• 9.374.652 stemmen

Met onder meer: Ben Affleck, Josh Hartnett en Kate Beckinsale

Gesproken taal: Frans, Engels en Japans

Releasedatum: 28 juni 2001

Plot Pearl Harbor

"It takes a moment to change history. It takes love to change lives."

Rafe McCawley en Danny Walker kennen elkaar al sinds hun jeugd en hebben allebei de droom piloot bij de Amerikaanse luchtmacht te worden. Wanneer ze zich uiteindelijk kunnen aanmelden en goedgekeurd worden, wordt Danny ingedeeld bij een vliegsquadron bij Pearl Harbor, Hawaï. Rafe meldt zich vrijwillig aan bij een vliegsquadron in Engeland om te strijden tegen de nazi's. Hij laat naast Danny ook zijn vriendin Evelyn Johnson, die hij tijdens de medische keuring heeft leren kennen, in de V.S achter. Rafe wordt boven Het Kanaal neergeschoten en wanneer hij hersteld is van zijn verwondingen keert hij terug naar Evelyn in Pearl Harbor. Evelyn blijkt echter ondertussen een verhouding te hebben met zijn beste vriend. Het idyllische leventje op Hawaï wordt ruw verstoord, wanneer de Japanners de militaire vloot in de haven van Pearl Harbor en de militaire vliegvelden op het eiland onder vuur nemen door middel van een verrassingsaanval.

Rafe McCawley

James Doolittle

Red Winkle

Billy Thompson

Anthony Fusco

Ik ben idd van plan 'm zelf te maken en stukken beter, zonder 'm ooit gezien te hebben. Op het strand van Zandvoort.

avatar van aburefan

aburefan

daar gaat het ook echt om he people r shit1

avatar van dttom

dttom

afgezien van het feit dat het inderdaad niet daar om gaat, weet ik ook zeker dat ik een beter film zou kunnen maken van dit verhaal:D. En slipknot sucks

slipknot sucked niet jij sucked

wat the f*CK

avatar van Phooze

Phooze

Ik ga zo'n film maken, en geloof me, die wordt beter dan deze. Maar das niet zo moeilijk, zelfs "Filmpje!" was misschien wel beter....

avatar van Ramon K

Ramon K

Wat een teleurstellende film!!! De aanval op Pearl Harbour was een uur kijkgenot. Eerste en laatste uur was echt verschrikkelijk slecht. Het had de dialogen, de gebeurtenissen en de acteerprestaties van een gemiddelde Bold and the Beautiful- aflevering. Afrader dus!! 2 sterren

avatar van filmfreaky

filmfreaky

Nou ik dekn er dus wel heel anders over.'K vond het een hele mooie film! Goede verhaal lijn en ik houd niet van slappe films, en er zit tenminste een boodschap in deze film. Dus **** sterren. Alleen jammer dattie 3 uur duurde....

avatar van Jerome-B

Jerome-B

Alleen jammer dattie 3 uur duurde....

Je geeft hem 4 sterren, hoezo jammer dat de film 3uur duurt dan?!?

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

had 'm slechter verwacht, na al wat ik al had gelezen en gehoord.

*** 3 op 5 ***

Macmanus

suckzzz, suckzzzzz, suckzzzz.

avatar van wpstolk

wpstolk

****, maar vooral om de schitterend verfilmde actiescenes. De rest van de film is traag en de 'liefdesgeschiedenis' is ongeloofwaardig.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

BAH, alleen de aanval op Pearl Harbor is wel vermakelijk. Bij dat liefdesverhaaltje moest ik kotsen en ik d8 echt dat hij dood was toen ie neergeschoten was hoor, dat was helemaal niet te verwachten dat ie toch niet dood zou zijn. BWEeeeeeuUUURK

avatar van peetjuh

peetjuh

Wat een mooie film is dit zeg.

Ik heb hem al vaak gezien en ook thuis liggen.

Misschien is hij iets te zoetsappig qua romantiek vergeleken bij het verhaal waar het om gaat, maar daar ben ik wel een voorstander van

avatar van Sjan

Sjan

2.5 voor de actie in de film, voor de rest een 0.

avatar van LauraPalmer

LauraPalmer

een zoetsappig liefdesverhaaltje met een "historisch" achtergrondje, waar niks van klopt, en een overkill aan amerikaans patriotisme. !!

avatar van A.S.E.

A.S.E.

Wa teveel patriotisch gezeik. Iets waar ik ook echt niet tegen kan is dat ze een ware gebeurtenis vervalsen om mensen in het hoofd te zetten dat de Amerikanen altijd goed zijn. En het einde van de film is gewoon niet te dulden ! Natuurlijk kan de film niet eindigen op een nederlaag van Amerikanen; ze moeten iets terug doen. Eventjes een beetje bombaarderen, maar niet te veel.

Yeah right! Je zou bijna Hiroshima en Nagasaki vergeten.

avatar van Shyamalan

Shyamalan

Een aardige film. De actie scenes zijn natuurlijk fantastisch. Het verhaal ietwat te langdradig, het was overduidelijk dat het ging om de actie. Dus 3 en halve sterren.....

avatar van filmkenner17

filmkenner17

Slappe film. Dit is meer het soort wat puberende meisjes aantrekt. De film wordt al mooi gevonden omdat Josh Harnett erin speelt.

De actie is leuk, maar verder is het verhaal erg voorspelbaar en ongeloofwaardig. Ondanks alles toch maar 2 sterren.

avatar van Goezzzz

Goezzzz

De actiescènes zijn geweldig, maar het (liefdes) verhaaltje is prut. Maar ja,....zonder dat zwijmelverhaaltje had ik de film alleen moeten kijken. 3½ ster, puur voor de mooie actiescènes.

avatar van annie2070

annie2070

Erg mooie film. De graphics zijn oogverblindend (soms letterlijk).

avatar van neo

neo

de enige echte sequel :

pearl harbor II

avatar van Banjo

Banjo

• 2033 berichten

Dat eindeloos gezwijmel daar word ik kots misselijk van. als ik zoiets wil zien dan huur ik wel een romantische film! ja toch?

Maar de actie die er in zat was geweldig!

herman78

Precies. Dit is een typische 1+5)/=3 film.

Een 5 voor de actie, een 1 voor de rest.

avatar van Jordy

Jordy

je vergeet mee te rekeken dat "de rest" driekwart van de film beslaat

(0.75*1) + (0.25x5) = 2

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

Jordy schreef:

je vergeet mee te rekeken dat "de rest" driekwart van de film beslaat

En dat is nog heel mild gerekend!

herman78

Ik moest even checken, maar ik had inderdaad ook 2 gestemd!

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

In deze film ben ik zwaar teleurgesteld. Het eerste deel van de film kon mij absoluut niet boeien. Gelukkig kwam de film dan toch nog op gang . De gevechtscenes waren verbluffend spectaculair. Maar de film heeft veel van het goede ingeboet door het slaapverwekkende begin. 2*

avatar van Hemdale

Hemdale

Dit vond ik een goeie film vooral de bombardementen zijn prachtig gemaakt.

herman78

correctie: alleen de bombardementen zijn goed gedaan. wel beschouwd ontstijgt pearl harbor verder het gtst-niveau niet.