• 9.379.695 stemmen

Met onder meer: Ben Affleck, Josh Hartnett en Kate Beckinsale

Gesproken taal: Frans, Engels en Japans

Releasedatum: 28 juni 2001

Plot Pearl Harbor

"It takes a moment to change history. It takes love to change lives."

Rafe McCawley en Danny Walker kennen elkaar al sinds hun jeugd en hebben allebei de droom piloot bij de Amerikaanse luchtmacht te worden. Wanneer ze zich uiteindelijk kunnen aanmelden en goedgekeurd worden, wordt Danny ingedeeld bij een vliegsquadron bij Pearl Harbor, Hawaï. Rafe meldt zich vrijwillig aan bij een vliegsquadron in Engeland om te strijden tegen de nazi's. Hij laat naast Danny ook zijn vriendin Evelyn Johnson, die hij tijdens de medische keuring heeft leren kennen, in de V.S achter. Rafe wordt boven Het Kanaal neergeschoten en wanneer hij hersteld is van zijn verwondingen keert hij terug naar Evelyn in Pearl Harbor. Evelyn blijkt echter ondertussen een verhouding te hebben met zijn beste vriend. Het idyllische leventje op Hawaï wordt ruw verstoord, wanneer de Japanners de militaire vloot in de haven van Pearl Harbor en de militaire vliegvelden op het eiland onder vuur nemen door middel van een verrassingsaanval.

Rafe McCawley

Anthony Fusco

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

83Utreg! schreef:

Als je deze film hebt gemaakt, of goed vind, ben je een doorgeslagen imperialistische amerikaan, die waarschijnlijk voor slavernij en indianenvervolging is.

Blijkbaar zeer 1-zijdig geinformeerd, onbekend met vak Geschiedenis... misschien produkt van doorgeslagen linksigheid van jaren-60-NL. De waarheid licht eerder in het midden. (De Hollanders waren ook geen lieverdjes inzake slavendrijvers en politionele acties in onze tropische kolonieën....)

film-gek schreef:

Morgen op t.v dus ik zou zeggen mijdt deze film mensen ....

Gelukkig heb ik deze uitstekende film op DVD; dus geen storende reclameblokken!

Dogie Hogan schreef:

Allereerst, was mijn afsluiter lichtelijk overdreven, en dient niet volledig letterlijk te worden genomen.

Maar die mening komt juist voort uit kennis van vakgeschiedenis.

Of wilde je zeggen dat deze film, geschiedkundig, klopt?

En inderdaad, de waarheid ligt altijd in het midden, wat bij deze film totaal anders is. Je ziet het namelijk puur vanuit de amerikanen.

Hoe je bij dat linkse komt, geen idee, het snijd in elk geval geen enkel hout. Ik trek dan ook geen partij, maar beoordeel slechts de film op zijn eenzijdig, amerikaanse karakter.

Maar goed, als je het goed gelezen had had je dit geweten.

Dogie_Hogan schreef:

[ (De Hollanders waren ook geen lieverdjes inzake slavendrijvers en politionele acties in onze tropische kolonieën....)

Hoe je de link legt naar ons eigen verleden, snap ik ook niet helemaal. Waarschijnlijk een produkt van overamerikanisering, van de laatste 30 jaar...

De hand in eigen boezem gaan lopen steken. terwijl dat totaal niet relevant is in deze.

avatar van Lad

Lad

Hij heeft wel gelijk. Hollanders stonden er vroeger bekend om één van de wreedste bezetters etc. te zijn. Bv. in Amerika waar ze indianen levend vilden en van die toestanden.

avatar van film-gek

film-gek

@ Lad ik denk dat je in de war bent met de Spanjaarden die gooiden indianen voor de honden etc etc, Hollanders waren ook geen lieverdjes maar dat ze indianen levend vilden heb ik nog nooit van gehoord.

83Utreg!

en ookal was het waar, dan zie ik het verband met deze film nog niet.

maar goed, als we er dan toch aan begonnen zijn.

De nederlanders waren vroeger ook bezetters, maar niet verglijkbaar met bijvoorbeeld de spanjaarden of de engelsen.

