder meer 'Pulp Fiction' en 'Tár' verdwijnen

Jubileumeditie van 'Pulp Fiction' op komst: 'Geweldige dialogen, subtiele humor en bovenal meesterlijke citaten'

The Shawshank Redemption
Drama, 1994