Genre: Oorlog / Romantiek
Gesproken taal: Frans, Engels en Japans
Releasedatum: 28 juni 2001
Bekijk via Disney+
Plot Pearl Harbor
"It takes a moment to change history. It takes love to change lives."
Rafe McCawley en Danny Walker kennen elkaar al sinds hun jeugd en hebben allebei de droom piloot bij de Amerikaanse luchtmacht te worden. Wanneer ze zich uiteindelijk kunnen aanmelden en goedgekeurd worden, wordt Danny ingedeeld bij een vliegsquadron bij Pearl Harbor, Hawaï. Rafe meldt zich vrijwillig aan bij een vliegsquadron in Engeland om te strijden tegen de nazi's. Hij laat naast Danny ook zijn vriendin Evelyn Johnson, die hij tijdens de medische keuring heeft leren kennen, in de V.S achter. Rafe wordt boven Het Kanaal neergeschoten en wanneer hij hersteld is van zijn verwondingen keert hij terug naar Evelyn in Pearl Harbor. Evelyn blijkt echter ondertussen een verhouding te hebben met zijn beste vriend. Het idyllische leventje op Hawaï wordt ruw verstoord, wanneer de Japanners de militaire vloot in de haven van Pearl Harbor en de militaire vliegvelden op het eiland onder vuur nemen door middel van een verrassingsaanval.
Rafe McCawley
Red Winkle
Billy Thompson
Anthony Fusco
dttom
Ja maar de rest van de 140 minuten moet heel slecht zijn dus kun je beter op de video wachten en er doorheen spoelen denk ik zo
azreal
Dit is echt een twijfelgeval. Ik kan niet echt zeggen dat het een goeie film was, maar ook niet dat het een slecht was. De effecten en dan inderdaad met name tijdens de aanval zijn heel erg gaaf en best indrukwekkend. De rest van de film is niet echt heel boeiend en kabbeld maar een beetje voorbij. Ik kwam ook niet echt in de film, in de zin dat ik niet echt kon meeleven met de personages. Normaal vind ik Ben Affleck trouwens een zeer goeie acteur en dan vooral in Dogma en Boiler Room, maar in deze film viel ook hij mij zwaar tegen. Ook zaten er nog enkele andere bekende Hollywoodters in, maar ook zij konden de film niet hoger plan tillen. Daarnaast zaten er vrij veel ongeloofwaardige dingen in en daar kan ik al helemaal slecht tegen. Toch heb ik geen spijt van het bezoek aan de Antwerpse bioscoop "Metropolis". Voor de effecten is het eigenlijk al de moeite waard om te gaan kijken, je moet er verder alleen niet al te veel van verwachten en dan kan het alleen maar meevallen. Ik had er echter nog niets over gelezen, maar alleen een voorstukje van gezien en ik verwachte er dus wel wat van. Das jammer... maar goed...
neo
Ik heb de film gezien en ik vind het een redelijk goeie film.Jammer dat het verhaal soms een beetje langdradig was.De aanval op pearl harbor is bijzonder spectaculair.3 sterren
PiNGUiN
die special effects komen denk ik het best in tot hun recht in de bios, als je hem op video haalt stellen ze weinig meer voor en samen met die 140 minuten waarin de film langdradig en saai moet zijn heb je helemaal een ruk film. dus als je erheen gaat, ga dan in de bios erheen, en niet te veel van verwachten ja.
Jordy
Eerst maar hét grote pluspunt aan de film: de aanval op Pearl Harbor is echt ongelofelijk spectaculair en mooi gefilmd. Dit is echter lang niet genoeg om het een goede film te maken. Het is een ongelofelijk lege film, waarin een belangrijke gebeurtenis erg simpel wordt weergegeven, met domme personages, stompzinnige dialogen en matig acteerwerk. Het eerste uur is dodelijk saai, het laatste uur (na de aanval) voelt erg overbodig, het liefdesverhaaltje is er een beetje met de haren bijgesleept ("kom, laten we Titanic namaken"), en boeit niet. 2 sterren.
