Cannibal Holocaust (1980)
Genre: Horror / Avontuur
Speelduur: 95 minuten / 89 minuten (heavily cut, Verenigd Koninkrijk) / 90 minuten (animal cruelty-free, VS)
Alternatieve titel: Ruggero Deodato's Cannibal Holocaust
Italië
Geregisseerd door: Ruggero Deodato
Met onder meer: Robert Kerman, Francesca Ciardi en Perry Pirkanen
Gesproken taal: Spaans, Engels en Italiaans
Plot Cannibal Holocaust
"Can a movie go too far?"
Een groep jonge journalisten gaat op expeditie naar het Amazone-gebied om een documentaire te maken over de laatst nog overgebleven stammen die kannibalisme bedrijven. De groep verdwijnt spoorloos. Twee maanden na hun vertrek wordt een reddingsteam gestuurd onder leiding van professor Monroe. Deze komt in contact met twee rivaliserende stammen, hun schokkende levenswijze en barbaarse rituelen. Al spoedig ontdekt Monroe de stoffelijke resten van de vermisten en vindt hij bij een van de stammen filmmateriaal.
Faye Daniels
Jack Anders
Mark Tomaso
Chaco Losojos
Alan Yates
1st Executive
2nd Executive
Meneer Bungel
Als het een morele disscussie wordt, is het dat wel. Men verwijt immers de filmmaker iets wat veel minder erg is dan wat hier gewoon op grote schaal gebeurt. Dat mag dan best gezegd worden.
Het blijft natuurlijk een heikel punt wanneer in een slachtfabriek de omstandigheden (te) slecht zijn voor beesten, daar moet ten alle tijde tegen opgetreden worden, maar dat hoeft mijn keuze om deze film maar over te slaan niet in de weg te staan.
Linn
Die schildpad wordt niet mishandeld, enkel onthoofd.
Welnee! Een schildpad op zijn rug leggen (zodat hij niet meer overeind kan) en onthoofden is geen dierenmishandeling. Hoe kom je daar nou bij zeg!
DonLeone
hmmz... de schildpad wordt toch duidelijk meer dan onthoofd? ik bedoel, ze baden zich haast in zijn ingewanden
H1DD3
Dat zal allemaal wel, ik begrijp gewoon niet dat mensen het leuk vinden om daarnaar tekijken. Maarja, ieder zijn eigen.
Anna bij Nacht
Maar een dood dier kun je toch niet mishandelen, of wel? Je kunt het verminken en zonder respect behandelen, maar mishandelen lijkt me moeilijk.
Dan wordt dit dier ook ernstig mishandeld en zou het, volgens Animosh, nog weleens kunnen leven.
DonLeone
mja, maar ze waren de ingewanden aan het opeten terwijl het dier nog leefde en dat is net wat zo shockerend eraan was
Animosh
en zou het, volgens Animosh, nog weleens kunnen leven.
Het dier is dood ingevlogen (nietwaar?) vanaf de een of andere obscure plek die verder onvermeld blijft, dus het schijnt mij als erg onwaarschijnlijk toe dat er nog enig leven in de schildpad circuleerde terwijl hij werd klaargemaakt.
Pastichio Rocker
Weetje, iedereen geeft hier nu wel de makers van de film de schuld, maar die schildpad was zelf ook fout. Als het ergens anders had gezwommen dan had het nu nog geleefd. Maar nee, die schildpad koos ervoor om (wellicht uit nieuwsgierigheid) daar te gaan zwemmen, en heeft dat moeten bekopen met een gruwelijke dood. Tja, daar kun je nu wel over blijven kniezen en zeiken maar eigenlijk, als dat beest een beter instinct had gehad, was dit nu niet gebeurd. En hetzelfde geldt voor dolfijnen die in vissersnetten zwemmen. Eens te meer blijkt dat de mens niet te vertrouwen is.
Linn
Dat meen je allemaal toch niet serieus hoop ik?
Lol wat denk je zelf?
Een dood dier kun je niet mishandelen.
Wat praat je wollig.
Natuurlijk, als jij het niet wil zien, zal niemand je dwingen.
