Genre: Actie / Thriller
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Bekijk via Disney+
Plot Man on Fire
"Creasy's art is death, and he is about to paint his masterpiece."
De Amerikaanse ex-soldaat John Creasy leeft in Mexico. Een oude vriend vraagt hem als bodyguard te fungeren voor de jonge Pita Balletto, om haar zo te beschermen voor de vele ontvoeringen in de Mexicaanse hoofdstad. De aanvankelijk moeizame relatie tussen de twee verandert in een hechte band. Dan gebeurt toch waar iedereen bang voor is...
John W. Creasy
Mariana Garcia Guerrero
Daniel Sanchez
Victor Fuentes
D0N4LD
Het is een goede film maar toch niet speciaal. het heeft niet de X-factor. Er wordt goed geacteerd door denzel, maar het is net niet goed genoeg. Het verhaal zit redelijk n elkaar maar de prachtige relatie die hij heeft opgebouwd met het meisje word in één keer overbedig gemaakt en dat was heel zonde, het begon goed maar het leek of de makers nog niet genoeg actie in de film hadden gestopt, en dat ze dat er even sne in hadden gepropt.
3.5/5
flipsen
Hmmm, dan zie jij de film toch anders dan ik Donald. De eerste drie kwartier van de film zijn in ieder geval wel heel mooi en aandoenelijk (de relatie tussen Creasy en Pita wordt, hoe cliche ook, erg mooi neergezet). Hierna slaat het noodlot volgens Creasy op de meest verschrikkelijke wijze toe, Pita wordt bruut vermoord. En dan wil Creasy wraak en het meeste wat vervolgens gebeurt berust erop dat Creasy wraak wil. Niks overbodige relatie. Door de eerste drie kwartier wordt het brute wraaknemen van Denzel gerechtvaardigd. zo zie ik het.
Moovey
Voordat ik de film zag, had ik hier al heel wat commentaar gelezen op het camerawerk. Ik heb daar gedurende de film zeker geen last van gehad (Alleen tijdens de intro wellicht).
Vond dit een erg goede film, eerste uur wellicht weining actie maar toch onderhoudend. Daarna pakte de film me helemaal vast tot het eind.
Goed geacteerd van het meisje dat Pita speelde! Ik vond Denzel Washington zoals bijna altijd weer geweldig. Ik las ergens op de site dat Christopher Walken een oscar voor beste bijrol verdiende voor zijn rol in deze film, maar daar ben ik het helemaal niet mee eens. Zijn toegevoegde waarde aan deze film vond ik maar matig.
Kortom, goede film, goed geacteerd (vooral DW) => 4 sterren
JustBunny
Uhm.Ik vond het zeer zeker een goede film.Van het camera werk had ik zelf niet zo veel last,op zn tijd was het wel even chaotisch maar dat was meer om de spanning en de verwarring weer te geven denk ik.Goed verhaal,de spannende stukken waren dan ook echt spannend.Denzel Washington heeft zichzelf weerovertroffen,en zeer zeker een compliment voor de rol van Pita.4,5.
femaleappearance
Film gisteravond gezien.
De film was nog boven mijn verwachtingen ook. (Zelfs al had ik er veel van verwacht)
Geweldig geacteeerd door Denzel Washington, evenals de rol van het kleine meisje Pita, wie ik ook erg sterk vond neergezet.
Prachtig stukje meesterwerk. Zeker een aanrader.
de **** welverdiend
Phoenix
Nou, ik vond het wel meevallen na alle goed onderbouwde recensies gelezen te hebben. Ik vond het gewoon een buitengewoon goed geacteerde, flitsende thriller. Het begint wat zoetsappig, maar dat maakt de motieven van uitblinker Washinton des te geloofwaardiger. Het tweede gedeelte is gewoon The Punisher maar dan goed geacteerd, interessant geschoten en met mooie muziek (hoorde ik nou Nine Inch Nails?). Beetje laf dat die muts het moest overleven vond ik het wel.
jamiesensation
3.90
Ik weet niet wie er stemmen, maar ok....:? ( hooguit 3*) Verhaal is niet echt bijzonder, schokkerige beelden. In t begin is ie wel vermakelijk je denkt van nu gaat t komen maar wat er komt is zeer teleurstellend (actie gedeelte) wel heel goed geacteerd door Pita
skapig
ik vond de begin van de film wat lang duren , ik vond de flashbacks wat rommelig , ik kon daar geen wijs uit worden , later werd hij beter
LeiduH
goeie ontroerende film, beetje voorspelbaar.
