Genre: Oorlog / Romantiek
Gesproken taal: Frans, Engels en Japans
Releasedatum: 28 juni 2001
Bekijk via Disney+
Plot Pearl Harbor
"It takes a moment to change history. It takes love to change lives."
Rafe McCawley en Danny Walker kennen elkaar al sinds hun jeugd en hebben allebei de droom piloot bij de Amerikaanse luchtmacht te worden. Wanneer ze zich uiteindelijk kunnen aanmelden en goedgekeurd worden, wordt Danny ingedeeld bij een vliegsquadron bij Pearl Harbor, Hawaï. Rafe meldt zich vrijwillig aan bij een vliegsquadron in Engeland om te strijden tegen de nazi's. Hij laat naast Danny ook zijn vriendin Evelyn Johnson, die hij tijdens de medische keuring heeft leren kennen, in de V.S achter. Rafe wordt boven Het Kanaal neergeschoten en wanneer hij hersteld is van zijn verwondingen keert hij terug naar Evelyn in Pearl Harbor. Evelyn blijkt echter ondertussen een verhouding te hebben met zijn beste vriend. Het idyllische leventje op Hawaï wordt ruw verstoord, wanneer de Japanners de militaire vloot in de haven van Pearl Harbor en de militaire vliegvelden op het eiland onder vuur nemen door middel van een verrassingsaanval.
Rafe McCawley
Red Winkle
Billy Thompson
Anthony Fusco
Cole-
begin is erg saai, maar zodra de aanval begint maakt het voor mij alles weer goed. zeker de moeite waart
thelklutsen
Vliegtuigen etc zijn sowieso al niet aan mij besteed en die verschrikkelijke liefdesverhouding maakt het er ook niet beter op. Ben Affleck vind ik sowieso al niks.
Maar de aanval op Pearl Harbor was toch wel de moeite waard.
Sparket030
Pracht film. Beste die ik tot nu heb gezien.
Snap niet dat er zoveel lage cijfers zijn.
Vind het verhaal en de special effects erg mooi.
dikke 5
Enemy Number 1
leuke film soms werd het hier en daar iets te langdradig maar toch geweldig gedaan door michael bay
bild
Bij deze film wordt één clichébom op je afgesmeten. Ja, zo erg is het. Enorm storend waardoor het script ietwat verslapt. Als het op de cast afgaat heb ik al beter gezien, maar ok het is gewoon goed. Ook is deze prent niet altijd vermakelijk en heerst er geen aparte sfeer.
Revolution64
special effects zijn mooi en Japan wordt hier nu eens niet als gezichtloze vijand afgebeeld, maar de film mocht stoppen na die aanval en dat hele gedoe op het einde van China moest er niet bij.
charmed one
geweldige film en zeker een dikke 5 en ben efleck is gewoon een knappe man heerlijk om naar te kijken
83Utreg!
Wát!?!? Ik heb nog nooit zo'n eenzijdige Amerikaanse propagandafilm gezien.
Dat ze het ook afschilderen als een of andere laffe aanval, terwijl het gewoon een militair, strategisch briljante aanval was.
charmed one
iedereen heeft zijn eigen mening iedereen heeft ook zijn eigen smaak nou ik vind hem geweldig
83Utreg!
Het gaat er niet om of je hem geweldig vind of niet, het gaat erom wat je zei over gezichtloze vijand. Dat is onzin want de film is ernstig eenzijdig vanuit americaans patriotisme. Van mij mag je hem ondanks dat best goed vinden, maar je kunt niet beweren dat beide kanten goed worden belicht.
JohnWilliams
Ik snap niet dat mensen deze film 0,5* kunnen geven. Alles is erg mooi gefilmd, een goede Cast en nog mooie muziek ook. Alleen soms wat langdradig maar dat neemt voor mij het kijkplezier niet weg...
83Utreg!
Ik heb de soundtrack nog eens beluisterd, en de eerlijkheid gebied te zeggen, dat de muziek inderdaad erg mooi is. op basis daarvan ben ik genoodzaakt mijn stem te verhogen naar 1.
Verder is langdradig een understatement. Ik had een film verwacht over de aanval op Pearl Harbor. Er gaan voor mijn gevoel 3 uur voorbij voordat die bewuste aanval ook komt. Geen enkele informatieve, inhoudelijke, of geschiedkundige feiten over deze historische gebeurtenis komen aan bod. Ik snap best dat er een liefdesverhaaltje in voor moet komen, voor vrouwen, zodat die niet meteen afhaken. Maar zo overdreven en langdradig al in deze film gaat mij iets te ver.
Ik hoopte zoals wel vaker bij dit soort films, iets meer te weten te komen over het onderwerp, maar dan kom je bedrogen uit. En dan de braakneigingen opwekkende wendingen in het liefdesverhaal. Je weet gewoon dat die maat van affleck dood moet aan het einde om alles weer op zijn pootjes terecht te laten komen. En wat gebeurt er? Ja hoor, hij gaat ook dood.
De aanval zelf is best spectaculair verfilmt maar barst van de foute en partijdige sentimenten. Klein pluspunt ook is het bijrolletje van Cuba Gooding jr., maar dit kan de rest van de film niet meer redden helaas.
JDSsmetje
Volledig van mening veranderd. Ik had deze film lang geleden gekeken en herinnerde het me allemaal niet zo goed maar ik dacht wel dat ik hem erg mooi vond dus schreef ik een positieve rescentie. Onlangs bekeken en viel erg tegen. Enorm gecommercialiseerd en clichématig.
Bramha Bull
we hebben het hier inderdaad over een commerciele en cliché matige film, maar wel een verdomd goeie!!
het kleffe liefdesverhaal had voor mij niet gehoeven, maar aan de andere kant hoort het er ook wel weer een beetje bij (voor de vrouwen);)
maar zodra de aanval op pearl begint dan kom je in 1 grote rush terecht, die ontzettend knap en vakkundig in elkaar is gezet.
je kunt toch niet anders dan zo'n kneiter (minimaal) een 4 te geven?
Bramha Bull
Wát!?!? Ik heb nog nooit zo'n eenzijdige Amerikaanse propagandafilm gezien.