Zo herinner ik het me niet.
mikey
[Ze heeft gelijk. Normaal gesproken wordt het slachten van dieren niet tot dierenmishandeling gerekend..
Wat dat met Bij Nacht d'r gelijk te maken heeft, weet ik niet,
DonLeone
Zo herinner ik het me niet.
misschien zag je een versie met veel scènes uit verwijderd, ik geloof dat er wel 5 verschillende versies bestaan van Cannibal Holocaust, de één met meer scènes eringelaten dan de andere
Halcyon
DonLeone, je kraamt onzin uit. De schildpad wordt eerst onthoofd alvorens men het dier gaat verminken. Van mishandeling is technisch gezien dus geen sprake, al is het natuurlijk wel erg respectloos wat de crew er daarna mee doet. Wat er ook van zij, Deodato verdient een klets in zijn gezicht voor die scène.
yeyo
YouTube - Cannibal Holocaust - Gabriel York Interview Part 1
Een 5-delig interview met Gabriel York die Alan Yates speelt in Cannibal Holocaust.
Vond het best wel interessant, hij vertelt ook vanalles over de hier veel besproken dierenscènes.
Meneer Bungel
Wat praat je wollig.
Stephan
Goed interview.
Aan het einde bevestigd het wel weer mijn idee over Japanners...
Bioindustrie is tenminste nog 'eten'
De schildpad ook. Maar dan wel het zuiverste biologische vlees.
[vreemd
je ziet toch die ingewanden nog bewegen terwijl er van gegeten wordt? en dan zie je die mond van de schildpad nog opengaan en zo
AGE-411
Echt natuurlijk.
En de gedoodde mensen ook natuurlijk.
nee, serieus
movie acteurs
De schildpad werd al snel gedood. Dat noem ik geen mishandeling.
Als ik soms kijk naar Groeten Uit De Rimboe dan doen ze veel ergere dingen met dieren.
mikey
De schildpad ook. Maar dan wel het zuiverste biologische vlees.
[vreemd
het beest was hartstikke dood.
Wat denk je nou...?
DonLeone
ik denk gewoon het volgende: iedereen maakt zo'n heisa rond het opeten van die schildpad, maar als men zou weten dat de verkrachtingsscène echt was, zou de aandacht direct ergens anders liggen, in dat geval zou het eten van de schildpad niet zo belangrijk meer geweest zijn
dus eigenlijk is alles relatief en wordt er veel te veel waarde gehecht aan de scène waarin ze de schildpad opaten
en anders, denk hier eens aan: misschien was die schildpad al dagen ziek en had hij zoveel pijn, maar hebben ze hem opgegeten en hem daarbij vd pijn verlost
zo bekeken is het dus meer een gunst dan iets anders
anyway, hier wordt veel teveel aandacht aan gespendeerd, zoals iemand hiervoor al geschreven had: de schildpad zou waarschijnlijk in elk geval opegegeten geweest zijn, was het niet door de filmcrew, dan wel door de plaatselijke imboorlingen

Paradiso Infernale
1988

Moordscènes in 'Cannibal Holocaust' waren zo echt dat de regisseur aangeklaagd werd voor moord

La Mala Ordina

Bad Boy Bubby
Komedie / Misdaad, 1993

Ôdishon
Thriller / Horror, 1999
verkrachtingoverspelfilm bedrijfculture clashslangleechspiderswampritueelpigdierlijke aanvalvomitfilmteam horrorcontroversyfilm in filmtribejunglehuman sacrificemartelenrape and murderwreedheidkannibaalhatchet south americafilmproductiecultfilmvermist persoonfake documentarymisogynyritual sacrificegevonden beeldenamazon rainforestdocumentaire filmproductietortoisevideo nastylost footage animal crueltykannibalismeamazon tribevomiting woman abused womanfilm within a film adulterous wifefilm censorshipreal animal killingfilm industryforced to watch rapeguerilla filmmakingbanned filmdisembowelingfilm reelyacomo