begin was goed, maar duurde toch te lang en zwakte af. goeie rol van Denzel.
geen topfilm
hakunamathafucka
goeie film, ik herkende de man met die breedde kop uit city of god(die komt ook aleen maar in sloeberwijken voor he
Celebrian
't is al een tijdje geleden dat ik hem gezien heb maar wat ik mij herrinner dat is dat het een goeie film is! Aangrijpend en weer een hele goeie film van Denzel!
B-dead
ik begrijp niet dat mensen dit een goede film kunnen vinden ik krijg samen met me vrienden gewoon koppijn van die dat vervelende camera werk. het begin van de film is zo saai en dan zegt hij op een moment nu ga ik doen waar ik het beste in ben. en dan komt er domme actie scenes waar niks van klopt als john met een wapen zwaait doet iedereen wat hij zegt zelfs een stoere bouncer doet precies wat hij zegt. en het allerergste schieten met raketwerper van uit een huis die opa en oma horen dood te zijn en alles wat achter hem stond hoort verband te zijn een. verspiling dus van mijn 9 euro
duive
heel goede film alleen meer verwacht in het begin laatste 1/2 uur heel goed en spannend
HiLL
Inderdaad een wat voorspelbare film, waarin Denzel Washington laat zien dat ie een fantastische acteur is! Maar met name dat jonge meisje speelt een zeer goeie rol! Ze speelt een slim meisje die graag bevriend is met iedereen en dus ook met Denzel in de film. In eerste instantie wil en kan hij dat niet, later groeit het uit, hoe Amerikaans het ook is, tot een innige band. Maar ook ik zat te smelten voor dit mooie, lieve meisje, die dus nogmaals een perfecte rol speelt.
De wraakacties, zijn goed en toch ook wat slap op een een of andere manier.....uiteindelijk een lange rit die wel voldoening geeft.
+ plunt vond ik de afwisselende beelden als je de ontvoerders in beeld zag...dat gaf wel wat extra's.
4* (met name door de jonge actrice)
HiLL
) maar ik snap op het laatst niet dat hij meegaat met die ontvoerders, kan iemand mij dit uitleggen,want volgens mij had hij alleen de afspraak gemaakt om de ontvoerders' broer terug te brengen in ruil voor het meisje :S :S :SZij wilden zijn leven hebben....voor geld denk ik???
Uiteindelijk sterft ie in de auto al, en hebben ze hun doel nog niet geheel bereikt...
Zo dacht ik het..
fmostert
Goede film met een goede cast, ik vind alleen wel dat een 9 jarige wel erg slim is voor haar leeftijd.
HiLL
Komt wel vaker voor.....misschien wat licht hoogbegaafd
T.S.S.A.
Heel erg orgineel camerawerk, mooi geacteerd vooral door Denzel. Hele aangrijpende film. Zwakt in het midden een heel klein beetje af. Maar dat einde echt geweldig mooi. Ik zag net dat het een remake is dat maakt het verhaal meteen wat minder orgineel.
Toch 4.5* voor deze aangrijpende thriller
dartviper
SUPER Film. Alleen jammer dat de beeld opnames heel irritant waren maar toch 4,.6 * verdiend deze film makkelijk
Nieke
Nog niet uitgekeken (in slaap gevallen na een korte nacht), maar ik vond dat hij traag werd opgebouwd. Maar kzal 'm verder uit kijken hoor... Denzel maakt zélden slechte films. (Training Day is voor -mij- de enige)
seth gecko
erg sterk film die net dat ietsje harder is dan de doorsnee actiefilm uit de vs.
denzel washington is perfect gecast als creasy een verbitterde exspecial forcesguy/alcoholicus die zijn joi de vivre terug dankzij een ongewone vriendschapsband met het kleine meisje pita.
de scnes tussen denzel washington en dakota fanning zijn heerlijk.
pita is gewoon zo ontwapenend dat je als kijker om haar geeft en dat doet veel voor de film.
(dakota fanning wordt nog een grote)
na het moment dat pita ontvoerd wordt en dood gewaand wordt voel je mee met creasy's woede en leef je volledig mee in zijn persoonlijke kruistocht.
dat het scenario van brian helgeland is valt weer eens op in bvb de sadistische ondervragingsmethodes van creasy.
denzel is in deze film geen brave held maar een gewone man die gedreven wordt door zijn gevoelens en doet waarin hij gelooft,wraak pakken.