Nederland was groot in de slavernij, maar behandelde zijn slaven stukken beter dan de rest. Dit omdat een gezonde slaaf gewoon meer waard was. Bij nederlanders is winstbejag en economisch voordeel, altijd de drijfveer geweest, niet macht of sadisme, zoals bij de eerdergenoemde. De handel vult onze geschiedenis, niet de onderdrukking. Daarbij komt nog eens dat nederland toen geen uitzondering was in die zaken, amerika is dat de laatste 150 jaar wel als het gaat om aggressie naar andere landen.

Niet dat de amerikanden geen recht hadden op oorlog met japan, maar nogmaals, een dergelijke eenzijdige kijk slaat nergens op.

avatar van Fonzie

Fonzie

Prima filmpje. Kijkt lekker weg en vind 'em onderwaardeerd.

Hankieh

Ga ik vanavond weer eens kijken, vond hem vroeger erg mooi en snap dit cijfer niet echt.

avatar van jiggy

jiggy

Mmm ik heb toch echt mijn twijfels bij het verstand van sommigen die reageren.

Het is net alsof de film mensen persoonlijk beledigd zo reageren ze.

Je kan de film goed vinden of slecht maar ga alsjeblieft geen discussies voeren over het eventueel wel of niet verminken/mishandelen van indianen door Nederlanders, dat heeft totaal niets met deze film te maken en overigens met bijna geen enkele film.

Als je je mening geeft over een film doe dat gewoon.

Zeker zo'n opmerking als Big Fish die letterlijk zegt dat "een klojo de waarheid spreekt op deze corrupte kutsite" doet mij denken dat we hier met minderjarige bezoekers te maken hebben.

Ga dan lekker naar sesamstraat.nl ofzo.

Anyway vind ik het een mooie film die mij wel kan bekoren.

Ik geef hem 3,5 *

avatar van Ruben1994

Ruben1994

goed gesegt jiggy

avatar van wibro

wibro

Deze film stelt helemaal niks voor. Ook de aanval op Pearl Harbor niet. Op een gegeven moment geloof je het na een paar ontploffende en zinkende schepen allemaal wel. En dat geschreeuw van die Amerikanen. "We've got him!" "We've got him!". Om gek van te worden.

Het zogenaamd romantische gedeelte is helemaal flut. Maar ja, wat kun je ook verwachten van een regisseur als Michael Bay? Die heeft nog nooit een goede film gemaakt.

avatar van Mr.Crow

Mr.Crow

Erg ondergewaardeerd.

Deze film heeft mij dus zeker wel geëntertaind, en dat is toch waar het om draait bij dit soort films?

avatar van Uncle_Junior

Uncle_Junior

Ik zit weer te kijken. En net als een paar jaar geleden had ik weer zoiets van "Eindelijk vallen die Jappen aan!" m.a.w. Het romantische gedeelte boeide me niet zo. Aanval is denk ik redelijk getrouw in beeld gebracht. Natuurlijk wel weer met slow-mo scenes voor het emotionele gedeelte, maar dat zijn we van Bruckheimer gewend.

avatar van Zymovie

Zymovie

wibro schreef:

Een persoonlijke visie, en volgens mij trekt die van jouw op niets.

Je moet mij ook maar eens zeggen hoeveel ze "We've got him!" roepen. Als je je daar al aan ergert! En Michael Bay heeft ook al goeie films gemaakt, zolang je een film op één of andere manier kan appreciëren en wat jij zkr niet doet.

4.0* !

avatar van wibro

wibro

Zymovie schreef:

Een persoonlijke visie, en volgens mij trekt die van jouw op niets.

4.0* !

De Japanners hebben met de aanval op Pearl Harbor de Amerikanen totaal verrast en hun daarmee een verpletterende nederlaag toegebracht. Maar die nederlaag is juist datgene wat Michael Bay niet wilt accepteren, dus eindigt de film niet met Pearl Harbor, maar met een Amerikaanse aanval op Tokyo. Alsof hij wil zeggen: "Kijk eens hoe wij hebben teruggeslagen".

