Cannibal Holocaust (1980)
Genre: Horror / Avontuur
Speelduur: 95 minuten / 89 minuten (heavily cut, Verenigd Koninkrijk) / 90 minuten (animal cruelty-free, VS)
Alternatieve titel: Ruggero Deodato's Cannibal Holocaust
Italië
Geregisseerd door: Ruggero Deodato
Met onder meer: Robert Kerman, Francesca Ciardi en Perry Pirkanen
Gesproken taal: Spaans, Engels en Italiaans
Plot Cannibal Holocaust
"Can a movie go too far?"
Een groep jonge journalisten gaat op expeditie naar het Amazone-gebied om een documentaire te maken over de laatst nog overgebleven stammen die kannibalisme bedrijven. De groep verdwijnt spoorloos. Twee maanden na hun vertrek wordt een reddingsteam gestuurd onder leiding van professor Monroe. Deze komt in contact met twee rivaliserende stammen, hun schokkende levenswijze en barbaarse rituelen. Al spoedig ontdekt Monroe de stoffelijke resten van de vermisten en vindt hij bij een van de stammen filmmateriaal.
Faye Daniels
Jack Anders
Mark Tomaso
Chaco Losojos
Alan Yates
1st Executive
2nd Executive
Nomak
Met jij bedoel ik natuurlijk een mens, en niet jij persoonljik.
erik1677
helemaal met pastichio rocker eens .
Heb nog nooit zo veel gedram bij een filmrecensie gezien.
Alsje dit niks vind ga er dan met een grote boog omheen.
'Hou ook nie van zoetsappige drama s of liefdeskomedies, dus ga daar met een grote boog omheen.
raadt nomak hetzelfde aan.
DonLeone
supergoede film, het verhaal is keigoed en inspireerde duidelijk toppers als C'est arrivée près de chez vous en The Blair Witch Project.
en dat niet alleen, de muziek is fenomenaal en deze film wordt daarenboven gezien als de beste kannibalenfilm aller tijden, en dat zal waarschijnlijk altijd zo blijven. kannibalenfilms bereikten hun hoogtepunt eind jaren 70, begin 80.
Anna bij Nacht
'Men' had aanvankelijk ook een namaakaapje, maar op aandringen van de lokale bevolking is er een echte gebruikt, die daarna opgegeten is. Met die schildpad wordt ook niet alleen maar gepronkt, maar deze wordt ook opgegeten.
Je wilt trouwens niet weten, wat er in de bio-industrie gebeurt met levende dieren. Dan valt pronken met wat ingewanden van een dode nog wel mee...
Nomak
Heb je een huisdier? Zal ik het even op gruwelijke wijze komen afslachten om daarna met de ingewanden te pronken?
Ik zal het daarna uiteraard opeten als jij je daar dan beter bij voelt.
Na een paginalange discussie snap je mijn punt blijkbaar nog steeds niet.
Dieren zijn ook levende wezens, en die horen met respect te worden behandeld. Ik vind verwerpelijk om zulke dingen met een dier te doen puur om het vermaak van de mensen.
En dan kan je wel verhalen erbij sleuren over de bio industrie en .......
Maar daar gaat het hier nu niet over.
Mijn standpunt is in elk geval duidelijk. Dierenmishandeling is op geen enkele manier goed te praten!
Nooit een vlieg doodgeslagen, een wesp van je weg geslagen of een spin door de wc gespoeld? Ook dat is dierenmishandeling.
Nomak
Voor Ajax&Litmanen1 even een ouder bericht van me uit de discussie teruggehaald:
En voor jouw informatie, ik zet geen doosjes neer voor mieren, ik sla geen spinnen dood en als er een irritante mug in mijn kamer is doe ik het raam open.
Maar ik zal NOOIT een dier doden zomaar voor het plezier. Ik verafschuw dat soort mensen.
Pastichio Rocker
Is toch leuk: met een vergrootglas op een lieveheersbeestje schijnen net zolang totdat ie in rook opgaat? Werkt trouwens ook met jonge katjes, hoewel die er wat langer over doen om op te branden. Maar goed, een fles spiritus of wasbezine eroverheen doet wonderen.
Mmm, dan ben je inderdaad extreem diervriendelijk.
*pats, slaat een mug dood*
Ben het verder overigens met je eens. Dierenmishandeling (dus buiten een vlieg etc voor mij) is walgelijk en zoiets dien je niet te verheerlijken en eigenlijk ook niet in film te tonen. Ik vond de film Cannibal Ferox daar ook al niet erg prettig in. Deze Holocaust heb ik om die reden ook nooit gekeken.
Nomak
Dat is dus leuk Pastichio Rocker?
Anderen vinden het dan weer leuk om met een geweer naar school te gaan of de straat op te gaan om zoveel mogelijk mensen neer te knallen.
Ik vind het allemaal maar niets.
Dat is dus leuk Pastichio Rocker?
Ik vind het allemaal maar niets.