dus het scenario en de vertolkingen zitten goed,de muziek is erg goed ,enkel de beeldenstorm van tony scott kan soms beetje ergerlijk overkomen.
ondertussen weet iedereen al dat mr top gun geilt op slomo,fastforward,helishots,cameraschokken en nog veel meer allemaal in snel tempo.
vroeger was ik daar voledig voor te vinden en nu kan het mij af en toe nog bekoren maar toch vind ik het in deze film ietwat overdreven worden.
het stoort me niet erg,maar komt toch onnodig over.
das het enige punt van kritiek op deze man of fire en de reden waarom ik een halve ster aftrek ,maar dan nog strand deze hardboiled wraakthriller op een respectabele 3.5 sterren
IcU
Super film. Erg goed verhaal en goed gespeeld. Vooral door dat meisje. Erg spannend en je kan goed meeleven. Vooral doordat Denzel Washington zijn rol erg goed vertolkt.
Alleen aan het einde, Dan staat er: John Creasy - 16-Dec-2003 Is dit een echt gebeurd verhaal?? Want de film is van 2004...
Knarf Kenobi
Er werden dik slechte recensies over geschreven, maar niets is minder waar. Het is een hele goede film die je de hele 2 en nog wat uur gekluisterd aan het beeldscherm houdt. Ook vond ik bij deze film het slecht aflopende eind niet erg, omdat het mooi en rustig werd gebracht en omdat hij toch zijn rust heeft kunnen vinden en zijn wraak heeft kunnen voltooien. Een goede film 4*!
Disk
Vond het een goede film, Maar van dat camerawerk zou je zo een epilepsy aanval kunnen krijgen.
4 str
mutsieputs
hele goede film. Quote van mijn schoonbroer:
Grappig dat vrouwen zoveel geweld wel goedkeuren als het om een kind gaat.
Devastation HCT
Waarom probeerde deze film dramatisch te zijn?
Eerlijk gezegd maakte het me geen bal uit wat er met wie gebeurde, maar het verhaal over het algemeen is wel boeiend. Ook het acteerwerk. Zeer overtuigend. Marc Anthony, zelfs, kwam realistisch over. De actie werd met veel montagewerk snel afgewerkt en de film ging redelijk snel voorbij, qua gevoel.
TheRisingSun
Geweldige film! Een echte wraakfilm met een perfecte Washington en zéér goede Fanning. Maar ook Anthony beviel me erg goed. Had hem nog niet eerder zien acteren,maar hier bewijst hij dat ie het weldegelijk kan. En wat Fanning betreft..... Wow wat een carriëre heeft dat meisje nu al op 11 jarige leeftijd (afgelopen woensdag 11 geworden
) Speelde al in films als I Am Sam,Trapped,Man on Fire,binnenkort te zien in Hide and Seek (met DeNiro en 'onze' Famke Janssen) en weer wat later in Spielberg's War of the Worlds met Tom Cruise. Dan heb toch wel talent dat ik zo! En dat heeft ze zeker! Ben steeds meer onder de indruk van dit meisje aan het worden!
De film is qua opbouw wat mij betreft perfect. Vond het begin zeker niet langzaam of langdradig,maar vond juist dat de relatie tussen Creasy en Pita zeer goed werd uitgebeeld. Mooi ook om de zwemwedstrijden ertussen te stoppen,gaf goed de verbeterde relatie tussen de twee weer,nadat Creasy in het begin Pita alleen maar als zijn werk zag.
De wraakacties die volgen na de ontvoering van Pita heb ik nooit eerder in een actiefilm gezien. Op sommige momenten erg hard,maar in een film vind ik het nog wel kunnen. (Zolang ik het maar niet in het echt hoef te zien Die vingers... au,au,au! )
Wat mij betreft dus een schitterende film die door de geweldige acteerprestaties van Washington,Fanning,Anthony en Walken nu al een van mij favoriete films is geworden!
4,5 ster

Groot fan van 'Man on Fire' van Tony Scott? Netflix werkt aan nieuwe verfilming

Actiethriller 'Man on Fire' van Tony Scott morgenavond te zien op televisie

Actiethriller 'Man on Fire' van Tony Scott vrijdagavond (1 november) te zien op televisie

Deze ijzersterke misdaadfilms vind je alleen op Prime Video

Bound by Honor
Misdaad / Drama, 1993

Apocalypto
Avontuur / Actie, 2006
mexicociagebaseerd op boekmexico city, mexicoontvoeringdagboekbijbelbodyguardremakewraakstuffed animalcell phonealcoholischgrenade launcher ontvoering van kinderenbloodshedswim meet corrupt coploose adaptation