• 9.379.560 stemmen

Met onder meer: Ben Affleck, Josh Hartnett en Kate Beckinsale

Gesproken taal: Frans, Engels en Japans

Releasedatum: 28 juni 2001

Plot Pearl Harbor

"It takes a moment to change history. It takes love to change lives."

Rafe McCawley en Danny Walker kennen elkaar al sinds hun jeugd en hebben allebei de droom piloot bij de Amerikaanse luchtmacht te worden. Wanneer ze zich uiteindelijk kunnen aanmelden en goedgekeurd worden, wordt Danny ingedeeld bij een vliegsquadron bij Pearl Harbor, Hawaï. Rafe meldt zich vrijwillig aan bij een vliegsquadron in Engeland om te strijden tegen de nazi's. Hij laat naast Danny ook zijn vriendin Evelyn Johnson, die hij tijdens de medische keuring heeft leren kennen, in de V.S achter. Rafe wordt boven Het Kanaal neergeschoten en wanneer hij hersteld is van zijn verwondingen keert hij terug naar Evelyn in Pearl Harbor. Evelyn blijkt echter ondertussen een verhouding te hebben met zijn beste vriend. Het idyllische leventje op Hawaï wordt ruw verstoord, wanneer de Japanners de militaire vloot in de haven van Pearl Harbor en de militaire vliegvelden op het eiland onder vuur nemen door middel van een verrassingsaanval.

Rafe McCawley

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

skipy05 schreef:

ik snap niet dat deze zo weinig stemmen krijgt.

zijn er toch al 2119 en counting.

avatar van dikkop

dikkop

Erg goeie film dankzij de verfilming door Michael Bay. Ook heel erg goed geacteerd. Alleen niet zo vaak voor herhaling vatbaar, puur omdat ie zo lang duurt. Dat wil niet zeggen dat ie langdradig is...

avatar van ypres

ypres

film-gek schreef:

@ Lad ik denk dat je in de war bent met de Spanjaarden die gooiden indianen voor de honden etc etc, Hollanders waren ook geen lieverdjes maar dat ze indianen levend vilden heb ik nog nooit van gehoord.

wij belgen hebben ons anders ook niet als lieverdjes gedragen in kongo.... (handen afkappen enzo...)

avatar van erwku

erwku

ypres schreef:

wij belgen hebben ons anders ook niet als lieverdjes edragen in kongo.... (handen afkappen enzo...)

Blijkbaar is de film niet interessant genoeg om daarover te blijven schrijven,

en terecht, behalve dat het een weerzinwekkende prul van een verhaal is, de personages oliedom en enkele zin die uitgesproken wordt gigantisch banaal en chlichematig is, is er nagenoeg niets meer waarover iets gezegd hoeft te worden.

over de historische onjuistheden nog maar te zwijgen.

beneden nul sterren.

avatar van nienienien

nienienien

Mij viel deze film eerlijk gezegt een beetje tegen. De special effects waren erg mooi, maar het romantische verhaaltje er omheen vond ik te zoet, en niet erg realistisch. Toen hij ''doodging'', -al vrij vroeg in de film-, was al te voorspellen hoe de rest van de film zou lopen.

De aankleding van de film vind ik verder wel erg mooi.

Ik denk dat ik deze film 3 sterren geef.

avatar van -PeeWee

-PeeWee

4,5 sterren

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

-PeeWee schreef:

Ik heb deze film toendertijd in de bioscoop gezien, en het laatst ook weer op video gekeken. Ik snap niet dat deze film maar 3 sterren heeft. Ik vond het verhaallijn goed, zielige momenten, goed acteerwerk, ook grappige momenten.. Noem maar op..

Echt een topfilm. Mn videorecorder dacht hier anders over, want die was meteen na het eind van de film in de rook gevlogen, maar ik vind em helemaal geweldig. 4,5 sterren

Gelukkig is er tegenwoordig Blu-ray!

avatar van Nijmegen

Nijmegen

leuke film misschien wat lang maargoed..

ik snap de kritiek niet..

3.5* (7,5/10)

avatar van apie74

apie74

Dit is een slechte film die vol zit met clichés. Vooral het einde is tenenkrommend. Misschien wel een leuke film voor vrouwen overigens die het niet zo nauw nemen met realisme.

avatar van RaoulDuke

RaoulDuke

apie74 schreef:

Bedoel je nu vrouwen die het niet zo nauw nemen met realisme of bedoel je dat vrouwen in het algemeen het niet zo nauw nemen met realisme ?

In het eerste geval kunnen dat dan net zo goed mannen zijn, in het tweede geval is het nogal generaliserend ten aanzien van vrouwen.

Voor de rest ben ik het overigens voor een groot deel wel met je eens.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

apie74 schreef:

en dus mannen kunnen het geen redelijke/goede film vinden?

de aanval zelf vond ik bangelijk in beeld gebracht ...

avatar van Henkebart

Henkebart

Mooie soundtrack! Prettige film om te kijken. Idd veel clichés maar vond ik niet storend.

avatar van 83Utreg!