Dat kan ook best opluchten hoor
Tip, neem toch niet alle reacties, zeker die van PR, zo bloedserieus.
Nomak
Je hebt gelijk, ik moet het hier niet zo serieus nemen.
Inderdaad.
Schildpadden op hun rug leggen is ook altijd lachen.
mikey
Nomak
Waarom niet? Dat is namelijk een stuk erger.
Omdat dat een compleet andere discussie is.
Nomak
Helemaal niet relevant als het niets met deze film te maken heeft.
Als het een morele disscussie wordt, is het dat wel. Men verwijt immers de filmmaker iets wat veel minder erg is dan wat hier gewoon op grote schaal gebeurt. Dat mag dan best gezegd worden.
Die Hard,Willis
Weer dezelfde discussie hier. Snap het punt van sommige nog steeds niet. Ze weten van te voren dat dat er in zit, gaan hem toch kijken en gaan hier dan pagina's vol planten met discussie's die al honderd keer gevoerd zijn.
Buiten dat was het toen normaal in Italiaanse Exploitation cinema om dieren te gebruiken. Het hoort gewoon bij de genrefilms van die tijd.
Animosh
Heb je een huisdier?
Dat is toch geen eerlijke vergelijking? Bovenal hebben huisdieren op gevoelsbasis een compleet andere status dan wild, zowel op het gebied van de betreffende diersoorten als door het simpele feit dat ze eigendom betreffen.
Ten eerste was het tonen van de ingewanden klaarblijkelijk niet het enige doeleinde, omdat de inboorlingen de schildpad na de slachting hebben opgegeten, waardoor de schildpad slechts óók gebruikt is voor de film (en zo niet is geslacht voor niets anders dan gruwelijk 'vermaak'), ten tweede is het hoogstwaarschijnlijk dat schildpadden bijna altijd op deze 'gruwelijke' manier worden geslacht door de inboorlingen - dit zullen ze niet onmenselijker hebben gemaakt voor de film - en ten derde poogden de filmmakers niet te 'pronken' met de ingewanden, maar te schokken, om op deze manier hun filosofie aan te sterken: 'vermaak' of 'pronken' zijn binnen hun doelstelling dus geen eerlijke termen, daar ze juist walging wilden bereiken. Tot slot nog even de opmerking dat er wat betreft dierenbescherming toendertijd andere normen en waarden golden, wat wij als latere generatie maar hebben te accepteren.
Pastichio Rocker
Je kunt beter stoppen met hele verhalen te schrijven, want het is gericht aan dovemansoren.
Anna bij Nacht
Dierenmishandeling is op geen enkele manier goed te praten!
Die schildpad wordt niet mishandeld, enkel onthoofd.
Animosh
Gezien het stuiptrekkende lichaam van het dier lijkt het me logisch dat hij daarna nog 'leefde' (wat wellicht mogelijk is bij schildpadden). Wel heb ik ooit eens ergens gelezen dat schildpadden een vertraagde pijnreflex hebben, waardoor ze deze pas enkele minuten (of seconden?) later zouden voelen (wat betekent dat de betreffende schildpad mogelijk niets heeft gevoeld van de slachting), maar deze stelling kan ik vooralsnog niet onderbouwen, noch bevestigen, dus het kan evenwel onwaar zijn.
dutchtuga
Ach ja, als ik toch door inboorlingen opgegeten zou worden, dan maar even een bijrolletje in een der indrukwekkendste horrorfilms ooit. Heb ik een steentje bij kunnen dragen aan de wereld van de cult cinema én niet te vergeten: in een klap wereldberoemd
. Ben ik toch wat nuttiger geweest dat duizenden anderen, die alleen als voer hebben gediend.
movie acteurs
Iemand die het tenminste niet zo serieus neemt.
mikey
Die schildpad wordt niet mishandeld, enkel onthoofd.

Paradiso Infernale
1988

Moordscènes in 'Cannibal Holocaust' waren zo echt dat de regisseur aangeklaagd werd voor moord

La Mala Ordina

Bad Boy Bubby
Komedie / Misdaad, 1993

Ôdishon
Thriller / Horror, 1999
verkrachtingoverspelfilm bedrijfculture clashslangleechspiderswampritueelpigdierlijke aanvalvomitfilmteam horrorcontroversyfilm in filmtribejunglehuman sacrificemartelenrape and murderwreedheidkannibaalhatchet south americafilmproductiecultfilmvermist persoonfake documentarymisogynyritual sacrificegevonden beeldenamazon rainforestdocumentaire filmproductietortoisevideo nastylost footage animal crueltykannibalismeamazon tribevomiting woman abused womanfilm within a film adulterous wifefilm censorshipreal animal killingfilm industryforced to watch rapeguerilla filmmakingbanned filmdisembowelingfilm reelyacomo