SJOE®DO
2 woorden voor deze film.. ONGELOFELIJK INDRUKWEKKEND... de hele Pearl Harbor aanval en de aanval daarna zijn echt heel indrukwekkend en prachtig gefilmd.. het verhaaltje eromheen vond ik ook prima te pruimen.. 4 sterren voor Pearl Harbor
Etienne U
OK ik had nare gevoelens toen ik naar deze film ging(vanavond). Maar ik ben nu echt blij dat ik geweest ben wat een film zeg!! op zich heb ik toen ik klein was de Top Gun film grijs gedraaid alleen door die fantastische vliegtuig scene's en in deze film zijn ze ook weer ongelovelijk indruk wekend. Het verhaal eromheen is alleen ter opvulling het is niet echt super tof maar wel te doen, en als het langdradig word heb je toch nog steeds iets om naar te kijken want de vrouwelijke hoofdrol speelster is echt chill!!! Ik vond de film gewoon echt geweldig lekkere actie scene's en ik had ook op een gegeven moment echt iets van "ik vind het niet gek dat ze die atoombom op japan hebben gegooid" hoe al die mensen weerloos afgeschoten werden damn hee, maar ja het is maar een film! Mensen je moet hier echt heen gaan hij is voor iedereen boeiend. IK geef deze film maar gewoon 5 sterren weet niet waarom verder maar ik vind het hem waard =]
Jordy
ik snap niet helemaal hoe je een film 5 sterren kan geven als je toegeeft dat 2/3e van de film 'opvulling' was... 5 sterren vind ik een perfecte film, waar elke scene super was. Als iets voor 1/3 supervet is, en voor 2/3 matig... kom ik niet op een 5 uit. Maar goed.. zeker koel om in de bios te zien hoor, deze film, vooral de aanval. Maar ik heb nog steeds niks gehoord wat mij er van overtuigt dat dit nou een geweldige wereldfilm was. Als die aanval er niet inzat, was ik echt op 1 ster uitgekomen ofzo...
Etienne U
Uhm tja 5 sterren misschien om jou te stangen nee hoor jordy geintje!! alleen in iedere film zit er opvulling.........maar ik moet toe geven als de gehele film nou een groot slag veld was geweest dan had ik hem 10 punten gegeven 8P maar dan was het wel uit gedraaid op een soort van documentaire en of men daar nou op zit te wachten dan kan je beter denk ik naar discovery channel gaan zitten kijken en of dat nou echt de bedoeling is/was. Dus vandaar dat er nog een verhaal doorheen loopt!
TheDiz
Aan de ene kant vond ik dat deze film heel erg indrukwekkend is, heel erg meeslepend en ook zeker wel boeiend. Maar aan de andere kant vond ik deze film ook wel tegenvallen. Ik vond het juist zo zonde dat ze ook nog zo'n lovestory erbij hebben geplakt, waarvan het verhaal een beetje afgezaagd is. Als ze nou gewoon aan de geschiedenis hielden over Pearl Harbor en geen extra's erbij hadden toegevoegd, dan was het zeker wel een hele goeie film geweest! * 3 sterren
Blindfold
Laten we ook even niet vergeten dat het wel weer een aardige propagandafilm is geworden. Aan het einde van de film krijg je echt zo'n gevoel van: Wacht effe. Ze hadden toch flinke billenkoek gekregen, maar toch krijg je zo'n Amerika is onoverwinnelijk boodschap
ThaDeez
Niettemin was ik wel erg impressed door het goeie filmwerk en de mooie beelden. het is inderdaad wel een beetje jammer dat het zo nationalistisch is als de pest... maarja, ik het zeker wel genoten van deze film. hij is gewoon ECHT goed. ok ik VIND hem gewoon heel goed! =] 4,5 sterren!!
Sander
Hele koele film!! Vooral de aanval fantastisch gaaf!! Liedesverhaal vond ik ook goed, niet te overheersend. Geef er 4 sterren voor!
kbautr
Saai en indrukwekkend. Pearl Harbor probeert te bereiken wat Titanic deed, maar faalt het eerste anderhalf uur enorm. De aanval zelf is indrukwekkend, maar trekt het aantal sterren dat ik wil geven niet veel omhoog. De film komt gewoon veel te traag op gang. Waar je het dunne verhaaltje van titanic nog wel een paar keer kunt zien, weet ik nu al dat pearl harbor voor een tweede keer echt teveel van het goede is.
