• 9.373.686 stemmen

Blade: Trinity (2004)

Actie / Horror | 113 minuten / 123 minuten (director's cut)

Genre: Actie / Horror

Speelduur: 113 minuten / 123 minuten (director's cut)

Geregisseerd door: David S. Goyer

Met onder meer: Wesley Snipes, Jessica Biel en Ryan Reynolds

Releasedatum: 20 januari 2005

Plot Blade: Trinity

"The final hunt begins."

De vampiernatie heeft een duister plan bedacht om Blade te laten opdraaien voor een reeks brutale moorden. Om zichzelf te redden, moet Blade zijn krachten bundelen met een groep menselijke vampierjagers, de 'Nightstalkers'. Abigail, de dochter van zijn mentor Whistler en Hannibal King, een van de 'Nightstalkers', staan Blade bij in de ultieme strijd tegen de vampieren. Bovendien proberen ze de duistere plannen van de gemene Danica Talos te dwarsbomen. Danica heeft namelijk de mysterieuze 'Drake' laten herrijzen en hoopt met zijn krachten eindelijk de wereld te onderwerpen aan de vampiers.

Eric Brooks / Blade

Ray Cumberland

avatar van Diesel

Diesel

blaataap schreef:

Ondanks dit alles is het toch wel een film die ik nog eens ga zien. Misschien is het wel zo'n film die elke keer als je hem ziet beter wordt ( het lijkt me sterk, maar....)

Waarom zou een film die aan alle kanten zuigt bij een herziening beter worden? Bij een Coen of een Kubrick kan herziening wonderen doen, maar dat heb je niet bij dit soort standaard stompzinnige actie troep.

avatar van blaataap

blaataap

Waarschijnlijk heb je gelijk Diesel, maar je weet maar nooit hoe een koe een haas vangt. Maar mijn opmerking was dan ook half sarcastisch bedoeld.

Wat wel serieus is: Ik ga hem zeker nog een keer kijken. Dit soort films is namelijk ideaal voor een avondje ontspanning zonder al te veel denkwerk.

Dat vind ik altijd een nadeel van bijv. een film als a Space Odyssey. Prachtig, maar als je er een gehuurd hebt moet je altijd maar afwachten of je ervoor in de stemming bent.

avatar van goldenboy

goldenboy

Heb de film laats gezien moet wel zeggen dat die vergeleken met de eerste twee delen erg slecht is. 1* dus.

avatar van meelmark

meelmark

net een stukje getikt en is het weer weg

slechte film, slecht acteerwerk, slecht plot. Had het gevoel dat ze elementen uit LOTR, the matrix en stargate hadden gerukt. Originaliteit is ver te zoeken in deze film.

En dan heb ik het nog niet over de slechte 'oneliners' of zogenaamde humormomenten. Nee, ik had bij deze film echt het gevoel naar een B-film aan het kijken te zijn, die ten opzichte van deel 1 en 2 echt nul komma nul vernieuwing bracht!

avatar van tycoon66

tycoon66

hb deel 1 en deel 2 nooit gezien ..komt misschien na dit deel...moet zeggen heb nu een goede versie ne zal wel een def oordeel vellen als ik hem helemaal gezien heb,,,met wesly snipes kan ie mij waarschijnlijk al niet tegen vallen en ik hoef hem niet te vergelijken met 1 e 2 dus objectiever kan niet

avatar van tetris

tetris

tis een leuke film om te zie, vooral in het begin .

maar het zat er al dik in dat het het 2 deel nooit zal overtreffen

avatar van JustBunny

JustBunny

Goede film.Betere effects als in de film hiervoor.Maar zoals al werdt gezegd de opbouw of het verhaal blijft natuurlijk hetzelde.En iets verrassends nieuws kunnen we misschien niet meer verwachten.Kijken waard.2,5*

avatar van Avitas Sibannac

Avitas Sibannac

Dit is dus duidelijk de minste van de drie Blade films. De vorige Blade was ook al zwakker ten opzichte van de eerste Blade, maar deze is nog een pak erger. Een dikke B-film als je het mij vraagt. Een flinterdun, zwak verhaal met belachelijke dialogen. Een voorbeeld: "de hond zijn lul is groter als de jouwe" waarop de ander een wel erg belachelijk antwoord geeft: "When did you see mine?" Ook het acteerwerk is enorm zwak. Wat mij betreft één van de slechtste films die ik in 2004 zag. 1 *

avatar van john constantine

john constantine

Dit is dus echt de vetste en beste blade film !!! Vond hem echt veel vetter dan de eerste 2 delen. De actie is gewoon nog vetter en beter. Ik heb erg genoten in de bioscoop. Vond het verhaal ook beter dan het 2e deel. Dit word gewoon de topper van 2005. Heb trouwens ook gelezen dat hij waarschijnlijk in mei op dvd komt. In 2 verschillende versies. De normale bioscoop versie, en de Director's cut die 15 min langer duurt. Dus ik ga zeker voor de Director's Cut. Want naar het zien van deze film begon ik een echte blade fan te worden. Echt een stoere film !!!

Nightstalker

Deze was echt veel vetter dan de eerste 2 delen. Vet meer actie, veel mooiere special effects, en het verhaal is beter dan het 2e deel. Dit vond ik zekers de beste blade film die er is. Meesterwerk !!!

avatar van Jordy

Jordy

Blade één was erg aardig vanwege de fatsoenlijke backstory en acteerprestaties. Deel twee was erg aardig vanwege de non-stop schaamteloze kick-ass actie, anderhalf uur lang. Hier is de Blade-serie helaas afgegleden tot het matige niveau van de gemiddelde Paul W.S. Anderson film.

avatar van morpheus

morpheus

Daar ben ik het grotendeels mee eens Jordy, behalve dat het actiegehalte van Blade Trinity gelukkig erg hoog ligt. Het is het enigste kenmerk dat deze film kijkbaar en uiteindelijk ook prima geschikt maakt voor anderhalfuur hersenloos vermaak op de zondagavond.