Deze hele film zit vol met overdreven Amerikaans patriottisme. Er wordt ontzettend veel geschreeuwd en de sentimentaliteit druipt er gewoon van af. Deze film kan ik dus niet waarderen. Dit i.t.t. "Saving Private Ryan" en vooral "The Thin Red Line", welke voor mij zeer goede oorlogsfilms zijn.

avatar van SouthParkFan

SouthParkFan

Fijne actie, goede effecten, verder niks.

Hankieh

Blijf het een goede film vinden, misschien klopt het verhaal niet echt, ken het ook niet goed, alleen van films maar de film is gewoon leuk.

Je kunt trouwens wel aan de film echt zien dat het een Michael Bay film is. De manier waarop die filmt herken ik in de Transformers (2007), en nog wat andere films.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Gisteren weer gezien, de actie is geweldig en de beelden zijn ook super. Ik snap niet wat de mensen nou slecht vinden aan de film eigenlijk. Ik vind het erg knap gemaakt allemaal.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ik kan mij voorstellen dat mensen dit geen leuke film vinden omdat:

- Het is te Amerikaans.

- Het is erg zoetsappig. (of valt dat ook onder te Amerikaans?)

- De film duurt onnodig lang.

- Ben Affleck en Josh Hartnett.

- De (geschiedenis) feiten worden verdraaid.

Ja en dan zijn alleen mooie beelden en goede actie niet voldoende.

avatar van RodneyS

RodneyS

Deze film duurt veel te lang. Begrijp me niet verkeerd, er wordt prima geacteerd, mooie plaatjes. Maar dat hele romantische verhaal (wat het grootste deel van de film beslaat) is zo mierzoet en daardoor niet aan mij besteed.

De actiescenes zijn echter super, prachtig in beeld gebracht!

Hankieh

Ik heb niet het gevoel gehad dat hij te lang geduurd heeft. Er gebeurt voortdurend wel wat. Ben Affleck, oké, dat is een slechte acteur maar hier stelde hij mij niet zo erg teleur. Josh Hartnett valt niet over te klagen vind ik.

avatar van DiTati

DiTati

Prachtige actie, prachtige muziek, prachtig verhaal. Ondergewaardeerd toppertje!

JacoBaco schreef:

Ik kan mij voorstellen dat mensen dit geen leuke film vinden omdat:

- Het is te Amerikaans.

- Het is erg zoetsappig. (of valt dat ook onder te Amerikaans?)

- De film duurt onnodig lang.

- Ben Affleck en Josh Hartnett.

- De (geschiedenis) feiten worden verdraaid.

Ja en dan zijn alleen mooie beelden en goede actie niet voldoende.

kort en bondig, waar het op neer komt.

avatar van ICE1907

ICE1907

DiTati schreef:

Precies !

avatar van vaneijck

vaneijck

Normaal gesproken geef ik niets om oorlogfilms, maar deze greep mij wel.

Er zit een goed verhaal in, de film heeft een hoop actie en dit brengt een hoop spanning met zich mee.

Film duurde wel (behoorlijk) lang, maar van begin tot eind was hij boeiend.

avatar van skipy05

skipy05

dit is gewoon een supperfilm. ik snap niet dat deze zo weinig stemmen krijgt. dit is toch een van de beter films die ik al gezien heb. het verhaal is zo goed. het is heel mooi gefilmd. de cast was voor mij ook zeer goed. en hij duurde zeker niet te lang. Je hebt heel de tijd goede actie. en zeker niet te vergeten de schitterende muziek van Hans Zimmer. de muziek komt zo mooi over in de film dat die al een heel pak beter is.

Spijtig van de lage scores hier.

Voor mij zeker 5* waard.

83Utreg!

De muziek is eigenlijk het enige pluspuntje, samen met enkele beelden van de aanval zelf. verder is het te erg voor woorden....

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

83Utreg! schreef:

Deze remake is in alles beter dan zijn voorganger Tora! Tora! Tora!.

avatar van fienimieni

fienimieni