Het tweede deel van Pearl Harbor is daarintegen erg indrukwekkend, en streeft titanic voorbij qua special effects. Deze voldoen aan alle eisen (wat bij titanic nog wel eens te wensen overliet). Maar ook de aanval duurde iets te lang, en werd even afgeraffeld met het wij amerikanen winnen het wel. Waar ik me af en toe aan ergerde was de slechte editing. Sommige camerastandpunten, gaven andere plaatjes (Vb. iemand heeft opgeheven hand, standpunt wisseld en hand is plots beneden, volgende standpunt omhoog). Ook de scene op de boot (met de verpleegsters) lijkt raar opgenomen (ik heb nog nooit zoveel verschillende wolkformaties en heldere lucht gezien in 1 scene).
De soundtrack was ook niet origineel (Lion king kwam verdacht veel terug).
Om kort te zijn, ik was niet enthousiast.
2,5 voor de effecten, 0 sterren voor het verhaal.
Propoganda daar zou ik nog sterren voor afhalen, maar dat doe ik maar niet.
Groet Bart
TylerD
wat een waardeloze film!! de effects zijn mooi, maar na 10 minuten wist ik het wel, maar het bleef maar doorgaan!! echt afschuwelijk zeg!!
dttom
Hij duurde me veel te lang als het nou boeiend verhaal was dan had ik het niet erg gevonden maar het romantische shit was zo standaard en zo voorspelbaar dat dat gewoon boring was. Ik geef toe de effects waren wel mooi maar dat maakt de film nog niet goed!
Armin
Aktie prima, alleen verkeerd
ingepakt. Wat een verschikkelijk slap en over-dreven romantisch verhaaltje.
Ik begrijp wel de relatie die gelegd wordt met Titanic, maar daar kan deze film qua sfeer en verhaal ABSOLUUT niet aan tippen. **1/2
Obiwannes
4 sterren voor de actie maar daar mogen 1.5 sterren af voor de belachelijke, slaapwekkende, saaie,... tussenstukken. Maar mooie verfilming van de aanval op Pearl Harbor n ook een paar mooie luchtgevechten. Geen superfim, allesbehalve, maar ik zou hem zeker eens zien.
dany boy
Ik vond het een mooie film, jongens, jullie zijn wel echt kieskeurig zeg!!!!!!!!
Mooi decor, goed geacteerd, lievdesverhaal niet zo opvallend, boeiend, vind ik.
haagseharry
Vreselijk: weer zo'n "Real American Hero"-film met wel erg voorspelbare elementen, mierzoete muziek en veel Amerikaanse vlaggen. Cliché love story. Het enige wat goed in beeld gebracht is, is de aanval zelf.
Knoei
ongelofelijk wat saai zeg.
Al die previews met alleen maar actie scenes, en dan zie je de film en dan wordt er aleen maar gezoend.
SLAAPVERWEKKEND!
manon
Ik vond het echt een hele mooie film, alleen hij duurde iets te lang. Na 2 uur was ik er al wel zat van. Net geen 4 sterren.
vliegtuig13
Best mooie film, ik vond hem beter dan Armageddon. Alleen het liefdesverhaal vind ik niet echt.
Blackleathered
ontzettende kutfilm!!! met veel mooi in beeld gebrachte pretty boys en girls! japanners die totaal niet herkenbaar in beeld gebracht zijn. wijvenfilm, goedkope mierzoete grappen, die ontzettend irri zijn. er is gewoon niks goed aan deze film, alleen de special effects maar die werden ook verkracht door de film. als je deze film goed vind, dan ben je homo of een wijf
Ibrahim
Heel erg overdreven gereageerd als jij een film niet goed vind kun jij ook anders reageren.Zoals jij nu reageert slaat nergens op.En trouwens niet iedereen heeft dezelfde smaak.
people r shit1
Als jullie het beter kunnen doe Pearl Harbor dan maar zelf maken dan komt het precies uit zoals jullie willen en hou op met dat stom gezeik ik weet zeker dat jullie het echt niet beter kunnen maken

Oorlogsddrama 'Pearl Harbor' van regisseur Michael Bay morgen te zien op televisie

Michael Bay hekelt dat 'Spectre' het record van grootste filmexplosie heeft: "Bullshit"

Under Sandet
Oorlog / Drama, 2015