83Utreg!

Kr!kke schreef:

en dus mannen kunnen het geen redelijke/goede film vinden?

de aanval zelf vond ik bangelijk in beeld gebracht ...

Mannen kunnen het wel een ghoede film vinden. er zijn ook mannen die ballerina willen worden, of houden van dancing withe the stars...

avatar van fwilhelmus

fwilhelmus

Klasse film, moet gekeken worden met dolby. Klaar

avatar van c m x93

c m x93

dikkop schreef:

Zeker dat het een goede film is. Duurt inderdaad erg lang, maar word niet langdradig ofso.

avatar van drlina

drlina

Echt een hele mooie film! Soms een beetje voorspelbaar, maar goed verder gewoon heel erg leuk!

avatar van Tarkus

Tarkus

Visueel is dit een pracht van een flm, vooral hoe de aanval op Pearl Harbor in beeld wordt gebracht is indrukwekkend.

Maat er is ook een minpunt aan deze film, men schenkt veel te veel aandacht aan het romantische verhaal dat in de film zit verweven en verliest daardoor de essentie uit het oog, namelijk de voorbereidingen op de aanval en hoe men met de informatie omspring in Amerika over het al dan niet op handen zijn van een agressie van Japen op de Verenigde Staten.

Over dit onderwerp is al eens een goede film gemaakt, namelijk Tora! Tora! Tora, en daar schenk men wel meer aandacht aan de eigenlijke geschiedenis over de aanval.

Dat had men ook in deze film mogen doen, voor mijn part had hij dan nog eens een uur langer mogen duren, want de oorlogsscènes zijn zeker de moeite waard om zien.

Verder zijn ook de vertolkingen goed, zonder uitschieters al zouden naast de 3 hoofdrolspelers ook Jon Voight en Alec Baldwin mogen worden vernoemd.

JacoBaco

Die hele poespas eromheen is voor mij 0,5* waard.

Ik had Titanic al gezien namelijk!

avatar van queen_joss

queen_joss

Erg voorspelbaar en het verhaal eromheen maakt de hele film veel veel veel te zoet. Ik hou wel van een beetje Romantiek alleen dit was een beetje te veel van het goede. Vooral omdat je het helemaal niet verwacht bij deze film. Toch nog 2 sterren voor het acteerwerk

avatar van 83Utreg!

83Utreg!

JacoBaco schreef:

Die hele poespas eromheen is voor mij 0,5* waard.

Ik had Titanic al gezien namelijk!

Maar in tegenstelling tot PH is Titanic wél een goede film.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Het romantische aspect in de film mocht van mij wel iets minder.

Maar de beelden en actie zijn prima in orde!

83Utreg! schreef:

Maar in tegenstelling tot PH is Titanic wél een goede film.

Dat klopt.

avatar van Kellytjah

Kellytjah

Deze film krijgt en blijft van mij 5 sterren krijgen! Het verhaal is zo goed, en de rollen zijn prachtig geacteerd! Elke keer ween ik er opnieuw bij op het einde van de film! Vind het een zeer erge film , maar wel zo romantisch en fantastisch gewoon! ABSOLUTE aanrader!

avatar van JDSsmetje

Realisme 4.00

Eindresultaat 4.00

avatar van Bart Simpson

Bart Simpson

Deze film stinkt. Gevechten zijn goed, de rest...

Acteer prestaties: 2.5*

Techniek/Special Effects: 4.0*

Verhaal: 1.0*

Realisme: 2.5*

Eind oordeel: 2.5*

Lol JDS, toevallig dat jij precies zo'n oordeel schema als mij gebruikt..

avatar van Ruiter13

Ruiter13

Eigenlijk een hele slechte film dit die nog gered kan worden door zijn spectaculaire actiescenes en special effects. Ook jammer dat er historisch vanalles niet klopt met als enige doel de amerikaanse kijker met een gevoel van overwinning achter te laten.

avatar van Fox McCloud

Fox McCloud

Bart Simpson schreef:

Deze film stinkt.

Hoe lang heb je hem in je handen gehad?

avatar van ErwinH

ErwinH

Persoonlijk vind ik het jammer dat deze film zo langdradig van opzet is, eerst moet je je door 2 uur romantiek heen worstelen om tot het spectaculaire laatste uur te komen, ik heb deze destijds in de bioscoop gezien, en kon m'n ogen toen haast niet openhouden.

De aanval op pearl harbour wordt erg goed weergegeven met spectaculaire special effects, zeker voor 8 jaar terug...

JacoBaco

Het is duidelijk welk beroep Michael Bay had uitgeoefend als hij geen regisseur was geworden.

Namelijk Helicopterpiloot bij het leger of politie. Natuurlijk wil hij alleen aan het werk zijn tijdens een ondergaande zon.

Hier het bewijs!!

YouTube - a Michael Bay montage

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Er is maar 1 ding goed aan deze film en da's de eigenlijke aanval op Pearl Harbor. Al de rest is inspiratieloos opvulsel.

2* voor die aanval.