wat is er briljant aan als je iemand zonder waarschuwing aanvalt?
de aanval op pearl was een bijzonder laffe aanval, gelukkig lagen de amerikaanse vliegdek schepen niet in pearl, dan had het er wel eens heel anders uit kunnen zien voor de gealieerden.
Jawaddedadde
Ik vond de aanval van de Japanners anders toch ook wel vrij geniaal en bovenal zeer gedurfd. Dat de Amerikanen in Pearl Harbour een luilekkerleventje leidden maakte de aanval makkelijker, maar daarom nog niet laf.
83Utreg!

wat is er briljant aan als je iemand zonder waarschuwing aanvalt?
Als de jappen vooraf hadden gewaarschuwd dat ze zouden gaan aanvallen had het natuurlijk geen enkel effect gehad. En buiten dat, de machtigste en grootste vloot op aarde in een keer vernietigen, daar is een hoop lef en intelligentie voor nodig. Dat wij als Hollanders aan de andere kant stonden, en dat je papa je geleerd heeft om het af te keuren doet daar niets aan af.
joel2305
je kunt toch niet anders dan zo'n kneiter (minimaal) een 4 te geven?
Mee eens.
Ik heb me ook geërgerd aan het jank-hoofd van Hartnett, en het hoop geklef wat er in voorkomt. (wel fijn, want nu vond mijn vriendin het ook een goede film).
Maar los van dat zijn de effecten en de oorlogsscènes zelf echt geweldig. Ik was in ieder geval de hele film geboeid, daarom 4*
yeyo
Nogal flauw dat min of meer iedereen het hier eens is dat het liefdesverhaaltje in Pearl Harbor essentieel is, want het is "voor de vrouwen".
Sommige films zullen nu eenmaal meer in de smaak vallen bij mannen dan bij vrouwen (en vice versa). Een oorlogsfilm over de aanval op Pearl Harbor zal normaal gezien vooral mannen aanspreken. Maar iemand als Bay (wiens enige ambitie is zoveel mogelijk geld te kloppen uit z'n films) kan hier zich niet bij neerleggen en probeert door zaken als goedkoop sentiment aan z'n films toe te voegen zoveel mogelijk potentiële kijkers te lokken. Een overdreven commerciële ingesteldheid waar ik ziek van wordt.
jordandejong
Ik denk wel dat als mensen zien dat hij door Michael Bay is geregiseerd ze hem toch al met een vooroordeel gaan kijken. Omdat veel mensen iets tegen Michael Bay hebben omdat hij veel te veel geld uit geeft aan special effects, maar dit is toch helemaal niet zo'n slecht film.
JacoBaco
Valt best mee ja. Jammer alleen dat de film minstens een uur te lang duurt en het makkelijk een vervolg op Titanic had kunnen zijn.
Michael Bay kan het ook weer is niet laten om patriottisch te zijn.
In de film komt Kolonel Thurman( Dan Akroyed) erachter dat de Japanners Pearl Harbor gaan aanvallen. In het echt wisten ze alleen dat Japan waarschijnlijk ging aanvallen, maar ze wisten niet waar. In de film wordt Kimmel in kennis gesteld over een mogelijke aanval op Pearl Harbor en hij neemt dit zeer serieus. Helaas ging het toch even anders. De echte Kimmel nam het dus helemaal niet serieus en werd ook niet lang daarna van zijn functie ontheven.
Beste Michael Bay, is het dan echt zo erg om bepaalde zaken ten nadele van Amerika in je film te vermelden? Ja, ik ben bang van wel. Een schattig liefdesverhaaltje heeft natuurlijk de prioriteit.
yeyo
Wordt er in deze film trouwens ook maar iets vermeld over Hiroshima?
JacoBaco
Wordt er in deze film trouwens ook maar iets vermeld over Hiroshima?
Mocht dat het geval zijn, dan heb ik het in elk geval gemist.
Bart Simpson
Haha.. laat me niet lachen. Als er in deze film iets wordt vermeld over Hiroshima (ik kan me dat niet herinneren) dan is de maker van deze film enorm, uber, vreselijk dom en heeft hij gewoon geen leven. Hiroshima was pas 4 jaren naar Pearl... het lijkt me al sowieso sterk als ze het hebben over een aanval op Japan, zover was het nog lang NIET!
yeyo
Het had er evengoed op het einde als epiloog nog kunnen inkomen.
Bovendien gaat het laatste stuk van de film toch wel over een aanval op Japan?
Bart Simpson
Kan ik me niet herinneren, film boeide mij niet zo ben het meeste al vergeten.
H1DD3
Bovendien gaat het laatste stuk van de film toch wel over een aanval op Japan?
Dat klopt.
H1DD3
Over Hiroshima is ook niks gezegd.
%%%%%%
goede Cast
Dat is mischien wel het slechtste aan de film.
Of steekt het nogal boventoon voerende Patriotisme de draak op.
Kan switschen

Oorlogsddrama 'Pearl Harbor' van regisseur Michael Bay morgen te zien op televisie

Michael Bay hekelt dat 'Spectre' het record van grootste filmexplosie heeft: "Bullshit"

Under Sandet
Oorlog / Drama, 2015