Eigenlijk objectief gezien (voorzover mogelijk) niet verdiend maar toch krijgt Blade Trinity drie sterren van mij.

***

avatar van SirTinus

SirTinus

Jessica Biel en Ryan Reynolds ... hmm goed gecast

SirTinus schreef:

Jessica Biel en Ryan Reynolds ... hmm goed gecast

Geef ik je helemaal gelijk in !!!

avatar van RonBuchten

RonBuchten

Redelijk vervolg. Het 5.1 EX geluid is echt super! En die Jessica Biel mag er ook wel wezen. Alleen het einde is een beetje slap.

Een 3 *

avatar van Vinco

Vinco

Ik vond blade en blade 2 beter het laatste deel zijn sommige dingen TE overdreven da was wel jammer!

Maar voor de rest een toppie film met mooie effecten en mooi actie's scene's!

avatar van josje

josje

Vinco schreef:

Maar voor de rest een toppie film met mooie effecten en mooi actie's scene's!

Je hebt helemaal gelijk vinco.

Blade 1 was een leuke film, de tweede was echt super, naar dat ik erg uitkeek naar het vervolg was dit weer iets teveel van het goede, te futuristisch, maar toch geen slechte film

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Echt een puberjochie film met veel oneliners , special effects en flitsende actie, zonder echt veel verhaal. Het typetje van Ryan Reynolds is erg grappig, deed me denken aan Seth uit The O.C. Je vraagt je toch altijd af waarom Blade eerst met vanmpieren gaat knokken en pas twee minuten later zijn pistool met zilveren kogels pakt. Hij mag dan badass zijn, echt een efficiënte killer is hij niet.

"Are you ready to die, Blade?"

- "I was born ready, motherfucker."

avatar van mattblack70

mattblack70

Captain Pervert schreef:

"Are you ready to die, Blade?"

- "I was born ready, motherfucker."

Dat was een geweldige zin..

Mager einde, mindere deel van de serie. Wat is het verschil tussen de theatrical en extended versie ?

Ik heb namelijk de extended versie gekeken.

avatar van gotti

mattblack70 schreef:

Dat was een geweldige zin..

Echt origineel is ie niet hoor.

avatar van clown

clown

Wesley Snipes heeft weer voor deze laatste deel van de Blade trilogie een echte vampire killer neergezet, maar ik moet toegeven dat deze toch de slechtste is van de trilogie. Aangezien deze film toch de nodige special effects en een aantal mooie actie scenes bevat, geef ik deze film toch: 3 sterren

avatar van Fonnie

Fonnie

Niet de beste van de trilogie, maar wel de meest humoristische. Het verhaal is niet geweldig, maar bij dit soort films draait het om de actie en die was weer goed. Verstand op nul zetten en kijken maar. 3 sterren.

avatar van IcU

IcU

3½ *

Dit is mijn 50e stem

(lid sinds 31 jan. 05 )

mattblack70 schreef:

Dat was een geweldige zin..

Ik heb namelijk de extended versie gekeken.

De extended versie duurt 15 minuten langer, en is Bloederiger,en nog meer actie. Snap trouwens niet waarom ze deze niet in de bioscoop hebben laten draaien. Want deze is nog vetter dan de theatrical versie !!!

avatar van Waku

Waku

Alleen Blade 1 was de moeite waard.

De overbodige delen2 em 3 gaan snel vervelen en je raakt afgestompt door het onafaangebroken

afschieten van vampiers.

Hopelijk geen deel 4 meer.

Er zulllen overigens genoeg liefhebbers zijn van Blade. Maar van mij hoeft het niet meer

RonBuchten schreef:

Een 3 *

Als je het einde slap vind. Moet je de Extended versie maar eens bekijken, die duurt 10 minuten langer. En heeft een ander einde. Wie weet bevalt je die beter.

avatar van Crazy~Dutchman

Crazy~Dutchman

13 uit een dozijn aktie film.

Blade 1 was nog enigzins origineel, deel 2 , en zeker deel 3 zijn echter naar mijn mening dikke tegenvallers.

Te overdreven aktie, te veel stoere praat en een veel te slap verhaal. Kun je beter deel 1 nog eens kijken

avatar van james_cameron

De extended versie gezien, is tien minuten langer dan de bioscoopversie. Goede aktiescenes en special effects, maar het akteerwerk is belabberd en het verhaal is erg rommelig. Duidelijk de minste van de drie wat mij betreft. Het geheel wordt nog enigzins gered door het goede camerawerk, de vlotte montage en de opzwepende muziek. Die cliche Dracula hadden ze niet wakker moeten maken. Wat een sukkel.

avatar van Seri4l Killer

Seri4l Killer

een redelijke film, maar lang niet blade 1 waard. blade 2 was ook goed genoeg voor een vervolg, maar deze zakt te ver af.

avatar van darkcity

darkcity

Wel een leuke film, kijkt lekker weg.
Veel spektakel en vette aktie/effecten.
Verhaal was wel weer uitgekookt maar kon er wel mee door.
Leuke rollen van Ryan Reynolds en Jessica Biel, die er zeer zeker mag wezen
De humor van Reynolds was ook wel leuk gevonden en die scene met die hondjes, wat was die grappig zeg, echt in een deuk gelegen, wat belachelijk, hahaha .
Blade is stoer als altijd en de muziek was ook vet en vond Parker Posey lekker evil als gemene vampierbitch.
Haalt het niet bij de voorgaande maar was zeker leuk om een keer te zien ! 3 sterren.